2438

• iszakos
    itt a link hozzá
  • iszakos
    mivel itt nem jelent meg a kép:link
  • iszakos
    Én csak a nagyobbakat soroltam,nem kizárt hogy léteznek kisebb cégek akik szintén foglalkoznak busz készítéssel.
    pl:

General Service Jármûjavító, Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft által készitett kis busz.
  • iszakos
    Olvasgattam NABI ügyben,és azt irták,hogy már a NABI-t is felvásárolta vmi amcsi cég.Bár még áll a kaposvári üzem,de azt nem használják.
    Arról olvastam,hogypest környékén vagy egy üzemük.Elvileg az még müködik,és teremel de szinte csak amerikai piacra.
  • iszakos
    Igyekszem nyomonkövetni az eseményeket!:):):)
  • bulba
    Húú, most hogy mondod.
    Valamikor régen a Népszabadságban (egyébként nem szoktam olvasni) volt egy cikk az Ikarusról, és egy bizonyos járműtechnikai rt nevét mintha említették volna h a cég megvenné az ikarus nevet vagy hogy licenszei alapján gyártanának buszokat stb, már pontosan nem emlékszem...
    Esetleg utánakereshetsz a google-ben
  • tomcat1
    És egy Debreceni cégről nem hallottál?
    Török megrendelésre gyárt buszokat angol emeleteseket, kb 40 et, sajnos honlapot és pontos cégnevet nem tudok. Valami járműgyár a neve :)
  • bulba
    Update: aNABI-tól északra ott van az IKARUSZ Ipari Park és az Ikarus Sporttelep
  • bulba
    NABI üzem van csömörön (BP agglomerációja)
    Link: katt
    A kaposvári üzemről én sem sokmindent tudok, talán egy éve amikor Kaposváron át utaztam kívülről láttam magát az épületet, tehát nem bontották le :D de hogy munkálatok folynak-e ott azt nemtom
  • Attila56
    járatos vagy benne :D :D
  • iszakos
    Az igaz a külsőt nagyon gyorsan olyanra tervezik amilyenre akarják,vagy amilyen a cél országban eladható.
  • iszakos
    Egyébként is könnyű összeszámolni a buszgyártókat:Mátyásföldön az Ikarus EAG,Fehérváron ott van az Alfa bus,és Hungarianbus Kft(most már megvette a jogot,hogy Ikarus néven forgalmazza buszait),Győr Kravtex Kft(Credo),a NABI-val bizonytalan vagyok,mert a Kaposvári gyár én ugy tudom telejesen megszünt,nem tudom az országban hol van még üzemük.Ja és Szombathelyen gyártják az ARC tipusú csuklós városi buszokat.
  • iszakos
    Én nagyon sajnálom,hogy nem sikerült a honosítása a tipusnak,mert már akkor tudták,ilyen buszokké lesz a jövö.Kis türelemmel és több teszttel a kocsi bizonytalan mozgását javítani lehetett volna szerintem.Bár szerintem a soförök is megszokták volna egy idő után és nem lett volna furcsa nekik.
  • Attila56
    igen gyárt még buszt.....nemrég mutatta be Székesfehérváron az újj Ikarust.Nemtom melyik verzió az :D
    A Nabi is gyárt még,de nem túl fényes Mo.-n a keresete
    3.kérdésedre itt megtalálod a választ: Busztipusok,meg minden más
  • Attila56
    nem is olyan rossz :D
    Bár elég eggyértelmü hogy panaszkodtak az irányitására mert jónagy dög :D
  • bulba
    Ez igaz viszont a tervezésben végrehajtott újítások általánosak így akármilyen modellt gyorsan lehet így kreálni gyorsan magas minőségi szinten
  • tomcat1
    Valaki fel tud engem homályosítani, hogy most az Ikarus gyárt-e még buszt? És a Nabi? Emellett milyen cégek gyártanak itthon buszt?

• iszakos
    tech. info itt
  • iszakos
    Egy darab készült csak belőle sajna!
  • iszakos
    Ikarus 293
  • iszakos
    A 7.-ben is vannak még.

• Attila56
    viszont a negyedik sorban az első 5 ajtós busz nagyon érdekes...két csuklórendszerrel van ellátva...Tán nem Ikarus?Mert nagyon kocka,és kereklámpásnak nézem így előről.
  • iszakos
    Van vmi kis hasonlóság az tény!De szerencsére a svédek gondoskodtak az egyediségről!:):)
  • Attila56
    de azok már bazi régiek.....meg kis pöttönök :D :D Meg nem is igazán látni jól :)
    Szerintem Neoplán az 5. és a 6.-sorban vannak.Ugye jól mondom? :)
  • Attila56
    és az utolsó elötti sor legvégén?Az is olyan Mercire hasonlitgat :D :D :D
    Nemtom méirt de nagyon sokszor látom,és hallok a Mercedes Travellről,aztán már az agyamra ment :D
  • iszakos
    a legfelső sor viszont mercinek tünnek.
  • Attila56
    hmmm igazad van,a púpot nem vettem észre rajta :D
  • Attila56
    wooow :D
    Nagyon Mercinek néz ki amúgy....a tökrök,a hátsó lámpák,meg maga a kaszni formája is pont ugyanolyan mint a Mercedes Travel-nek.Nem? :)
  • iszakos
    a jellegzetes pupja miatt
  • iszakos
    Szewrintem az a kék egy Scania Irizar PB
  • Attila56
    erről még nem hallottam,hogy elöbb is el lehet kezdeni.Apu azt mondta nekem hogy elöbb B-kategoriás jogsinál fontos hogy eltöltsd a két évet!
  • iszakos
    Hát ezt Európában nem hiszem hogy ellehetne adni igy!:)
    Itt más formavilág adható el szerintem.
    Meg elég furi az egész konstrukció.:)
  • Attila56
    jó...azt már én is látom..pl. az az emeletes..meg stb...azért azt felismerem még :)
    Meg ott van régi iakrus is..meg ha jól látom akkor Merci is?(legalsó polc első kék busza)
  • iszakos
    Én ugy tudom már ellehet menni korábban is,max többet kell fizetned a jogsiért,mert több órát kell venned.De én ugy tudom,hogy ez az időkorlát csak elvi szinten van,tényhogy ajánlott egy kis gyak elötte!:)
  • iszakos
    Amit felismertem az a Neoplan pár tipusa
  • Attila56
    fúúú látszik hogy Amcsi stilus..eléggé rusnya dög :D
    Viszont elöl az üveget még nagyobbra is lehetett volna csinálni...
  • bulba
    Nos, igen az Ikarus Amerikai csapata mostanában valahogy többet tud felmutatni mint mi itt Mo-n kattt

És pár kép:

• Attila56
    milyen buszok vannak még rajta akkor? :)
  • Attila56
    30 éves leszel mire kb. meglesz a buszjogsid :D :D :D :D(persze ezt komolyan mondtam...)mert ugyebár 2 évet kell várni minden jogsi megszerzése után.....hogy betudja gyakorolni....
  • iszakos
    Tapasztalatból tudom enm olcsók az ilyen modellek,de nagyon jó nézegetni őket!:)