23748
  • REPS0L
    és ez mér remek? mert két óráig tölti be?
  • papi08
    Hát igen, a macsekokat nem szeretem:D
  • stain
    Ezzel az a baj, hogy kutya és nem cica...
  • 5Dani
    Nincs elég buta feje a könyvhöz :(
  • stain
  • stain
    Az ELTE TTK-n még mindig majdnem mindenki államilag támogatott, tanítanak asztrofotográfiát :)
  • papi08
    Sziasztok!
    Így visszanézve a topikot, láttam egy rakat kitűnő fényképező nevet, és ilyen olyan kiegészítőt.
    De nézzétek egy egyszerű SE P990i-vel milyen "remek" felvételt lehetett lőni, pedig az csak 2megapixel:)
    És a kép:
  • DirtyGab3sz
    Ez ma kishazánk szomorú valósága..:S:S
    Nemtudom annak aki jó englises, nem-é érné meg kimenni a jueszéjbe.
    Asszem a Chicago Egyetemen nagyon jók a művészeti szakok...talán még olcsóbbak is..:D:D
  • REPS0L
    tudnak élni bazd... ha tudnál küldeni egy msn címet pmben örülnék, mert én idén adom be oda a felvételit, aztán megtárgyalhatjuk, meg amúgyis elfogadnék egy kis segítséget lightroomhoz ha ráérnél!
  • Higany
    Nagyon dúrva!
  • sztyui2
    Simán Lightroom-al. 90% Lightroom, aztán ha kell egy kis PS a retushoz, például bőrhibák stb. eltűntetése.
    Itt van ehhez a képhez egy before-after;-)

Naszóval BKF fotográfia? Ha egy szóval kéne jellemeznem: Szánalom.
    Bővebben kifejtve:
    Nem vettek fel, mivel az állam csak 1, azaz EGY embert támogatott a fotográfia szakon. A 600 emberből tudomásom szerint 10embert vettek fel, ebből 1-et támogat az állam, a többiek pedig fizetik a 350ezer ft-ot félévente. Fizetősre persze engem is felvettek volna, csakhogy nincs pénzem fizetősre menni...
    Ami ennél még érdekesebb, az az, hogy az egész művészeti karra 6 embert támogatott az állam, szóval mivel több művészeti szak is indult mint 6(pl fotográfia, animáció, grafika,meg a többi), így volt olyan szak is, ahol meghirdették az állami képzést, és mégsem vettek fel senkit. Az a durva, hogy elvileg nem is az iskola tehet róla, mert állítólag csak a felvételik lecsengése után tudták meg hogy mennyi embert is vehetnek fel. Konkrétan elmentünk minden fordulóra, begyűjtötték tőlünk a pénzt, a "felvételiztetés költsége" címen, és aztán mondta meg nekik az állam, hogy csak 1 embert vehetnek fel például a fotográfia szakra. Ekkor meghatároztak egy olyan ponthatárt, ami elég magas volt ahhoz, hogy csak egy ember csússzon át rajta, szóval kiválasztották azt az embert, akinek a legnagyobb többletpontja volt, mert hozzá kell tenni, hogy az egész felvételin 400 pontot lehetett elérni, és a ponthatár, amivel be lehetett jutni, 430pont volt ha jól emlékszem, vagy 429, de végülis tökmindegy. Szóval még kellett nyelvvizsga meg minden, és érj el maximális pontot egy olyan felvételin, ahol egy 5 percesnél nem hosszabb, szubjektív beszélgetésre 100 pontot lehet szerezni. Nem kell mondanom, hogy szinte senki sem szerzett 100 pontot, vagy ha igen, akkor máshol bukta el.
    Nameg pont ezért, hogy csak a felvételik után tudták meg hogy csak 1 embert vehetnek fel(ők is azt hitték hogy kb 10-15), volt olyan ember, akitől úgy köszöntek el az utolsó fordulóban lévő beszélgetésről, hogy "viszlát, nagyon jó voltál, szeptembertől várunk", éééés őt se vették fel...
    Nem kell mondanom, hogy mennyire siralmas is ez az egész...
    Pedig még ez lenne a legszimpatikusabb fotós iskola, és akik ott tanulnak tényleg azt mondják hogy kurvajó, csak hát félévente 350ezerért elhiszem hogy kurvajó, de ha nincs az embernek pénze, akkor nem engedheti meg magának, hogy fizetős egyetemre menjen:S
    Szóval ez most a kurvanagy helyzet ma Magyarországon, a művészeti szakokat kurvára nem támogatja az állam, és mégis majdnem félmillákba kerülnek(lásd pl BKF is, meg MOME pl 450ezer ft félévente), szóval a többi egyetemhez viszonyítva is kurvadrágák. Az orvosi kerül kicsit többe, de aki odamegy, az ahogy kijön az egyetemről, azonnal talál is munkát, szinte 0ft befektetéssel, míg nekünk fizetnünk kell 400ezres nagyságrendű összegeket félévente, és amikor kijövünk az egyetemről, akkor még költeni kell egy kurvajó fotós felszerelésre is milliókat, nameg nem árt mellé saját vállalkozásra pénz, és még úgy se biztos, hogy megél a fotós ember:S
  • REPS0L
    Sztyui te mivel szerkezted a képeidet ennyire? O.o
    BKF fotográfiával mivan? bent vagy?
  • gabko
    dejóó
  • sztyui2
    Flickr
  • stain

• DirtyGab3sz
    Kösziii....
  • Tikal #19434
    :)
  • stain
    Medve tuti nem volt, úgyhogy az egész semmi.
  • DirtyGab3sz
    Nahallod...az lehet!:)
    Fújt a szél,hideg volt, a szar belémkötött...hegyoldalon alattam 200 méter 60 fokos lejtővel...:D:D
  • Tikal #19431
    el van dőlve.
  • 5Dani
    Nem vagy a haverom.
  • REPS0L
    csak HDRben
  • Aspyrin
    Max a köcsög haverjaid. :)
  • DirtyGab3sz
    Itvanbazze...mindígelkúrom...:S
  • DirtyGab3sz
    Ma napkelte után lőttem kb egy órával...csináltam már szebbet is,de azé' teccik!:)
  • DirtyGab3sz
    Báze Dani....neked a genitáliák körül jár az agyad állandóan?
  • Dénes é
    2szer is
  • 5Dani
    Lefotózom a makkomat fekete-fehérben, lájkolni fogjátok?
  • gabko
    dejóóó
  • Dénes é
    lájk
  • Aspyrin
  • DJ RX7

• REPS0L
    ezt a hozzászólást töröltesd mert hülyének fognak nézni
  • DJ RX7
    jah szóval ez ilyen mű cucc akkor? :D
  • stain
    kéne ilyen otthonra is, a balcsi mellé, több lenne a turista
  • DJ RX7
  • stain
    Na jól van, inkább rakok fel fotót, remélem ez még nem volt:

• norbre
    jó dolog az izgalom meg én még el is indulok.. csak ha valamit lehet ésszerűen akkor minek eszetlenül? :)
  • Tikal #19412
    vagy el se indultál volna :)
    meg abban nincs semmi izgalmas... ;)
  • norbre
    én meg elmentem volna a híd végéig és felmászom a domboldalon :)