755
mai fiatalok...
  • robotnyk
    azt kell mondjam, hogy a legkevésbé sem értem. biztos nekem jött?
  • McGrady
    hát igen az már más kérdés :))
  • Láma!
    te tudod. de ijenek mint te kevesen vannak, ez a baj
  • magus
    sajat karan tanul az ember...

ha a szulei nem tudnak ugy hatni ra otthon, hogy tudja hol a korlat akkor majd megtanulja. En pl mindig azt csinalhattam amit akartam, csak tudom hogy kell mas karabol tanulni.
  • Láma!
    oh, akkor np:)
  • ffxi
    Jól esett még1X, mert elragadtak az érzelmek

• Láma!
    szeretném ha reagálnál az #55-re.
    köszönöm
  • Police88
    Én is szeretek olvasni csak ugye nem kényszerből... Vannak jó kötelező olvasmányok de annyi tré van,hagyján h el kell olvasni de olvasónaplót is írni belőle.... :S
  • Láma!
    mintha már irtad volna:D
  • ffxi
    Tök szar falusi általánosba jártam és 1kupacszar voltam én is. De vmi csoda történt a középsuliban, vhogy bele láttam az egészbe és szépen lassan elveszítettem a "barátaimat". De cserébe csodálatos újakat kaptam, és most 20 évesen főiskolai hallgató vok. Asszem nagyon kell meghálálnom a szüleimnek és az Úrnak.

• McGrady
    mért én szeretek olvasni....elfelejtem közbe minden bajom meg bele tom élni magam a könyvekbe...
    tévét csak ritkán nézek de Barátokközt az alap :)
    az nem roncsol el lol
  • Police88
    igen igen tudtam h ez fog jönni :D
    A discovery meg nagyon király
  • BenceYCE
    Nahát ezaz! Nagyon jól közelíted meg a témát! Csak a divatbuzinak áll érdekében, hogy nyilvánosságot kapjon. Ezért kérdem én, hogy miért nekem kell a gyerekemet bekötött szemmel iskolába küldjem és miért nem a buzikat és egyéb gyerek számára nehezen megemészthető dolgokat kell tukmálni a délutáni (!!!) sóműsorokban?
  • Láma!
    hányad éves?
  • _Vegeta_
    #43: En meg messze vagyok ettol sajnos. :\

#44: elte, jog, birononek

#48: A monika es a balazs musorban szereplo problemak igen viccesek, foleg az emberek akik nem kepesek egymas kozt megoldani hanem ezzel a tvbe mennek. Ez igen nevetseges es szanalmas egyben. A buzis pelda nemjo, mert amiota vilag a vilag voltak homoszexualisok ez egy betegseg amit el kell fogadni. Persze ne a pofam elott csinalljak, az anorexiasok se a baratjuk kepebe hanynak. :)

• Láma!
    meg a nesönel dzseografik csenel
  • BenceYCE
    [3 éve tv kidob]
  • Láma!
    aminek köze van a fiatalok fejlödésének, azoka szülök, barátok, és a média.
    a média rengeteget nyom a latba. és itt jön a képbe a monika, balázs sóó, valo világ, gyözike, big bráder, és a ezekhez hasonlo igénytelen müsorok. ha a yerek azt látja, hogy a monikában egy drogos van, aki elmondja mit hogyan, de a szülök nem figyelnek oda, és nem mondják a gyereknek, hogy ijet nem szabad, akkor a gyerek nem fogja azt mondani, hoyg nam, ha megkinálják. illetve, a feltünési viszketegség, ami a mai fiatalokra oly jellemzö. attol lesznek menök, ha szivnak, berugnak, és a kiscsajok minél hamarabb elveszitik a szüzességüket.szerintem ezzel választ adtam az elsö 2 kérdésedre.

