99
kellékek, anyagok, technikák
 • Dr Péterfi
  #99
  Nézzetek körül a Hang és Tűz Kft.-nél, ők gyártják a PhoneStar "Csendlap"-ot és azt hiszem vannak akusztikai elemeik is. A tojástartó egy kényszermegoldás volt a "beat zene" hőskorában az akusztika javítására.Hanggátlásra alkalmatlal, ronda és még tűzveszélyes is.
 • stef666
  #98
  Aki próbálta a tojástartót, az tudja, aki még nem, higgyen nekem , vagy próbálja ki: stúdió célnak nem felel meg igazán. Egy előnye van, hogy gyakorlatilag ingyen be lehet szerezni!
  A hangszigetelés – helyesebben hanggátlás – nagyban függ a tömegtől, a tojástartó könnyed papírból van, tehát ez a funkció már is kizárva.
  A zárt terekre jellemző zengés csökkentésére hangelnyelő anyagokat használhatunk, melyek laza szálas szerkezetűek. A tojástartó valamelyest szálas, de a préselési eljárás miatt a szálak összenyomódnak, ennek következtében igen kis hatásfokkal képes elnyelni a hangenergiát.
  Akkor mégis miért használják ilyen sokan? Talán azért, mert a nagymenő stúdiókban hasonló alakú - egyébként speciális szivacsból készült - falburkolatot látnak, és azt gondolják: hangelnyelő, tehát elemészti a hangenergiát, azaz hangszigetelő. Ez azonban nem így van. A hangelnyelés ugyanis nem egyezik meg a hangszigeteléssel.
 • mrzed001
  #97
  Hangszigetelés alapja a légmentes légtér elkülönítés.
  Aztán mehet falakra tojástartó, parkettára szőnyeg, a lényeg, hogy a hangot blokkolja-vissza-szétverje valami, hogy ne érje el a falat és födémet.
 • tigeroo
  #96
  nekem az lenne a kérdésem hogy:

  családi ház, emeleti szoba. hobbi szinten énekelgetek már egy ideje, de a család és a szomszédaim miatt szeretném hangszigeteltté tenni a szobám egy részét, mert sajna a radiátor csövei pont leviszik a konyhába és a nappaliba a hangot. (aztis úgy hogy kb. 30cm átmérőjű régi cső szimplán levágva és abban fut a kb. feleakkora rézcső.)

  a szobám kb. 20-25nm, szóval az nem játszik hogy az egész részét lehangszigeteljem, rohadt sokba kerülne.

  én arra gondoltam hogy:
  van 2 régi szekrényem, egymásba fordítani őket állóhelyzetben, a hátlapjukat pedig "egybevágni", így lenne egy közel 1 négyzetméteres kis süketszoba "kabinom".
  gondolom alá vmi szőnyeg, belül is valami szőnyeg és tojástartók, az ajtó réseihez meg valami szivacs?

  szerintetek mennyire hülye ötlet? sokat tompítana a zajon kifelé? gondolom ennél olcsóbb megoldás nem nagyon lenne...

  esetleg még arra gondoltam hogy húzni valami válaszfalat, mondjuk gipszkartonból (mittudomén, 2 gipszkarton réteg, közé valami szigetelő anyag) plusz tojástartó a falakra és a padlóra valami anyag.

  a mellékelt képen a sraffozott rész lenne a hely.

  valamint: a csővel tudnék valamit kezdeni? ha a fűtőtest rezgését letudnám fogni azis rohadt sokat segítene.

