99
kellékek, anyagok, technikák
-
pasquale #59 háh ezért jó kertes házban lakni :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPpppp
igaz a 10méterre lakó szomszéd már szólt 1x.. h nademá!!!!!!!!!
a ház kívülről hungarocel.... talán ablakon ment át...
cucc. Yamaha RXV396RDS nyomó:Yamaha yst sw011 hangszórók.. 90 wattos SAL hangszórók :DD -
Vegas #58 Megkened a kenyeret jó vastagon zsírral, és feltapasztod a falra. -
#57 természetesen nem.
csak mondjuk hallottam hogy 2-3 óráig buliznak ez ugyebár engem zavar (de lusta vagyok olyankor felkelni) majd másnap reggel 8-9 körül csutek hangerő mondván ébresszük fel a lépcsőházat beleértve őket is. -
BenceYCE #56 Nálunk U alakú a ház alaprajza tehát még fel is erősíti a zajt. Bár nekünk is van itthon 1150 vatt Quadral, de azért módjával bánunk vele. A legjobb viszont nyáron elintézni a dolgot mert tuti mindenki hallja a nyitott ablakok miatt. -
#55 Aztán verhetem az asztalt, hogy "sokan vagyunk, de még nem vagyunk elegen" -
BenceYCE #54 Hát egy lakótelepen gáz lehet. De én egy 4 szintes bérházban lakok, itt el lehetett sikálni. Egyébként felveted a témát egy lakóközösségi gyűlésen és biztos lesz aki melléd áll. -
#53 Ez már csak azért sem jön össze legtöbb esetben, mert a fsz-en lakót pölö nem zavarja a 8-on üvöltetett zene (bár még nálla is lüktet a fal, de alig észrevehető) ezért nem írja alá, míg 10-6-ik emeletig a pokolba kívánják az illetőt -
BenceYCE #52 Van ennél egyszerűbb módszer a hangoskodókra. Egyszerűen az egész lakóközösségnek úgy kell nyilatkoznia, hogy nem kívánatosak a házban és minden zokszó nélkül kilakoltatják őket. Vagyis kiadják utasításba, hogy el kell költözniük. Nálunk egy házsártos öregasszonyt tettek ki a fiával és a férjével együtt. Nem tudom hány %-os lakóközösségi összefogás kell hozzá. Ez van. Vagy megszox, vagy megszöx. -
#51 Haverok csináltak hangszigetelést próbatermüknek.
Talán segít valamit.
http://www.dikid.hu/hxp.php
-
#50 légpuskával??????
azé ez vicces..... -
#49 láttál te rendőrnél HANGMÉRŐT?? (én csak sebességmérőt....)
mert én nem.
a Polgármesteri Hivatalnál szoktak feljelentést tenni emberek, akkor (napok, hetek múlva) kijön valami hivatal (de nem a rendőrség) és megméri a zajszintet...
-
#48 És ezt eljátszottad hajnali 2-kor is ?
Aztán ha pampog le kell ugatni, hogy te meg nappal aludnál.
Persze az abszolút IQ_Lite hülyeség ellen ez sem véd, az egyszerűen azt se veszi észre, ha épp saját magának csinál szart. -
Aspyrin #47 Pontosan. -
#46 persze lehet simán modani hogy primitív vagy meg hogy ez bunkoság meg ilyenek.
én csak 1 évig laktam panelban és az alattam lévő cigók állandóan halgattták a szarbbnál szarabb zenéket. a lakók többször szóltak néha le is kapcsolták az áramot náluk de semmi az annya szarik mindenbe nem érdekli semmi.
és akkor végre eljött az én időm mikor megvettük a házimozirendszert. nem nagy 5*20W +50W mélynyomó. idegesített hogy hangos a zene amit hallgat hát én is felhangosítottam annyira hogy alig tudtam elviselni de csakazértis bömböltettem. egy idő után lehalkította de sosem tanult az esetből, és tuod méirt??? mert valójában Ő a primitív hogy nem veszi észre, hogy másokat ezzel zavar!
egyébként meg a magyar olyan hogy akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is! -
#45 jó hangszigetelésnél de.
nincs egyirányú hangszigetelés. amibentről nem megy ki, az kintről sem megy be. -
#44 szegény hangfal -
#43 Tessék elolvasgatni azt a fórumot, melyet belinkeltem és nem lesznek gondok a hangszigeteléssel... a szomszéd persze ettől nem lesz halkabb... :<
-
#42 Én is kéccer szóltam. Ha harmadjára eltörném a kezét, aihez bevallom nagy kedvem van, akkor feljelent és mivel ő a kisebbség, én kapok a pofámra súlyos testi sértésért. -
#41 Nálunk az egyik szomszéd nyugdíjas nénike megoldotta... a fia légpuskájával átlött a szembe szomszéd sráchoz aki minden este full hangerőn nyomatta a cuccot. Persze azért annyi esze volt az öreglánynak, hogy megvárta amíg nincs senki a szobában. Jól célzott mert szétlőtt egy nyomókkal telipakolt hangfalat :)
Falun így oldják meg :) -
Aspyrin #40 Sajnos az ilyenfajta hozzáállás a gyakori. Persze azért előfordult már olyan az előző lakhelyemen, hogy valaki nem értette meg a lakók kérését és egyik nap csúnyán összeverve ment haza :/ Onnantól kezdve béke honolt.
Egyébként én nem vagyok agresszív tipus, viszonylag erős az idegrendszerem, mindig képes vagyok megvárni míg valaki más be nem pipul ;-)
Ja és #32-re pedig: primitív vagy, bocs.
