Buszok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nme tudom igazából nem láttam mostanában olyan kimutatást ami ezzel foglalkozna.Arról tudtam,hogy a NABI nem gyárt,de azt reméltem a többi azért többet gyárt,még ha nem is belföldre,de külföldre talán,és a kettõ együtt talán több.

bulba
<#worship> Nem is hittem volna

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

lapaly
Itt:http://www.nol.hu/alternativ/cikk/364354/
Itt az van, hogy amerikás magyar.

bulba
A NABI magyarországon kerek 0db buszt gyárt már évek óta.
Az Alfabusz tényleg amerikai tulajdnonban van 😮 ?

lapaly
A top három szerintem az Alfa, EAG, Nabi. (Nem sorrend!) Amerikai, olasz, amerikai. Ami a magyar többségi tulajdonú buszokat illeti:Credo, MJT, ARC. Ha így boncolgatjuk, akkor jó, ha kétszáz. Ami nagyon szomorú.

Ha minden buszgyár termelését számításba veszem,akkor én ugy gondolom,hogy több.Én legalábbis nagyon bizok benne.

lapaly
Hány autóbuszt gyártunk évente? Eléri az 500-at?

Érdekesség,hogy a NABI végülid az Ikarusnak köszönheti létét,mert a vámtörvények miatt alapított az Ikarus egy össze szerelõ üzemet,ez került sok tulajdonos váltás után NABI kezére.Azt elhiszem,hogy amerikában még létezik a cég.

bulba
MOst találtam ezt a dokumentumot, nekem az jön le belõle hogy vagyonkezelõcéggé (van ilyen?) alakult át a nabi miután megvették.

Viszont a NBI USA honlapján az áll hogy 2006 Szeptemberében is kaptak megrendelést 6 millió dollár értékben amit 2007 elején teljesítenek.

Egyébként én eddig kb 2x ültem NBI távolságu buszon, és szerintem nagyon is jó buszok. 1-2 alkalommal furcsák voltak a váltások, de nagyon tágas az ülések nincsenekdobogóra ültetve és viszonylag széles köztük a hely.
Az elsõ ajtónál csak egy lépcsõfok van (az is nagyon alacsony).

lapaly
Én úgy értelmezeem, hogy van egy NABI Kft., akik folytatják a buszgyártást.

Belenéztem,de nekem kicsit kinai.Egy biztos,ugy mint NABI nem létezik már.

Persze él az EAG,csak az ára viszonylag magas,ezért a volánok tenderén sajnos nem indul nagy sikerrel.

Hát nem rózsás a helyzet,fõleg ekkora beruházáshoz.

bulba
Elég az összefoglalót elolvasni:
NABI-ról

lapaly
Ok. Köszönöm.

Az EAG él még? Van-e honlapjuk? Nabi? Velük mi történt?

bulba
A villamossal kapcsolatban már alá is írtak valami papírokat, de ha Pécsre komolyan akarnak villamost akkor akár csõdbe is mehet az önkormányzat.

Már egyik se gyárt buszt.A Rákos Kft szerintem 2002-2003-ban gyártott utoljára buszt akkor is két db-ot
Rákos Kft
Pontosan nem tudom mikor csödöltek be,de szerintem a Rákos Kft.-vel egyidõben

Nincs mit.
Videoget-telé le is tudod õket szedni a gépedre,ha akarod!😊

Ismerve a PT Rt. helyzetét kétlem,hogy ebbõl lenne valaha is vmi.Állitólag villamos is lenne a városban ujból,mert 2-es és 21-es járatok,még ha sürübben is mennek nem tudnak elvinni annyi utast.Meg most mindenki ezzel a Tubes dologgal van elfoglalva.

lapaly
Mai kérdéseim:
A Rákos Kft. csinál-e még buszt? A Hungarobus mikor purcant ki?

bulba
Jó kis sorozat, kössz a linket

bulba
Valmikor azt tervezték hogy Pécsett a belvárosban (Széchenyi téren átmenõ) járatokon is ilyen méretû buszok teljesítenének (persze rövidebb követési idõvel. Jó lenne ha jönne pár Plasma Pécsre, de ebbõl úgysem lesz semmi 😞

Nem rossz kis gépezet,régi város részek,ideális jármûve.😊

lapaly
Nagyon zsír, köszi!

Én is ugy gondolom,csak ez maradt ki a felsorolásból.

bulba

lapaly
Képet, vagy gyártó céget tudsz?

bulba
Plasma

lapaly
Ok köszönet.

Következõ kérdésem: milyen buszokat gyártottunk, gyártunk, tervezünk gyártani 1990 óta az: Ikarus, Ikarus EAG, Csepel-Union, egyéb Union, Rába, Hungarobus, NABI, Credo, ARC, MJT, Hungarian Bus, Alfa-Bus-ok kivételével?

A youtube-on van egy négyszer 6,5 perces video összeállítás az Ikarus gyárról!😊
csak az elsõ részt linkelem a töbit már ott megtalálni😊

Szombathelyen készítik õket a csuklós mellet már megjelent a szolo tipus is.

bulba
Egész korrekt busz, az egyetlen negatívuma az hogy a középsõ ajtótól az ülések dobogóra kerültek. A két dobogó közt pedig viszonyalg szûk a hely.
Eddig egyszer láttam lerobbanni citarot.

lapaly
Ok. Köszönöm.

ARC-ot hol csinálnak?
Szombathelyen, vagy Szigethalmon?

Én nem tudok róla,hogy lett volna busz készítõ üzem máshol is.Ûléseket gyártottak Móron azt tudom,de buszt szerintem csak ezen a két helyen.

Nem rossz,a jobbak közé tartozik a merci buszok között.

Hát igen veszpré meyében sok volán van:Bakony,Balaton,Somló

Stralis 91
Jaja..az is lehet😊

Stralis 91
Õszintén megmondom neked...amióta összetörték nem ültem rajta...😞
De majd betesztelem és beszámolok róla😄

Stralis 91
Hát nem mindnél van ott..pl a Volánbusznál nincs...a Pannon volánosoknál van.Ahogy én tudom...😄

lapaly
OK. köszi.

Meg tudjátok mondani, hogy Ikarust Fehérvár, és Mátyásföld kivételével még hol gyártottak? (Úgy 1950-tõl, Magyarországon)

bulba
Ezek teljesen más Neoplanok mint amik Veszprémben vannak, de jogos, ne mvoltam elég konkrét.

A Merci Citaro mennyire jó??

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

De azért itt eltejedt!
kép

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

bulba
Nos, igen itt nem írták lene a mélyedésbe a volán nevét. Elég érdekes a BAlatonvolán, egyrészt mert több más volánnal osztozik Veszprém-megyén (a másik ugye a somló volán). VAjon miért??
Egyzser kipróbálnám a Veszprém helyiben közlekedõ neolplánokt, nem nagyon elterjedtek az ország más városaiban.

bulba
Szerintem DAB-nak hívják azokat amire gondolsz

lapaly
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a Fehérváron futó márkajelzés nélküli gázüzemû szóló buszok milyen típúsuak?

Érdekes nétózegettem más volánok buszait,és vhogyan hol van,hol nincs az a mélyedés benne.Lehet ahogy sikerült olyan lett,vagy csak bizonyos évjáratig használták.

A tipus sajátossága,csak esetleg nem látszik ennyire mert matricával takarják.Egyedül a legujabb EAG-okon hagyták el.

bulba
A busz elején az a kis bemélyedés (ahova a tisza volán rt van írva) csak a Tisza volános buszoknál van ott, vagy mindegyik EAG-nál ott van?

fordítsd el a monitort 😄