478
Önvédelem
  • GregSB
    "Ears - flat of hand"

Erre jó szemléltetési példa Bud Spencer "kétkézzel fejet oldalról tenyérrel ütés, viszhangzó csapáshang kíséretében" technikája :D:D:D
  • Casseus
    A gázpisztoly jó megoldás, ha már nem lehet békésen odébbálni!
  • Taranov
    Ez ellen már csak a rendőrség tudna tenni, ha akarna szvsz.
    Mikor engem kiraboltak teli villamoson, akkor sem csinált senki semmit.
    Valahol sajnos meg is értem, örül az ember, ha nem őt szúrják ki ezek a barna huszárok.
    Már annyira nagy a pofájuk, hogy felháborodnak, ha valakit nem rabolhatnak ki.
  • Dying Soul
    Legalsó cikk
  • shad0w
    kerülni kell az ilyen és ehhez hasonló veszélyes vagy könnyen veszélyessé fejulható helyzeteket... ha meg valahogy mégis belekeverednél valamibe akkor talán a futástól lehet a legkevesebb bajod... verekedni meg talán csak akkor ha 200%os esélyt látsz rá, hogy te fogsz jól kijönni belőle :)
    én legalábbis így reagálnék egy ilyen helyzetre...
  • MVP
    de ez a téma pont arrol szól hogy mit lehet kell tenni ilyen esetben.
  • Gaba9
    Én mentem szewasztok
  • MVP
    8év és relatív
  • Akos 001
    nem az én problémám ha ellopják a cuccait,és a tiétek sem
    bye
  • MVP
    haverom öccse: Sony Ericson K500i, naponta kb 100ft "biztonság kedvéért" 27e-foruntos mp3lejáccó tesicuccban total 90es csuka.
    szerintem ez éppen elég
  • Akos 001
    3év...woow az sok?
  • shad0w
    igen teljesen igazad van, de jelenleg ott tartunk, hogy egyszerűen esélyünk sincs mit tenni egy ilyen esetben... haveromat pl 3an szorították a skála falához és mondták neki h két lehetősége van, odaadja az összes értékes cuccát, vagy ők veszik el... (pedig ő nem 12 hanem 18 éves volt akkor és majd' 100 kiló társult a 190 centijéhez...) szerencséjére 500 ft és a mobilja volt "csak" nála, de a mobilt el sem vitték, mert h ők "nem foglalkoznak ilyesmivel"... ezekszerint már ez alapján is "szakosodnak"? :)
  • Akos 001
    12gyereknek mobilra nem nagyon van szüksége.De ha van neki,akkor sem hiszem h valami drága kütyü.És egy 90g-os telót nem tesz senki a táskájába.
    És a pénztárca is zsebben van.

szerintem
  • Gaba9
  • MVP
    erröl vanszó.
  • PrasCo
    Egy 12 éves gyerek sehogyan sem tud futni ember, nemhogy táskával. :)
  • Prank
    ő nem él együtt a topic-kal, mert téglákról beszél...
  • MVP
    én pl nagyonsokáig karatéztam (3év)
    és kéziztem(5év) ráadásul beállósként ami eléggé futós pozicció!
  • MVP
    renben ledobja.. abban vannak az értékek mobik discman pénztárca stb.. akkormeg ugynott tart mintha odaadná nekik :)
  • Gaba9
    ezért jo ha már kiskorban beiratják valamilyen sportra ahol edzödik .. nem zeneora v hegedü .. hanem átmozgato sport .. bár ez egy 21éves srác szájábol szépen hangzik de mondom sokat éltem már meg ! :(
  • Akos 001
    1. 12éves gyerek nem hord téglákat
    2. 12éves gyereknek talán van annyi esze,hogy ha téglát visz,akkor eldobja