a harmadikra pedig egy kérdéssel felelnék.
    Miért kell mindenbe belekeverni a politikát??
    miért nem lehet egyszerüen csak politikamentesen beszélgetni?
    uyganis épp te mondtad, hogy megosztják az országot.
    hát éppen ez is azt szolgálja. megy a dumálgatás, vki kérdez, mond vmit. a válasz már egy kicsit politikai, aztán erre egy erösebbb válasz jön, és megy a vita, megy az anyázás, a komcsizás, meg atöbbi, és lám, ismét ki van szolgálva a vezetés, ismét megosztottak pár embert, szétválasztottak barátokat.
    ezért ne politizálj.
  • Amse
    olvasás?
  • Amse
    tanulás meg eszedbe sem jut mi?mellesleg ott van a discovery chanell meg a spektrum:P
  • Police88
    vagy hagyom a fenébe a tévét és mással foglalkozom :P
  • Police88
    A Mónikasó az szar: zéró intelligenciájú emberek szídják egymás anyját meg verik szét egymást... A Balázssóban legalább lehet röhögni h Balázs szétszivatja a szintén zéró intelligenciával megáldott embereket... bár el tudok képzelni más szórakozást is de most suli után hazajövök elfáradva böngészem a csatornákat, választhatok h eszperánszá hoszientát bámuljam vagy ezt :P
  • BenceYCE
    Nos amennyiben igazad van, márpedig miért ne lenne úgy megkérnélek valamire. Szeretném ha elmondanád vajon miért tart itt a magyar fiatalok fejlettsége/érettsége és a világról alkotott kép amely bennük él vajon miért olyan elkeserítő? És természetesen nem leszek cinikus kielégítő válaszod esetén amennyiben az lesz. Valamint hsz-ed szerint...

(2. a mai fiatalok. a kezdö hozzászolásban is a 7.-es kiscsajokrol volt szo.az a 13-14 éves korosztály, amihez semi köze a kormányunknak.)

szeretném megtudni TŐLED, hogy akkor minek van köze hozzá?

Véleményem továbbra is fenntartom miszerint a politikának mindenhez köze van.
    Miért kell úgy tenni mintha semmit se számítana, hogy odafönn mit csinálnak?
  • franc0
    ebben a mondatban rejlik miért nem érdekel ki hogy bassza el az életét
    nekem annál jobb lesz.

azért az persze más ha személyes vonatkozása van a dolognak mint Amse esetében.
    mindenképp törődj vele, később rád is negatív hatással lehet ha az a csaj elkallódik. tapasztalat.
  • BenceYCE
    Te röhögsz rajta. Éldd bele magad amennyire tudod egy mai fiatal helyzetébe! Fogalmunk sincs arról, hogy mi játszódik le bennük. Vagy talán ha van is, az eredmény elkeserítő. Fel sem fogja ésszel amikor a mónika sóban egy buzi adja elő, hogy "ő teljesen egészséges és nem érti mi baja vele a világnak?!".
  • robotnyk
    te csináltad jól, legalább nem leszel egy a diplomás munkanélküliek között ebben a ki....ttul túlképzett országban
  • Láma!
    nézd.
    1. ne légy cinikus.
    2. a mai fiatalok. a kezdö hozzászolásban is a 7.-es kiscsajokrol volt szo.az a 13-14 éves korosztály, amihez semi köze a kormányunknak.
    3. mégegyszer nyomatékosan megkérlek ne politizálj, mert nincs polforum.
  • BenceYCE
    Tehát a topic címe: A mai fiatalok...

