477
Önvédelem
  • 100pole
    #477
    vótmá?

  • Thomx
    #476
    Az.
  • Kövesdi A
    #475
    A Dzsindo egy vicc , ha már valami , akkor inkább aikido , vagy valami hasonló tradicionális harcművészet
  • zotja
    #474
    http://hotfile.com/dl/40269917/7212cf7/Harc.avi.html


    asszem ez pont ide illik :D Utcai harcos vidi...védd magad :D Bandák kerülnek összetűzésbe :D el lehet lesni pár fogást :P :D
  • Statepolie
    #473
    Mennyetek Krav Magázni!
    Legjobb.

    http://legalisonvedelem.eu/fegyverek/index.php?puska=fegyver&onvedelem=294
  • Thomx
    #472
    Ha már itt tartunk:

    Dzsindo remix!
  • Thomx
    #471
    Igen, vicces arcok :D

    Amúgy ha jól tudom krav maga-t oktatott régen az illető, csak kirúgták valamiért, talán ő is a P4es instruktorok közé tartozott... =D
  • Tyler1
    #470
    megnéztem az első vidit, hát elég érdekes(vagy lehet csak a faszi ilyen parádé), nem értem mik azok a jacko mozdulatok a végén, mikor már földre vitte az ellenfelet...elég vicces :D

    amúgy krav-magából merít elmeket, amiket átdolgoz sajátos mozdulatokkal, de sztem krav-maga sokkal hatékonyabb.
  • Thomx
    #469
    Dzsindó

    Ha nem ismernétek...
    Nézzétek meg a csoportos edzés videót. Jót fogtok szórakozni. :D
  • shinobinomono
    #468
    #383: Jó régi hozzászólás, de hát ez van...

    Az az oldalsó állás az "Ichimonji no Kamae". Csak katában is kihonban használatos, mint ahogyan az összes többi kamae is.

    Amennyiben az illetők kezdők voltak (ne tévesszen meg a zöld öv se, 9 kyutól 1 kyuig az van), akkor ez neked égő.

    Ha nem kezdők voltak akiket legyaktál, akkor viszont nekik, és főleg a "mesterüknek" égő. Sőt, ez akkor is égő az oktatóra nézve ha viszonylag kezdőkkel kötődtetek, mert már rég el kellett volna mondani nekik hogy a kamae-k mire valók és mire nem. Meg nekik is rá kellett volna jönniük...

    Ha ők kihont vagy katát gyakoroltak volna ti meg belerondítottatok, akkor ez neked égő, de nagyon.

    Alapvetőnek tartom hogy olyanok ellen álljunk ki akik köbö annyi ideje űzik az ő stílusukat mint mi a miénket, figyelembe véve hogy egyes stílusokban sokkal lassab az előrehaladás mint a többiben. Ilyen az Aikido, a Budo Taijutsu (Ninjutsu néven isemretes, de csak részben az), meg még jópár iskola.
  • PrasCo
    #467
    Kétségkívül nagyon összeszedett volt amúgy az egész, ez tény.
  • PíszLávJuniti
    #466
    hát igen, az a siho nage nem volt az igazi.
    lehet hogy elrontotta, mintha nem állt volna elég közel a kickboxos fickóhoz dobáskor.
    viszont az összes alaptechnikát ugyan úgy ugyan azokkal a mozdulatokkal csinálta meg lábra is, mint amik kézre vannak, és elég szépen.
  • PrasCo
    #465
    mondjuk a legutolsó mozdulatsornál, bármennyire is nagyon tetszik, elgondolkodtató, mi lett volna, ha a kick-boxos ürge nem mint egy rongybaba csapódik le, hanem befeszíti a szabad lábát...
  • PíszLávJuniti
    #464
    egy érdekesség, aikido vs kickbox
    persze lehet hogy fake a kickboxos része, mindenesetre nagyon szép rugáselleni technikákat mutatba
  • cifri
    #463
    Kétszer ment bocsi.
    www.kravmaga.hu
  • cifri
    #462
    További információk:
    www.kravmaga.hu vagy a kravmaga.lap.hu oldalonKrav Maga Magyarország
  • cifri
    #461
    További információk:
    www.kravmaga.hu vagy a kravmaga.lap.hu oldalonKrav Maga Magyarország
  • kis Cicaa
    #460
    Halika!
  • peacyg
    #459
    Ez nagyon jó, hogy ilyen lelkes vagy tényleg. De szerintem ezzel, hogy valami a "legjobb" harcművészet, önvédelmi sport, rendszer ne dobálózzunk, mert megint oldalakon átívelő vitákat szülhet. Olyan nincs, hogy legjobb. Mindegyik nagyon jó, csak neked kell megtalálnod benne magad. Neked ez a krav-maga, nekem a kempo stb. Csak ennyit akartam hozzáfűzni. Amúgymeg rohamosan bővül hazánkban. Egyre több edzéslehetőség van, egyre több városban oktatják.
  • sufnituning
    #458
    Az egyik amit Zsoldos mondott, a másik www.krav-maga.hu!
    Ja és lehet hogy szlovákiában nőtt fel, de tudod vannak kinn élő magyarok is!
    És még izraelben is magyarnak vallják! szvsz
  • Zsoldos
    #457
    ide rejtettek el az edzesinformaciokat:
    http://www.kravmaga.hu

