23748
  • Aspyrin
    A mártírsághoz annyit fűznék hozzá: valóban van némi igazság abban, amit állítasz, elismerem.
    A bocsánatkéréshez: azt a bizonyos határt már rég átlépte, évekkel ezelőtt. Nekem teljesen mindegy, amíg nem hajlandó változtatni a modorán, addig ez a szöveg ott fog maradni!
    Az „arctalanság” fogalmát természetesen nem szó szerint kell érteni: nem a fizimiskájáról készült fotót hiányoltam (az én pofám is fent volt egészen tavalyig az sg képtárában, bizonyos okok miatt töröltettem) aki akar, megtalálhat könnyedén. Egyfajta negatív jelzőként használtam…(pofátlan?)
    A hazugság pedig az a kép, amit te próbálsz meg kiállítani rólam - ha már fotós témánál tartunk - s-mindezt úgy téve, hogy jelen sem voltál, amikor az eset történt (akkor sem voltál itt, bocsáss meg, ez így helyes).

• DecenS
    -fav
  • nachtwey
    3 és 5 egyben:
    Nézd ennyi erővel Ő állíthatná Rólad, hogy egy 12 éves kisfiúkkal szexuális aberációidat kiélő egyházi személy vagy. Ugyanúgy hazudna (remélem), mint Te jelen esetben.
    Senkit nem érdekel az életed, de folyamatosan szereted magadat mártírnak beállítani. Nem most kezdted, régóta olvasom az eféle megnyilatkozásaidat.

A bocsánatkérésről annyit, hogy Ő nem lépte át azt a határt, amit Te a bannerben lévő szöveggel megtettél: hazugságokat állítasz Róla.

A korábbi sérelmek egymás között rendezhetőek, kölcsönösen voltatok bunkók fej-fej mellett, mégha a stílus más is volt. Neked ez nem volt elég, koholt, mindenféle valóságalapot nélkülöző dolgokat írtál róla.

Csak magamat tudom ismételni, de gondolom feleslegesen: az arctalan senki nem igazán jellemző egy jól beazonosítható személyre, ellenben Rád kifejezetten illik. Mindezekáltal a primitív jelző mindkettőtökre, amit Te hazugságaiddal is kiegészítesz.

A Te írásaidat felhasználva:
    G_ArchAngel: saját magát felvállaló és primitív alak
    Aspyrin: egy primitiv, hazug, arctalan senki

Ebbe szerintem nem érdemes belekötni, hiszen magad vázoltad fel az alapokat a bannerben...

Oké, én egy tudálékos, kioktató, vén bolond vagyok:)
  • Aspyrin
    1. A falnak is több füle van :|
    2. Így van…
    3. Már megint ugyanazt olvasom, mint az ő esetében: bölcselkedést, oktatást. Köszönöm a sok jó tanácsot, hallgatni fogok rád, apu! Nevetséges, mélységes gőg árad belőled is, mint ha egy hangyafasznyival több lennél nálam, vagy bárkinél itt… Mit tudsz te rólam, az életemről? Milyen alapon próbálsz engem sértegetni, vádolni? Kinek érzed magad? Ha tudnád, hány hozzád hasonló emberrel beszélek nap, mint nap…
    4. Pontosan, mindenki olvashatja, amit írunk, nincs cenzúra, mindenki egyenlő! Hurrá!
    5. Többször válaszoltam is rá, de itt jön az egyes pont. Esetleg, ha őméltósága elnézést kér tőlem, amiért az évek során szívózott velem, esetleg, hajlandó leszek elgondolkodni azon, hogy leveszem a szöveget a bannerből.
  • nachtwey
    1., Nem adtam igazat, mivel senkit nem sértett meg sem közvetve, sem közvetlenül - ezt maximum Te láthatod bele a dolgokba. Így viszont elég durva, hogy saját képzeteid miatt vádolsz valakit.

