Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Timber
volt hasonlo verzio is 😊 de most szerettem volna valami nagyon szineset 😊

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

sztyui2
Bocs, hogy belenyúltam, de nekem így jobban tetszene.

www.flickr.com/sztyui

Timber
Jaja... azt olvastam, hogy osszel szepek a szinek szoval azert kell a szaturacio ezerrel! 😊

elvegezted Ken Rockwell-fele "szaturaljuk a vivid fotokat is" iskolat?
<#gonosz1>

http://gaborszantai.co.uk/

Timber
Megyó által inspirálva 😄
Útelágazódás

Timber
na akkor majd legkozelebb? 😊
Mert lehet akkor mast szervezek be holnapra...

Lullaby
Nagyon sötét pedig jó lenne.

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

Cujo01
nem kicsit jobb ps-elve 😊

Cujo01
nekem még mindig okés 😊

sztyui2

www.flickr.com/sztyui

Timber
No de ha valaki titokban tartja, hogy jonne akkor nem lehet am szervezni ra semmit 😄

Szoval akkor most vasarnap ki jonne? Az irjaaaa meg. De komolyan 😄

sztyui2
Elõször a színekre akartam koncentrálni, és annak fényében készült a fotó, de nem lettek olyan szépek(fõleg a sok fehér miatt.), amilyennek vártam, vagy amilyennek élõben láttam, és inkább más hangulatot adtam neki PS-ben.
Vélemény?

www.flickr.com/sztyui

pedig en is mentem volna, van egy Samsung pendrive-om, igy majdnem Pentaxos vagyok...<#gonosz1>

http://gaborszantai.co.uk/

Timber
szerintem elmarad a vasarnap mivel eddig rajtam kivul 1 ember jelezte szandekat 😊

The Garrett
a fakultativ estzáróra remélem hazaérek. 😊 kb mikorra mentek a Blende-be?

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Timber
Hat igen az dicserendo dolog ha valaki a topik nyitasakor lefektetett elveihez ragaszkodik!

Nem, nem, nem. Már a kezdetek-kezdetén, amikor a topikot nyitottam kifejtettem, hogy itt nem a "fejlõdés" a cél. Természetesen nincs akadálya annak, hogy valaki akár a fórumról összegyûjtött infókból, tanácsokból kellõ tapasztalatokkal gazdagodjon, de nem ezen van a hangsúly.
A masinámon pedig kérlek ne lovagolj, mert az ég adta világon senkinek semmi köze nincs hozzá, hogy mit, hol, és miért használok.
Köszönöm.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Kedves Zsuzsa, azt már tudom, hogy nincs férjed, ez sok nõtlen férfiú számára jó hír, viszont ha megkérhetlek ne percenként nyomd az üziket egymás után, hanem várj egy picit, hátha egyben is átjön a gondolat 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Tikal
urban acid, kösz timber 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Loál János
Akkor csak azt nem értem, hogy a kifogásolt mondatrészt egyáltalán minek írtad le Zsuzsinak? 😄 Na mind1, nevömájnd.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

ivjoe
Nekem nagyon bejön a K200D, viszont szükségem van nagyobb átfogásra mint az alapobi, és egy jó vakura, valamint van egy Canon rendszervakum és két obim, így nem nagyon jön szóba nálam a Pentax, még ha tetszik is. Ha nem lenne most vakum, meg az obik, akkor is 450D-t venném, mivel tudom, hogy szükségem lesz rá, és venni fogok, elõbb-utóbb.

Szóval nem azért venném a 450D-t mert az CANON, és a Pentaxot sem azért mert PENTAX, a két gép kb. egy szinten van nálam.
Loál János
Korrekt. Vagy esetleg akkora Istenadta tehetség az illetõ, hogy külsõ segítség nélkül is képes alkotni.
Volt ilyen osztálytársam, irigyeltem is. :-C

Loál János
Pontosítok: a "gondolkodás nélkül" mondatrészért. 😊

Loál János
Én nem vagyok elvbõl egyik márka ellen sem, szal nem azé mondom, mert nem szarom le, hogy ki mit hány a másik brandra, de az utolsó mondatért kár volt. 😄

ivjoe
Sztem elsõ dolog, amit el kellene, döntened, hogy szükséged van-e tükörreflexesre.
Tehát a kérdés az, hogy miért akarsz gépet venni? 😊 Meg akarsz tanulni FÉNYKÉPEZNI, vagy ilyen turista/családi fotók, etc. céljából vszed? Elõbbi esetben, hevesen bólogatnék a tükörreflexesre, utóbbiban, meggondolnám erõsen. 😊

Másik, amit ilyenkor el szoktam mondani, hogy ha az ember DSLR vásárlására adja a fejét, akkor nem vázat választ, hanem rendszert, aminek a váz csak egy kis eleme. Mellette van rengeted objektív, vaku, meg még egy vagonnyi dolog. 😊
Tetszik a K200D, meg a 450D is, de ha választanom kéne, gondolkodás nélkül a 450D-t venném.

