Önvédelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Minden rosszban a jót kell látni A pokolban nem kell fázni" Paksi Endre Éljenek az eredeti játékok!
asszem ez pont ide illik :D Utcai harcos vidi...védd magad :D Bandák kerülnek összetûzésbe :D el lehet lesni pár fogást :P :D
Legjobb.
http://legalisonvedelem.eu/fegyverek/index.php?puska=fegyver&onvedelem=294
Amúgy ha jól tudom krav maga-t oktatott régen az illetõ, csak kirúgták valamiért, talán õ is a P4es instruktorok közé tartozott... =D
\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"
amúgy krav-magából merít elmeket, amiket átdolgoz sajátos mozdulatokkal, de sztem krav-maga sokkal hatékonyabb.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"
Az az oldalsó állás az "Ichimonji no Kamae". Csak katában is kihonban használatos, mint ahogyan az összes többi kamae is.
Amennyiben az illetõk kezdõk voltak (ne tévesszen meg a zöld öv se, 9 kyutól 1 kyuig az van), akkor ez neked égõ.
Ha nem kezdõk voltak akiket legyaktál, akkor viszont nekik, és fõleg a "mesterüknek" égõ. Sõt, ez akkor is égõ az oktatóra nézve ha viszonylag kezdõkkel kötõdtetek, mert már rég el kellett volna mondani nekik hogy a kamae-k mire valók és mire nem. Meg nekik is rá kellett volna jönniük...
Ha õk kihont vagy katát gyakoroltak volna ti meg belerondítottatok, akkor ez neked égõ, de nagyon.
Alapvetõnek tartom hogy olyanok ellen álljunk ki akik köbö annyi ideje ûzik az õ stílusukat mint mi a miénket, figyelembe véve hogy egyes stílusokban sokkal lassab az elõrehaladás mint a többiben. Ilyen az Aikido, a Budo Taijutsu (Ninjutsu néven isemretes, de csak részben az), meg még jópár iskola.
lehet hogy elrontotta, mintha nem állt volna elég közel a kickboxos fickóhoz dobáskor.
viszont az összes alaptechnikát ugyan úgy ugyan azokkal a mozdulatokkal csinálta meg lábra is, mint amik kézre vannak, és elég szépen.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
persze lehet hogy fake a kickboxos része, mindenesetre nagyon szép rugáselleni technikákat mutatba
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
www.kravmaga.hu
www.kravmaga.hu vagy a kravmaga.lap.hu oldalonKrav Maga Magyarország
www.kravmaga.hu vagy a kravmaga.lap.hu oldalonKrav Maga Magyarország
\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"
Ja és lehet hogy szlovákiában nõtt fel, de tudod vannak kinn élõ magyarok is!
És még izraelben is magyarnak vallják! szvsz
For sale: thedronewebshop.com
http://www.kravmaga.hu
L. Imrich amugy szlovak szarmazasu volt, es ott is nott fel. Annyiban volt magyar, hogy itt szuletett. Ettol ez meg nem lesz magyar sport szvsz.
ha tudod hol lehet ilyet csinálni akkor oszd meg velünk ;)
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
És ami a legszebb az egészben, hogy ez magyar találmány!!!!!!!
Lichtenfeld Imi találta ki az egész rendszert, elõszeretettel használják Izraelben is és a nemzetközi szövetség logójában is benne van hogy IMI!!!
Ezzel nem akarom semelyik küzdõsportot sem offolni, csak gondoltam jó ha tudjátok, hogy van egy nagyon hasznos MAGYAR önvédelmi rendszer!
For sale: thedronewebshop.com
tök szívesen megtanulnék, mondjuk az a baj hogy az se az én sportom :-/
nem vagyok olyan alkat, de legalább egy edzést megnéznék...
Valaki nem tudja capueira övet hol lehet kapni??
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
Hallottam egy példát pesten haverok mondták hogy olyan 22 óra tájt le akartak menni vmelyik aluljáróba és két rendõr ott állt és mondta nekik ha nem muszáj akkor ne menjenek le mert lentvan két cigány banda késekkel. A srácok megkérdezték hogy miért nem csinálnak vmit erre a rendõr azt válaszolt h azért nem mert 15 cm alatti késük van (tehát bicskák, és ez még nem szabályellnes.
LOL
ArtlessDesign!!!
a másik dolog az az hogy egy szórakozóhelyen nem nehéz tanúkat találni egy esetre.ha mondjuk egy kollegámat érné ismét ilyen támadás, akkor a baráti körbõl egybõl lenne rá tanú hogy önvédelem volt, mégha ott sem volt az illetõ adott pillanatban, csak késõbb érkezett a helyszínre.
a hozzászólás utolsó részét nem értem hogy mit írsz, de tegyük hozzá hogy ha vkit megkéselnek akkor elég nehéz lenne már letagadni hogy támadó szándék vezérelte a késelõt, így már jogosnak megáll a fegyverhasználat. számtalan esetben elõfortult, hogy sértettbõl vádlottá minõsítette át az ügyészség a lõfegyver használóját, ellenben szinte minden esetben megállapítást nyert a jogos önvédelem. ez rutineljárás, tulajdonképpen nagyon jól teszik hogy ennyire szigorúan kezelik az ilyen ügyeket, hiszen ellenkezõ esetben úgy is le lehetne lõni egy támadót rosszindulatúlag, hogy az már a lõfegyver látványától meghátrál, de már csak azért is belesütnek pár lõszert ha már ott van alapon
ezért aztán igen szigorúan kezelik a fegyverhasználatot, fõként akkor ha a támadónál nem lõfegyver vagy éles fegyvernek látszó tárgy van, hogy legyen elõre kiszámítható tudatos gátja a fegyverhasználatnak, hiszen egy csomó hercehurca, pénz, idõ stb. ha feleslegesen lõnek le vkit. ellenben igazi életveszélyben nem fog gondolkodni az ember hogy kell e használnia vagy sem, mert ott örül ha egyáltalán túléli. aki meg még akkor sem képes használni annak tényleg minek fegyver. bármilyen.