2., nc

3., sok bajod lesz még az életben, ha nem látod a különbséget: nem mindegy, hogy odamész a főnöködhöz és lebüdösparasztozod vagy elmondod neki, hogy mi nem tetszik a jellemében

Amíg a bannerben a hazugságaidat lehet olvasni, talán nem kellene más jellemével foglalkoznod, kizárólag a magadéval

4., a fórum egy közösség, rosszabb, mint a beszéd, mert megmarad a mondandód (hacsak nem moderáltat valaki sunyiban), mások is látják,hogy miként viselkedsz - pro/kontra

5., Megpróbáltam leírni többször is, ha harmincvalahány évesen nem sikerül felfogni, hogy nem illik hazugságokat írni egy fórum fejlécében valakiről, akivel személyes nézeteltérésetek van, akkor nincs miről beszélni. A bizonyítványt kiállítottad magadról. Saját magad írtad alá.
  • Aspyrin
    1. Ezek szerint itt igazat adtál nekem, hiszen az ominózus mondat egyértelműen közönséges, rosszindulatú volt.
    2. Ez már karakterfüggő: van olyan ember, aki „behódol”, és van, aki nem. Én utóbbiak közé tartozom - okozva ezzel nem kevés problémát az életben másoknak, és magamnak is.
    3. „Elegánsan bunkó”? Hoppá, le vagyok maradva. Azt hittem bunkó és bunkó között nem teszünk különbséget. Szerintem nincs is közte. Egyébként kikérem magamnak az ismétlődő sértegetésed! Még mindig nem tűnik fel, hogy milyen stílusban fogalmazol?
    4. Ahogy mondtad: fotósként lehet, hogy van rangsor. Csakhogy én nem vagyok az, nem is leszek, ráadásul ez egy fórum, ahol mindenkit ugyanolyan jogok illetnek, ezt jó lenne végre megérteni!
    5. ?
  • nachtwey
    1. Ha majd egyszer a te családtagodon, és a vele eltöltött nyaralásán fogok nyilvánosan röhögni, egészen másképp fogsz majd mindent látni. Ez olyan, mint a baleset: amíg nem esel át egy súlyoson, nem biztos, hogy meg tudod becsülni az életed.

Ha a nyaralasrol keszült béna képeimen röhögnek majd, akkor nem érdekel, akárkivel vagyok a képen. Ha bizonyíthatóan egy adott személyen, akkor érdekelne. Ha viccesnek ítélem meg a képen szereplő dolgot vagy a kommentet, akkor nem érdekel. Ha rosszindulatú a gúnyolódás, akkor érdekel.

2. Áruld már el, tényleg azt gondolod, hogy ha XY már „letett valami az asztalra”, akkor már mindent megengedhet magának? Esetleg a seggét is kellene nyalni? Barátom, KI NEM SZARJA LE, HOGY MIT TESZ A VALÓ ÉLETBEN? Ébresztő, ez egy fórum! Itt nincs rangsor, első és második!

Nem vagyok az a barátod. Igen, én azokra hallgatok, akik valamit letettek az asztalra, adott témakörben. Régebben a tanáraim voltak ilyenek. Hallgattam rájuk, pedig legtöbb igencsak bunkón adta elő a mondandóját. Csakhát a stílus mögött ott volt a tudás. A fórumokon is vannak alapvető viselkedési normák. Én sem fogok okoskodni egy programozói topicban, ha megteszem a minimális tudásomra alapozva, akkor elviselem a nálam tapasztaltabbak lenéző stílusát. Kénytelen vagyok, mert ad1, valószínúleg én sem voltam korrekt, ad2, tanulhatok tőlük.

3. Szánalmas? Ezek szerint nem tökéletes a nagyúr jelleme? Te vagy az első, aki ezt észrevette.

Sokan utálják a stílusát, nem sokban különböztök, csak Ő hasznos dolgokat is mond, illetve elegánsan tud bunkó lenni, nem úgy, mint Te. A szar is jobban mutat ezüsttálcán, mint újságpapíron.

4. Ne nevetgéljen egyik képemen se, ha nem tetszik neki, akkor mondja el „szakértőként”, hogy mi a gond vele. Ez volt annak idején az ok, amiért otthagytam őket: nem bírtak kulturáltan kommentezni, osztottak ezerrel mindenkit, és amikor kérőre vontam némelyiket, kaptam válaszként a sablonos, kettes pontban összefoglaltakat.

