755
mai fiatalok...
  • Sné Zsuzsa
    Hát tudod...azért ezerszer több a lehetőséged diplomával, mint nélküle! Tudod én mennyire örülnék, ha bennt lehetnék...csak minket meg most ezzel a kurva érettségivel szopattak be...nya? Nekem hidd el, hogy nem jobb!
  • Match
    amúgy én spec a munkából annyit tanultam hogy marhára nincs kedvem az egyetemen rohadni, amikor tudnék normálisan keresni magamra egy olyan munkával ahol csak érettségit követelnek.
    Ehelyett sz*pom a f*szt az eltén....marhaélvezetes...
  • Match
    sosem szoktam ezért basztatni senkit (kivéve egy volt osztálytársamat, de őt is csak poénból :D) de ez így olyan jól odapasszolt :D
  • Sné Zsuzsa
    p-vel? :P
  • Sné Zsuzsa
    Azért nem baj, ha tanul az ember a hibákból :)
  • Super Mario
    Egyépként meg nyertem már hejesirási versenyt is :-D
  • Super Mario
    Annyi helyesírási hiba van manapság...
  • Match
    Nállam két L-el....látom bejött a tanulás :D
  • Sné Zsuzsa
    Hát...nem is tudom...én szeretek dolgozni, de isten igazándiból 18 évesen tudtam felmérni, hogy mekkora szar dolog nem azt csinálni, amit szeretek..
  • mrzed001
    Nállam bejött :)))
  • Super Mario
    Engem még az se vett rá a tanulásra.
  • mrzed001
    Pláne, ha a gyerek fizikai munkát végez nyáron, akkor egy életre elmegy tőle a kedve.
    Inkább tanul, mint a güzü, csak azt a szart ne kelljen csinálnia :))
  • Super Mario
    Mondjuk ezért megéri, de nem csinálnám.
  • Cat #99
    egyébként szerintem a diákmunkák nagyon jó hatással van a dologra. Ha egy 15-17 éves gyerek a nyári szunetben egy valódi munkahelyen dolgozik pár hetet, vagy egy hónapot, szóval teljesen más közegben van, nem fiatalok között, hanem egy komoly, felelősségteljes helyen, akkor jelentősen megváltozhat a világlátása. Én sok helyen dolgoztam középiskola alatt, és megérte, láttam féltucat munkahelyet, tudtam hogy hova nem megyek el biztosan, illetve rengeteg szakmát megismer az ember (nem amit ő csinál, hanem látja hogy a körülötte lévők mit dolgoznak). Persze itt most nem szorolapozásra gondolok, ahol egy aluljáróban fagyoskodnak a szerencsétlenek a huzatban.
  • bld
    hát ja és egyébként az sem mindegy h milyen adagokat megisznak és menniyért....
    ezt msot nem úgy mondom mint aki sose volt részeg mert nekm is volt részem (aktívan) egy két alpári dologban..
  • mrzed001
    Én talán 5-6 éve voltam utoljára diszkóba, és teljesen ledöbbentem. Az átlagéletkor kb 13 év lehetett (60% mattrészeg nemtől függetlenül), a magam 180 centijével min. egy fejjel magasodtam ki a DJ tömegéből ... szóval ekkor értettem meg matektanárnőm hangos sóhaját (amikor a mi évfolyamunk felelt, mi le tudtuk törölni a tábla tetejét is, a minket követők már a feléig is alig értek fel :))
  • Cat #96
    "mennyi csaj akar nagynak, keménynek látszani(vagy nem is tudom mi a céljuk), de 14-15 évesen már füveznek és piálnak dögivel aztán lehet még meg is dugják páran"