 • BrianDK
  #95
  Hehe... újra itt. Ma is volt egy szép esemény. Mert hiszen emberünk szoba festő/mázoló. Bár szerintem csak az utóbbihoz érthet, mert ekkora barom nem hiszem, hogy tudna festeni. A lényeg, hogy most pár napja megint itthon van a kötsögje. Nyilván mivel hideg van, nincs munkája. Az egyetlen szórakozása, hogy a szarát húzatja. Ha kell, egész nap. Na már most, ő tudja, hogy gyerekünk van, hiszen találkozott velünk nem egyszer, nem kétszer, és mégsem képes megérteni, hogy minket a zene zavar. Most már nem csak minket, hanem a gyereket is. Ma némileg kevesebb volt a zajterhelés, de aztán 22:45(!)kor megint arra kaptuk fel a fejünket, hogy mélynyomót húzatva zenét hallgat. Ekkor került sor a rendőrség újbóli értesítésére. Egészen gyorsan, fél óra alatt kijöttek és láss csodát, a zene megszűnt. Mit gondoltok, elég ez a feljelentéshez?
  Egyébiránt a terv megvan, elköltözünk. Már ki is néztük a települést, a házat stb. De amíg még itt kell laknunk, szeretnénk nyugodtan meglenni.
 • BrianDK
  #94
  Jah... a falakon feljön. Szívesen költenék arra is, mert az is emeli az ingatlanom értékét, csak kérdem én, hogy miért nekem kell költenem egy faszfej miatt?

  A fegyverre vonatkozóan. Engedélyem van rá, hogy bárhol magamnál tartsam, tehát megbírságolni nem fognak. A jelenlegi magyarországi szabályozás szerint mindenki tarthat gáz-riasztó fegyvert, engedély nélkül az otthonában, illetve némi illetékért cserébe (asszem 2 rugó volt) viselési engedélyt adnak, amivel bárhol lehet hordani, de persze a viselés feltétele a rejtett hordás. Mondjuk ez éppen eléggé megvalósul azzal, hogy akár a pólódat ráhúzod. Mondjuk nekem van éles fegyverre is fegyvertartási engedélyem, de azt elzárva tartom, arra az esetre, ha NAGYON harcolni kellene. :D
 • mrzed001
  #93
  Hát, mondtam hogy a falakon felkúszik ;)
  Rendőrt ideje volt meglépned, sok az ilyen "én vagyok az élet királya" köcsög.
 • BrianDK
  #92
  Sziasztok! Újra itt. Megcsináltuk a hangszigetelést, képeket a napokban felteszek, ígérem. A padló egyszerűen tökéletes lett. Úgy néz ki a dolog, hogy tojástálcából duplaréteg végig a padlón, párnafák tetőlécből, a duplaréteg tojástálcára jött egy réteg lépéshanggátló közetgyapot, majd hajópadló, mert hát ugye az elég vastag, hogy a maradék rezonanciát elnyelje.

  Mint mondtam amellett, hogy jól néz ki, eszementül jól sikerült. A padlón valóban nem jön át semmilyen rezonancia, sem semmilyen zaj. Tökéletes a szigetelés, még rezonancia mérővel is megmértük, az eredmény: 0.

  A közös fal viszont továbbra is vezeti, és hozza fel a mélynyomó hol egyhangú, hol változatos plöm-plömjét. Mivel eddig a szó nem vezetett eredményre, így ezután már nem próbálkoztam semmivel. Ha nappal csinálja, bekapcsolunk egy másik hangforrást és megoldott a kérdés.

  A múlt héten nyaralni volt, áldott csend volt egész végig. Hétfőn hazajött, akkor kaptuk az első áldást, de szerencsére volt programunk, elmentünk itthonról, így nem zavart minket. Mire este hazaértünk nem volt itthon. Ma, szerdán azonban minden kezdődött elölről. Padlón semmi, a falban ütemes rezgés. Tekintettel arra, hogy hajnalban kelek a meló miatt, mondtam a kedvesemnek, hogy menjünk le sétálni a 6! hetes gyerekünkkel, hátha abbahagyja. 20 perce, 9kor értünk haza. Még mindig ütemes plöm-plöm a falból, igaz már halkabban, de hát ugye az ember hallja, hiszen a levegőt rezonáltatja.