Sok embernek segítettek, nem kell kedvelni a stílusukat, de ha Te azt veted fel, hogy fórumon nincs rangsor, én azt mondom, hogy fotósként ellenben van. A te stílusod is kellően bicskanyitogató, holott egy tapasztalanatlanabb személynek illik kellő alázattal közelíteni ahhoz, akitől tanulhat. Nem segget kell nyalni, hanem viselkedni kell.

5. Nem reagáltam semmit túl, legalább is nem érzem úgy.

Rosszul érzed...(15528)
  • Aspyrin
    Ne a banerrel foglalkozzunk már kérem szépen, ki vagy te, az alteregója esetleg?
    Reagálnál arra, amit hozzád címeztem?
    Esetleg egyesével, nagyon örülnék neki!
  • DJ RX7
    -fav
  • nachtwey
    Ha Neked ez a forma érthetőbb, akkor legyen így:

"Bohóckodni, szívózni lehet velem, én is ezt teszem másokkal. De azt már nem tartom humorosnak, ha az illető feleséggel, családtaggal teszi ezt."

Nem tett ilyet, ergo alaptalul vádaskodsz. Ennyi erővel az utazasi iroda is sérelmezhetné, hogy az Ő termékükről készült képekről nyilatkozik negatívan. Ez az a pont, ami túlreagáltál.

"Tegye fel a kezét, aki lenyeli ezt egy arctalan senkitől."

Személyeskedés egy tovabbra is arctalan senkitől, G_ArchAngel-lel ellentétben.

"Ha valaki ennyire primitív, annak úgy gondolom nincs itt (sem) helye."

Mivel a fenti kitételeid egyszerűen hazugságok, erre nem is érdemes reagálni, amennyiben önkritika, úgy dicséretes...

Tenyleg nem erted, hogy a korabbi (talan jogos) serelmeid ellenere tulreagaltad es valotlanokat allitasz, hazugsagokkal sertegetsz mast, holott pont ezt serelmezed onmagaddal szemben?
  • Aspyrin
    Estét'

1. „Igen, továbbra sem értem, hogy mi a sértő ebben.”
    2. „olyan emberekkel beszélsz minősíthetetlen hangnemben, akik amatőr fotósként letettek valamit már”
    3. „s bár szánalmas, hogy a képeiden röhögni szeretne”
    4. „Ettől függetlenül egy családtagodra sem írt negatív dolgot, csak a fotóidra.”
    5. „Egy picit túlreagáltad ezt a dolgot és felépítettél rágalmazásból egy léggömb-várat.”

Pontokba szedtem, hogy átláthatóbb legyen a válasz.

1. Ha majd egyszer a te családtagodon, és a vele eltöltött nyaralásán fogok nyilvánosan röhögni, egészen másképp fogsz majd mindent látni. Ez olyan, mint a baleset: amíg nem esel át egy súlyoson, nem biztos, hogy meg tudod becsülni az életed.
    2. Áruld már el, tényleg azt gondolod, hogy ha XY már „letett valami az asztalra”, akkor már mindent megengedhet magának? Esetleg a seggét is kellene nyalni? Barátom, KI NEM SZARJA LE, HOGY MIT TESZ A VALÓ ÉLETBEN? Ébresztő, ez egy fórum! Itt nincs rangsor, első és második!
    3. Szánalmas? Ezek szerint nem tökéletes a nagyúr jelleme? Te vagy az első, aki ezt észrevette.
    4. Ne nevetgéljen egyik képemen se, ha nem tetszik neki, akkor mondja el „szakértőként”, hogy mi a gond vele. Ez volt annak idején az ok, amiért otthagytam őket: nem bírtak kulturáltan kommentezni, osztottak ezerrel mindenkit, és amikor kérőre vontam némelyiket, kaptam válaszként a sablonos, kettes pontban összefoglaltakat.
    5. Nem reagáltam semmit túl, legalább is nem érzem úgy.

Ellenben te folyamatosan támadsz és sértegetsz engem, és ez neked fel sem tűnik.

• nachtwey
    Igen, továbbra sem értem, hogy mi a sértő ebben.
    Egyrészt voltak anno valami hajókirándulásos képeid. Másrészt ez egy fotós topic.
    Harmadrészt olyan emberekkel beszélsz minősíthetetlen hangnemben, akik amatőr fotósként letettek valamit már, s bár szánalmas, hogy a képeiden röhögni szeretne, de a viselkedését gondolom megelőzte valami a múltban.

