Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbre
Aspyrin megelõzött 😊😊 és hát nem tudom, de a világ legszebb nõje nem biztos hogy tûsarkút hord 😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Gondolod norbre rendelkezik kellõ tapasztalattal tûsarkú cipõk viselése terén? 😉

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Filmezni is szoktál? 😄

Sné Zsuzsa
nem tudom, en normal eletben szeretek lazulni, utalom a merev embereket...es oszinten...egy tusarkuban hogyan legyen az ember laza???

😊

Canon 450 D

norbre
eddig nem ismertem ezt az oldalt, de igen hasznos cikkek vannak benne:

http://www.fotoagora.hu

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
ezt nem csak a kamera elõtt teszik a nõk 😊😊😊 de jó is ez így 😊

Sné Zsuzsa
kamera elott megprobalom azt a benyomast kelteni, h en vagyok a legjobb nõ a vilagon...tudod, mint minden modell...kitekeredett poziciok,lelkedre hatni akaro tekintet, na meg a szokasos...legjobb ruha stb...tudod...? 😄

Canon 450 D

Kamera elõtt milyen vagy? 😊

Sné Zsuzsa
ja,persze....nehogy azt hidd, ha nem allok kamera elott igen atlagos vagyok...szal kepzelj el engem szemuvegben, lazan, sport csuka, sport szerko es kicsit fius viselkedes 😄

ha en mennek, csak egy "fiuval" lenne tobb...vagy inkabb kettovel...tutira elrangatnam a baratomat is 😊

Canon 450 D

Sziasztok!

Szeretnék a figyemetekbe ajánlani egy baráti közösséget.
Fotómegosztás, játékok, fórum.
Csatlakozzatok hozzák.
www.kepalkotok.ning.com
Cujo01
na igen, egy tali kéne majd, csak legyen melegebb.
ha te is jössz, tuti jönne mindenki 😄

Cujo01
sajnos a piros csík csak canon obiknál érvényes :p

Cujo01
zsu 😊
az van a fehérrel összehasonlítva 😊
ha már teleobit veszel, ne azt vedd.

ivjoe
Na jah, én az obijaim képminõségét piros szigszalaggal szoktam feljavítani. 😄
Sné Zsuzsa
😄

tudod mi kell az embernek 😄

Canon 450 D

DJ RX7
oneal1
leírást anno én sem találtam róla sajnos.

ha van kérdésed akkor válaszolok szivesen.
meg küldhetek majd képet is ha érdekel

!Forza Ferrari!

Sné Zsuzsa
koszonom szepen

nem talalok leirast rola sehol...tudsz segiteni?

Canon 450 D

oneal1
nekem ugye ilyen van, hobby célra sztem tökéletes😊

!Forza Ferrari!

Sné Zsuzsa
Nya...most mondjatok nekem vmi okossagot:

Canon EF 4-5,6/75-300 II USM objektiv

ez nekem jo?

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
fogalmam sincs melyik a jobb, de a feher komolyabbnak nez ki 😄DDDDDDDDDDDDDDDDD

gondoltam en is bovitem tudastarad a szakertelmemmel 😛

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
jaja, vettem karacsonyra magamnak egyet 😄

en is azon gondolkoztam, h ahogyan jon a jo ido mehetne a csapat egy turara vagy egy talalkozora 😊

Canon 450 D

zolo
11.000 Ft-os Tokinámon is van piros csík<#hehe>

http://flickr.com/photos/zolika90/

Cujo01

Cujo01
na igen.. ezeket kaptam pont, mikor anno kérdeztem 😄

sztyui2
+százszor jobb képminõség. Nem véletlenül van rajta az a piros csík😄
Nemtom mit értesz a jobb felépítés alatt, de ha azt, hogy anyaghasználat brutális, akkor egyetértek😄
Egyértelmûen a 70-200 F4 L a legjobb választás kistelének. Ennél már csak a 70-200 F2.8 a jobb, de az árkülönbség miatt csak annak éri meg, akinek tényleg szüksége van a kettõnyócra, és van is rá annyi zséje, és nem is sajnálja elkölteni😄

www.flickr.com/sztyui

ivjoe
ilove 70-200
Tomo15
70-200-at vedd!
-Jobb felépítés
-zoomolásnál nem változik a mérete
-fix fényerõ
-"valós" USM
Crem
70-200 155.000.-ft
70-300 130.000.-ft

Canon 450D gépem van.

