478
Önvédelem
  • laliking
    Szigetszentmiklós. Csepeltől kb 5km :)
  • bens
    hol lax?
  • laliking
    csak nemlehet ilyet a közelben tanulni :(
  • bens
    a kempo szerintem is jó önvédelemre.
  • peacyg
    Biztos elfoglutság miatt mondom, de szerintem legjobb önvédelemre a kempo. Kiváló állóharc (ütések, rúgások, könyökkel, térddel egyaránt), földharc, földrevitel, feszítések, pusztakezes, fegyveres technikák egyaránt. Szerintem szuper. Ja és tanít külön önvédelmet is, szabályok nélkül. Szerintem nem kell ennél több az "utcai önvédelemhez". (Bár lehet, hogy kissé elfogult vagyok :D)
  • Anotino
    Chuck Norris a legnagyobb
  • Zsoldos
    Logikusan, egyertelmuen kovetkezik? szerintem csak szamodra. Kerlek fejtsd ki nekem, ez mi, ha nem elfogultsag?

Valahogy konnyebben elengedem a fulem mellett a primitiv szelsojobbos beszolasokat is, mint mikor valaki (ilyen ugyetlenul) csuri csavarja a dolgokat, hogy magat bizonygassa.

"Mivel te is az ö pártjukon vagy, csak kultúráltabb köntösben."
    Persze, es csak veletlenul szavaztam balra legutobb. A kontosre neked sem lehet panaszod.
  • Senkii
    Oké, off vége.
    Csak pár szó: olyat is kaptál, ami nem neked szántam mivel elég sokan beszóltak és egybefolytak a fikázók.
    "Hol mondtam ilyet?"
    Sok mindent nem kell kimondani, mert az logikusan és egyértelmüen következik abból, amit írsz.

Se kitalált!!!, se eltúlzott!!! dolgot nem írtam, csak tapasztalatokat.

Az a szomorú, hogy téged a stílusom jobban zavar, mint az embertelen, bicskanyitogató szélsöjobb beszólás. (hosszú ö betü nincs ezen a gépen)
    Mivel te is az ö pártjukon vagy, csak kultúráltabb köntösben.
  • bens
    Hmm én egy thaiboxos v jitsus csávót sem láttam megfeküdni a videón.

ninjutsus nem is volt...
  • Panzerfaust
    Ki a franc akar állandóan bunyózni? Vagy buynózni egyáltalán? Hál istennek tényleg nem kellett még megvédenem magam, vagyok akkora, és közlekedek úgy, pedig kedvenc nyócadik kerületünk kellemes zugocskájában tengetem életemet. Engem inkább egy filozófia tud megfogni egy harcművészetben, és nem az, hogy most én mekkora killer májszter vagyok, ettől eltekintve, mint mondtam videókra hagyatkozva, én nekem az a benyomásom, hogy csávókák elég hamar meg lettek fektetve.:)) És most nem a b kategóriás nindzsa filmekre gondolok. Különben is én a zs katergóriás kung-fu filmeket szeretem:))
  • bens
    igen, ebből látszik is mennyire tapasztalt vagy a bunyóban.

tudod, sztem ha megtámadnál, nem kellenének másodpercek se, hogy egy "box-technikával" madarakat varázsoljak köréd ;-) és valamivel egyszerűbb, mint a jitsu technikák.

a mögöttes filozófia nekem is tetszik, sajnos semmi köze nincs a bunyóhoz...

ezen kívül önvédelemnél el lehet felejteni a ninjutsuban használatos fegyvereket.
  • bens
    igen, ebből látszik is mennyire tapasztalt vagy a bunyóban.

tudod, sztem ha megtámadnál, nem kellenének másodpercek se, hogy egy "box-technikával" madarakat varázsoljak köréd ;-) és valamivel egyszerűbb, mint a jitsu technikák.

a mögöttes filozófia nekem is tetszik, sajnos semmi köze nincs a bunyóhoz...