Ettől függetlenül egy családtagodra sem írt negatív dolgot, csak a fotóidra.
    Az arctalan senki ellenben többek számára Te vagy, mivel Őt sokan ismerjük és mint korábban említettem, Ő vállalja magát. A profiljából pedig ellehet jutni a képeihez és egyéb dolgokhoz. Rólad ez nem mondható el.

Egy picit túlreagáltad ezt a dolgot és felépítettél rágalmazásból egy léggömb-várat.
    A minimum, hogy bocsánatot kérsz, egyébként a szavaiddal élve:
    És ezt értheted nyugodtan magadra.
  • Alexease
    FAV- :) Talan majd 1-2 het mulva, lesznek kepek is:) Akkor visszanezek:P
  • BiG G
    kavarjuk meg még párszor azt a szaros bödönt :)
  • Aspyrin
    Rendben, tudni akarod mi az, amivel kiváltotta ezt a szituációt? Elmesélem, csak, hogy ne legyenek kényszerképzeteid rólam. Miután egymás után több alkalommal is a tudtára hoztam, hogy nem érdekel mit gondol rólam(ezalatt válogatott obszcén megjegyzéseket tett rám, sértegetett) bevágott egy sort, amitől elgurult a bogyóm. Nagyjából így szólt: Mutass a topik lakóinak legalább egy barátnős-hajós képet, hadd legyen min nevetni.
    Ezek után egyeztettem moderátorral, és írtam ki a bannerbe, amit gondoltam.
    Szóval még mindig úgy látod, hogy nekem kellene sűrűn elnézést kérnem?
    Ezen kívül mit szeretnél még tudni???
  • nachtwey
    A tényeket lehet bizonyítani gondolom...
    Amennyiben nem, jobb, ha a bannerbe inkább egy bocsánatkérést írsz az alaptalan rágalmazás és személyeskedés helyett.

Továbbra sem emlékszem arra, hogy mikor sértette meg a családtagjaidat, feleséged, baratnődet.
    S mivel ez nem történt meg, ellenben Te hazugságokat állítasz, a legkevesebb, hogy elnézést kérsz.
  • Aspyrin
    Felesleges tovább folytatni, elbeszélünk egymás mellett. Nem hazudtam, amit leírtam azok a puszta tények. Tarts annak, aminek vagy akinek akarsz...
  • Bexter
    Ez a kép pár ezer km-re messzebb készült mint most vagyunk :D
    Poriban
  • nachtwey
    Nem ismerlek, de jellemtelen alak talán arra a személyre vonatkozik inkább, aki egy topic bannerjében hazugságokat ír egy másik emberről, mindezt megtámogatva a háta mögötti intézkedéssel.

Ugye ez kimeríti a "jellemtelen alak" fogalmát a legtöbb közösségben?
  • Aspyrin
    Egyébként passzol az időhöz, tényleg most megy le a Nap :P
  • Bexter
    Jah autómata volt, a régi gépemmel két éve kb :D
  • Aspyrin
    A géped beállításaira gondoltam :)
  • Bexter
    mit?
  • Aspyrin
    Nem látok exifet :)
  • Bexter
    [center]
  • Aspyrin
    Inkább legyek hirtelen haragú, dühöm obszcén szavakkal kifejező ember, mint egy betűhuszár, szóforgató, jellemtelen alak... Gondolkodtam-e azon, hogy kik az ellenségeim? Egy kezemen meg tudom számolni őket, mindegyikük a társ topikban leledzik. Segítség? Amiben tudok (vagy legalább is úgy érzem, hogy tudok) szívesen teszem, de érthető okokból nem fotótémával kapcsolatos az első hely ebben a sorban, hidd el, naponta több ember mond nekem köszönetet - itt nem magam fényezem, munkámmal jár-, mint mondjuk Neked egy évben. Nem szükséges elmondanod, hogy kell segítséget nyújtanom úgy, hogy ne bántsak meg vele senkit, ellenben veletek. Kiskirály? Annak tűnök, de csak azoknak a szemében, akik nem kedvelnek.
  • nachtwey
    A többivel egyet is értenek, annyival kiegészítve, hogy ismét úgy minősítettél valakit, hogy fogalmad sincs az emberről. Ezt többször tetted meg a múltban a saját határaidon belül, amelyek nem egyeznek meg mások határaival - ez esetben legtöbbször a Te irományaid voltak a kultúrálatlanabb hangvételüek.
    Nem angyal Ő sem és mások sem, de jobban megválogatják a szavaikat, mégha a mögöttes tartalom másra is mutat. Káromkodást, illetlen kifejezéseket, szitokszavakat összesen annyit nem használnak, mint Te egymagad a kirohanásaid közben. Talán ezt nem kellene a humorodra fogni.