a te példád már csak azért sem jó mert ha jól értem ott van egy csoportos garázdaság, ami könnyû sérüléssel végzõdött. kár hogy legalább nem vették el a pénzét vagy az óráját/mobilját, mert akkor csoportosan elkövetett rablás lenne, amiért igen súlyos évek járnak
---------
...én nem értek mindehhez, egyedül a bírósági részével van tapasztalatom, de ha ahhoz mérem, mindenki itt nyugodtan öldökli le elvben hármasával a támadóit... heh.
Ugyan.
Közeli hozzátartozómat (testvéremet) indíték nélkül(!!), hobbiból elkapták egy körre a bankautomatánál négyen. Lerántották, megrugdalták, még a pénzt sem vették el tõle. Bíróság... elkövetõk kaptak asszem egy év felfüggesztettet, egyébként barátságosan odasúgta egyik, hivatalban forgó haverja a testvéremnek, hogy az a szerencséje gyakorlatilag, hogy nem ütött vissza...
Igen, így. Szerencséje, hogy még csak vissza sem ütött (ja, lehetõsége nem volt rá...), mert csúnyán fonákjára vihették volna a rengeteg kiskapuval a támadói akkor az esetet.
Mert ugye hol lesz szemtanú? Mindenki elspriccel onnan. (Gondolom, nem a Fõ tér kellõs közepén rohan le délután ötkor hat símaszkos...) Köztéri kamera nem lesz, ha lesz, jó esély van rá, hogy 1.) nem mûködik 2.) utánzat. /Családunk ügyében az elsõ eset adódott/ És a bíróság mit fog látni? Egy nyolc napon belülit kapottat /aki hamarosan sértettbõl vádlott lesz/; meg egy hapsit, akinek golyó van a hasában.
Innentõl mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy ki fogja szebbik felén megfogni a magyar igazságügyet...
nagy a fantáziám :D
"lehet én vagyok a hülye de ha reálisan gondolkom." én meg mit mondtam:
"na most olyat írok le amit valószínûleg nem fogsz tudni megcsinálni, mivel nem akció filmben vagyunk..."
ergo, nem kell annyira reálisan gondolkodni :P
amúgy figy, szerintem ellehet venni tõle hogy ne üssön meg, és a másik 4 se.
pl ha sikerül úgy megfognod hogy az egyik kezedben a feszítõvasas keze van (jobbik esetben már rögötn nálad is lehet a feszítõvas(továbbiakban fv)) és mondjuk a másik kezeddel meg fogod a fejét, vagy úgy betartod hogy az ellenünk teste a másik 4 felé nézzen, hogyha ütni akarnának akkor õt üssék... akkor talán meglehetne csinálni :)
Azért ennyire ne becsüld le a pigmenthiányosnak nem igen mondható aljanépet :)
... got nothin to share with you...
nem tagadom, én is beparáznék, de ha eleget tanultál kûzdõsportot, akkor ilyenkor a taktika is eredményes:
pl:
tagok:
1, te
2, 5 "nagyon" kemény csávó, egyik ököllel, második feszítõvassal, 3-dik késsel, 4-dik sokkolóval vagy hasonlóval, az 5-dik szintén puszta ököllel
na most olyat írok le amit valószínûleg nem fogsz tudni megcsinálni, mivel nem akció filmben vagyunk, és nem is vagyunk egy Jean-Cloud Van Damme-ok úgyhogy a taktikai megoldás részét írom le :P
ezek közül a sokkolós és a feszítõvasas a veszélyesebb, mivel a feszítõvas viszonylag hosszú, ellenben a többivel, én azt kapnám el elõször, le a földre, akárhogy el tõle a feszítõvasat, vigyázva a késessel, meg a sokkolóval, ha már van feszítõvasunk onnan már nem lesz olyan nehéz
ilyenkor kicsit idegesen mint a hülyék nekünk esnek, ezt (ha okosak vagyunk) elõnyünkre faraghatjuk. Mivel a feszítõvas fémbõl van ezért vigyázzunk a sokkolóssal :P
üssük le a két öklös csókát, mondjuk lábon, hogy harcképtelenné tegyük, ezek álltalában nem kellnek fel ezek után :P
a késessel se lesz gondunk, kiütni a kezébõl a kést, így már a keze is eltört... a sokkolósat meg próbáljuk képen, vagy lábon törölni, kaár ököllel akár a feszítõ vassal
és ez után már csak meg kell várni hogy felébresszen minket a vekker :D
de jó nem? :P
általában az ilyen tarbaromállat-félék bunyóznak utcán eredményesen, mert ehhez értenek. akinek van egy kis esze, az automatikusan a békés megoldáson kezd el gondolkodni, és ezért rögtön veszít az utcai bunyóban.
persze a képzettség nagy elõny...
... got nothin to share with you...
leküldeni nehezebb
amúgy annyira nincs igazad, mert én egyszer kaptam egy öklöst képre, nehezen, de ráeszméltem mi is az ábra, felpattantam, és visítva ütlegeltem a gyereket (mondjuk akkor még olyan 10 éves lehettem :) )
mondjuk, ha tovább rúgott vagy ütött volna...
szal végülis szerencse...
meg többség kérdése :P