    L. Imrich amugy szlovak szarmazasu volt, es ott is nott fel. Annyiban volt magyar, hogy itt szuletett. Ettol ez meg nem lesz magyar sport szvsz.
  • Broafka
    #456
    hmm.. látom te is láttad a Frei-dossziét! :DD
    ha tudod hol lehet ilyet csinálni akkor oszd meg velünk ;)
  • sufnituning
    #455
    Szerintem a legjobb önvédelmi "sport" a Krav-Maga! Aki még nem hallott róla, ez nem egy sport, hiszen ezt főleg a katonaságnál használják! Méghozzá a terrorista elhárításnál!!! Nem igányel nagy fizikai erőt, tehát a vékonyabb testalkatúak is művelhetik. Namcsak a puszta kezes támadást képesek elhárítani, hanem (pont a terrorista elhárítás miatt) a késes, sőt pisztolyos támadást is!
    És ami a legszebb az egészben, hogy ez magyar találmány!!!!!!!
    Lichtenfeld Imi találta ki az egész rendszert, előszeretettel használják Izraelben is és a nemzetközi szövetség logójában is benne van hogy IMI!!!
    Ezzel nem akarom semelyik küzdősportot sem offolni, csak gondoltam jó ha tudjátok, hogy van egy nagyon hasznos MAGYAR önvédelmi rendszer!
  • Broafka
    #454
    hol lehet kapueirázni? :-/

    tök szívesen megtanulnék, mondjuk az a baj hogy az se az én sportom :-/
    nem vagyok olyan alkat, de legalább egy edzést megnéznék...
  • petyeka
    #453
    Hali!

    Valaki nem tudja capueira övet hol lehet kapni??
  • PESK
    #452
    :D
  • Dying Soul
    #451
    Szép :o
  • bens
    #450
    én nem értek hozzá, de láttam már. fasza kis tölthető akksival működött. mint a hajvágó :-)
  • Dying Soul
    #449
    Na de mégis hogy? Mivel?
  • bens
    #448
    sokkolót amúgy legjobb házilag csinálni. kibelezel egy dezodoros flakont és abba építed bele. rendőr nem veszi le. a dezodor meg nem engedélyköteles :-|
  • Dying Soul
    #447
    Sokkoló rulz :P
    [elektrofan]
  • bens
    #446
    sokkolóhoz kell, de van pl olyan gázspray, amihez nem kell, és utcán is hordható. de akkor már jobban jársz egy baseball ütővel. arra sem kell engedély :-)
  • PESK
    #445
    Sokkolohoz persze még a vipera sem szabályos pedig az van!!!
  • PESK
    #444
    Akkor lehet h 8 cm es nemtom pontosan a szabályt:
  • Dying Soul
    #443
    Sokkolóhoz engedély kell ugye?
  • bens
    #442
    8cm alatti kés az nem szabályellenes. a 9cm-es az már fegyvernek minősül.
  • PESK
    #441
    Sziassztok!
    Hallottam egy példát pesten haverok mondták hogy olyan 22 óra tájt le akartak menni vmelyik aluljáróba és két rendőr ott állt és mondta nekik ha nem muszáj akkor ne menjenek le mert lentvan két cigány banda késekkel. A srácok megkérdezték hogy miért nem csinálnak vmit erre a rendőr azt válaszolt h azért nem mert 15 cm alatti késük van (tehát bicskák, és ez még nem szabályellnes.
    LOL
  • steweee
    #440
    jó a téma. narmármost az igazsághoz hozzátartozik hogy az egyik elkövető jelen esetben egy milliomoscsemete, aki minimális börtönbüntetéssel megúszta, persze ráment egy csomó pénzük.