Ehhez semmi köze közvetve a magyarországon lezajló eseményeknek?
    A fiatalok kilátástalanságát a munkaadókban keressem hiszen hiába szeretnék én túlórázni az Istennek se jön össze a "gyereknek a kégli". De nem csak a kégli! Egy öntudatos ember ma gyereket se mer vállalni a párjával ha ketten együtt keresnek monnyuk 200 pénzt havonta. Hát Így igazat kell neked adjak kedves Láma!. Hiszen esélyem nincs a gyereknevelésre. Ehhez természetesen - mint ahogy Te is jól közelítetted meg - semmi köze a kormányunknak.
    Grat!
  • Láma!
    miért? áplonak tanul?:DD
  • Amse
    Ezért nem mentem el továbbtanulni közép után.Most ott tartok, hogy 1 év után előléptettek és fizetésemelést kaptam 20 évesen.Az élettársammal lakom és ő is dolgozik 1 banknál érettségivel és ha minden jól megy akkor pár év alatt saját lakást is tudunk venni.
  • _Vegeta_
    A balazs meg a monika tok jo. Annyit lehet rohogni h mennyi hulye ember van. Nallunk ha noverem hazajon kolibol, mindig egy program h leulunk megnezzuk kikkel kell majd foglalkoznia. :DD

#39: Kb ez a helyzet. Szomoru, enis azon gondolkodok mikor fogok tudni lakast venni? Hat soha. :\
  • Amse
    kurva jó hsz.
    nem tudok tétlenül ülni itthon most, hogy láttam az élettársam mostoha hugát, hogy miként bassza el az életért.nem tudom mit tehetnék.Mmost mondtam neki, hogy elviszem moziba, hogy legalább ne a hülye barátaival legyen, de ezekután?
    Töriből bukásraáll, mert nem érti az anyagot.Én is voltam ilyen helyzetben és anyum segített tanulni, elmagyarázta mi miért van, de neki ott van az özvegy anyja aki tényleg csak dolgozik és ha hazaér főz+takarít és nem tudnak beszélgetni mint anya meg lánya.Elkeserít.
  • Láma!
    ne politizáljunk. semmi köze a témához
  • BenceYCE
    Nem tanították meg őket a szüleik... Lehet, hogy az iskolától várják?! Amikor a népbutítás amerika szintjéhez közelít itt magyarországon? Amig az oktatási miniszter és két helyettese amerika seggét nyalja addig mit várunk? Hogy megérti mi történik velünk az elmúlt 50-100 évben? De itt van pl a lakásszerzés gondja. Drága és megbecsült ifjusági miniszterünk laza arccal nyilatkozza, hogy nem lakás kell az ifjú nemzedéknek hanem olcsó albérlet! Ez aztán a fasza elgondolás. Még az otthonainkat is adjuk el nem? Az ország eladása nem volt elég? Már látom is Gipsz Jakab élettörténetét: szülői ház (vagy állami lelenc), onnan kolesz, onnan albérlet, onnan koporsó. Gyerek véletlenül lett. (nem ő tehet róla) Tapsoljunk skacok! Ez kell nekünk! Titokban azért álmodok olyat, hogy körömmel szedem fel az Andrássy utat...
  • Láma!
    egyébként az a mondat eredetileg Arnold Bax angol zeneszerzötöl származik.
    de tényleg, a balázs, monika, gyözik, valo világ, stb müsorok is csak arra szolgálnak, hogy butitsanak,és ugye föként a fiatalok a megcélzando korosztály. az a baj, hogy kezdünk nagyon amerikásodni sajnos...
  • _Vegeta_
    "De a legfontosabb, hogy egy gyerek nem fogja fetenni magának a kérdést: Kell-e az újabb játék?"

