2438

• DEXTER92
    Ez is ritka, vagy legalábbis én sűrűn látok csuklós panorámát, vagy emeletest
  • iszakos

Neoplan
  • Mojlepque
    hát sajna egyikről sincs képem
  • akyyy
    képet!!
  • Mojlepque
    hasonlóval utaztam 2-szer. Iszonyat de kényelmes, csak az az érdekes benne, hogy kicsit ijesztő a nagy csönd, nagyon halkak, néha sztem ki is száll még maga a busz soför is hogy megnézze hogy nem esett-e ki a motorja

#553 Ilyen buszok járkálnak mostanában az Etele téren, meg Érden, mióta a 4-es metró munkálatait elkezdték
  • iszakos

• iszakos
  • iszakos
  • iszakos
  • iszakos
  • iszakos
  • iszakos
  • DEXTER92

Amit te mondasz, nem hinném hogy elterjedt...
  • ngcsnet
    csuklós ikarus (volán) busz képet keresek melyen a busz tökéletesen oldalról látható. <textúrának kéne>
    thx
  • Mojlepque
    hát nem hiszem hogy 6 embert szállíthatna, amikor kb 20-30-an simán utaztak benne, mert persze volt utastér is egybe a vezetőfülkével, aminek a székeit el lehet fordítani, hogy konferencia termet lehessen belőle kialakítani...

Na mindegy, a lényeg hogy ez a legek lege legfelsőbb fokán szerepel amit én mondok, szóval árban, kategóriában, felszereltség terén, színvonal terén stb stb.
    Nehezen ha találsz olyan buszt ami ilyen, sőt még a fürdőkádjában is 3 tv legyen...
  • Schwarz
    volt egyszer a tvben vmi idióta film egy atomhajtású buszról, kib***ott nagy volt, csuklós persze asszem küklopsz volt a busz neve
  • Magnumrolcsi
    Bahh..
    Én szerintem meg igen mert ezzel szálítanak vagy 40embert(ha nem többet) amit Te mondasz az meg lakóbusz amiben max.6 ember utazik ráadásul abból nem látsz minden "utca sarkon".

Meg végig kéne olvasni rendesen! #534
  • Mojlepque
    hát sztem nem ez a top, hanem amelyik volt a Discovery Channelen, hogy volt benne bárpult, nappali, konyha, fürdőszoba, hálószoba, és még csak nem is emeletes, nem is csukós, hanem néhány gomb nyomással az oldalai kinyílnak, hogy tágabb legyen, ráadásul a vízen is tud haladni.
    Igaz az ára kb 1 milliárd ha jól emléxem, de eladó, szal ha 5-ös lottóm van, akkor asszem lesz mit vegyek:)
  • Magnumrolcsi
    Ez elégé elterjedt.
    2004-ben aszem az ÉV busza volt.
  • Daza500
    Hát nálunk már nem sokáig húzzák.
    Nem újították őket, rongálódtak...

Mostmár egészségkárosítók is, néhányan kórházba kerültek, mert a busz megrázta őket, amikor szálltak fel.

Már sürgetik a BKV-t a járművek kivonására. Az IZU trolinak leáldozott. Kár értük.
  • DEXTER92
    Nálunk még javában járnak ilyenek.
  • DEXTER92
    Perfekt ikarusz :P
  • BenceYCE
    Ja és a debrecenitől azért nem vettek mert politikai és külső gazdasági érdekek ezt diktálják. Érdekes, hogy az Ikarust ugye az Irismus nevű fantomcég vette meg, tette tönkre. Ennek a cégnek ugye alapítótagja volt a Renault, Volvo, Mercedes meg miegymás (Iveco is asszem). Érdekes, hogy mióta tönkrement az Ikarus azóta volvót veszünk meg Renault szerkocsit meg Cliókat a központiaknak meg Kangookat. :) Holott autószerelő ismerősöm lebeszélt a renault-król mivel az alkatrészáraik vetexenek az Audival. Vajon kinek lehet ezen rohadtnagyot kaszálni a mi pénzünkön?!