ezen kívül önvédelemnél el lehet felejteni a ninjutsuban használatos fegyvereket.
  • Panzerfaust
    Kettőt is:)))
  • Zsoldos
    Ja, jo, ha belefer a zsebedbe a bo es a masodperc tortresze alatt elo tudod venni, akkor ok :) Viszont ha botharcot akarsz tanulni akkor talan jodo, bojitsu, esetleg eszkrima, ott majdnem csak azt nyomjak. Ninjitsun pusztakez, meg par egyeb fegyvert is nyomnak, nincs rajta akkora hangsuly.
  • Panzerfaust
    Na most így megnéztem, lehet te értesz hozzá jobban,(szinte biztos, mert éretségig nem akarom elkezdeni), de én itt konkrétan a Bujinkan-ra gondolok. Videók alapján még kezdőállást se nagyon láttam.
  • Panzerfaust
    Kimondta, hogy puszta kézzel? Arra ott a jó öreg nagyobb vagyok, belegyúrlak a betonba, nagyon közelharcból. De láttam egy két vidiót bo-val. Apám. Csávóka akkora tockosokat kapott, nem győzött pislogni. Ugyanezz vissza, csávónak nekiment bo-val, és frankón 3 mozdalattal később már a porban hasalt. Na most mi ez, ha nem hatékonyság?
  • Zsoldos
    Haaat.. 1 ninjutsu dojoban voltam csak eddig.. A kuzdoallasuk olyan volt, hogy oldalvast alltak be mely kibadachiban, kicsit hatrarakott sulyponttal, az elso kezuket pedig teljesen kinyujtottak elore. Ezzel gyakorlatilag jol felajanlkoztak a dobasokra-feszitesekre. De boksz technikakra is masszivan erzekenyek lettek emiatt.

Dobbenetes volt, miert eroltettek annyira mereven ezt az ongyilkos pozt. Voltak ugyes mozgasu emberek, de bucira vertuk a fejuket vagy feltoroltuk veluk a padlot felvaltva emiatt.

A technikai reszben foleg aikido-jujitsu jellegu feszitesek voltak. Feltunoen ismerte mindenki az osszes letezo japan kifejezest a mozdulataikra, talan ez volt a mogottes filozofia resz :) Ennyit tudok mondani rola, amit en lattam belole. Kerem kapcsolja ki
  • Panzerfaust
    Inkább ninjutsu. Pár mozdalattal mozgásképtelenné tenni valakit nekem sokkal jobban fekszik, mint percekig rugdosni, meg ütögetni:)))) Plusz a ninjutsuban tetszik a mögöttes filozófia.
  • laliking
    "majd leszek ilyen hegylakó vagy nem tudom, az még a XXI. században is vagdosta a rosszfiúk fejét :D az kell nekem is, muhaha"
    Fő az optimizmus! Ez kéne nekem is. Persze én a "hülye kis pöcs 12éves gyerek" meg már azon gondolkodom hogyha megtámadnak akkor mit mondjak... "Tessék itt a mobil, őra, Mp3lejátszó, Pénztárca stb, csak ne verj meg." Futni meg nem akarok, mert ha sokan vannak ráadásül nagyobbak akkor hiába sportoltam 8évet úgy is utolérnek.Ha meg vmi nagy csoda folytán sikeülne is elfutnom, csak úgy "bosszúból" megver msákor.És az a gáz, hogy legbelül tudom hogy nem ez a helyes, de nemtom mit tegyek.
  • Anotino
    Az is annak számít. Preventív önvédelem. :)
  • bens
    úgy nem tudod +védeni magad, mert azt csak úgy lehet, ha +támadnak.
  • Zsoldos
    En ha meg akarom vedeni magam, nem megyek ki az utcara
  • Broafka
    ha meg már leszarod a világot, és az se érdekel hogy meghalsz-e akkor tanuljá kardozni és legyen kéznél egy tőr mindig, azzal majd megvédheted magad :)
  • bens
    ha + akarod védeni magad, ne ninjutsura iratkozzál, hanem tahiboxra, + jujitsura.
  • Broafka
    mindkettőtöknek igaza van b*ssza meg :D
    de már egy csomószor mondogattam magamnak is meg másnak is hogy rossz évszázadba születtem
    tök jó volt régen, nem kellett semmivel se foglalkoznod, megszülettél rá pár évre (8-9-10 körül) tanultál kardozni, meg ijjászatot, és nem kellett olyanokkal foglalkozni hogy barátok, hogy elveszted őket vagy törekszel arra hogy szerezz egyet, meg ezek a modern dolgok: TELEVÍZIÓÓÓ :D Számítóóógééép, meg ilyen modern dolgok, bezzeg az én időmben :)
    de nem baj, majd leszek ilyen hegylakó vagy nem tudom, az még a XXI. században is vagdosta a rosszfiúk fejét :D az kell nekem is, muhaha
    különben is elszeretnék menni jövőre ilyen cserediákként 1 évre valahová külföldre, Amerikába vagy Spanyolországba, az tök jó dolog... csak nem tom hogy a szüleim mit szólnának hozzá :D
    (na meg nem is olyan olcsó mulatság ez :()
  • Panzerfaust
    Marha látványos, egészséges, megerősödik a karod. De sajnos ez itten a XXI. század, oylan furmányos magyar jogrendszerrel, hogy csak politikusnak éri meg lennie az embernek. Vagy sztárnak:)))))
  • Mirk
    rossz évszázadba születtél:D
  • Broafka
    én kardozom, de basszus, mi értelme van a kardozásnak ha nem használhatom :-/
    legalább a gyakorló fakardot lehetne használni :-/
  • Panzerfaust
    Plasztikai sebész? Utcai bunyótol? Mekkora az a csávó? Haveromat nagyon megverték egy csaj miatt, száját 4 kapoccsal rakták össze, mára nyoma sincs. Tényleg nem akarok okoskodni, meg semmi, de ahhoz nagyon kell tudni, meg akarni, hogy olyan sebet okozz ami, annyira csúnya, és látványos, hogy hentes keljen az eltüntetéséhez. Persze inkább akarni. A másik, meg a férfi, nem férfi, ha nincs legalább egy heg a testén.:)))))) Az én véleményem az, hogy felgyúrom magam 100kilóra(vagyok most kilencven), és beiratkozom ninjutsura aztán tessék próbálkozni. Mármint egyegyben persze, mert hülye én se vagyok. Hasznos még a judo, birkózás, mert ezekből azt tanulhatod meg, hogyan lehet földrevinni az ellent. Ugyanis ha földön van az ellen, megtörik a morál. Legalábbis így vettem észre, nem mintha olyan tapasztalt verekedő lennék.
  • bens
    hát azért egy síma iskolai bunyónál az esetek 99%-ában nem játszik a plasztikai sebész. ahoz nagyon nagy balhé kell.
  • Broafka
    meg esélyt adok a plasztikai sebészeknek :P
  • bens
    sztem ne legyél ennyire beszarva. ha meg akarna verni a csávesz, már rég megtette volna.
    amúgy az ilyen összetűéseket általában szóban is meg lehet oldani. ha odajön, h megver, te meg azt mondod neki, h nem akarok verekedni, meg elhiszem h erősebb vagy... akkor szinte biztos nem lesz bunyó.
    ha meg lesz, fogd fel úgy h egy lehetőséggel több h fejlődj a pusztakezes harcban :-)
  • Broafka
    húha, eddig túléltem a hetet :P
    nem találkoztam a kis beképzelt gyerekkel... majd 2 hét múlva.... :)
  • bens
    Hagyd már rá öcsém ezt a hülyeséget! Már azt hittem be van fejezve a téma!