    a másik dolog az az hogy egy szórakozóhelyen nem nehéz tanúkat találni egy esetre.ha mondjuk egy kollegámat érné ismét ilyen támadás, akkor a baráti körből egyből lenne rá tanú hogy önvédelem volt, mégha ott sem volt az illető adott pillanatban, csak később érkezett a helyszínre.

    a hozzászólás utolsó részét nem értem hogy mit írsz, de tegyük hozzá hogy ha vkit megkéselnek akkor elég nehéz lenne már letagadni hogy támadó szándék vezérelte a késelőt, így már jogosnak megáll a fegyverhasználat. számtalan esetben előfortult, hogy sértettből vádlottá minősítette át az ügyészség a lőfegyver használóját, ellenben szinte minden esetben megállapítást nyert a jogos önvédelem. ez rutineljárás, tulajdonképpen nagyon jól teszik hogy ennyire szigorúan kezelik az ilyen ügyeket, hiszen ellenkező esetben úgy is le lehetne lőni egy támadót rosszindulatúlag, hogy az már a lőfegyver látványától meghátrál, de már csak azért is belesütnek pár lőszert ha már ott van alapon

    ezért aztán igen szigorúan kezelik a fegyverhasználatot, főként akkor ha a támadónál nem lőfegyver vagy éles fegyvernek látszó tárgy van, hogy legyen előre kiszámítható tudatos gátja a fegyverhasználatnak, hiszen egy csomó hercehurca, pénz, idő stb. ha feleslegesen lőnek le vkit. ellenben igazi életveszélyben nem fog gondolkodni az ember hogy kell e használnia vagy sem, mert ott örül ha egyáltalán túléli. aki meg még akkor sem képes használni annak tényleg minek fegyver. bármilyen.

    a te példád már csak azért sem jó mert ha jól értem ott van egy csoportos garázdaság, ami könnyű sérüléssel végződött. kár hogy legalább nem vették el a pénzét vagy az óráját/mobilját, mert akkor csoportosan elkövetett rablás lenne, amiért igen súlyos évek járnak
  • PrasCo
    #439
    Belepofázás a Haditechnikai Topic jelenlegi témájába.
    ---------


    ...én nem értek mindehhez, egyedül a bírósági részével van tapasztalatom, de ha ahhoz mérem, mindenki itt nyugodtan öldökli le elvben hármasával a támadóit... heh.
    Ugyan.

    Közeli hozzátartozómat (testvéremet) indíték nélkül(!!), hobbiból elkapták egy körre a bankautomatánál négyen. Lerántották, megrugdalták, még a pénzt sem vették el tőle. Bíróság... elkövetők kaptak asszem egy év felfüggesztettet, egyébként barátságosan odasúgta egyik, hivatalban forgó haverja a testvéremnek, hogy az a szerencséje gyakorlatilag, hogy nem ütött vissza...
    Igen, így. Szerencséje, hogy még csak vissza sem ütött (ja, lehetősége nem volt rá...), mert csúnyán fonákjára vihették volna a rengeteg kiskapuval a támadói akkor az esetet.

    Mert ugye hol lesz szemtanú? Mindenki elspriccel onnan. (Gondolom, nem a Fő tér kellős közepén rohan le délután ötkor hat símaszkos...) Köztéri kamera nem lesz, ha lesz, jó esély van rá, hogy 1.) nem működik 2.) utánzat. /Családunk ügyében az első eset adódott/ És a bíróság mit fog látni? Egy nyolc napon belülit kapottat /aki hamarosan sértettből vádlott lesz/; meg egy hapsit, akinek golyó van a hasában.
    Innentől mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy ki fogja szebbik felén megfogni a magyar igazságügyet...
  • Broafka
    #438
    vagy nagyon kicsi, és elszánt :P
    nagy a fantáziám :D