  Ekkor hívtam rendőrt. Tessék. Sikerült abbahagyni. Nem tudom, miért kell idáig fajulnia a dolognak? Ha ez így fog folytatódni, a következő lépés még a feljelentés lesz, aztán jöhetnek a verőlegények...
 • Beast Machine
  #91
  két réteg téglát, meg egy réteg tojástartót
 • Gordon88
  #90
  Nekem valami hangszigetelő cucc kellene a falra és az ajtóra.
  Mit ajánlanátok?
 • mrzed001
  #89
  Hiába szigeteled le a padlót, valószínűnek tartom, hogy komoly mélyládája van a köcsögnek, a mély pedig szépen kúszik a falakban, szóval halottnak a csók effekt.
  Mellesleg ekkora hangerő mellett (ha a retaliation-visszavágást már kipróbáltad és nem jött be) azonnal rendőrt hívni (nem baj, ha alig hall, veszi az ő kütyüjük is a beszélgetést, ezt is bizonyítékként ki lehet kérni, illetve ha telód tud felvenni, akkor te is vedd fel), jegyzőkönyvet felvetetni, aztán közösen rendőrrel leballagni a drága szomszédhoz (esetleg videókamerával az egészet megörökíteni felkészülendő a leendő tárgyalásra)
 • bens
  #88
  egyértelmű h rendőrség. fel kell jelenteni, ha folytatja a marhulást megbírságolják, akkor majd ráhagyja. a szomszédok ott vannak tanúnak.

  ja, és a vízistukival ne nagyon hadonássz, mert ha kiderül h lakáson kívül nálad van, téged fognak megb*szni a legjobban.
 • BrianDK
  #87
  Újabb esemény történt... Muszáj leírnom, és kérnem benneteket, hogy adjatok olyan tanácsot, amely működhet, és nem nehéz egy magam-fajta, törvényt tisztelő és betartani igyekvő, humán végzettségű embernek.

  Ma két hét kihagyás után, újra előfordult az ebben a témában már többször is leírt probléma. Nagyjából olyan hangon húzatta a rendszerét a seggfej, hogy szinte kiszakadt a fejünkből az agyunk. Tekintettel arra, hogy párom már a trónörököst várja, mondjuk nyugalomra lenne szüksége. Lement, és ezúttal Ő kérte meg a seggfejet, hogy halkítsa le a rendszerét, és hogy találjunk ki valamit, ami mindkettőnknek megfelelne. Az arc a 3. becsengetésre nyitotta csak ki az ajtót és azzal kezdte, hogy mi f*szt képzelünk mi magunkról, hogy lejárkálunk hozzá? Majd elkezdett vele is fenyegetőzni, hogy kinyitja a rácsot, és majd jól ellátja a baját a kedvesemnek is. Persze ez volt a pillanat, amikor a (Gáz)pisztolyommal lesétáltam. Tanúja voltam a beszélgetés végének, amely már jócskán anyázássá fajult, valamint (!) a seggfej letolta - persze a rács mögött maradva - a nadrágját és ajánlatot tett nekünk, hogy nyaljuk ki a seggét!
  Ezután egy "vegyél már vissza magadból, te f*sz" szavak előrebocsátásával akartam elejét venni a folytatásnak. Párom citált, hogy menjünk, mert nincs értelme, és ha jól hallottuk, akkor az ő barátnője is húzta vissza, hogy ne jöjjön utánunk. Persze én sem voltam rest, addigra csőre is húztam a fegyvert, hátha abból ért...
  Ha lelövöm, annyit kapok érte, mint egy rendes emberért, tehát nem éri meg... ha megverem, szintén nem, pedig mind az eszközeim, mind a hátterem megvan hozzá - ezt inkább nem részletezném, de átmentem már pár dolgon. Tehát mit tegyek? Jelents(ük)em fel? Az meghozná a megoldást?