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Alexease
Ilyenkor egy pontosabb tipus, adat, ar nem art😊

De en a felsot vennem (persze, ha kozel azonos arkategoria😛). Igaz hogy az also nagyobb zoomos es stabilizalt, de a felso minosegi darab es fix fenyeros. Ezeknek a tul nagy zoomosoknak a vege mar kerdojeles minoseg (foleg ennyi penzzert). A mostani gepeden (azt sem ismerem😛) valszeg mar eleg nagy a felbontas (bo A/4-et lehet tuti nagyitani), vagyis a felso zoomhatranyat kenyelmesen lehet potolni egy vagassal😉
Cujo01
70-200 😊

Cujo01
felsõ 70-200 f/4?
alsó meg 70-300 és nem fix fényerõs

nekem is ez a 2 maradt, mielõtt vettem 😊
mindenki a 70-200-at javasolta.
a 70-300-at nagyon lágynak mondták... fõleg a vége felé.
mondjuk nincs összehasonlítási alapom, de én meg vagyok elégedve vele.

Cujo01
Köszönöm.
Dehogy bántasz meg vele. 😊 az építõ kritika mindig hasznos.
Elsõ modellfotózásom volt.. ráadásul kölcsönvakuval, merthogy még az sincs.. 😊
Kicsit bekavart szerintem, hogy a fal színe és a modell színe hasonló volt, vagy nem tudom.
Na meg igen, mindegyikre ráférne még egy retus, de ahhoz sem értek (még)
-amatõr szekció- vagy mi 😄

Crem
Én is kérnék egy kis segítséget. Kb. 2 hónapja csak teszteket és véleményeket olvasok a neten. pro-konta...

Szeretnék venni egy számomra komolyabb obit. 2 verzió maradt:

Fontos,hogy nem ebbõl élek,és nem is fogok,viszont nagyon szeretem a minõségi fotókat. Amibõl a legjobbakat elõhivatom.

elõre is thx!

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

zolo
Zusammen az összesrõl:
A hölgy arca nagyon öreges.Minden képen. Elsõn és utolsón kevés a fény. Többin pedig (gyanítom a vaku miatt) természetlennes a bõrszín. A 3. képen levõ testtartás nem elõnyös, még inkább öregíti , "nyeszlett" hatása van.

Félreértések elkerülése miatt, nem szeretnélek megbántani sem téged, sem a modelled/feleséged/barátnõd! Ez a véleményem a fotókról.

http://flickr.com/photos/zolika90/

Cujo01
ahh.. akkor már tolom a többit is 😊

Cujo01

Cujo01

Cujo01
Zsu, van géped? 😊))))
akkor még a végén megyünk fotózni is? 😊))

Sné Zsuzsa
meg a 64.800-at is sajnalom ra, de tudom, h nekem az evekig szolgalatot fog tenni 😊

azert nagyon koszonom az otleteket, tapasztalat megosztast es egyeb finomsagokat 😉

Canon 450 D

norbre
amit írtál 10%-ot úgy értelmezem mint a különbözõ látószögek mellett adódó mélységélességtartományok közötti különbség, és állításod szerint ebbõl a 10%-nyi eltérésbõl semmi különbség nem származik a tekintetben hogy közelebbrõl nagyobb látószöggel, vagy távolabbról szûkebb látószöggel fotózol..
erre írtam h egy közeli témánál ez a 10% csak 1cm de egy 10m-re lévõnél 40cm (majd fél méter #15016), és nem biztos hogy mindegy, hogy egy témánál mennyit játszhatok azzal hogy hová rakom azt a DOF mezõn belülre.. (pl #14998)

hátrébb megyek-> nagyobb tárgytáv-> ugyanakkora a tárgy a fotón-> szûkebb látószög-> szûkebb mélységélesség.. legalábbis a számítások szerint

"Közelítõ pontosságút"
vagyis igazából semmit nem bizonyít mert szubjektív véleményt lehet alkotni róla

viszont kár hogy nincs mondjuk fix 2.8-as zoom optikám, megpróbálnám tényszerûbben letesztelni hogy mennyire hozza a képletek adta eredményeket vagy sem..

5Dani
"nem mindegy hogy 1cm vagy majd fél méter amivel játszani kell"
Ez most honnan jött?

