Önvédelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
de már egy csomószor mondogattam magamnak is meg másnak is hogy rossz évszázadba születtem
tök jó volt régen, nem kellett semmivel se foglalkoznod, megszülettél rá pár évre (8-9-10 körül) tanultál kardozni, meg ijjászatot, és nem kellett olyanokkal foglalkozni hogy barátok, hogy elveszted õket vagy törekszel arra hogy szerezz egyet, meg ezek a modern dolgok: TELEVÍZIÓÓÓ :D Számítóóógééép, meg ilyen modern dolgok, bezzeg az én idõmben :)
de nem baj, majd leszek ilyen hegylakó vagy nem tudom, az még a XXI. században is vagdosta a rosszfiúk fejét :D az kell nekem is, muhaha
különben is elszeretnék menni jövõre ilyen cserediákként 1 évre valahová külföldre, Amerikába vagy Spanyolországba, az tök jó dolog... csak nem tom hogy a szüleim mit szólnának hozzá :D
(na meg nem is olyan olcsó mulatság ez :()
Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!
legalább a gyakorló fakardot lehetne használni :-/
Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!
amúgy az ilyen összetûéseket általában szóban is meg lehet oldani. ha odajön, h megver, te meg azt mondod neki, h nem akarok verekedni, meg elhiszem h erõsebb vagy... akkor szinte biztos nem lesz bunyó.
ha meg lesz, fogd fel úgy h egy lehetõséggel több h fejlõdj a pusztakezes harcban :-)
nem találkoztam a kis beképzelt gyerekkel... majd 2 hét múlva.... :)
Ha nem tudsz a topc témájához hozzászólni akkor ne tedd!
Zsoldos, Te meg ne válaszolj neki! Adod alá a lovat.
"Semmi olyanra nem reagáltam, amit ne írtál volna."
Epp azt mondom, hogy egyfolytaban olyan dolgokra reagalsz, amiket sosem irtam.
pl:
#321: "nem kell róluk se szépet, se rosszat mondanod, mert olyan nincs, hogy a cigányok lopnak, a cigányok, agresszívak. Ez egyszerûen ÍGY nem igaz."
hol mondtam ilyet?
#321: "Az, hogy te (is) egy kalap alá veszed az összes romát , bizonyítja, hogy indulatból és nem objektíve látod a kérdést."
Pl hol vettem egy kalap ala az osszeset? Mikor mutattam ki indulatot?
#320: "Nem kell, hogy mondd, az ilyen általánosítás mögött, utálat, gyûlölet húzodik."
Khm.. amiket irtam akkor, epp statisztika volt. Nem tobb, nem kevesebb. Velemeny es egyeb konkluziok levonasa nelkul tettem. Ezek szerint, ezt megtetted helyettem? ;)
#364: "De érvek még mindig sehol csak gyerekes fikázás."
Legyszi mondhatnal par gyerekes fikazast is, ha mar itt tartunk.
Bocs, hogy "felolvaso" estet tartok neked, csak gondolom egyertelmuve teszem, mi zavar veled kapcsolatban. Volt itt nem egy embertol 1-2 szelsojobb-style megjegyzes amitol felallt a szor a hatamon, de nem zavart annyira mint az amit csinalsz neha. Ennyire vegletekben gondolkodni, es igy kifacsarni mas mondandojat.. kozben folyamatosan belszove ilyen szovegeket, mint ez itt: "Csak a butaság dühít, de túlteszem rajta magam."
Veheted szemelyed elleni tamadasnak, amit most csinalok, mert az. Figyeljel oda, hogy viselkedsz, hatha egyszer jol jon. Nem a velemenyed miatt nem vagy a legnepszerubb itt, hanem emiatt az idegesito stilus miatt.
Azzal fejeznem be, amit te irtal lejebb (#309):
""ovatos vagyok" - óvatosnak lenni vagy gyûlölni, az kettõ."
Es jo lenne ha ennyiben maradhatnank. Meg irhatsz nyugodtan akar egy ideges-duhos hozzaszolast is, par kitalalt, eltulzott dologgal, nemi szemelyeskedessel, ahogy szoktad. En meg mindent el fogok kovetni, hogy 'gyerekesen' csendben maradjak, mert ez mar rohadtul off.
Semmi olyanra nem reagáltam, amit ne írtál volna.
