Buszok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
meg bár votl egy scomó hely de egy öreg fasz aki betolakodta magát elém, nem akart hátrébb menni és direkt terpeszállás..bár egy idõ után muszáj volt neki😄
viszont egy jó csaj ült mellém<#szeret>#szeret>
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever
BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever
Csak a 2 tengelyes modellrõl találtam képet,amire Én gondoltam,lehet,hogy nincs gyártásban jelenleg.
Én erre gondoltam:
A Kapos volánnak is van egy ilyen busza,szerintem ugy vásárolták vissza Finnországból.
De végülis jó meoldás

Egy 813-as Tatrát szállítanak rajta,ha jól tudom.
Ez vicces 😊

A nagyobbik testvérét is (E95) gyártották Rába alvázon,pedig eredetileg Scania alvázon mutatták be.
Még egy érdekesség ehhez:az Egyedi Autóbusz Gyár termékei,a 70 -es évek óta siker termékek a Skandináv piacon,nem ugy mint itthon sajna!
Attila azt hiszem ez a Te linked
Az E94-eseket viszont Mátyásföldön csinálják,és csinálták függetlenül attól,milyen padlóvázra építették õket.
A gondolom a Rábánál max annyi,hogy a padlóvázakat,a motort meg a futómûvet azt más csarnakokban,de magát a buszt egy csarnokban rakták össze.
Hát az biztos,az orosz design más,de szerintem nem rossz.
Nah mind1 õ baja.Én is elmek busz sofõrnek.Valahogy izgat ez a dolog.Fõleg hogy E94-st vezethessek 😄
amibõl egy szintén orosz buszgyár készíti pl: ezt
Igy születik meg a Kamaz busz
Egyrészes az amelyik egyben ledolgozza a délelõttöt vagy délutánt vagy éjszakát. Meg is van mindenkinek, hogy milyen beosztásban dolgozik. Én pl állandó délelõttös vagyok. És vannak a kétrészesek. Õk a beugrók. Õk azok akik sûrítik a viszonylaton a járatokat azzal, hogy a csúcsban nekiállnak dolgozni. Így egy nap kétszer megy be melózni. A munka mennyiségét és a pihenõidõket törvény szabályozza amit a bkv igyekszik is betartani. A volánnál kicsivel más a helyzet. Itt az érdi viszonylatokon úg yhallottam, hogy lehúz egy nap 19 órát amit azonos órabérrel fizetnek, aztán azon felül zsebbõl a többit, másnap meg szabad. Tehát csak két naponta dolgoznak.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Egyébként attól függ hogy az adott fordán,hány busz van.Általában 2 busz,és 4 sofõr van,de elõfordul az 1 busz 2 sofõr.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Gondolom ez felválta megy a BKV-nál 😄
És akkor az a kabbe smyli? 😛
De te BKV-nál dolgozol,mondjuk nem olyan rossz fizetés az...csak egész nap kell buszozgatni meg ilyenek,és az fárasztó 😊
Egyébként az alap az 90.000-110.000 között mozog. Délutánban +20% kb, csuklós vonalon még +20%. Az évek során meg van akinek már nem 750 körül mozog az órabére hanem 900-1000 körül. De hiába dolgozol egy picit többet a hónapban mondjuk a 2x szorzójú elvont szabadnappal vagy az ünnepnappal, javarészt mind elviszi az adó. Szóval van jobb munkahely is.
Ha egyszer ráérsz nézd meg topik régebbi oldalait is.
#733 hsz.
Amikor Pesten voltam,azt hittem a BKV buszai,de most látom,hogy VT-Transman Kft.
Tetszik!<#mf1>#mf1>
Biztos nagyon jó lehetett!
Az Ikarus EAG az E95-ös típusa után (pontosabban akkor még 395-ként futott) 1994-ben mutatta be az elsõ E94-est Scania alvázon. Az E94 külsõ megjelenésre az E95-re hasonlít. Különbség a padlómagasságban van elsõsorban, a többi eltérés többnyire ennek következménye. Az elsõ E94-es még alacsonypadlós kivitelben készült, lépcsõ nélküli változat, ahol a padló fokozatosan emelkedik a busz hátulja felé. Ez a busz egyébként a Körös Volán tulajdonában van, rendszáma: EMF-789. A késõbb azonban lépcsõs változatban készültek, de a padlószintje így is alacsonynak mondható.
Késõbb elkészült a Rába alvázra épült változat, csakúgy mint a Csepel alvázas. A három alvázváltozat közül a Rába a legelterjedtebb Magyarországon. Csepel alvázra készült változattal eddig csak a Tisza Volánnál találkoztam (GMC-622), ami egy érdekes sorsú busz, hiszen eredetileg exportra készült, egyébként automata váltó és Detroit Diesel motor van benne, az elsõ ajtónál egy lépcsõ található, a hátsó tengelyig ez a padlószint nem változik, a hátsó tengely elõtt pedig egy újabb lépcsõt iktattak be, onnan kezdve kis mértékben emelkedik, a második ajtóval szemben pedig utasülések helyett csomagtárolót alakítottak ki. Scania alvázra készült E94-esbõl sincs túl sok, ilyenek találhatók pl. Körös Volán (EMF-789), Bács Volán (GSG-352), Kapos Volán (GLW-060, 062, 212), Jászkun Volán (GSA-426), Vértes Volán (GSM-315, 316) állományában. (A felsorolás nem teljes, több is van belõlük.)