Sajnos a tini korbol kilepo fiatalok sem teszik fel a kerdest h "kell-e nekem ez meg ez". Korulottem mindenki felveszi a diakhitelt, hogy huu de f@sza megjon a diakhitel es lesz penzem. Aztan megy elbulizza, bicajt vesz meg szamitogepet. En meg rohogok mit fognak szivni majd ha vege a sulinak. Ennyire nem gondolkodnak a fiatalok. :\
  • _Vegeta_
    Ugyerzem egy megrogzott automaniassal van dolgunk. :|
    Ha nemakarod nevetseg targyava tenni magad, kerlek fejtsd ki mire gondolsz.
    Nyilvan az ok is olyan ertelemszegény, mint amien a hozzaszolasod.
  • Davidus
    Azért nem egészen... AZ én időmben azért volt kettes a magatartásom mert belöktem pár poént óra közben:) Ma meg leköpik meg lefejelik a tanárt...
  • BenceYCE
    Bocs hosszúra kerekedett a balfaszkodásom. Békávé sofőrtől ez telik...sry
  • BenceYCE
    Szerintem nem velük van a gond hanem a szülőkkel. Dolgoznak vakulásig aztán elfelejtik egyszercsak, hogy miért. Ha egyszer még az én életemben valamilyen csoda folytán a magyar állampolgárságú és jóérzésű magyarok összefognának és talán követelnék a jussukat a befizetett adók után, és felébresztenék az igenmélyen farbatisztelt politikusokat, hogy nem mi vagyunk őértük hanem ők vannak miértünk, és összeszkábálnánk egy olyan élhető országot ahol lehet és érdemes gyereket szülni akkor remélem lesz erőm ahhoz, hogy pesszimizmusra neveljem a gyerekem, és mindenben a rosszat keresse, minden érmének megnézze mindkét oldalát, és a rosszat ismerje meg, hogy rájöjjön lehet jó is az élet!
    De ehhez tenni és tenni kell. Nem elég a gang-ben nagyarcnak lenni!
    Sokadjára olvasom el a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét és sajnos egyre több realitást látok benne, hogy egy virágzó kapitalizmusnak a leghasznosabb a fogyasztói társadalom. Megosztani a népet!!! Ez a jelszó! Uszítsuk a városi embert a vidékire! A városiak sajnos azt hiszik nélülük nincs világ! Holott ha jobban megnézzük ki mit tesz a közösbe akkor még a vak is látja hogy város nélkül legfeljebb ez a szar amin gépelek, amit nézek, ez a technika nem lenne. És mi lenne a várossal vidék nélkül?! Felcseperedésem folyamás számos városi tahóval találkoztam mint jómagam akik szinte szégyennel ejtik ki a szájukon, hogy "vidéko rokonok" meg "azt se tuggya mi a vindóz". Sajnálatosan a vidékiek és a városiak megosztása nagyon is jól alakul. A városi ember számára a vidék és a természet nem más mint egy tárgy, egy forrás amit ki lehet és ki kell szipojozni. De egy biztos. A városi embernek koránsem olyan fontos a család. Ezek a betontömbbel is megelégedő alkáli elemek (matrix) nem tudják, hogy miért élnek! Édesapám halálakor jöttem rá amikor azt mondta, hogy nem akar meghalni mert még nem élt eleget. Igaza volt. Egy tróger munkás volt aki tisztességesen akart megélni. És mindíg arra várt, hogy egyszer neki is lehet olyan. Egyszer Ő is átélheti azt. Holott már régen elfelejtette, hogy valójában miért is él. Vidéki gyerekként nevelkedett a Jászságban. Édesanyám békés megyei. De fiatal korukban felkerültek Pestre, a csillogásba. A csillogásba ami hazudott nekik. És elfelejtették miért is élnek. Mára 3-an maradtunk a családban. A bátyám, édesanyám és jómagam. De a családunk szétesett. És ez az ami a kapitalizmusnak kedvez. Megölni a család eszméjét! Megölni minden család egyetlen összetartó rugugóját! Az anya lelkét! Minden kislány már gyerekkorában felvérteződik azzal a képességgel amivel össze tudja tartani a családot. Már ha családban nevelkedik és szeretetet, nevelést kap. És felkészítik legkésőbb 8-10 éves korára a nagybetűs élet legfontosabb dolgaira, hogy ne hagyja magát becsapni! Ésszel éljen és a szemét látásra ne nézésre használja! A gyerekek a legvédtelenebbek a tv reklámok és egyéb amerikamajmoló faxságokkal, a műanyag kajákkal és az 1000 felől érkező negatív és becsapó hatásokkal szemben. A gyógyszerekkel a divattal a szórakoztató elektronikával a gyerekjátékokkal kapcsolatban hányszor teszi fel magának a kérdést az ember: SZÜKSÉGEM VAN-E RÁ? Vajon a hiánybetegséget coldrexxel kell orvosolni ami még a szlogenjéből is kiderül: a tünetek enyhítésére! A ruhám attól lesz melegebb mert rajta van a nike jel? Az életem akkor lesz teljesebb ha 60 ezerért veszek videókarit mert a cod2 nem megy rajta? De a legfontosabb, hogy egy gyerek nem fogja fetenni magának a kérdést: Kell-e az újabb játék? A szülő viszont vesz. Vásárol mert azért dolgozik, hogy éljen és a szeretteire költse. Kérdem én mi kell annak a gyereknek? Újabb játék vagy gondoskodás, nevelés és szeretet?

