Fotóink
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pár fotó, csak úgy hasraütés szerûen kikopizva a fotozz.hu-ról 😊 minimál, nagyonjó Ilyet énis régóta szeretnék, de még nem találtam ekkora cseppet 😄 Ez nem virág, de égis über kellemes hosszú expo, közben változtatott fókusztávolsággal
Természetesen nem arról van szó, hogy ezek a képek valami über mögöttes tartalommal bírnak, hanem arról, hogy állításoddal ellentétben ezek nem holmi kézügyesség-gyakorlatok, jóval inkább FOTÓK mint bármelyik amiket ide belinkeltek valaha is. Nincs ezekben semmi extra, egyszerûen jó rájuk nézni, mert hozzáértõ kezek és szemek készítették õket.
Természetfotók, amiken a természet szépségét mutatják be, méghozzá elég korrekt látásmód és technikai kivitelezés mellett.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
IGEN - KOMOLYAN GONDOLOM 😄
Canon 450 D
félórája tutort nézek a veszteségmentes konvertáláshoz, de nehezen találom.
De azt mondod hogy kitudják rgbként nyomtatni? dehisz az a festékkazettákat jelenti szal ezt nem hiszem, keresem még a tutort, ha tudtok jó megoldást szoljatok...
szerintem vidd el ugyanazokat a képeket egy másik helyre és kérd meg, hogy úgy nyomtassák, ahogy vannak. ne nyúljanak hozzá semmilyen nyomdászgyomdász szoftverrel.
http://thenamelessphoto.com/
Szal elõhívatok képeket, és az eredmény, hogy a pirosak egy képen kiégnek, nincs köztük különbség, például egy rózsa csak egy piros folt. vagy egy sárga virág narancssárga lett. most ez azért van mert szar a gépük, vagy azért mert rgb-ben adtam oda?
http://www.flickr.com/people/46265283@N06/
Zsu, ebben teljesen biztos vagy? A fényképezésben más nem lehet jó???
Egy virágfotó akkor nem is lehet kiemelkedõen jó, csak gyakrolásra való, mert azt szabad szemmel is látni???
Két százaléknyi fórumozó profi aki ide jár. (ez egyetlen embert jelent, a topikgazdát, mivel tudtommal egyedül Õ dolgozik profiként a szakmában, a "profi" jelzõt én erre értem).
Járnak ide tehetséges illetve tapasztalt AMATÕRÖK elenyészõ számban, rájuk érdemes lehet még hallgatni.
Egyet ertek a tobbiekkel abban, h a viragfotokban annyira nincs olyan dolog ami megmozgatna az ember fantaziajat.
Nagyon jo arra, h gyakorolj makrozni es egyebek, de viragokat szabad szemmel is lathatod, a fenykepezesben az a jo, amikor szokatlan helyzetbol mutatsz be vmit.
Pl vmelyik sracnak volt egy olyan jo kepe, h egy viragon egy katica setalgatott es a hatterben, kicsit elmosodva befigyelt egy saska 😊
Na az a kep sem azert volt szuper,mert viragrol keszult a kep, hanem azert, mert volt vmi storija a kepnek, poenos volt es egyaltalan nem atlagos latvany.
Sok sikert!
Canon 450 D
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
persze ennek ellenére profi oldalakra látogatni amatõrként csak azért hogy tanácsot kérjek jó dolog,de ez feltételezi azt az emberrõl hogy bírja a negatív kritikát is.
Kérdés: Milyen fényforrással tudnám megelõzni, hogy becsillanjanak a pikkelyek? Próbáltam már vakuval, halogén lámpával (itt), természetes fényben de egyikkel sem sikerült kikerülni.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Jaja, ez nem az a fórum amire gondolsz. Ide 99%-ban amatõrök, kezdõk, 7végi fotósok járnak, akik vajmi keveset értenek a fotózáshoz.
Ide olyanok járnak, akik feltesznek bármit, akármit, mindent a webre, csak mert digitálisan sikerült rögzíteniük egy állóképet. Profi (illetve hozzáértõ) véleményekért fotófeltöltõs fórumokat ajánlok (flickr, fotózz, fotoház).
én azt a méhet a virágon is nagyon élvezem lefotózni, melléfeküdni, akciózni. és amit lefényképezek azt azért teszem mert nekem tetszik, nem csak kattintgatok. nincs mit egyebet mondanom.