én szombaton totál ledöbbentem. Megyek szokás szerint haverokkal találkozni, este tiz tájban, és mellettem a 4-6os villamoson három 12-14 évesnek kinéző kiscsaj. Ugyan a lányoknál a kor nem jól megállapítható, de mivel többen voltak, azért biztos vagyok a becslésben. A ledöbbenés oka egyszerü: telefonáltak, hangosan beszélgettek, hogy mennek kocsmába és "hogy be fognak baszni". Ja, és fontos, hogy nem cigányok voltak!
    De egyébként kocsmában üldögélve teljesen általános, hogy jelen vannak olyan asztaltársaságok is, ahol biztosan nincs egy ember sem 18 év felett, mégis kiszolgálják őket. És nem egy ilyen hely van!
  • bld
    igaza van lámának ez nem a politizálás helyes arra is vanank fórumok (..máshol.)
    de én azért tennék különbséget politizálás és politizálás között..
    szal bencének(benceYCE) is igaza van melyine szinten mert valóban van köze a témához és nem olyn szinten h ki jobb ki balos (netán közepes)
    hanem mert meghatározó tényező de a legfontosabb valóban az h ki hoygan szocializálódik.
    a családmodell elkorcsosulásáért pedig kis részben felelős a politika(a pénz nagy úr) viszonylag nagyrészt a média is kiszorít magának (gondoljunka sok szinglis baromságra kozmopoliten stb nem kell senkinek bemutatni)de a legfontosabb az az a zavar, bizonytalanság ami ezeknek a tényezőkenk a közös megjelnéséből adódik, szal ha megvan egy normális értékrend stabil otthon stb akkor nem fogok mindenféle baromságot összevásárolni amit bereklámoznak az arcomba viszon a kilátástalanság és bizonytalanság szüli ezt az elferdült réteget így kerülnek oylan helyzetbe h egy idő után össze viszsa kapkodnak
    énis gengeltem, lakótelepen nőttem fel (mégm ost is ott élek)bár za a generáció már kirepült innen (meló, sitt stb..) de én még emléxem azokra az időkre amikor este nm lehetett nyugisan hazajönni.
    Szal nekm is ovlt olyan közegben élményem sőt szocializálódtam is olyan közegben , ahol bizony előfordult h nm a megfelelő értékek kerültek előtérbe (mégsem lettem drogos stb)
    Ma már a szülők sajna nm tudják megfellően átadni az ilyen tapasztalataikat ezért kellen h nm csak otthon de az oktatásban is stb mgjelenjenek olyan helyek, ahol komoly szinten, ellenőrzötten zajlik az értékrend formálása, tudom h relatív h mi jó mi nem de vannak fontos támpontok, egy ált.iskolással nm olvastathatunk filozófiát: )
  • BenceYCE
    Helyesbítek 62.5 millió :D
  • Sné Zsuzsa
    Hmm...asszem a nevelésnél kezdődik a hiba...de csak részben.

Ha egy ember olyan típus, amilyen akkor vedelni fog, a könnyebb utat választja, stb. Ezen a szülő csak segíthet, de, ha vki nem akar vmit igazán, akkor nem is fogja megtenni. Ez embertípustól függ. Ne mondja nekem senki sem azt, hogy egy 12 éves lánynak/fiúnak nincs öntudata.
    Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy ne legyenek a szülők akaratosak, mert az még veszélyesebb. Nekem anyuék mindig elmondták mi a hátránya a ciginek, a drognak, a piának. Azt mondták hülyeség, elmondták milyen következménnyel jár, ha rászokok a cigire (még mutattak is képet egy rákos tüdőről), de azt mondták minden meg van engedve nekem, azt csinálok, amit akarok, de tudjam, hogy SAJÁT elhatározásból teszem, SAJÁT HÜLYESÉGBŐL ...szal amikor odakerült aq sor, tudtam, hogy mik a következmények...persze nagyon féltenek a szüleim, de tudják, hogy az elérhetetlen a legszebb :)
  • prezi
    nah berakom +favba, ha hazajövök a munkából akkor elolvasom... 19 évesen :D
  • Láma!
    örülök hogy egyetértesz
  • PyRex
    jaja, nem kéne politizálni szerintem sem...
  • Láma!
    igen, ugyanis azt irtad, régen az öregek utnak tudták inditani a gyerköcöt.
    ma meg nem?
    a fenét nem.
    nézd csak meg, hogy az a gyerek miböl vesz igit, piát, drogot?
    mert nem megy el dolgozni az fix.
    szal?
  • Kaplan
    Mai fitalok... hmmm. Tudnék mesélni.

Csak egy pl. Az osztályomban van három pitsa akik minden pénteken a sárgaföldig isszák magukat. S aztán ők a menő gyerekek.

A dolog csak abból áll , hogy mostanában már ez a menő.

Szerencsére én nme cigizek, se alkoholozok.... (Nem is fogok)

De ezért nem is vagyok menő csákó :)
  • _Vegeta_
    #59: Ez off, de hamarosan vegez. :)

#60: Igazad van. Az a baj, h ebben az informacio orientalt vilagban a gyerek mar 6evesen megtudja mi az h buzi, leszbikus satobbi.
  • Police88
    Biztos csak ilyen fért ki a 50millió/db buszokból
  • BenceYCE
    Mondjuk ha jobban meglesed az első ajtónál ott van a jegykezelő alatt. Én a 189cm-emmel nem is látom csak a vészcsengőt. Akad némi kivetnivaló ebben...
  • Police88
    A legjobb az új volvo buszokon amikor a rohadt nagy piros vészjelzőt nyomogatják az emberek amikor jelezni akarnak :P
  • BenceYCE
    Megeshet, kirakatbabák vagyunk... :)
  • Police88
    akkor lehet h már összefutottunk. Hétköznaponta ezekkel jövök haza a a suliból :)
  • BenceYCE
    Engem meggyőztél! Már meg is nyugodtam... Abból a szemszögből, hogy csak az öregek a visszapofázósak. Az öreges sokszor túl későn látják be, hogy tudnak/tudtak volna a világon változtatni. Egy fiatalnak fingja nincs miért lehet, és miért KELL harcolni!

