23748
  • Blasta
    F*sznak kell hülyeségeket beszélned olyan témáról, amihez cirka 1 éve konyítasz valamicske keveset?

Buta tanácsokat meg pláne ne adj, ha aztán csak azzal tudsz érvelni, hogy "mert nekem így tetszik és a többieknek kuss". Nem erről van szó!!!
    Igenis makrózzon, mert az kurvajó és kurvaszép dolgokat lehet vele ALKOTNI, ha megfelelő szintre emeli!

Totál jogos az a kommented, amiben azt írod, hogy nem mozgatnak meg benned semmit a belinkelt fotók. Ez így rendjén van, semmi gond vele.
    Ami nincs rendjén, az a fotográfiáról szóló kis szösszeneted volt, hogy a makrózás mire is jó és a fotózásban az a jó hogy szokatlan helyzetben mutatsz be valamit. Nem vitatom, ez is jó benne, de azért nem CSAK EZ!!! Sőt!

Lehet, hogy valakinek pont az a jó benne, hogy gyönyörű virágmakrókat készít.

Ismétlem: nem az ízléseddel van a gond!!!! Ha neked a fotózásban csak az a jó, hogy valamit szokatlan helyzetben mutatsz be, hát oké, de szerintem mást azért ne próbálj meg lebeszélni arról amit csinál, mert Te nem látsz benne semmi extrát.

Véleményed pedig persze, hogy lehet, ha meg tudod indokolni, hogy mit miért gondolsz. Ha ez nem megy, akkor csak segget csinálsz a szádból.

És nem baszogatni akartalak, nem rossz szándékból írtam amit írtam.

És ez volt a témában az utolsó kommentem.
  • Sné Zsuzsa
    Garett - Mibol gondolod, h csak en vagyok ilyen velemenyen a foldkereksegen? Konyorgok, ne az en hozzaszolasaimat b*sztassatok mar! A f*sznak kell hozzam szolni!
    En mondtam egy velemenyt, egy tanacsot Schorbynak, az mar az O dolga, h megfogad e belole vmit vagy sem.

Nem mondtam azt, h mindenkinek igy kell gondolkoznia, ahogyan en gondolkozom, ti viszont mindenaron ram akarjatok tukmalni a velemenyeteket!
    Lesz*rom a k*baszott velemenyeteket, majd ha kerek tanacsot, akkormajd tagra nyilt szemekkel fogom lesni minden szavatokat, de addig hagy legyen mar sajat velemenyem!

• Blasta
    Nem eltérő a véleményed Zsu! Egyszerűen csak butaságot mondasz. Nem az ízlésről van szó, hanem kijelentettél valamit, ami önmagában EGY MARHASÁG. Nem az a baj, ha neked a virágmakrók nem jönnek be na! :D
    Namá ércsedmá.
  • The Garrett
    viszont attól hogy valamiröl csak te gondolod hogy az úgyvan, attól még lehet hülyeség.
  • Blasta
    Jajó, értem. Fel azért ne kösd magad! :D

Nem arról van szó, hogy tetszenie kell. Nekem sem tetszik kismillió szocio portré, nabumm, de olyan marhaságot azért csak nem írnék le, hogy a virágmakrózás csak gyakorloni jó meg ilyenek és a fotózásban csak az a jó amikor szokatlan helyzetből mutatsz be valamit.

Majd egyszer máshogy fogod gondolni. Talán.

• schorby
    Én meg rájöttem egy kompromisszumos megoldásra végre, szal csak foglalkozzatok más szidásával, hisz az a cél...
    összefoglalom a véleményem, ha én kérek véleményt leszidtok hogy ez nem profiknak való hely, aztán zsu rakja a teljesen amatőr képeket és véleményeket, azt is leszidjátok, gondolom érzitek mire utalok rája...
    (bocs mindig a ... ért de igy jön)
  • Sné Zsuzsa
    miert butasag az eltero velemeny???

komolyan nem ertem...csak azert, mert mas a latasmodom,mar kasu vagyok? nem gondolod, h inkabb te vagy a kasu, h azt hiszed mindenki csak egyfelekeppen gondolkozhat???

inkabb ezert az energiaert kar, h nyitottabb gondolkodasra hivom fel egy szemellenzos, igas lo agyat
  • Sné Zsuzsa
    ertem

nekem nem tetszenek, max erdekes

mit csinaljak? nekem ez a velemenyem..
    belolem nem valt ki semmit..akkor most kossem fel magam?

ahogy Szantai Gabi irta egyszer msn-en : Ertem, de leszarom.
  • Bala10
    szerintem kár az energiáért:)
    aki ilyen butaságot mond, azt úgysem tudod meggyőzni az ellenkezőjéről.
  • Blasta
    Hoppá, elnézést, szarul választottam el a linkeket, de az ott egy sorban 4db link lenne :)
  • Blasta
    Akkor sorry érte, de elég bután gondolkozol ebben.