  Egyébként elsősorban a padlót fogjuk szigetelni. Kétféle réteget fogunk lefektetni és majd arra megy vissza ezúttal laminált parketta. A belső építész szerint ez meghozza a várt hatást, és ha nem is szünteti meg teljesen a problémát, nagyban hozzájárul a nyugalmunkhoz.
 • mrzed001
  #86
  Nehogy azt hidd, hogy családi házban annyival jobb. Van itt aki tudna mesélni, pl pár házzal arrébb kocsmát nyit az alvilág (hangerő-rezonancia: még a váza is leszédül a szekrényről) úgy, hogy nagyrészt rendőrök a hely törzsvendégei (ha feljelented téged visznek el egy "sétára" a többé(kevésbé?) korrupt rend őrök, és még örülhetsz ha nem néznek Zsanettnek ) ...

  Egyébként majd írd meg, hogy mennyire sikerült az a hangszigetelés, valamint hogy mit és hogy hangszigeteltél (ablak, ablakkeret, plafon ...)
 • BrianDK
  #85
  Tavasszal megcsináljuk a hangszigetelést. Ez most már biztos, tekintettel arra, hogy úgy néz ki, nyáron jön a trónörökös. Persze hihetetlen, hogy nekem kell költenem a lakásra, azért mert más idióta, de nem tehetek mást. A családom, a gyermekem és a saját nyugalmam mindent megér.

  Írtunk a kerületi önkormányzatnak, akik visszaírták, hogy Csendháborításnak lazán megáll a dolog. Nem tudom azonban, hogy van-e értelme. Kérdem én: ha megbüntetik, meg fog változni valami?

  A hangszigetelésről részletesen fogok írni nektek, azt is mennyibe került és aztán azt is, volt-e értelme - magyarán szigetel-e annyit, amennyit kell. Mi reménykedünk benne, mert ugye mindenki azt csinál a saját lakásában, amit akar - ha hagyják. Mert én pl. pihenni szeretnék.
  Most már úgy vagyunk vele, hogy az előtakarékossági befektetésünk lejár 13-14 év múlva és akkor mindenképpen családi házba költözünk, persze azt is meg fogjuk nézni, hogy hová. Persze reméljük, hogy előbb üt be egy lottó főnyeremény és akkor nyilván hamarabb. Vagy esetleg - ebben nem reménykedünk, csak eshetőleges - egy családi örökség, ami kapcsán megint csak kint lennénk a vízből. Mindazonáltal ahogy Babylon is írta, egy 10 emeletesben a 8. emeleten lakónak pl. abszolút nem probléma, ami az 1. emeleten történik.

  Ja... és még valami. Ma jó két órán keresztül hallgattunk Gregorian énekeket ezúttal a fölöttünk lakótól...
 • mrzed001
  #84
  Van egy olyan szép törvény, hogy birtokháborítás.
  Amennyiben bizonyítani tudod, hogy rendszeresen elköveti (zajra is igaz!), akkor akár a lakhatási jogot is megvonhatja tőle a bíróság (ha focipálya bezárására jó, akkor erre is ugyebár).
  Ezt egyébként ti lakók is megtehetitek, közös képviselőnél kell kezdeményezni, és amennyiben a ház x %-a (talán 50, elfelejtettem) igennel szavaz, akkor ugyan övé a lakás, de NEM LAKHAT BENNE!
  Ugyancsak közös képviselőnél kell kezdeményezni ház szabályzat módosítási/szigorítási kérelmet is (pl aki 1 közös képv. rászólást követően nem változtat magatartásán, 2. alkalommal 10 eFt, 3. alkalommal 50 eFt, 4. 100 eFt, 5. lakhatás megszüntetése)
  Persze ehhez elég sok embernek kell felháborodva lennie, 4 emeletesnél még talán megvalósítható, 10 emeletesnél túl nagyok a távolságok, ezért a 10-en lakót nem zavarja a 2. emeleten hangoskodó.
  Ja, ha közös képviselő szarik a dologba, akkor környékén megkérni valakit, hogy büntesse pár héten át, ujjongva fogja megszavaztatni a "csendrendeletet" :)))