Öbelőle lesz a márixban alkálielem...

De hogy a munkámból kifolyólag említsem mi bkv-sok sem vagyunk oly közkedveltek mint gYŐZIKE. (direkt)
    Egy fiatal ahhoz is buta, hogy kérdezze a bajban: miért?
    Egy öreg ott adja ki minden bánatát. Tele vannak elkeseredettséggel mert ők már emlékeznek más időkre és rájöttek NEM SZABAD HALLGATNI! Ha a közbiztonsággal van bajunk miért nem megyünk tüntetni a parlament elé? Vagy ahogy Tomcat-ék csinálták, a brfk elé? De beszélhetnénk itt a mai fiatalok topicban az öregekről is. Régen a szülök/nagyszülők megengedhették maguknak, hogy útnak indítsák a csemetét az élet rögös útján. Segítették ahol tudták. Ma egy átlagos nyugdíjasnak annyi a nyugdíja, hogy tisztességesen éhendögleni sem lehet belőle!!!

Ezúton is szeretnélek megkérdezni kedves Láma! nevű topictársam:
    Biztos semmi köze a politikának a mai fiatalok sorsához?
  • Match
    hogy itt mennyi bölcs ember van...
  • Amse
    ezt kifejtenéd bővebben?
    nem baj, hogy a mostani általánosiskolások tönkreteszik magukat azért, mert az embereknek nincs idejük egymással törődni?
  • Nav
    Kereskedelemben dolgozom mar eleg regota,tobb szaz emberrel beszelek napi szinten a munkambol adodoan.Lassan mar eleg szep szociologiai tanulmanyt irhatnek az emberi viselkedes formairol es azok hianyarol.
    A kovetkezo megallapitasra jutottam lassan 10 ev tavlatabol,a mai fiatalokkal semmi baj nincs,annal inkabb a regi eraban nevelkedett es azota megoregedett 50-60 eves korosztalyrol tudnek igen rossz tapasztalatokrol beszamolni,pedig en sem vagyok 1 zsenge ifju de amit ez a korosztaly viselkedes cimen elkovet az erossen bunteto kategoria,neha mar felhaborodasra serkent.Nyilvan itt is van kivetel de en statisztikai atlagot allitottam fel ebben a temaban.
    Semmi baj a fiatalokkal nyugodjatok meg
    udv
    1 kozepkoru
  • BenceYCE
    Visszatérve az eredeti témára sajnos nagyon is látom a "birkaterelgetést" a mai politikai életben. De mi még tudjuk, hogy jöhet/jön rosszabb világ. Egy mai fiatal nem is fogja tudni mit hiányoljon...
  • MacrosTheBlack
    Ma ez az ideál. Nyisd ki a tévét, mi bámul vissza? A kigyúrt, IQ 0, napszemüveges, fuxos "vállalkozó", aki a hasonlóan értelmiségi szilikoncsöcsű, szarrátetovált plázaribanccal feszít és adja a kemény csávót. A fiatalok meg azt hiszik ez a menő, ezt követik. És csak akkor térnek észre, amikor suli után (vagy helyett, mert a szakmunkásból is kiesnek) a munkaadó felteszi a kérdést hogy na akkor mihez is értesz? Hát izé, semmihez. Akkor Viszlát... De ekkor már késő felébredni.

Persze az is igaz hogy mostanában mindenkit berugdostak a fősulira / egyetemre, a képzés színvonala meg arányosan jól le is esett, már nem árt ha lapátforgató szakmókusokat is termelnek, mert ennyi diplomás állás nincs ebben az országban. Szal én kicsit örülök is neki, az én diplomám értékét növeli ha kevesebb a konkurrencia. :)
  • BenceYCE
    5, 78, mikor mi jön...
  • Láma!
    ez egy nagyon jo kérdés, és érdemes lenne belemenni egy másik topikban, csak azt nem tom hogy most ez hogy jön ide:DD
    de egyébként hányas buszt vezeted?
  • BenceYCE
    Bocs csak felpörgött a fórum...

Felhívnám a figyelmedet arra, hogy nem jobb és baloldalt választottam el hanem pórembert és hatalommal rendelkező politikust. Én is úgy vagyok vele, hogy amig egy fideszes és egy mszp-s képviselő karonfog egy szadeszest és elsétálnak 20ezerért inni egy kávét a dohány utcába addig ne a nép tépje egymást hanem talán irányítsa a kormányát! Nálunk miért nincs olyan tüntetés mint európában bárhol? Egy bkv-s sztrájk is már utasbarát módra zajlik mert itt nálunk minden olyan kibaszottul utasbarát. Franciaországban és görögörszágban 24 órás sztrájk volt a légiközlekedésben!!! Nálunk miért csak 2-4 órások "akadnak"?