"volt nem egyszer olyan hogyha mosottabb hátteret akartam de a téma szempontjából nem volt elsõdleges a széles perspektíva akkor szûkebb látószöggel fotóztam.. pl portréfotózásnál"
De ekkor hátrébb mész -> nagyobb tárgytáv -> nagyobb mélységélesség

"akkor milyen következtetést lehet belõlük levonni?"
Közelítõ pontosságút.

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

norbre
eléggé különbözõ hosszúságú obiknál is 10% alatt van a mélységélességbeli különbség, tehát az a megközelítés, hogy fotózd közelebbrõl a témát, nem áll meg
miért is? nem mindegy hogy 1cm vagy majd fél méter amivel játszani kell, mellesleg ez a 10% még nem egyértelmûen enged következtetni a háttér elmosásának mértékére..

"Tehát a gyújtótávolságot nem a mélységélesség szabályozásához kell megválasztani, hanem a kívánt perspektíva és a szükséges látószög határozza meg"
én ezt nem így látom.. volt nem egyszer olyan hogyha mosottabb hátteret akartam de a téma szempontjából nem volt elsõdleges a széles perspektíva akkor szûkebb látószöggel fotóztam.. pl portréfotózásnál

"Konkrét képeknél szemre elég nehéz megítélni az életlenedés mértékét, mert a képelemek a más perspektíva okán más nagyítással szerepelnek."
akkor milyen következtetést lehet belõlük levonni?

5Dani
Ezek szerint kiszámolva is az jön ki, hogy az eléggé különbözõ hosszúságú obiknál is 10% alatt van a mélységélességbeli különbség, tehát az a megközelítés, hogy fotózd közelebbrõl a témát, nem áll meg. Tehát a gyújtótávolságot nem a mélységélesség szabályozásához kell megválasztani, hanem a kívánt perspektíva és a szükséges látószög határozza meg -.-
Konkrét képeknél szemre elég nehéz megítélni az életlenedés mértékét, mert a képelemek a más perspektíva okán más nagyítással szerepelnek.

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

norbre
mellesleg most hogy nézem a linkelt képeket, nekem speciel szubjektív módon, de pl a háttérben lévõ torony 400mm-esnél sokkal mosottabbnak láttszik mint a 200 mm-essel készült..
ez szintén azt látszik alátámasztani amit számoltam, vagyis a szûkebb látószög, szûkebb dof tartományt, az pedig nagyobb szóródási köröket eregményez..
persze lehet hogy a képek összehasonlítását nem jól végzem..

norbre
nem a hitrõl van szó, én is kiváncsi vagyok rá hogy mi az "igazság" 😊

viszont valóban elcsesztem, rossz látószöggel számoltam bocsi, javítva:

50mm-esnél, fókusz 2m-nél a DOF: 0,18 m
300mm-esnél ugyanahoz a tárgymagassághoz 11,7714m a fókusz, ahol a DOF 0,17m

50mm-esnél, fókusz 10m-nél a DOF: 4.74 m
300mm-esnél ugyanahoz a tárgymagassághoz 58,8572m a fókusz, ahol a DOF 4.34m

a különbség 1cm és 40cm között van a két példánál, vagyis az jön ki eredménynek hogy a látószög növelésével növekszik a DOF szélessége ha a tárgy magasságát állandónak tartjuk

mindenesetre valóban érdekes amit linkeltél, de nekem nem tûnik egyértelmûnek.. úgyértem szubjektív módon tudom csak meghatározni hogy a háttér mosottsága milyen mértékû, nem értelmezhetõ egyértelmûen a szóródási körök mérete a távolságok függvényében..

kérdés hogy a képletek hibáznak valahol, vagy én nem nézem elég alaposan a linkelt képeket..

Nezd, az elso sorral lezartad a temat:-)
Biztos nem lesznek rosszabbak a kepek monitoron vagy kisebb meretben nyomtatva...
Ar/ertek aranyt tekintve mindenkepp jo valasztas lesz.

http://gaborszantai.co.uk/

5Dani
Szerintem ha 50mm-en 10m a tárgytáv, az 300mm-en nem 20.
Nem kell nekem hinni, tapasztalati úton is belátható.

5Dani
Biztos.

Alexease
Nem olyan rossz az az olcsobbik obi😉 Ha hobby es a penz fontos tenyezo, akkor onnan kell nezni. Kitermelne az arat 2-3 honap alatt
ha dolgozol vele? Mire hasznalod elsodlegesen: 1/1-es ujsag/magazin fotok, plakatok, kiallitasok, nagyobb nagyitasok?