  Landor: Sokan nem értik mit jelent a hardcore realista ;)
 • Landor
  #83
  jó az aláírásod
 • BrianDK
  #82
  Egyszerűen hihetetlen az arc. A múltkor előadta, hogy a testvére nyomatta a zenét, mert ő itthon sem volt. Meg azt is mondta, hogy havonta kétszer nyugodtan kibírhatnánk, mert csak kétszer zenél.
  Ehhez képest a heti kettő sokkal inkább megállja a helyét. Ráadásnak a mellette lakók már öregek és el vannak keseredve, mert nem találják a megoldást, ők sem érdeklik ezt az elmeroggyantat. Azt nem értem, hogy aki alatta lakik, azt miért nem zavarja? Mit gondoltok, ha feljelentem lesz következménye? A mi szomszédunk feljelentette a felette lévőket, akik aztán kaptak az önkormányzattól egy levélkét, hogy amennyiben folytatják a zajkeltő tevékenységet, úgy bírósághoz fordulnak. Nekik ez használt... Mit gondoltok, ennél a gyengeelméjűnél használna?

  A hangszigetelés legjobb megoldásán továbbra is dolgozunk, de egyelőre pénz hiányában nem nagyon tudunk belevágni.
 • mrzed001
  #81
  Vagy azt hiszi, hogy a kettővel lentebb lakó folytatja az agyatlankodását ... dupla siker :)
 • PyRex
  #80
  vigyázz, mert lehet, hogy a fölötted lakó is hallja és akkor ő is elkezd majd büntetni - és ez egy láncreakciót indít el :)))
 • BrianDK
  #79
  Köszönöm az ötleteket. Egy pár napig nem is volt semmi, kezdett úgy kinézni a dolog, hogy tényleg havonta csak kétszer nyomatja. Viszont akkor nem tudom ki volt az az állat, aki ma 21:30tól 23:10ig nyomatta a basszust odalent. Lehet, hogy a klónja... Viszont egy kis New Order: Confusion (Pump Panel Reconstruction Mix) - ala Penge 1 diszkózenéje segített megoldani a kérdést. Én is diszkrét voltam, és úgy nyomtam, hogy lehetőség szerint csak a mélynyomót hallja.
  A hangszigetelésen jelenleg is dolgozunk, csak épp közbejött egy 4 kilós illeték... a lakás megvétele miatt.
  Persze az elköltözés is fejünkbe ötlött, leginkább nagyon messzire - Anglia a célpont