Pár fotó, csak úgy hasraütés szerűen kikopizva a fotozz.hu-ról :) minimál, nagyonjó Ilyet énis régóta szeretnék, de még nem találtam ekkora cseppet :D Ez nem virág, de égis über kellemes hosszú expo, közben változtatott fókusztávolsággal

Természetesen nem arról van szó, hogy ezek a képek valami über mögöttes tartalommal bírnak, hanem arról, hogy állításoddal ellentétben ezek nem holmi kézügyesség-gyakorlatok, jóval inkább FOTÓK mint bármelyik amiket ide belinkeltek valaha is. Nincs ezekben semmi extra, egyszerűen jó rájuk nézni, mert hozzáértő kezek és szemek készítették őket.
    Természetfotók, amiken a természet szépségét mutatják be, méghozzá elég korrekt látásmód és technikai kivitelezés mellett.
  • Sné Zsuzsa
    Azerrt kerdezel vissza ennyiszer mert ugy gondolod, h majd ezutan nem gondolom komolyan a velemenyemet?

IGEN - KOMOLYAN GONDOLOM :D
  • schorby
    Nem... kipróbáltam átraktam fotosoppal cmykba és pontugyanaz lett az eredmény.
    félórája tutort nézek a veszteségmentes konvertáláshoz, de nehezen találom.
    De azt mondod hogy kitudják rgbként nyomtatni? dehisz az a festékkazettákat jelenti szal ezt nem hiszem, keresem még a tutort, ha tudtok jó megoldást szoljatok...
  • DecenS
    ...vagy a te monitorod van rosszul beállítva.
    szerintem vidd el ugyanazokat a képeket egy másik helyre és kérd meg, hogy úgy nyomtassák, ahogy vannak. ne nyúljanak hozzá semmilyen nyomdászgyomdász szoftverrel.
  • CUCLI
    high five!
  • schorby
    Jóvanakkor, most nem az van hogy nem bírom a kritikát hanem azért fikáztok hogy számítottam valamilyen véleménynyilvánításra. Mind1, engem nagyon nem hattok meg, de akkor mondok konkrét kérdést. (amúgy meg az ilyen fotózz.hu meg ilyeneken én nem fogok azért 10 képre nyalizni amatőrként, hogy feltölthessek 1etlen képet)

Szal előhívatok képeket, és az eredmény, hogy a pirosak egy képen kiégnek, nincs köztük különbség, például egy rózsa csak egy piros folt. vagy egy sárga virág narancssárga lett. most ez azért van mert szar a gépük, vagy azért mert rgb-ben adtam oda?
  • DirtyGab3sz
  • Blasta
    "Nagyon jo arra, h gyakorolj makrozni es egyebek, de viragokat szabad szemmel is lathatod, a fenykepezesben az a jo, amikor szokatlan helyzetbol mutatsz be vmit."

Zsu, ebben teljesen biztos vagy? A fényképezésben más nem lehet jó???
    Egy virágfotó akkor nem is lehet kiemelkedően jó, csak gyakrolásra való, mert azt szabad szemmel is látni???
  • Blasta
    Nem tudom.
    Két százaléknyi fórumozó profi aki ide jár. (ez egyetlen embert jelent, a topikgazdát, mivel tudtommal egyedül Ő dolgozik profiként a szakmában, a "profi" jelzőt én erre értem).

Járnak ide tehetséges illetve tapasztalt AMATŐRÖK elenyésző számban, rájuk érdemes lehet még hallgatni.
  • Sné Zsuzsa
    Szia!
    Egyet ertek a tobbiekkel abban, h a viragfotokban annyira nincs olyan dolog ami megmozgatna az ember fantaziajat.
    Nagyon jo arra, h gyakorolj makrozni es egyebek, de viragokat szabad szemmel is lathatod, a fenykepezesben az a jo, amikor szokatlan helyzetbol mutatsz be vmit.
    Pl vmelyik sracnak volt egy olyan jo kepe, h egy viragon egy katica setalgatott es a hatterben, kicsit elmosodva befigyelt egy saska :)
    Na az a kep sem azert volt szuper,mert viragrol keszult a kep, hanem azert, mert volt vmi storija a kepnek, poenos volt es egyaltalan nem atlagos latvany.