A fotozas nem egy kenyszer. Nem kell napi 10 fotot elkesziteni csak azert, hogy legyen napi 10 fotod. Nem kotelezo megnyomni a shuttergombot meg akkor sem ha mar elovetted a gepet es mar esetleg szemhez is emelted es mar minden be van allitva. Csak akkor fotozz ha tenyleg tetszik amit latsz, ha van benne valami amiert erdemes lefotozni. De csak azert ne csinalj kepet mert hu ott egy darazs a rozsan. Amugy az ha nem jon velemeny a kepedre az is egy velemeny (Hogy is mondta Kádár? Függetlennek maradni is egy politikai állásfoglalás... vagy mi). 😊
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
Fórum menü
Privát üzenetek
Saját galéria
VIP-jogok felvétele
Beállítások
Jelszócsere
E-mail-csere
Moderálás
Moderálási elvek
Kijelentkezés
na befejeztem<#idiota>#idiota>
De ha ez ilyen amatõrök egymás képére megmondják mit éreznek kategória akkor nemsok értelme. Azért nem írtam véleményt, mert amit én látok az nembiztos hogy egy profi szemszögébõl úgy van, ezért nem sokat számít a véleményem, ellenben azoké, akik miatt beraktam ide a képet.
De látom itt nem ez megy.
(amúgy sztem én a tornyos képen ferdén tartottam vola a gépet, hogy a világító torony sziklavonala legyen a vízszintes, és a jobb felsõ sarokba lenne a torony, erre vezet a kerítés léce szinte az egész képen át átlóban. a szemcse meg kiégés nekem nem drámát ad a képhez hanem inkább nemistudom elvon valamit, engem általánosságban zavarni szokott)
Nem kívánok több kirohanást fogadni, csak konkrét véleményt és tanácsot...
kösz
Ha mindenképpen véleményt szeretnél látni rájuk, akkor azt minden esetben írd oda a képeid elé-után, és akkor tuti megszánnak a véleményükkel, még akkoris ha totál semlegesek a képek a nézõknek.
"ellenben a szemcsés, kiégett ,s szerintem rosz kompozíciójú kép, aminek a témája mondjuk teccik (no effenz) az király mi?"
Ez a mondatod viszont eléégé bicskanyitogató ám.
Talán Te mondod meg, hogy kinek mi tetszik?
Mellesleg, ha már szóba hoztad azt a fotót: a szemcsésség csak hozzáad ahhoz a képhez, a téma sokkal hatásosabba a virágaidnál és komponálásilag is több ötlet van benne mint a virágaidban. No offence.
(mellesleg csak egyetlen "woow" érkezett arra a fotóra, nem nevezhetõ pozitív kritikaáradatnak)
Sõt, tovább megyek: ha már Neked ilyen kiforrott és egyértelmû véleményed van arról a világítótornyos fotóról, akkor Te miért nem vetted a fáradtságot, hogy kritizáld és leírd a véleményed????? Valszeg PTW is ugyan úgy örül az építõ jellegû kritikáknak, mint Te örülnél a sajátodra érkezõknek. Utólag már írhatod, hogy ugyan az a véleményed, de ezzel sem segítettél a PTW-nek, hiszen nem írtad le, hogy MIÉRT rossz azon a pl. a kompozíció, mit kellett volna SZERINTED máshogy csináljon.
Hmm?
(ui.: nem bantasibol irtam, csak egy egyszeru velemeny)
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
De akkor várnék valami tanácsot, nem véletlenül tõletek pl mert mondjuk énnekem tetszik igy, azért ilyenre csináltam, de azzal hogy seilyen seolyan, nem sok építõ irényt mutattatok. Pont ez lenne a lényege hogy a ti szemszögötökbõl, mit kéne hozzáadni, mitõl lehetne az igazi...
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
amúgy túl kuszának találom a képeid
a világítótornyos kép megfogott, van hangulata, lehet h neked zavaró elem az a kerítés, de nekem külön tetszik, hogy belelóg (ettõl még drámaibbnak érzem) és erre a hatásra még rátesz egy lapáttal a zaj és a nagy kontraszt
irtam hogy bocs a flémért
a képrõl maradt a véleményem amúgy, tehát külön is irhattam volna
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
ellenben a szemcsés, kiégett ,s szerintem rosz kompozíciójú kép, aminek a témája mondjuk teccik (no effenz) az király mi?
(bocs a flémért, csak azért rakom ki hogy mondjatok rá valamit)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
meg egy rozsaszinû elefánt ahogy repül a fák között.
Más is van?
http://bexter.hu Szép Fényeket!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever