2438

• iszakos
    egy igazi ritkaság:csuklós Ikarus 620
  • iszakos
    egy nagyon archiv kép egy 280-asról:
  • Attila56
    jah :)
  • iszakos
    Na az jó dolog!:)
  • Attila56
    Jah mellesleg néha tok netezni :D
  • Attila56
    Az E-sorozatnak sok ülésfajtája van.Lehet hogy te a legrosszabbat választottad :D :D :D
  • iszakos
    Nekem is bemutathatnál párat!:)
  • akyyy
    Hogyne...:D minek. :)

vannak más iyeln csajok is akiket még ismerek is:P
  • iszakos
    A busz komfort szintje attól függ,hogy a megrendelő miből mit kér.
    Ezért fordulhatott elő,ez.Az öreget meg ugy felrugtam volna,hogy a busz végébe landolt volna!
    Nem csináltál a csajról képet?
  • iszakos
    Hogy nem jó a Setra?
    Azt hiszem,hogy ez a kijelentés nagyon nem állja meg a helyét.
    Én nagyon sok sofört ismerek aki Setrazik,és nagyon jó véleménnyel vannak.
    És ami még mellete szól,hogy ez az egyetlen német busz gyár aki,még nem költözött Törökbe!
    Szerintem külsőre is szépek.
  • akyyy
    Lol, nah ma egy IKARUS EAG E95 Scania-al utaztam miskolcra, örültem először, hogy nah ez jó busz lesz, erre olyan kényelmetlen volt, az ülések majdnem szétestek, fűtés nuku,
    meg bár votl egy scomó hely de egy öreg fasz aki betolakodta magát elém, nem akart hátrébb menni és direkt terpeszállás..bár egy idő után muszáj volt neki:D

viszont egy jó csaj ült mellém
  • BenceYCE
    Szia!
  • Attila56
    Nah nekem holnaptól nem lesz netem.Szóval Sziasztok.Jó volt megosztani veletek pár véleményt,meg mindent.És köszönök mindent
  • Attila56
    Csúnya busz.......és a Sentrák nem is olyan jók
  • iszakos

Csak a 2 tengelyes modellről találtam képet,amire Én gondoltam,lehet,hogy nincs gyártásban jelenleg.
    Én erre gondoltam:
  • iszakos
    valószinüleg ez skandináv sajátosság,bár Setranál is láttam ilyen ajtó megoldást,de azt a buszt inkább városi busznak szánták.
    A Kapos volánnak is van egy ilyen busza,szerintem ugy vásárolták vissza Finnországból.
  • Attila56
    hmmm,elég érdekes helyen van a 3.ajtó :D
    De végülis jó meoldás
  • iszakos

• iszakos
    Semmi gond értem,mit akartál irni.
    Egy 813-as Tatrát szállítanak rajta,ha jól tudom.
  • Attila56
    Bocs Triál nem trial :D
  • Attila56
    Europa Truck Trila :D :D :D :D
    Ez vicces :)
  • Attila56
    Jah,csak azok az újj EAG-ok.Az E15,de végülis az se anyira rossz.
  • iszakos
  • iszakos
    Különleges 280-as
  • iszakos
    Igen,mert M.o-n az a változat volt piac képes.
    A nagyobbik testvérét is (E95) gyártották Rába alvázon,pedig eredetileg Scania alvázon mutatták be.
    Még egy érdekesség ehhez:az Egyedi Autóbusz Gyár termékei,a 70 -es évek óta siker termékek a Skandináv piacon,nem ugy mint itthon sajna!
    Attila azt hiszem ez a Te linked
  • Attila56
    De akkor is háromnegyed része Rába típusu.
  • iszakos
    Igen mert ez az oldal a Rába saját gyártású buszait mutatja be.
    Az E94-eseket viszont Mátyásföldön csinálják,és csinálták függetlenül attól,milyen padlóvázra építették őket.
  • Attila56
    Érdekes a Rába vázas E94-es nincs az oldalon.Csak a régi cuccok :(
  • iszakos
    igy születi a Rába busz
  • iszakos
    A busz gyártás legalábbis az Ikarusnál egy csarnokban történt.
    A gondolom a Rábánál max annyi,hogy a padlóvázakat,a motort meg a futóművet azt más csarnakokban,de magát a buszt egy csarnokban rakták össze.
    Hát az biztos,az orosz design más,de szerintem nem rossz.
  • Attila56
    Ez a kamaz busz kicsit ronda.Én a Rábára vagyok kiváncsi.Az alvázra meg mindnre.Mondjuk hogy szerelik össze,meg ilyenek.Úgy mint a repülöt??Hogy elsőnek a legnagyobb dolgot utána a legkisebbeket?Vagy 3 gyárba készül egyenként a cuccos hozzá? :)
  • Attila56
    Hát pedig nem így van.Egész nap nyomatja,és másnap is........
    Nah mind1 ő baja.Én is elmek busz sofőrnek.Valahogy izgat ez a dolog.Főleg hogy E94-st vezethessek :D
  • iszakos
    Ez egy Kamaz által készített busz padlóváz

amiből egy szintén orosz buszgyár készíti pl: ezt

Igy születik meg a Kamaz busz
  • iszakos
    Az ok,hogy egy sofőr sokszor van adott járaton,még az is belefér végül is,hogy adott nap hajnaltól estig dolgozzon,de akkor másnap szabad kell hogy legyen,vagy pedig kevesebb napot dolgozik havonta.
  • Attila56
    Pedig ott is megtörténik.Nálunk Érdről Tárnok elég gyakran vannak járatok,és sokszor ugyanaz a sofőr :)
  • iszakos
    Távolsági járatokon ez előfordúl,de helyi,helyközi buszokon,elvileg ez nem történhet meg.
  • Attila56
    hmmmm,hallottam a csávókát hogy ő egész nap dolgozik és reggel 5-kor indul........és este 7-kor fejezi be a buszozást
  • BenceYCE
    Nálunk vannak egy részes és két részes számok.
    Egyrészes az amelyik egyben ledolgozza a délelőttöt vagy délutánt vagy éjszakát. Meg is van mindenkinek, hogy milyen beosztásban dolgozik. Én pl állandó délelőttös vagyok. És vannak a kétrészesek. Ők a beugrók. Ők azok akik sűrítik a viszonylaton a járatokat azzal, hogy a csúcsban nekiállnak dolgozni. Így egy nap kétszer megy be melózni. A munka mennyiségét és a pihenőidőket törvény szabályozza amit a bkv igyekszik is betartani. A volánnál kicsivel más a helyzet. Itt az érdi viszonylatokon úg yhallottam, hogy lehúz egy nap 19 órát amit azonos órabérrel fizetnek, aztán azon felül zsebből a többit, másnap meg szabad. Tehát csak két naponta dolgoznak.
  • iszakos
    Az csak egy fatális félreértés.Nem szoktam ilyen smylikat belőni,és nagyon elnéztem.Ennyi!Bocsesz
  • iszakos
    Ez csak akkor van igy ha nagyon hosszú a járat,és a sofőr túllépné a napi vezetési időt:Pécs-Sopron.
    Egyébként attól függ hogy az adott fordán,hány busz van.Általában 2 busz,és 4 sofőr van,de előfordul az 1 busz 2 sofőr.