Azon soha nem gondolkodtál el, hogy miért van több embernek problémája kizárólag veled?
    Gyakran lehetett olvasni, hogy az általad megvetett "banda" segít másoknak fotós kérdésekben és csak a Te felbukkanásoddal változik meg a topic hangulata. Ráadásul Tőled még olyan kommentet nem olvastam, ami segítene másoknak, ezek a srácok pedig gyakran megteszik, pedig bizonyára nekik is fárasztó ugyanazokra a dolgokra válaszolni évek óta.
    Lehet, hogy ezt senki nem kérné, de mikor Ők kezdték, nekik is segítettek önzetlenül - sokan azért vesznek gépet, mert jól akarnak fotózni és nem csak fotózni akarnak. Ők ebben segítenek, néha kioktatóbb hangnemben, amit finomabb lelkeknek nehezebb elviselni, de segítenek.
    Veled ellentétben.

Az utolsó mondatod pedig inkább Rád vonatkozik a kommentjeid tartalmát nézve, mint bármelyikükre - talan ezen is érdemes lenne elgondolkodnod.
  • ivjoe
    Ahhah, mivolt itt, szpi bedurcult? :(
  • Aspyrin
    Vazze, ha szólsz, jutányos áron megkaparinthattad volna a tamronom, rohadtul nem használom már egy ideje :|
    Ja, folyamatosan követem a zindexet, ezért is bátorkodom megvenni a cuccost :) (feltéve, ha asszonynak nem tűnik majd fel a 80.000- mínusz a számlámon :DD)
    Tamron is király, de erős a CA-ja, amit én eleve nehezen szűrök ki a színtévesztésem miatt :(
  • DirtyGab3sz
    Nemrég vettem egy Tamron 70-300-at!:P
    A DA 50-300 nagyon jó!Pihe is írta, hogy a Tamront veri!:D:D
    Csak nem volt épp rá annyi keretem!:S:S:S
    De bejön ez a 70-300 is!:D:D
  • Aspyrin
    Bunkó?
    Nálam a humor valóban tágabb határok között mozog, ezért előfordulhat, hogy félreérthető (és sértő) vagyok bizonyos helyzetben. Viszont, ha jelzi felém a problémáját - bárki is legyen a megbántott fél-, természetesen elnézést kérek tőle, utólag. Ez azért több, mint a semmi, úgy gondolom.
    Mese?
    "G" legutóbbi soraiban (engedd meg, hogy az emlékezeted frissítsem, mert te ugyebár gyakran jársz ide?) röpke kommentárként megjegyezte, hogy ne OFFoljak(hogy, milyen jogon próbált meg nekem dirigálni, az eddig a pillanatig sem tisztázott?), miközben "Timber - virtuális haver" #15167-en minden előzmény nélkül ugyanezt tette ,vagyis OFFolt(nem szeretem ezt szót használni, de így egyszerűbb..) Ez nem okozott problémát, természetesen. Ezek után vettem a bátorságot, mertem neki válaszolni (!), hogy ne szóljon bele (nem azt mondtam, hogy mi a fasz közöd van hozzám), erre kaptam az ívet, hogy szánalmas vagyok, miegymás. Szerinted még mindig én vagyok a bunkó? Értelmes embernek tartod azt, aki így reagál? Gondolom igen, máris készíted is a védőbeszédet, igaz?
    Lerágott csont, ami itt évek óta zajlik. Komédiát írhatnék arról, hányszor hozta saját magát nevetséges helyzetbe (az ominózus vezetői fenyegetéstől a legutóbbi barátnős-hajós, kis-hitleres megnyilvánulásig), persze ezeket a helyzeteket itt sokan még a mai napig fel sem fogják (miért is tennék, hiszen annyira megnyerő a modora az illetőnek, és annyira ártatlanul tiszta).
    Ha nem hordanátok még mindig szemellenzőt, már rég feltűnt volna, hogy az "őrangyalotok" kényére-kedvére osztja az igét (attól függően, hogy éppen milyen lábbal kelt fel aznap), miközben úgy forog a sorok között, mintha ő szarta volna a spanyolviaszt. Ezzel szemben az első "pofon" után hisztériává válik, s előadja az intelligens, műveltnek látszó, vérig sértett, gőgös figurát. Kényelmes szituáció, az biztos. Holott szerintem ő nem más, mint egy teljesen átlagos, hétköznapi, de totálisan elkeseredett ember.. Próbál küzdeni az életben, de nem jut egyről a kettőre, ezért amikor eljön ide, csak úgy képes kiélni magát, ha gyorsan benéz ide, és megpróbál belém rúgni. Értem én, de leszarom - mondja a fülü is, no meg én is. Meguntam. Túl öreg vagyok ahhoz, hogy xy egy fórumon keresztül próbáljon irányítani engem, főleg, egy olyan emberke, akivel nem egy csónakban evezünk..
    Ha neki annyira fontos lett volna az, hogy itt ne legyen folyamatos feszültség a légkörben, akkor tennie kellet volna érte, mint ahogy éveken át próbálkoztam én is igazodni hozzátok, kisebb-nagyobb sikerrel (inkább az előbbi változat jött létre, sajnos), de szart rá. Neki csak az a fontos (és az is volt), hogy jól megmondja a frankót, kapva az első alkalmon. Elkeserítőnek tartom, hogy megtalálta bennetek a számítását, csüngtök a szavain, mint csecsemő az anyja mellén. Ezzel nincs is baj, amíg nem próbáltok meggyőzni a hülyeségről.