Timber
Tudom. Lanyom pontosan ezert tanul filmes Pentaxon (csak mert tul kicsi meg a Pentacon Six-hez 😄). De ha valaki csak belevag a fotozasba minden segitseg nelkul akkor egy filmes geppel elert kukakepek sokkal kiabranditobbak (es fajdalmasak a penztarcanak) tudnak lenni es az esetleges lelkesedest visszavetik. Mindenki a kezdo korszakanak csoda kepeit most max a szep emlekek miatt nem kukazna csak. Ha viszont van az ember mellett olyan aki osztonzoleg, tanitolag tud hatni es segit megtanulni a dolgokat akkor a filmessel tenyleg jobban beleivodik az emberbe a komponalas.

Cujo01
Zsuzsa, már csak 4 napod van megvenni 😄

Loál János
Pedig sok embernek pont ez tenne jót, hogy ne csak kukaikonos gombot kelljen megnyomni, ha szart a komponálásra...

Timber
Semmi kulonbseg a ketto kozott. Csak az ar 😊

Timber
Zsuzsa: Miert pont DSLR? 90%ban a DSLR felhasznalok igenyet egy jo bridge gep is kielegiti (es akkor ott vannak meg az apro extrak... pl video felvetel, kihajthato LCD satobbi)

Ha nincs konkret oka a DSLR gepnek akkor nezz korbe a bridge gepek piacan...

De ha gondolod elviszlek egy helyi Media Marktba ahol vegigtaperolhatsz (no nem engem!) mindenfele gepeket es akkor megtalalod azt amit jol esik a kezedben tartani.

Amugy Pentax K200D-t vett ismeros lany nagyon imadja a K200Djet... 😄

Sné Zsuzsa
hohoooo, azt hiszem megtalaltam az igazit 😄

Canon 450D

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
Latom arban a kulonbseget, de mi a fo kulonbseg? Melyik a jobb es miert?

Valaki vegyen mar fel msnre konyorgok,mert igy gaz 😄

Pentax

Pentax II

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
😄DDD

oks

ertem en a celzast.. 😄

Canon 450 D

Timber

Sné Zsuzsa
wááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

most mar latom 😞

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
na pill....akkor ez a mondat mi benne? 😄

"Nagyméretû, háttérvilágítással ellátott LCD-kijelzõ"

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
😄DDD

akkor mondom a kovetkezo elvarasaimat..legyen ilyen meseszep a gep es legyen digi 😄

otlet? 😄

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
áá...ez filmes?? 😞(((

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
en mondom..nem ertek a fotozashoz...de nekem nagyon is szamit a kulseje 😊

es azt mondom, h ez a gep...nem talalok ra szavakat...egyszeruen gyonyoru

Canon 450 D

ivjoe
Ha megmondod, hogy miért szeretnél filmes gépet. 😊
Sokkal több képet fogsz csinálni vele, mint egy filmessel, és ez kezdõnél fontos. 😊
Timber
de ez filmes! En manapsag a filmes gepet pont nem az amatoroknek ajanlanam... elohivas, nagyitas, rontott kepek koltsege... viszont ha van melletted egy 'profi' akitol tanulhatsz akkor jo.

Sné Zsuzsa
ehhez mit szoltok?

CANON EOS 300X

En kezdo vagyok es fogalmam sincs hogyan kell hasznalni egy gepet..
Szal kezdonek ez megfelel?

Canon 450 D

Timber
Na megint itt tartunk 😄

En tudod mit meg nem adnek azert ha a Pentax K20Dhez lehetne elemet rakni (akar markolaton keresztul mint anno a EOS350D-mben volt)...

Lemerules es tolthetoseg szempontjabol _szerintem_ nincs sok kulonbseg. Viszont ha az aksis gep lemerul akkor az le van merulve (magyartam jol)... az elemes gep viszont barmelyik sarki trafikban "toltheto" 😄

Tulajdonkepp nem is tudom energiafelhasznalhatosag szempontjabol van-e kulonbseg...

Ja igen... es ha az akksid tonkremegy (vagy kell egy potaksi) sokezer potolni... ceruzaelemes aksit viszont parezer...

Sné Zsuzsa
pill

jol latom,olvasom, h a pentaxhoz nem aksi, hanem elem kell? 😞

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
ok

thx

Canon 450 D

Timber
Nõi kézbe Sony-t nem ajánlok (leginkább senki kezébe nem ajánlok Sonyt). Inkább Canon 450D vagy Pentax K200D.

Timber
Az is jó! Remélem olyan helyen ahol van olyan téma, hogy megmutasd nekünk hogy mióta K20D-d van és így a gép által nyújtott korlátok kibõvültek milyen sokat fejlõdtél! Várjuk a képeket!

Cujo01
nekem tetszik a program, ott leszek.

30Dani
😄DDD

thank you for helping us help you help us all

sztyui2
Az, hogy inkább vegyél A300-at, és a maradék zsébõl optikát, mert elvileg szebb is a képe, és az a plusz 4 megapixel nem éri meg azt a plusz 20-30 rugót. Hacsak nem akarod a képeidet A3 helyett A2-ben kinyomtatni😄

www.flickr.com/sztyui