  Egyelőre ennyi, ha lesz valami, majd megírom...
 • mrzed001
  #78
  Lehet próbálkozni hangszigeteléssel (hungarocell + parafa együtt a maxi ami tudtommal kihozható, de méregdrága és azért az épület továbbra is csak rezonál), szóval én inkább gondolkodnék el a zajforrás megszüntetésében.
  És mivel te vagy felül, ezért a gravitáció is neked dolgozik ("véletlen" mozizással egybekötött leáztatás/csőtörés amikor a legjobban nyomtatja, villanyóránál áram lekapcs, olvadó biztosíték jóval kisebbre cserélése, hajnal 2-kor csak basszussal heavy metal + ugrándozás full erővel éjjel/nappal, alvásmegvonás tőle ...).
  Persze elmérgesedhetnek a dolgok, de vagy felfogja a retaliation hatására, hogy ezt mégse kéne, vagy elköltözik (vagy feljelented folytatólagosan elkövetett birtokháborítás miatt, de ez nagyon macera lesz, esetleg kártérítési eljárás plusszba), vagy elköltözöl.
  E van, sajnos itt már mindenki azt tehet amit csak akar.
 • BrianDK
  #77
  Igen... egy kis túlfeszültségen magam is gondolkoztam, de mivel nem vagyok elektronikai guru, ezért nem nagyon tudom, hogyan is tudnék ráküldeni egy kis túlfeszkót a lakásukra... Bár megkérdem bent a melóhelyemen az egyik villanyszerelőt, hátha ő tudja. A hangszigeteléssel pedig meglátjuk mi lesz... Valóban meg kell kérdeznem egy belső-építészt. Ha lesz eredmény, mindenképpen szólok. Köszi az ötleteket...
 • Landor
  #76
  túlfesz! az seggit! :D
 • pazdet
  #75
  Babráld meg a ház áramellátását. Amint bekapcsolja a zenéjét jöhet az áramszünet.
 • ZsirosKenyer
  #74
  A leghatékonyabban mindenképpen a zaj forrásánál lehetne csökkenteni a hangerőn. Ugye a mélynyomója által keltett rezgések a falakban terjednek és ha egyszer már átvette a rezgést az egész szerkezet, elég nehéz megoldani hogy valami el is nyelje. Bár meg lehet próbálni, vannak remek hangszigetelő anyagok, esetleg beburkolod vele a falat (csak ugye az macera mert arra kell még egy réteg + tapéta/festés) meg így az alapterülete is csökken a szobának - de hátha hatásos. Mindenképpen fordulj szakemberhez, ők biztos tudnak vmi megoldást.

  Ja és ha megvan írj az eredményről, még jól jöhet másoknak is :)
 • Landor
  #73
  hééé velkám a topigba!!4 :DD
  2005óta fav :DD

  (amúgy a tacskó kurva idegesítő lehet..)
  sztem vágd le a körmeit
 • BrianDK
  #72
  Sziasztok! Van egy problémám... Társasházba költöztünk márciusban. Amikor a lakást megnéztük valahogy nem tűnt fel, csak mikor már elkezdtük itt élni kedvesemmel az életünket, hogy az alattunk lakó egy idióta. Nem a mi szobánk, hanem a gyerekszoba alatt lévő szobából olyan erővel döngölteti a mélynyomóját, hogy a saját gondolatainkat nem halljuk, de nem csak a felette lévő szobában, hanem a másikban sem.
  Akárhányszor mentem le eddig hozzá (2*) mindig elküldött a bús-büdös-p*csába. Most épp azzal, hogy kedd délután azt csinál, amit akar. Nem akartam ismertetni a jogait, ezt a régi munkámban gyakran megtettem, elég volt. Elmondta, hogy őt az zavarja, hogy a kutyám jön-megy a lakásban, mégsem jön fel. Hozzá kell tennem, hogy egy alig 3 kg-os tacskókölyökről van szó.
  A kérdésem a következő lenne: mivel Ő nem hajlandó lehalkítani a "zenéjét" (amiből a zenét nem is halljuk, csak a mélynyomót) elképzelhető-e, hogy hangszigetelem a szobánkat (esetleg mindkettőt) és ez működik? Rövidesen gyereket szeretnénk, és igen kellemetlen élményben lenne része legalább 15 évig ezt hallgatnia. Szóval a kérdés az, hogy működhet-e, hogy én hangszigeteljem a szobákat, és akkor talán nem hallanám a szarát?
  Válaszotokat előre is köszönöm!
 • Landor
  #71
  persze

  down
 • desigo
  #70
  up
 • Jagi
  #69
  sry a csúnya írásért [szőke]
 • Jagi
  #68
  A mostanit nem zavarja, azóta el telt 2 év. az öcsém sincs otthon, ő is tanul/dolgozik.
  Viszont a mellettünk lévő szomszéd irritál.
  Semmi bajom Koncz Zsuzsával, de ha hajnali 2-órakor ordít át a falon. A kiccsajt szivesen leütném. Alapból ellenszenves. Legszivesebben átmennék megpofozni mikor az (alappból tündéri) 5 éves kislányára teli torokból ordít, ügy hogy szól a zene én meg falon keresztűl hallom.