Egy szónak is a száz a vége: lehet bólogatni, nem zavar, lehet ökörködni, nem zavar, de kiskirályt játszani maximum csak otthon, a négy fal között érdemes, nem itt.
  • nachtwey
    "Tegye fel a kezét, aki lenyeli ezt egy arctalan senkitől."

Az arctalan senkit kicsit sokan ismerik a való életben, ráadásul a Fórumozók Képtárában is szerepel - ennyire arctalan Ő a rágalmazóval ellentétben.

Gondolom itt magára gondol azok után, amit DecenS-nek, Blasta-nak, IvJoe-nak, Daninak, Timbernek, G_ArchAngel-nek és másoknak szokott írni. Tényleg nincs itt (sem) helye.
  • Tikal #15205
    ja, átkérhetné magát a saját topikba...
  • Bala10
    jóez, csak át kell rakni a saját fórumokba.
  • DJ RX7
    ??
  • nachtwey
    G_ArchAngel raadasul be sem tudni a jelszavaval SG-re...
  • Tikal #15201
    lassan a topik cimét is átirhatnád, mondjuk Aspi fotoi...meg akiket megtűr...
    elég szánalmas hogy ilyen alcimel megy ez a topik....
  • nachtwey
    Gondolom tudod bizonyítani a vádaskodásod alapját, hiszen Te sem vetemednél arra, hogy mást besározz a hazugságaiddal. Valószínűleg privátban írt Neked valamit, mert a topicban semmi nem jelent meg, ami negatív jelzővel illetett volna akárkit is.
    A Te kommntjeiddel ellentétben.
  • nachtwey
    Én olvastam, sehol nem szidta senkidet, kizárólag - jogosan - téged szivatott, mert bunkó voltál alaptalanul más fórumozókkal.
    A történet ennyi, a többi mese habbal, akárhogy is színezed...
  • Aspyrin
    Nem tartozom neked magyarázattal, gondolom olvasni tudsz.
    Ha esetleg eljutsz arra a nagyon mély szintre te is, hogy a nejem, vagy bármely más családtagom szidjad, téged is kiváglak pillanatok alatt.
    Ennyit tudok tenni innen, a monitor mögül..