De érvek még mindig sehol csak gyerekes fikázás.
tudod, én világ életemben egy balszerencsés lúzer ember voltam :(
biztos baromi szar a stílusom és emiatt sokan utálnak, de csak az életben
mert a neten egy csomóan azt hiszik hogy vagyok vagy 20-24 éves és jófejnek szoktak tartani, és ott vannak haverjaim, talán ezért is szeretek fórumozni meg a neten beszélgetni emberekkel
óvodában is szekálltak (ÓVODÁBAN, érted? :() és álltalánosban is az volt a játék neve hogy üldözzük vagy verjük meg Gábort (ugyanis Gábornak hívnak), és most gimiben se vagyok a legnépszerûbb ember (de legalább egy igaz barátom van)
de azt az egyet megfogadtam, nem érdekel mennyire fog fájni nekem, ha azt az egy barátot elvesztem, akkor már csak addig maradok itt amíg nem lesz meg a kardom, és a tudásom a forgatásához
ez így elég gyerekesnek hangzik de az fix hogyha ez megtörténik akkor én már itt sem vagyok, és nem leszek rosz, de nem ám, én jó leszek, segíteni fogok az embereknek, még ha a rendõrség nem is nézné jó szemmel
épp ez az amit még akarok a ritka szar életemben, ha már megakarok halni akkor már hasznosan haljak meg
(mint egy kisgyerek álma akinek nem volt gyerekszobája, de én ebben hiszek)
-még nem vagyok kész, még mennem kell edzésre hogy jól tudjam forgatni a kardot aztán húzok innen a pi**ába
Azt az egyet sose tedd.
Mindig gondolj arra, hogy még ha mindened elvennék, de TÉNYLEG mindened, még akkor is megmaradna utoljára az életed. Ez adhat egy kis fogalmat a tényleges értékérõl, nem? És az élet esetünkben a test és a szellem épségét jelenti. Ha pedig ezek épek, az egyet jelent azzal, hogy idõt kapsz a cselekvésre, gondolkodásra - további életre, javításra, újításra, esélyekre - amit akarsz.
Egyszer - halál komolyan mondom! - esküdj meg MAGADNAK, hogy az öngyilkosságnak még a gondolatát is hagyod a picsäba. Biztosan lesznek olyan pillanataid, amikor ismét megfordul a fejedben, hogy mennyire egyszerû lenne megoldani azzal mindent, de olyankor majd ez remélhetõleg pofánvág. És utána rájössz, hogy mekkora marha lettél volna... =) Bármit dobj el. Pénzt, embereket, javaid, barátaid, érzéseid, bármit - azokat mind elõrõl fel lehet építeni, ha ügyes és szerencsés vagy. És sosem késõ, és sosem elég újrakezdeni. De ha kinyírod magad, onnan végképp nincs load game.
Bár azt a gyilkolászást is gondold végig.
Nem azt mondom, hogy élj úgy, mint egy normális ember, mert olyan nincs, hogy normális, és olyan végképp nincs, hogy ember - de az élethez ne nyúlj, úgy vélem. Se a máséhoz, se a magadéhoz.
</lelkizés>
valahogy úgy érzem semmi sem jön össze nekem az életben, így fix hogy majd elhúzok innen...
mondjuk van valami ebben, de pusztakézzel szétvernek, asszem akkor egyenlõre maradok a 'szégyen a futás de hasznos' elméletnél
mert szétveretni magamat azt nem fogom, itt maradni meg nincs értelme, lassan már kezdenek elfogyni a barátaim, nem rég vesztem össze 2-vel (az egyikben én voltam a hibás, a másikban inkább õ, de ez egy másik téma) és még csajom sincsen, mondjuk úgy hogy sose volt :(
szal tényleg nincs értelme itt maradni
már az öngyilkosság is megfordult párszor a fejemben, de mióta megtaláltam ezt a kardos helyet, valahányszor leugorhatnékom van mindig eszembejut a fentebb említett tervem
(bár lehet hogy ezt nem kellett volna elmondanom, ááá de mind1)
Ezért szeretnék én valami gázalapú fegyvert (lehetõleg pisztolyt) beszerezni. Nem tudom a jelenlegi jogállását, de mégha illegális is közterületen akár rejtve is viselni - annyit megér, hogy olyan fegyver lesz nálam, amibõl egy kapszaicinlõszer a vindízelt is kifekteti órácska erejéig, de ha elveszik, nem tudják elvágni vele a torkom, ráadásul afféle külsérelmi nyomot sem hagy; de ami a fõ, maradandó sérülést sem, tehát mégha fel is jelentenek, nem vagy akkora szärban, mintha egy katanával rohangáltál volna az utcán.