A típusnak létezik helyközi és városi változata egyaránt, ennek megfelelõen az ajtóelrendezés meglehetõsen változatos: a helyközi típusnál az 1-2-0 (ez talán az általánosabb) és a 2-2-0 (fõként a Volánbuszra és a Körös Volánra jellemzõ, mind bolygóajtó) fordul elõ, míg a városi kivitel esetén 1-2-1 (ilyenek vannak például a Kapos Volánnál Siófokon) és 2-2-1 (pl. Jászkun Volán Rt. GNY-596, illetve a Kisalföld Volánosok is ilyenek, õk ha minden igaz 14-en vannak) variációval találkozhatunk. A városi változat egyébként megtalálható még Eger (GDK-567) illetve Kaposvár (pl. GHP-500) helyi tömegközlekedésében is. Az ajtókhoz visszatérve, az egyszárnyú ajtó minden esetben lengõajtó, míg a kétszárnyú ajtó lehet lengõ- ill. bolygóajtó, a megrendelõ igénye szerint.
Az üléselrendezés területén is nagy változatosság tapasztalható. A 2+2 típusú elrendezés nagyjából általánosnak mondható a helyközi kivitelnél (az utolsó sorban 5 ülõhely van), viszont a Zala Volánnál lévõ buszoknál némiképp eltérõ a helyzet. Ott az elsõ két ajtó közötti részen 2+1-es az elrendezés, az egy soros ülések a bal oldalon találhatók, a második ajtó után azonban már 2+2 a kialakítás (nem tudom, hogy más volánoknál is elõfordul-e ez a kialakítás, én személy szerint még nem találkoztam ilyennel). Az ülések nem kerültek dobogóra, a kerékdoboknál pedig egymással szembefordítottan helyezkednek el. A busz funkciójából adódóan helyközi ülésekkel rendelkezik. Az elöl egyszárnyú ajtóval rendelkezõnél a jobb oldali elsõ ülés 90 fokkal elfordított, az utas az ablaknak háttal foglal helyet. Ez az egy szem ülés az elöl kétszárnyú ajtóval rendelkezõ buszoknál nem található meg. Eltérés mutatkozik a második ajtóval szembeni részen is. A Kunság Volános E94-eseknél pl. a GSG-335 esetében az ajtóval szemben állóhely van kialakítva, míg a GSG-336-nál ide is ülések kerültek beépítésre, a Tisza Volános GMC-622-nél viszont csomagtartóként funkcionál ez a hely. A városi változat belsõ kialakítását tekintve a Kisalföld Volánosok esetében a következõ a helyzet. Az üléskialakítás 2+1-es típusú, a menetirány szerinti bal oldalon találhatók a dupla ülések, a jobb oldalon pedig egy ülésor van, a leghátsó sor 5 ülésbõl áll. A második ajtóval szemben állóhely van kialakítva, a padlószint a busz hátsó része felé kis mértékben emelkedõ.
A buszhoz természetesen rendelhetõ FOK-GYEM kijelzõ, bár ez a hazai volán társaságokra sajnos nem nagyon jellemzõ (kivétel: Volánbusz, Kisalföld Volán, ahol azért általánosan elterjedtnek mondható ez a plussz extra).
További extra tartozékok közé sorolható még a légkondicionáló, amely e típusok esetén hazánkban szintén nem túl elterjedt, az általam ismert példányok közül mindössze kettõ rendelkezik ilyennel: Kisalföld Volán GFA-814, Tisza Volán GMC-622.
Ha jól tudom, a kezdetekben az E94-est elsõsorban elõvárosi és helyközi forgalomra szánták (+ városi), a hajtáslánc kialakítása e szempontok figyelembe vételével történt, de a volán társaságok gyakran távolsági viszonylatokon is bevetik. (Ráadásul a csomagtér is igen kicsi, így nem tudom, hogy pl. a rendszeresen a Miskolc-Kecskemét-Miskolc viszonylaton közlekedõ Borsod Volános E94-esben (GSG-322) a kedves utasok vajon hova teszik a nagyobb csomgjaikat, igaz azt sokszor akkor se teszik a csomagtartóba, ha van rá lehetõség.)
Az EAG-nál megindult homlok- és hátfal megújításon 2001-ben az E94-es is átesett, igaz konkrétan nem ez, hanem az 1 méterrel hosszabb, azaz a 13 méteres változat (E94F) az, amelyekkel a hazai utakon találkozhatunk, ezek a Zala Volán állományát gyarapítják. Tudomásom szerint mindösszesen 4+2, azaz 6-an vannak (4 helyközi, 2 városi kivitel).