Ha nem tudsz a topc témájához hozzászólni akkor ne tedd!

Zsoldos, Te meg ne válaszolj neki! Adod alá a lovat.
  • Zsoldos
    Mondd, te tenyleg, komolyan nem erted, hogy mirol beszelek?

"Semmi olyanra nem reagáltam, amit ne írtál volna."
    Epp azt mondom, hogy egyfolytaban olyan dolgokra reagalsz, amiket sosem irtam.

pl:
    #321: "nem kell róluk se szépet, se rosszat mondanod, mert olyan nincs, hogy a cigányok lopnak, a cigányok, agresszívak. Ez egyszerűen ÍGY nem igaz."
    hol mondtam ilyet?

#321: "Az, hogy te (is) egy kalap alá veszed az összes romát , bizonyítja, hogy indulatból és nem objektíve látod a kérdést."
    Pl hol vettem egy kalap ala az osszeset? Mikor mutattam ki indulatot?

#320: "Nem kell, hogy mondd, az ilyen általánosítás mögött, utálat, gyűlölet húzodik."
    Khm.. amiket irtam akkor, epp statisztika volt. Nem tobb, nem kevesebb. Velemeny es egyeb konkluziok levonasa nelkul tettem. Ezek szerint, ezt megtetted helyettem? ;)

#364: "De érvek még mindig sehol csak gyerekes fikázás."
    Legyszi mondhatnal par gyerekes fikazast is, ha mar itt tartunk.

Bocs, hogy "felolvaso" estet tartok neked, csak gondolom egyertelmuve teszem, mi zavar veled kapcsolatban. Volt itt nem egy embertol 1-2 szelsojobb-style megjegyzes amitol felallt a szor a hatamon, de nem zavart annyira mint az amit csinalsz neha. Ennyire vegletekben gondolkodni, es igy kifacsarni mas mondandojat.. kozben folyamatosan belszove ilyen szovegeket, mint ez itt: "Csak a butaság dühít, de túlteszem rajta magam."

Veheted szemelyed elleni tamadasnak, amit most csinalok, mert az. Figyeljel oda, hogy viselkedsz, hatha egyszer jol jon. Nem a velemenyed miatt nem vagy a legnepszerubb itt, hanem emiatt az idegesito stilus miatt.

Azzal fejeznem be, amit te irtal lejebb (#309):
    ""ovatos vagyok" - óvatosnak lenni vagy gyűlölni, az kettő."