Sok sikert!
  • The Garrett
    ne a kígyóra irányítsd a vakut hanem a falra / plafonra, vagy tegyél elé papírzsepit/fehér lapot hátha lágyítja valamennyire.
  • tugyiti
    Azért szerencsére- mint ahogy irtad #15856-ba -van itt pár ember aki már nem amatőr szinten kattogtat és ezeknek érdemes hallgatni a tanácsaira vagy a véleményét megfontolni.Szóval teljesen azért nem amatőr a hely :)
    persze ennek ellenére profi oldalakra látogatni amatőrként csak azért hogy tanácsot kérjek jó dolog,de ez feltételezi azt az emberről hogy bírja a negatív kritikát is.
  • Cuchulainn
    Hi!

Kérdés: Milyen fényforrással tudnám megelőzni, hogy becsillanjanak a pikkelyek? Próbáltam már vakuval, halogén lámpával (itt), természetes fényben de egyikkel sem sikerült kikerülni.
  • Aspyrin
    Teljesen igazad van, a lényeg az, hogy számodra örömet nyújtson a hobbid!:) Én is imádok a fűben fetrengeni,- legyen szó virágról rovarról - "akciózni", megfigyelni az élővilágot, kicsit elszakadni a mindennapi mocsoktól. Az, hogy az elkészült kép kinek tetszik, megint más kérdés. Itt nem fog vér folyni, egészen biztos. Maximum hallunk egy-két tanácsot, amin érdemes elgondolkodni, főleg hosszútávon.;)
  • Blasta
    "De ha ez ilyen amatőrök egymás képére megmondják mit éreznek kategória akkor nemsok értelme. "

Jaja, ez nem az a fórum amire gondolsz. Ide 99%-ban amatőrök, kezdők, 7végi fotósok járnak, akik vajmi keveset értenek a fotózáshoz.

Ide olyanok járnak, akik feltesznek bármit, akármit, mindent a webre, csak mert digitálisan sikerült rögzíteniük egy állóképet. Profi (illetve hozzáértő) véleményekért fotófeltöltős fórumokat ajánlok (flickr, fotózz, fotoház).
  • schorby
    ok
    én azt a méhet a virágon is nagyon élvezem lefotózni, melléfeküdni, akciózni. és amit lefényképezek azt azért teszem mert nekem tetszik, nem csak kattintgatok. nincs mit egyebet mondanom.
  • Timber
    en csak egy tanacsot adnek neked (miutan megneztem a honlapod):
    A fotozas nem egy kenyszer. Nem kell napi 10 fotot elkesziteni csak azert, hogy legyen napi 10 fotod. Nem kotelezo megnyomni a shuttergombot meg akkor sem ha mar elovetted a gepet es mar esetleg szemhez is emelted es mar minden be van allitva. Csak akkor fotozz ha tenyleg tetszik amit latsz, ha van benne valami amiert erdemes lefotozni. De csak azert ne csinalj kepet mert hu ott egy darazs a rozsan. Amugy az ha nem jon velemeny a kepedre az is egy velemeny (Hogy is mondta Kádár? Függetlennek maradni is egy politikai állásfoglalás... vagy mi). :)
  • lacinkacinka89
    Köszönöm!! Megtaláltam :D
  • CUCLI
    Szia CUCLI!
    Fórum menü
    Privát üzenetek
    Saját galéria
    VIP-jogok felvétele
    Beállítások
    Jelszócsere
    E-mail-csere
    Moderálás
    Moderálási elvek
    Kijelentkezés

na befejeztem
  • schorby
    Mert én vagyok a profi aki miatt az amatőrök iderakják a képüket, véleményre várva...
    De ha ez ilyen amatőrök egymás képére megmondják mit éreznek kategória akkor nemsok értelme. Azért nem írtam véleményt, mert amit én látok az nembiztos hogy egy profi szemszögéből úgy van, ezért nem sokat számít a véleményem, ellenben azoké, akik miatt beraktam ide a képet.
    De látom itt nem ez megy.

