99
kellékek, anyagok, technikák
  • mila69en
    jaja már nincs
  • BenceYCE
    A szlovák jogszabály nem hiszem, hogy itt MaO-n számit, viszont találtam magyart: 6. paragrafus
    Ahol aztán semmi időtartamot nem írnak. Így tudtam én is, hogy megszűntették az időkorlátot.
  • mrzed001
    Sztem meg jó lenne meggondolni, hogy való-e az a mélynyomó társasházba ??
    Gondolom a szomszédod még nem mutatta meg neked, hogy milyen érzés is az, ha valaki a túloldalt egy mélynyomót huzat (kb mintha téglával vernék a fejed).
    Kellemes, próbálj mellette olvasni, vagy tévézni, 5 perc és migrén lesz az eredménye.
    Úgy mellékesen ekkora rezgések már szerkezeti károk okozására képesek az épületben!
    Nekem is van egy ilyen hangerőbuzi basszusszomorító szomszédom, de leszoktattam róla.
    Sőt, ha lenne gyerek már összefutott volna a fa testápolómmal
    Szóval a legjobb és legköltségtakarékosabb hangszigetelés, ha lehúzod, és eladod a mélynyomót, merthogy a falak csodaszépen vezetik a basszust, így atán szőnyeg/hungarocel parketta alá/lábak semmit sem érnek (akkor a plafonból kiindulva fog terjedni a falakban). Persze megteheted, hogy minden falat végig hungarocelezel, de ne fűzz hozzá vérmes reményeket.
    Ja, és az ablak a másik gyenge láncsszem, ott semmit nem fogsz tudni kitalálni.
    Lásd be, hogy társasházba nem való (mint ahogy királykobra, teve, vagy skorpió sem)
  • Prank
    azért írtam, hogy kiemelt időszak...
  • Met
    Ha van egy kölke akkor már mindenki legyen kussban? Na ne viccelj már:)
    (Nagyrészt a gyerekek nem szeretete beszél belőlem)
  • mila69en
    napközben is kihívhatják a kutyákat.. van egy adott zaj érték amit nem léphetsz túl

tudom mert rám hívták már egy párszór a rendőreket, hogy motorozok aztán megmagyarázta a rendőr hogy is működik eza csendháborítás dolog.. bár ők nem láttak motorozni szal nem tudtak csinálni semmit én letagadtam
  • cSuwwi
    ha van kisgyerek a szomszédoknál, akkor jogosan szól
    ha nincs, akkor este 10-ig ha emberi mértékkel hallgatod (nem ugrálnak az ablaküvegek), akkor elküldheted a rákba nyugodtan (max. kiutál a lakóközösség, akkor továbbköltözöl...)
  • hmhm
    Igazából hatásos hangszigetelést csak a szoba átépítésével tudnál csinálni.. pl járólap alá hungarocel ( hőszigetelésre is.. ), de vastag szőnyeg, és minden ami csillapítja a hangot pl. függöny.
  • nyami
  • Prank
    de nálunk is így van 22-tól 6-ig van a kiemelt időszak...
  • Met
    persze lehet külön házirendje a háznak amit szokás betartani, pl. vasárnap nem szabad barkácsolni
  • Prank
    lehet, hogy Szlovákiában él...:)
  • Aspyrin
    Ha valóban kihágás történt, akkor azonnali büntetést szabhatnak ki 1000 korona erejéig.
  • Prank
    rosszul tudod?
  • bigapó
    csak 20h-ig tudtommal, de legyen neked igazad...
  • Met
    Vastag szőnyeg és/vagy laminált padló alá valami hangszigeteléssel.
    Gondolom a mélynyomó a földön van, tegyél alá "tüskéket", hogy minnél kissebb felületen érintkezzen a földdel. Talán kevesebb rezgés megy le.

Amúgy este 10ig azt csinálsz amit akarsz szóval bekaphatja:)
  • Akos 001
    Kurzor
    Ha nem találsz semmi használhatót,akkor az alsó szomszédtól kéne megszabadulni.
  • Aspyrin
    A szomszédomba költözött nemrég egy új lakó. A srác képes reggeltől estig tamtamot hallgatni megállás nélkül, sokszor gondolom azt, hogy belövi magát és fekszik a szoba közepén.. Visszatérve hozzád, elsőnek javaslom egy fejhallgatót, ott aztán agyrázkódásig feltudod hangosítani a zenét, másodiknak esetleg a tojásos dobozokat ajánlanám hangszigetelésnek, sok hangszerboltban használják erre a célra!
  • ZsirosKenyer
    A problémám a következő:

Társasházban lakom és van egy elég pöpec hangcuccom mélynyomóval. Az oldalsó szomszédok még nem nagyon panaszkodtak,
    de az alattam lévő arc folyotn feltolja a képét és beszól hogy vegyek vissza, amit én meg is értenék, de egyszerűen a
    középszintű hangerő is zavarja már. Este 7-8 után csak minimum hangerőn tudok hallgatni bármit, a filmnézésről nem is
    beszélve.
    Hallottam már róla hogy le lehet hangszigetelni helyiségeket(hungarocellel talán?), de nagyon nem értek a dologhoz.
    Viszont az biztos hogy max a padlót tudnám így megoldani, mert a falakra anno a festék(piros) 60 ropi volt,
    szóval újrafestetni nincs kedvem a kérót.
    Mindenesetre nagyon zavar a dolog. Írjon olyan aki már ki tudta küszöbölni az ilyen jellegű problémát vhogy.