Persze a gázpisztolynak is megvannak a maga hátulütõi, nem is egy, de én emellett teszem le a voksom. Bár talán a spray jobb, franc tudja.
Mindenképp akarok valami védelmet. Azok után, amit a hozzátartozómmal tettek, teljesel logikátlanul, váratlanul és megmagyarázhatatlanul, én már csak magamban merek bízni - viszont csak egy hülye támad erõsebbre, úgyhogy ha megtámadnak, máris többszörösen hátrányos helyzetbe kerül az ember, jó esetben csak pszichésen, de legtöbbször fizikálisan is, ha nagyon nagy a gáz, akkor létszám tekintetében is - úgyhogy magamban sem bízhatok. Önvédelmet nem tanulok, mert csirke vagyok, egyébként ha megtanulnám, hogyan kell egyszerre megölni ötöt, akkor rámjön majd hat - nem gond, van itt káros elem elég. Mi maradt? Fegyver. De nem szabad, hogy a fegyvereddel szorítsanak sarokba - akár a téren, akár a tárgyalóban. A hozzátartozóm ügyénél azt mondtam, majdnem szerencséje, hogy nem ütött vissza, ha esélye lett volna rá, sem. Négy ember rugdalta végig, de 180 centi 90 kiló párosítás, hosszú katonai küzdõsport elõélet, úgyhogy lelkileg jobban megérezte, mint fizikálisan.
Én viszont erre nem tudok hagyatkozni, mert nem úgy rakott össze az anyatermészet.
Egyébként a rendõrség a fentebb vázolt ügyben egyébként nagyon korrekten járt el - ha már megelõzni mindent nem lehet, de az önvédelemhez való jogot és eszközt meg félnek megadni a polgár kezébe.
én még sosem éreztem ilyen érzést valahogy, pedig van nálam kisebb haverom is :-/
csak sajnos még kezdõ gladiátor... élesben még nagyon nem kardoztam... de ami késik az nem múlik
hát igen, de ha csak õ maga jön?
hanem mondjuk egy egyszerû mezei vastag bot is megtenné
de ennek lehet hogy a szája nagy... de nagyon élethûen adta akkor elõ...
sztem nem várna sokat ha meglátna az utcán... és mint már mondtam puszta kézzel puding vagyok :(
és hát vannak haverjaim akik erõsebbek nálam de nem azokkal megyek haza, hanem olyanokkal inkább akik: "juj, pucoljunk innen" elvet követik, mert õk laknak arrafelé amerre én :)
hát szégyen a futás de hasznos! <-- ez mondjuk igaz, de én mindig ezt az elvet követtem, de most már megakarom tanulni megvédeni magam, és mindig ilyen kis puhapöcs leszek ha egyszer sem állok ki senki ellen sem, akkor már inkább verjenek meg, de már lassan itt lenne az ideje hogy inkább én osszam a pofonokat, nem?
de akkor miértelme van egy önvédelmi sportnak ha abból bármilyen következmény lehet, a puszta kezemmel is megölhetek bárkit, ha olyan helyen találom el, vagy komolyabb sérüléseket is okozhatok...
az hogy most odamegyek egy fához, letörök egy faágat és azzal szétverem a fejét, (mondjuk úgy hogy egy kicsit megpofozom vele) legfeljebb egy kis karcolás, vagy ha nagyobb ágat törtem le akkor lehet hogy csont törés, de most ugyanezeket megtudom tenni a kezemmel is...
most szerintem tök mind1 hogy a kezemmel töröm el a karját vagy egy faággal, a végeredmény ugyanaz
max az egyikkel több esélyem van...
Na majd irj, hogy ment, rambo
mindenesetre ha pusztakézzel harcolok akkor az én orrom fog betörni (eltörni)
ha meg fabottal akkor meg az õ csontja fog eltörni
hát ha választhatok akkor inkább a másodikat :)
Gondolkozzal el, mielott nekiesel a baseballutovel.
de ez nem érez semmit
amúgy nem olyan kardra gondoltam, hanem fakard, szóval egy baltanyél, valami ütõféleség...