(amúgy sztem én a tornyos képen ferdén tartottam vola a gépet, hogy a világító torony sziklavonala legyen a vízszintes, és a jobb felső sarokba lenne a torony, erre vezet a kerítés léce szinte az egész képen át átlóban. a szemcse meg kiégés nekem nem drámát ad a képhez hanem inkább nemistudom elvon valamit, engem általánosságban zavarni szokott)

Nem kívánok több kirohanást fogadni, csak konkrét véleményt és tanácsot...
    kösz
  • Blasta
    Nézd, ha belinkeled a fotóidat csak úgy seszó sebeszéd, akkor a fórumozók ugyanúgy seszó sebeszéd mehetenek át rajta, ha nem látnak rajtuk valami kiufróan jót vagy kiugróan rosszat.
    Ha mindenképpen véleményt szeretnél látni rájuk, akkor azt minden esetben írd oda a képeid elé-után, és akkor tuti megszánnak a véleményükkel, még akkoris ha totál semlegesek a képek a nézőknek.

"ellenben a szemcsés, kiégett ,s szerintem rosz kompozíciójú kép, aminek a témája mondjuk teccik (no effenz) az király mi?"

Ez a mondatod viszont eléégé bicskanyitogató ám.
    Talán Te mondod meg, hogy kinek mi tetszik?
    Mellesleg, ha már szóba hoztad azt a fotót: a szemcsésség csak hozzáad ahhoz a képhez, a téma sokkal hatásosabba a virágaidnál és komponálásilag is több ötlet van benne mint a virágaidban. No offence.
    (mellesleg csak egyetlen "woow" érkezett arra a fotóra, nem nevezhető pozitív kritikaáradatnak)

Sőt, tovább megyek: ha már Neked ilyen kiforrott és egyértelmű véleményed van arról a világítótornyos fotóról, akkor Te miért nem vetted a fáradtságot, hogy kritizáld és leírd a véleményed????? Valszeg PTW is ugyan úgy örül az építő jellegű kritikáknak, mint Te örülnél a sajátodra érkezőknek. Utólag már írhatod, hogy ugyan az a véleményed, de ezzel sem segítettél a PTW-nek, hiszen nem írtad le, hogy MIÉRT rossz azon a pl. a kompozíció, mit kellett volna SZERINTED máshogy csináljon.
    Hmm?
  • schorby
    vettem fónok
    kösz
  • lacinkacinka89
    Köszi Cucli! De a beállitásokat hol találom meg ??
  • Timber
    Kivansagod parancs. Abszolut nem akartam a kepeidre velemenyt irni mert az egyetlen dolog ami megerintett veluk kapcsolatban az az, hogy mennyit kell scrollozni, hogy atugorjam oket. Abszolut nem talalok bennuk semmilyen erdekesseget ami miatt erdemes lenne megallni. Egy teljesen atlagos dokumentarista foto, de meg annak se igazan jo mert vagy a tul kicsi DOF vagy a kep full kuszasaga (esetleg a ketto egyutt) engem nagyon zavar. Ajanlom Toth Zsuzsanna viragmakroit tanulas celjabol.

(ui.: nem bantasibol irtam, csak egy egyszeru velemeny)
  • CUCLI
    beállítások. nick kép
  • lacinkacinka89
    sziasztok! lenne egy lehet h hülye kérdésem . És előre is bocsánat h itt kérdezem meg de nem tudtam jobbat . Szal azt szeretném kérdezni h itt a fórumban a nevem helyére hogy lehet vmi képet beállitani mint pl: Schorby-nak van az a madár.???? Válaszotokat előre is köszi! ÉS még 1x bocs :D
  • schorby
    ok kösz (nem kell, csak örülök)
  • 89
    mondom, nem nagyon bírom a virágfotókat, de ha már mondanom kell vmit, akkor több tér, egy-egy szálat kiemelve, elkülönítve a többitől, több élesség...a 3. képed sztem már jó irány, csak kevés a tér és az élesség-mélységélesség sem az igazi
  • schorby
    Elfogadom.
    De akkor várnék valami tanácsot, nem véletlenül tőletek pl mert mondjuk énnekem tetszik igy, azért ilyenre csináltam, de azzal hogy seilyen seolyan, nem sok építő irényt mutattatok. Pont ez lenne a lényege hogy a ti szemszögötökből, mit kéne hozzáadni, mitől lehetne az igazi...
  • zenoka
    nezd mint mas teruleten szerintem a fotozasban is igaz hogy ha egy kepre nem jon velemeny az se nem jo se nem rossz..pont olyan semilyen a kep..tehat nem mozgatja meg az embereket semilyen iranyba..tehat nem ertel el vele semilyen hatast viszont orbitalis farkas hibat nem kovettel el...