Es jo lenne ha ennyiben maradhatnank. Meg irhatsz nyugodtan akar egy ideges-duhos hozzaszolast is, par kitalalt, eltulzott dologgal, nemi szemelyeskedessel, ahogy szoktad. En meg mindent el fogok kovetni, hogy 'gyerekesen' csendben maradjak, mert ez mar rohadtul off.
  • Senkii
    Csak a butaság dühít, de túlteszem rajta magam.
    Semmi olyanra nem reagáltam, amit ne írtál volna.
    De érvek még mindig sehol csak gyerekes fikázás.
  • jazzy
    Enis tulestem ezen a hudeszar ember vagyok rossz a stilusom bena es luzer vagyok, aztan tultettem magam rajta es mindenkivel joban vagyok bulizunk allatkodunk.. engem is szekaltak vilag eletemben tulsulyos voltam, meg mindig az vagyok, es meg beszedhibam is van, de akinek nem tetszik megnyalhatja a bal herem. 11.-es koromtol lettem igazan kozeppontban foleg a tulsuly miatt is, ezeket siman ki lehet hasznalni. pl velem lehet bunyozni idetlenkedni akarmi mer nem torik szet a csontom ha utnek. Biztos vagyok benne, hogy neked is van millio jo tulajdonsagod, csak ezt a negativ onkritikat kell legyoznod magadban.
  • Broafka
    ez gyönyörű volt, de tényleg :)
    tudod, én világ életemben egy balszerencsés lúzer ember voltam :(
    biztos baromi szar a stílusom és emiatt sokan utálnak, de csak az életben
    mert a neten egy csomóan azt hiszik hogy vagyok vagy 20-24 éves és jófejnek szoktak tartani, és ott vannak haverjaim, talán ezért is szeretek fórumozni meg a neten beszélgetni emberekkel
    óvodában is szekálltak (ÓVODÁBAN, érted? :() és álltalánosban is az volt a játék neve hogy üldözzük vagy verjük meg Gábort (ugyanis Gábornak hívnak), és most gimiben se vagyok a legnépszerűbb ember (de legalább egy igaz barátom van)
    de azt az egyet megfogadtam, nem érdekel mennyire fog fájni nekem, ha azt az egy barátot elvesztem, akkor már csak addig maradok itt amíg nem lesz meg a kardom, és a tudásom a forgatásához
    ez így elég gyerekesnek hangzik de az fix hogyha ez megtörténik akkor én már itt sem vagyok, és nem leszek rosz, de nem ám, én jó leszek, segíteni fogok az embereknek, még ha a rendőrség nem is nézné jó szemmel
    épp ez az amit még akarok a ritka szar életemben, ha már megakarok halni akkor már hasznosan haljak meg
    (mint egy kisgyerek álma akinek nem volt gyerekszobája, de én ebben hiszek)
  • Broafka
    csak olvass vissza egy picit, én sportolok, kardozok, gladiator iskola, ilyen hagyományűző egyesület és tök jó, ezért mondtam hogy ha ilyen gondolatok szálingóznak a fejemben akkor csak arra gondolok hogy:
    -még nem vagyok kész, még mennem kell edzésre hogy jól tudjam forgatni a kardot aztán húzok innen a pi**ába
  • PrasCo
    <lelkizés>

Azt az egyet sose tedd.
    Mindig gondolj arra, hogy még ha mindened elvennék, de TÉNYLEG mindened, még akkor is megmaradna utoljára az életed. Ez adhat egy kis fogalmat a tényleges értékéről, nem? És az élet esetünkben a test és a szellem épségét jelenti. Ha pedig ezek épek, az egyet jelent azzal, hogy időt kapsz a cselekvésre, gondolkodásra - további életre, javításra, újításra, esélyekre - amit akarsz.
    Egyszer - halál komolyan mondom! - esküdj meg MAGADNAK, hogy az öngyilkosságnak még a gondolatát is hagyod a picsäba. Biztosan lesznek olyan pillanataid, amikor ismét megfordul a fejedben, hogy mennyire egyszerű lenne megoldani azzal mindent, de olyankor majd ez remélhetőleg pofánvág. És utána rájössz, hogy mekkora marha lettél volna... =) Bármit dobj el. Pénzt, embereket, javaid, barátaid, érzéseid, bármit - azokat mind előről fel lehet építeni, ha ügyes és szerencsés vagy. És sosem késő, és sosem elég újrakezdeni. De ha kinyírod magad, onnan végképp nincs load game.
    Bár azt a gyilkolászást is gondold végig.
    Nem azt mondom, hogy élj úgy, mint egy normális ember, mert olyan nincs, hogy normális, és olyan végképp nincs, hogy ember - de az élethez ne nyúlj, úgy vélem. Se a máséhoz, se a magadéhoz.

</lelkizés>