-
#39 Csak azt nem értem miért kell többször szólni valakinek hogy halkitsa le a zenét!? Ha egyszer szólt a szomszéd, akkor legközelebb is zavarni fogja. Miért nem lehet felfogni hogy az a ki***ott nagy hangerő nem társasházba való? Az egyik ismim kétszer szólt a szomszéd gyereknek, harmadik alkalommal eltörte a karját egy baseball ütővel amint ajtót nyitott. Nyugodtan beszólhatsz a szomszédnak vmi jópofát, a korodra való tekintettel úgysem kapsz egy nagy fülest egyenlőre. Ha egyszer pedig megtörténik, lehet gondolkozni mennyivel jobban mutatott a fejed lila foltok nélkül! -
#38 vannak olyan lelkű emberek, akikre ha rászolnak lehalkíjják...
pl én, de nekem mégcsak egyszer szoltak, szerencsére -
#37 Elolvastam a hozzászólásokat, hát érdekes. Én egy körfolyósós tetű házban lakom. Földszinten a cigók ordítoznak, felettünk egy tuctucmaki, ez utóbbi idegesít igazán. Nézném a tévét, erre megy a tuctuc, közbe gondolom szaladgál is mer a csillárom lazán elkezd imbolyogni, emellett iszonyatos dübögés, néha görkorizik a parkettán. Azoknak üzenek akik olyanokat irnak, hogy kussojon a szomszéd mer nekem jó hangcuccom van, hogy imádkozzanak ne kelljen megélni azt amikor nekik kell hallgatni más ember szórakozását. Egyébként a csendtörvényre reagálva, ez év elejétől életbe léptettek valami olyasmit, hogy bármikor a nap bármely szakában a matyi tuctucol, vagy falat fúr, te kihívod a szervet, lemérik lakáson belül a dübögést és feljelentést tesznek. Ebben csak az a gigszer, ha a majom lehallkitja mire odaér az osztag, a hangerőmérő kütyüvel. Megoldás nincs, tolerancia meg nuku. -
#36 1. Szoba utólagos hangszigetelése
2. Hangszigetelés témában kompetens fórum - erősen ajánlott!
-
#35 Mit vársz egy igaz magyartól...? -
#34 Tudnál fényképet mutatni?? Lehet, én is belevágok. Mostanában a szomszédok nem igazán díjazzák a mélyládát. (Tél van, mindenki otthon van :) -
#33 Ez lenne a kultúrált magyar megoldás ???
No persze egyszer-egyszer bosszúnak jó, hagy tapasztalja a hangoskodó kis mocsok, hogy milyen is az a fal túloldaláról, de csak esetileg. -
#32 A srác képes reggeltől estig tamtamot hallgatni megállás nélkül
Hallgass te is. -
#31 Nekem is szóltak a házból, hogy ne hallgassak hangos zenét az éjszaka közepén.
Azóta filmet nézek hangosan. Ez se tetszik nekik, de nappal meg ők nem hagynak engem aludni, tehát nyalják ki. :) -
#30 Bocs a lépcsőházunk nyitott. Egybe van a folyosóval. -
#29 Az öcsém megoldotta a dolgot:
Egy nyári nap mutogatta a zenéimet a haveroknak mikor dolgoztam.
De nem mentek be mert jó idő volt,+ cigiztek stb.
A házunk nyitott folyosós szóval ordított a zene a fsz-első félemeletéig lehallatszik néha.
Erre feljön az alattunk lévő, hogy vegyuk lejjebb mert megbolondul stb...
a házmester is arra járt a 4. ről jött lefelé hallotta az egészet ami a következő volt:
- Halgass olyat ami más is szeret
- Például?
- "zambódzsimit"- szól bele a házmester
Utána még blabla bla blabla...
Mikor az öcsém megunta a dolgot aszonta:
- Ha nem tetszik el lehet költözni.
Erre a haverokból kitört a röhögés, a nő visszament a "helyére"
A poén az egészben az, hogy férjestől gyerekestől 2 hónap múlva sehol nem voltak. :) Tényleg elköltöztek. (de nem hiszem hogy amiatt, mindenesetre vicces) :D
A fura az, hogy a mostani szomszéd egy büdos szót sem szól, hogy zavarja,
pedig a Hi-Fi mellé (akkor még csak az volt) vettem egy 5.1-et(Genius) pedig az jobban szól. -
#28 a tojásos doboz a legfaszább! egyik barátomnak van zenei stúdiója, és az is azzal van szigetelve. csak sok kell belőle. : ) -
neménvoltam #27 nekem is hasonló gondjaim vannak, csak épp a felettem lévő szomszéddal... -
#26 nálam az egyik szoba tojastálcával van +csinálva....eddid nem volt gondom. 4emeletes házban a 2.on lakok. -
#25 meg le lesz rakva járolap az alá esetleg van értelme vmit rakni
meg van egy könnyü fa tetöszerkezete valszeg lesz egy egy gipszkarton plafon a fölé esteleg vmi... -
#24 tojásosdoboznál vmi esztétikusabbra gondoltam -
#23 különállo épület
-
#22 de ha a garazsban/bol mennek csövek felfele a házba akkor hozza se kezdjetek. -
#21 kőzetgyapot/üveggyapot kívülre, plafonra, belülre meg tojásos doboz. -
#20 engem az érdekelne hogy egy épületet (teljesen át lessz épitve) hogy tudnám le hang és höszigetelni (amennyire csak lehet, nyilván a minél jobb hangszigetelés a lényeg) ugy hogy kivül és belül is lehet foglalkozni a dologgal
amugy egy 30 nm-es garázsrol van szo ami át lessz épitve keconak ugyhogy ne gondolkodjatok vmi nagy dologban és a falai is elég vékonyak...