Szóval szerintem hiába fikázzuk az öregeket, hogy ők még tehettek volna... vagy a szomszédot mert nem tesz semmit a tisztességes emberek közös céljai érdekében. Magunkban kéne keresni a hibát hiszen a szomszédot nehezebb megváltoztatni! Egyrész sajnálom, hogy kis tizenéves csitrik bedőlnek egy nála jóval idősebb pedónak aki aztán megmutatja ám milyen a nagyvilági élet. Másrészt a szüleit okolom mindazért mert átengedte az utcának, a gyerek környezetének a gyereknevelés szerepét. A gyerek persze mindent jobban akar tudni és "majd én megmutatom" veti magát a nagyvilágba. Sajnos a barátnőm is így nőtt fel. Budapest aglomerációjában szép családi környezetben élehetett volna ha a szülők nem a saját életüket abajgatják. Egyik megcsalta a másikat és vissza. Mindezt oda vezetem vissza, hogy baromi nagy a kínálat mindenből. És mivel ez van megnő a kereslet is. (szükségem van-e rá?!) Közben persze etetik a gyereket szánalmasan mintha saját magukat nyugtatgatnák, hogy: "de azért a család együtt marad!" Közben a gyerek a dizájnosabb haverokhoz nyúl akik persze drogokkal élnek, könnyű pénzszerzést választanak (autólopás) és sorra kihasználják, darab húsnak nézik és sárba tiporják a maradék emberi önbecsülését. Gazdag "nemszámít az élet" gyerekek ezek. Fogalmuk sincs a valódi értékekről mert van pénz dögivel. Egyszerűen tönkre teszi a tehetős emberek gyerekeinek az életét a pénz. Közben barátnőm túlvan egy áldozatként átélt nemierőszak kisérleten. Lelkileg legalább annyira megvisel ez egy nőt. Sokadjára mesélem el neki életemet miként nőttem fel a nyolcadik kerületben. Hiába. Olyan ez mint a drog. Én sose mertem kipróbálni mondván elég nekem az alkohol az is bőven kielégíti a szükségletemet. De amitől jobban féltem, hogy ha mély ponton vagyok akkor hozzányúlok. Amíg nem tudom milyen, nem vágyik a lelkem rá. Ez is hiányzik a mai gyerekekből. Az önmegtartóztatás. Pesszimista vagyok mert a világ rossz. Rossz, mert nem törődünk vele, mi emberek. És amíg gyanakvó és mindenben rosszat kereső ember vagyok addig kevesebb rossz meglepetés ér. Viszont sokkal többet jelent nekem a kellemes csalódás! Tudom értékelni azt a nőt aki nem brahiból vesztette el a szüzességét 13 évesen. Azt az embert aki felméri saját szükségleteit és tudja magát más ember szemével nézni.

Nem a fiatalok tehetnek arról amilyenek, hanem azok az emberek akik hagyják őket illúziókban és csillogás hitben élni. Ezen a világon talán a gyerekek és tinik akik a legkevesebbet tudnak tenni a világért hiszen még ők maguk is segítségre, támogatásra szorulnak.