Fotóink
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
😊
Canon 450 D
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Canon 450 D
ha en mennek, csak egy "fiuval" lenne tobb...vagy inkabb kettovel...tutira elrangatnam a baratomat is 😊
Canon 450 D
Szeretnék a figyemetekbe ajánlani egy baráti közösséget.
Fotómegosztás, játékok, fórum.
Csatlakozzatok hozzák.
www.kepalkotok.ning.com
ha van kérdésed akkor válaszolok szivesen.
meg küldhetek majd képet is ha érdekel
!Forza Ferrari!
Canon EF 4-5,6/75-300 II USM objektiv
ez nekem jo?
Canon 450 D
gondoltam en is bovitem tudastarad a szakertelmemmel 😛
Canon 450 D
en is azon gondolkoztam, h ahogyan jon a jo ido mehetne a csapat egy turara vagy egy talalkozora 😊
Canon 450 D
Nemtom mit értesz a jobb felépítés alatt, de ha azt, hogy anyaghasználat brutális, akkor egyetértek😄
Egyértelmûen a 70-200 F4 L a legjobb választás kistelének. Ennél már csak a 70-200 F2.8 a jobb, de az árkülönbség miatt csak annak éri meg, akinek tényleg szüksége van a kettõnyócra, és van is rá annyi zséje, és nem is sajnálja elkölteni😄
www.flickr.com/sztyui
70-300 130.000.-ft
Canon 450D gépem van.
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
De en a felsot vennem (persze, ha kozel azonos arkategoria😛). Igaz hogy az also nagyobb zoomos es stabilizalt, de a felso minosegi darab es fix fenyeros. Ezeknek a tul nagy zoomosoknak a vege mar kerdojeles minoseg (foleg ennyi penzzert). A mostani gepeden (azt sem ismerem😛) valszeg mar eleg nagy a felbontas (bo A/4-et lehet tuti nagyitani), vagyis a felso zoomhatranyat kenyelmesen lehet potolni egy vagassal😉
alsó meg 70-300 és nem fix fényerõs
nekem is ez a 2 maradt, mielõtt vettem 😊
mindenki a 70-200-at javasolta.
a 70-300-at nagyon lágynak mondták... fõleg a vége felé.
mondjuk nincs összehasonlítási alapom, de én meg vagyok elégedve vele.
Dehogy bántasz meg vele. 😊 az építõ kritika mindig hasznos.
Elsõ modellfotózásom volt.. ráadásul kölcsönvakuval, merthogy még az sincs.. 😊
Kicsit bekavart szerintem, hogy a fal színe és a modell színe hasonló volt, vagy nem tudom.
Na meg igen, mindegyikre ráférne még egy retus, de ahhoz sem értek (még)
-amatõr szekció- vagy mi 😄
Szeretnék venni egy számomra komolyabb obit. 2 verzió maradt:
Fontos,hogy nem ebbõl élek,és nem is fogok,viszont nagyon szeretem a minõségi fotókat. Amibõl a legjobbakat elõhivatom.
elõre is thx!
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
A hölgy arca nagyon öreges.Minden képen. Elsõn és utolsón kevés a fény. Többin pedig (gyanítom a vaku miatt) természetlennes a bõrszín. A 3. képen levõ testtartás nem elõnyös, még inkább öregíti , "nyeszlett" hatása van.
Félreértések elkerülése miatt, nem szeretnélek megbántani sem téged, sem a modelled/feleséged/barátnõd! Ez a véleményem a fotókról.
http://flickr.com/photos/zolika90/
azert nagyon koszonom az otleteket, tapasztalat megosztast es egyeb finomsagokat 😉
Canon 450 D
erre írtam h egy közeli témánál ez a 10% csak 1cm de egy 10m-re lévõnél 40cm (majd fél méter #15016), és nem biztos hogy mindegy, hogy egy témánál mennyit játszhatok azzal hogy hová rakom azt a DOF mezõn belülre.. (pl #14998)
hátrébb megyek-> nagyobb tárgytáv-> ugyanakkora a tárgy a fotón-> szûkebb látószög-> szûkebb mélységélesség.. legalábbis a számítások szerint
"Közelítõ pontosságút"
vagyis igazából semmit nem bizonyít mert szubjektív véleményt lehet alkotni róla
viszont kár hogy nincs mondjuk fix 2.8-as zoom optikám, megpróbálnám tényszerûbben letesztelni hogy mennyire hozza a képletek adta eredményeket vagy sem..
Ez most honnan jött?
"volt nem egyszer olyan hogyha mosottabb hátteret akartam de a téma szempontjából nem volt elsõdleges a széles perspektíva akkor szûkebb látószöggel fotóztam.. pl portréfotózásnál"
De ekkor hátrébb mész -> nagyobb tárgytáv -> nagyobb mélységélesség
"akkor milyen következtetést lehet belõlük levonni?"
Közelítõ pontosságút.
When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/
miért is? nem mindegy hogy 1cm vagy majd fél méter amivel játszani kell, mellesleg ez a 10% még nem egyértelmûen enged következtetni a háttér elmosásának mértékére..
"Tehát a gyújtótávolságot nem a mélységélesség szabályozásához kell megválasztani, hanem a kívánt perspektíva és a szükséges látószög határozza meg"
én ezt nem így látom.. volt nem egyszer olyan hogyha mosottabb hátteret akartam de a téma szempontjából nem volt elsõdleges a széles perspektíva akkor szûkebb látószöggel fotóztam.. pl portréfotózásnál
"Konkrét képeknél szemre elég nehéz megítélni az életlenedés mértékét, mert a képelemek a más perspektíva okán más nagyítással szerepelnek."
akkor milyen következtetést lehet belõlük levonni?
Konkrét képeknél szemre elég nehéz megítélni az életlenedés mértékét, mert a képelemek a más perspektíva okán más nagyítással szerepelnek.
When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/
ez szintén azt látszik alátámasztani amit számoltam, vagyis a szûkebb látószög, szûkebb dof tartományt, az pedig nagyobb szóródási köröket eregményez..
persze lehet hogy a képek összehasonlítását nem jól végzem..
viszont valóban elcsesztem, rossz látószöggel számoltam bocsi, javítva:
50mm-esnél, fókusz 2m-nél a DOF: 0,18 m
300mm-esnél ugyanahoz a tárgymagassághoz 11,7714m a fókusz, ahol a DOF 0,17m
50mm-esnél, fókusz 10m-nél a DOF: 4.74 m
300mm-esnél ugyanahoz a tárgymagassághoz 58,8572m a fókusz, ahol a DOF 4.34m
a különbség 1cm és 40cm között van a két példánál, vagyis az jön ki eredménynek hogy a látószög növelésével növekszik a DOF szélessége ha a tárgy magasságát állandónak tartjuk
mindenesetre valóban érdekes amit linkeltél, de nekem nem tûnik egyértelmûnek.. úgyértem szubjektív módon tudom csak meghatározni hogy a háttér mosottsága milyen mértékû, nem értelmezhetõ egyértelmûen a szóródási körök mérete a távolságok függvényében..
kérdés hogy a képletek hibáznak valahol, vagy én nem nézem elég alaposan a linkelt képeket..
Biztos nem lesznek rosszabbak a kepek monitoron vagy kisebb meretben nyomtatva...
Ar/ertek aranyt tekintve mindenkepp jo valasztas lesz.
http://gaborszantai.co.uk/
Nem kell nekem hinni, tapasztalati úton is belátható.