17
  • Béla bácsi
    #17
    Ez kb. olyan, igen. Náluk van egy rakás jogász, ügyvéd, mifene, akik megfelelően csűrve-csavarva a szavakat kihozzák a megfelelő ítéletet. Ez az egész jogászkodás csak játék a szavakkal.
  • [HUN]Stanlee
    #16
    Amugy ez hogyan mukodik, ha van egy rosszakarom, aki e-mail-ben "feljelent" aztan kijonnek a kedveskeim, de nem talalnak semmit, ha minden jol alakul. Akkor en valamilyen jogi lepest kezdemenyezhetek a bsa es tarsai ellen, vagy ez olyan szelmalomharc fele dolog, ahol nekik mindenhez van joguk, nekem meg semmihez?

    Amugy ha sajat cegem lenne, nagy ivebn elhajtanam oket a ceges titkaimra hivatkozva, mert ugye progi nyitogatas es merevlemez bongeszes kozben egy ket erzekeny allomanyt is konnyeden megnyithatnak, ami nem biztos, hogy jo lenne az uzletnek...
  • Béla bácsi
    #15
    Csókoltatom őket.
  • Frank99
    #14
    sajnos (tapasztalatból tudom) hogy apolgári pere skártérítés és a BTK két külön fogalom.

    Ő volt a próbaper, és megszívta...

    mint mi és sokan mások
  • pemga
    #13
    Ha jól értelmeztem, akkor megvették, csak nem az egészet. (Ha értékben nézem, akkor 10%, de nem is ez az érdekes.) 1. már nem ő lett volna a felelős, 2. ha peren kívüli megállapodásban megtérítette az okozott kárt, akkor miért is ítélték el?
  • Frank99
    #12
    én sem tudom, mi lett a vége.

    a lényeg nem változik.

    könyvelőként látom, hogy pár sor módosítása miatt a tisztelt programozók százezreket kérnek évente a programjaim frissítéséért.

    akkor ezt LEGÁLIS programokkal tegyék.
    ennyi.
    tele van a város és orszég FEKETE könyvelőkkel, akikkel nem tudok semmit tenni.
    bár ilyen egyszerű lenne, rájuk küldeni a zsarukat!
  • Frank99
    #11
    ha jól tudom, a PHilos egy szoftverfejlesztő volt.

    most aki a szoftverrel pénzt keres, az VEGYE is MEG.
  • pemga
    #10
    Philosnál is volt 35 MioFt-nyi _legális_ szoftver, mégis 1 évre ítélték. Úgy, hogy az ember már másfél éve nem is volt CEO-ja a cégnek, és az ítélet előtt megfizette a BSA által megszabott 4 MioFt-t. Érdekes módon ez is egy "jóakaró" bejelentése nyomán kezdődött nyomozás eredménye.
    Link-1
    Link-2
    Link-3
    Akkor fellebeztek, azóta nem találtam cikket, ez volt 2003 januárjában.
  • Frank99
    #9
    ott követtel el a hibát, hogy NEM kellett volna holmi szoftverbevallást küldeni.

    a mai magyar törvények erre nem köteleznek.

    nyilván kell tartani, a tárgyi eszközök, vagy vagyononi értékű jogok között, de bevallásra még Jézus Krisztus sem kötelezhet, csak ha a Bibliába dekradálja....

    én a BSA levelét úgy 1,5 éve qva nagy ívben dobtam a kukába.

    mindenem legális a cégemben, qva sokba került, és nekem holmi faxxopó EGYESÜLET ne nézegesse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Teppik Amon
    #8
    "Ha azonban a BSA szakértője szándékos és komoly szabálytalanságokat fedez fel, és a vállalat vezetősége nem mutat együttműködési szándékot, a NagyvizIT látogatásnak kellemetlen utóhatásai is lehetnek."
    Ez egyértelmű fenyegetés. Teszem az titkos, vagy az ügyfelekre nézve kényes adatokkal dolgozom még jó hogy nem engedek be senkit nemhogy még a gépeimen turkeráljon. Ha nem engedem be rámhíjja a policájt? Milyen alapon? Ez jogállam? Hol van itt az ártatlanság vélelme? Kik ezek hogy mindent megtehetnek? Miért hagyjuk hogy megtehessék? Jahogy mögöttük áll "valaki" aki még a rendőrségnek is parancsol?
    Gyártsunk összeesküvés elméletet ;)
  • Deus Ex
    #7
    A jó BSA-val kapcsolatban csak annyit hogy:

    1. Megküldtük az u.n. szoftverbevallást, több tízmillió forint értékű szoftvereket felsorolva, jogosan és tényszerűen.

    2. Néhány hónap múlva valaki a micikemacika@freemail címről bejelentette a BSA-nak, hogy full illegális rendszert használunk. BSA visszaírt neki, hogy Te, ez komoly? Micikemacika mondta, hogy Ja.

    3. BSA - a szoftverbevallást figyelmen kívül hagyva, éa a fő szponzor, az M$ megkérdezése nélkül - ránk küldte a rendőrséget. Tizenöt rendőrt, szakértőt, mifenét, fél évre lefoglalták a komplett informatikai rendszert. (Igaz, helybenhagyólagos foglalással, ergo nálunk maradt, de semmit sem mozgathattunk, nem törölhettünk.)

    Ennyit a jóságos, okos, ügyes BSA-ról. Elképzelhető, hogy a rendőrök mennyire szidták a BSA-t, amikor megmutattunk nekik egy páncélszekrénnyi számlát, licenszt, mifenét..:-DD

    További kellemest.

    A rendőrök ténykedését nem érheti kritika, maximálisan humánus, hozzáértő, rugalmas eljárás volt.
  • gergoagore
    #6
    A szöveg alapján előre bejelentik, hogy ki fognak menni az adott céghez. A cégnek van ideje felkészülni, és a másolt cuccokat törölni, ill. a gépeket "elraktározni" addig. Tehát semmi értelme az egésznek.
  • szombi
    #5
    A BSA még úgy-ahogy tűrhető, de a RIAA és az ASVA elmehet a jó ... oda.
  • irkab1rka
    #4
    Nem kell nem jogtiszta szoftvert használni, és el kell küldeni a látogató céget a jó büdös.

    A feljelentést ha megteszik, és a rendőrség kijön, akkor persze szakértőként fogja magával hozni őket (pedig itt még csak alapos gyanúról sincs szó!), szóval simán megvették a rendőrséget kilóra a múltkori szerződéssel http://www.sg.hu/cikkek/40342

    A meglátogatott cég életét amúgy meg egy rendőrségi vizit jobban felzavarja, szóval simán bejön a zsarolás. Alapítani kéne egy hasonló céget, és időnként razziázni az ASVA-BSA tájékán :)

    Nagyon emlékeztet engem ez a szitu a maffia filmekre...
  • Cleawer
    #3
    de milyen jó a rövidítése.... (Üzleti Szoftver Szövetség)ÜSS
  • Frank99
    #2
    én hozzám nem fognak bejönni.
    nem hivatal, hanem csak egy fostos kis egyesület....
  • onimusha
    #1
    hát hát mit látunk megint most nem ALAPTÍTVÁNYOK han em SZÖVETSÉGEK játszanak rendőrösdit, röhej, NagyvizIT ez kibaszott kreatív volt mondhatom