  Az alattunk lévőt megkérdeztem még amikor a reflex ládáim voltak, hogy nem hullik e a vakolat stb... de aszonta nem hall semmit. Szóval az elődjének nem tetszett, hogy jól érzik magukat a tesómék, mert max akkor hallhatta a zenét amikor kinyitotta az ajtót.
  Egyébként mindenki tűr mindenkinek, ha szólnak persze, hogy visszafogom magam.
  A másik szomszéd mellettunk kb 25 éve lakik ott és egyetlen rossz szava nem volt, hogy hangos a zene vagy ilyesmi. Aki kötekedni akar az kötekedik.
  Aki csak minden 5. ütemet hallja síri csendben és átjön, hogy vegyem lejjebb az kötexik.
  Tudok olyan albis emberekről, hogy úgy nézik a TV-t, hogy lehalkítják, mert nagyot hall a szomszéd néni. (csak azt lehet nézni amit a vénasszony néz) :D
 • Döglött Kacsa
  #67
  Érdekesen látod a dolgokat! Ha a szomszédod nem akarja hallgatni amit Te, akkor miért ő a hülye? Nem gondolod hogy neked kellene olyan módon zenét hallgatnod hogy az ne hallatszon át a szomszédokhoz? Vannak szórakozóhelyek ahol élvezheted hogy mozog rajtad a gatya a hangerőtől! Látogasd rendszeresen, tuti halláskárosodás. :)
 • mrzed001
  #66
  Vagy csak te észre sem vetted, hogy a basszusnak nem kell egy über hangosnak lennie, hogy a mélynyomód durva lökéshullámokat indítson el a falban ...
 • RIZLA
  #65
  fotok még nincsennek, de megoldom.....amugy tényleg sok kellett a tojástálcákbol, én is meglepődtem.360x360-as a szoba, lakótelepi,(280 belmagas asszem) talán 550db kellett mire beburkoltam a falakat, és a menyezetet...
 • jazzy
  #64
  Mi egyszeruen kompromisszumot kotottunk. Ha van nalam valami buli, akkor ordit a zene, nem szol, ha nala van, en sem szolok, neha-neha ki lehet birni. Ha pedig csak a magam oromere hallgatok zenet akkor azt inkabb ugy hallgatom hogy egy ertelmes ember ne szoljon erte fel-le. Persze vannak kivetelek amikor 3 m-re a hangfaltol halk a zene az uriember pedig orditva maszik fel hogy zavarja a hangos zene, akkor aztan marad az elkuldomapicsaba modszer, hivhatja a zsarukat, aztan leshet amikor megallapitjak, hogy semmi torvenysertes nincs, egyszeruen csak hiperaktiv a duracellnyuszi a hallokeszulekeben.
 • SoDI---
  #63
  Haha.
  Azt csak önkormányzati bérleményben lehet.
  Tulajdonból max tartozás miatt lehet kirakni valakit.
 • SoDI---
  #62
  Aztán ha pampog le kell ugatni, hogy te meg nappal aludnál.

  jaja
  mint én.
 • SoDI---
  #61
  egyébként meg a magyar olyan hogy akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is!

  Ugyan már!
  Élni és élni hagyni.
  Ne baszogassuk már egymást.
  Én se pofázok, ha ő hallgat valamit, ő se pofázzon.
 • SoDI---
  #60
  bármikor a nap bármely szakában a matyi tuctucol, vagy falat fúr, te kihívod a szervet, lemérik lakáson belül a dübögést és feljelentést tesznek

  A falfúrás helyénvaló.
  Nekem is próbáld szólni a szomszéd hölgy amikor nálam dolgoztak, de emlékeztettem, hogy ő is frissen felújított lakásban lakik.

  Ezzel befejezte a pampogást, mert - természetesen mint mindig - nekem volt igazam.