:DDDDDDDDDDDDDDD
  • MVP
    képzeljetek el egy gyereket. mondjuk 12éveset.. megy haza 30kg-s táskával.. hogy fusson?
  • shad0w
    hát igen... kétszer voltam oylan helyzetben is, hogy két csoport állt egymással szemben, mindkétszer futás lett a vége csak egyik esetben mi futottunk elől, másik esetben meg ők :)
  • Gaba9
    a futás az egyik legjobb amit tudsz tenni .. de nem mki tud futni .. nekem pl nemgond 7évet fociztam és futoközépvoltam meg csatár .. de aki nemtud futni az bajban marad ilyen helyzetben és nemsok számíthat :(
  • shad0w
    teljesen igazad van, csak ezután az eset után rájöttem, hogy nem valószínű, hogy magamat meg tudnám védeni egy hasonló helyzetben... szal marad a futás :)
  • Gaba9
    Jo h vannak még emberek akik mernek .. de vigyázz ne kerülj emiatt életveszélybe mert egy kés ellen tehetlen az ember :( és ez csak pl .. annyi ilyen fegyver van :( én még csak 21vagyok de sok dolgot éltem már meg és tudom miaz amibe nembiztos h joötlet belefolyni mert megütöd a bokád ha egyedülvagy és nincs meg a kellö tudásod sem h megvédd magad ..
  • MVP
    és ebben az a nagy baj hogy a többiek félnek segíteni... nehogy a végén még nekük legyen bejuk belőlle..
    biztos láttátok a tvben még régebben hogy egy kisgyereket szamurájkéssel leszúrtak a buszon.. azt a barátja fogta le a sebet.
  • shad0w
    ez volt tervbe véve, de mondom mikor megindult a túloldalról a két nagydarab már nem is tűnt ez olyan jó ötletnek...
  • shad0w
    nemtom mennyire figyeltél de az a 20 a buszmegállóban várakozó ember volt, köztük mamákkal papákkal asszonyokkal és iskolából hazafelé tartó gyerekekkel, mint mondjuk én is...
  • Gaba9
    ez egy lehetöség igen .. de az önvédelem önmagad védelmére szolgál nem másére .. tudom szomoru hallani de ha nemvagy 2-10 danos akármien harcmüvészeti ember akkor nemnagyon van esélyed más megvédésére .. magad kell mentened a mai világban .. ha tudnk segitenék az általad vázolt helyzetben akár .. de sajnos a magyar nép nem tart ugy össze mint az öreg bácsi támado erösen pigmentált börszinü magyar állampolgárok (ezt hallottam egy tüzoltotol h igy hiovják öket) szoval ma ebben az évben ez van .. félni kell az utcán h mikor szurnak le pl .. :( szoval az önvédelem nem összekeverendö az utcai harcal ahol "kiképeznek" több támadora .. jo a win tsun és tanit több ellenfélre jopár áv kemény munka után .. sajnos ez van .. nehéz ügy ez, már nagyon elharapozott a helyzet és nincs lehetöség segitségnyujtásra mert magadtad kevered bajba :( de nemakarok profétáskodni srry :S
  • Davidus
    Amúgy meg az ilyen szitut ésszel kell megoldani:P
    Odaülsz a papa mellé és lenyomsz neki valami dumát mintha az unokája lennél:P
  • shad0w
    De amúgy rengeteg ilyen történet van még... Pl kb 1 éve ugyan ebben a megállóban álldogált mellettem egy kb 35-40 éves nő a gyerekével, éppen jött a busz elővette a pénztárcáját gondolom buszjegyet akart venni, vagy a bérletét kereste elő, mikor odaszaladt egy kb 10 éves cigánycsávó kikapta a kezéből a tárcát és azzal a lendülettel szaladt is tovább. Egy mellettem álló srác nálam gyorsabban reagált és már indult is a cigány után, szólt h menjek én is hátha kellek. Mire én utolértem őket a srác már kirúgta a cigány lábát és elvette tőle a tárcát, miután pedig visszaadtuk azt a nőnek együtt átvonultunk egy másik, biztonságosabbnak vélt megállóba, mert elég nagy esély volt rá h hamarosan hozza a "kiccsaládját" a rohadt...
  • Davidus
    én ilyet még soha nem láttam:) ezért jó a kisváros:P
  • Akos 001
    túlerő? "20-an" voltatok 3cigány ellen,lol
  • fifi
    hidd el nekem, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap...
    tömegben nem fog a két gyökér nekedesni, pláne nem, ha ilyen pitiáner zsebtolvaj suttyók...
  • shad0w
    Üdv!

Biztos ti is láttatok már olyat, hogy egy idősebb, kiszolgáltatottabb emberke áll például a buszmegállóban, odamegy egy kb 50 éves cigány nő és elkezdi tapogatni, kutatni a zsebeiben... Ilyenkor általában az emberek nem akarnak, vagy méginkább nem mernek segíteni, közbeavatkozni. Egyszer kb 20an álldogáltunk buszra várva és akor is odatolta a pofáját egy ilyen... Mindenki csak nézte, hogy nyúlná le a papától a cuccait a nő. Amúgy is szar napom volt, meg nem is vagyok egy kisdarab gondoltam mostmár igazán odamegyek h mégis hogy a picsába képzeli ezt. Mikor feltűnt neki, h miért is indulok én el feléje mérges pofával még neki állt feljebb h mit akarok én tőle, várjam máshol a buszt, és rögtön üvöltött is át az út másik oldalán álló két nagydarab cigánynak... Na akkor láttam, hogy ez így talán mégsem volt olyan jó ötlet és szerencsémre vissza tudtam húzódni a tömegbe, így nem lett komolyabb következménye a dolognak (legalábbis rám nézve, mert a papától tutira lenyúltak jópár dolgot...)
    Szal ezután gondolkodtam el rajta, hogy végülis mennyi értelme lenne az önvédelemnek, hiszen tutira úgy támadnak hogy ők legyenek túlerőben, és akkor aztán védheted magad...
  • Davidus
    :D
  • MVP
    hogy volt?
  • Taranov
    Bizony, ez így szokott lenni. A normális ember fő ellenségei a cigánybanditák, a második ellenség pedig a rendőrség.
  • Herr Lehrer
    Attól függ.
    HA kissebségi támad meg jobb ha inkább elfutsz mert ha megvéded magad BIZTOS hogy te leszel a rasszista geci és te ellened indítanak eljárást + a tvben is bemondják hogy xy egy rasszista és közutálatnak fogsz örvendeni az országban.
    Magyarország 2005. no comment