De az össze sfrancia autó drága. 307sw-t vettünk és 83000 volt a bal visszapillantó komplett csere. Csoportvezetőm húga c4-et vett és csak a casco önrésze 230000 volt pedig csak nekicsorogtak hátulról, megnyomva a lökhárítót, leszakítva a spoilert. Szóval az egész több mint 1 misi lett volna casco nélkül.
  • BenceYCE
    A szomorúra azt értettem, hogy drága pénzért megvették majd értékcsökkenten eladták egy ismerős ismerősének a gyorsan erre a célra megalapított cégnek majd ettől a cégtől visszalizingeli. Mi ez ha nem pénzmosás? A többi már egyből a lízinget nyújtó céghez került.
    De más: Megütötte a fülemet a jobbosok BKV reformja, miszerint csökkentenék az ellátószemélyzet létszámát. Támogatom...
  • I.C.ram
    Akkor inkább úgy kérdezem, hogy az elterjedtebbek közül. MaN, Mercedes, Neoplan, stb...
  • Magnumrolcsi
    Szerintem ez a Scania Irizar PB a luxusba a top.
  • I.C.ram
    Megkérdezem a hozzáértőket, hogy Luxusbuszokban melyik a top márka? Vagy egy 10-es ranglista hogy alakulna?
  • DEXTER92
    Egyszer, kétszer, háromszor.
    Nagyon baba busz :o)

Hmm... ez se rossz:

• Daza500
    Nem csodálom...

Nos, nekem egyik kedvenc járműmárkám a Volvo.
    De sajnálom a buszokat, nagyon nem magyar utakra teremtették őket, BKV-nak mégis Volvo-t kellett venni.

Szerintem olcsóbban megúszták volna, ha a Debreceni buszgyártól vesznek valamit.
  • BenceYCE
    A szomorú az, hogy azóta eladták az összes első szériás volvót. :(
    Sőt! A 2. és 3. szériát már meg se vették.
  • BenceYCE
    Mivel az akkori Ikarus tervezők csoportja repülőgép tervező mérnőkökből és mérnők hallgatókból állt, így nem is olyan nehéz elképzelni, hogy miért "kalandoztak" el ennyire :)
  • Magnumrolcsi
    Jah sry!! Kevertem a metróval!!
    Mindig mikor pesten jártam akkor minden percben láttam vagy 5 ilyen buszt.
    Énis úgy emléxem, hogy direkt úgy vásárólták őket.
  • DEXTER92
    Ez már tényleg sok

(a következő képekből jöttem rá hogy mi a lényege)

Ez azért már valami
  • BenceYCE
    De bizony :D

Csakhát szeretném ha elmesélnéd nekem, hogy mitől villamospótló egy busz...

Amúgy egy kósza céges állítás szerint metrópótlásra vették először az új volvókat. Tudod, a 2-es metró felújításának idejére. Mármint direkt így időzítettek a vásárlással.
  • Magnumrolcsi
    Nem mondod!!
  • BenceYCE
    Voltak ezek már mindenfélék. Tudod lehet csereberélni a betűket amiket kiír. :)
  • Magnumrolcsi
    Ezek nem villamos pótló buszok voltak?
  • BenceYCE
    Ez a kép valóban régen készült hiszen ennek csak a vezetőfülkéje klímás amiről tudjuk, hogy az első széria volt ilyen. Márpedig az nem most került a céghez. A második széria már "púpos". Vagyis utastér klímás. A 3. szériát pedig a féklámpákról lehet felismerni. Ezeknek fölül már csak egy középső ledsorja van.
  • BenceYCE
    Alig pár hónapja, hogy megszűnt.
  • Daza500
    Igen. Amikor az új Volvo-k bejöttek, még volt 7A járat. De már nincs.
    Felesleges volt.

A 493-as kép bizonyára régebben készült.