2438

• iszakos
    Valoszinüleg ez a tipus az orosz piac visszaszerzése céljából éledt ujjá,de mivel az üzlet meghiusult,igy valoszinüleg az ott bemuatott busz lett értékesítve itthon.
  • iszakos

Ez egy 283-as.
  • iszakos
    Elnézést kérek a felelőtlen kijelentésért,köszönöm a tájékoztatást,most már beugrott,hogy mi a stász!:)
    Amikor megláttam a piros tajvanit,egyből világos lett minden.
  • gabesz012
    Pedig volt már, hogy kijavítottalak egyszer-kétszer (itt a buszosban).

A lényeg, hogy csak olyat tessék leírni, ami biztos, ha nem, akkor kérdezz. :)

Hogy on is legyek: ma kipróbáltam a Nógrád volán által adott 47-49V-n egy ex genfi Volvo 7700-ast, háát naggyon pöpec állapotban volt, pedig 6-7 évesek ezek a buszok. Ami kicsit bezavar a pesti forgalomban, az a fotocellás ajtó (mindig visszanyit ha vki áll az ajtóban), meg a másik negatívum, hogy nincs bennük belső kijelző, ez igazán elvárható lett volna, h beszerelik azt is (mivel a külsők vadi új buse-k, illetve vultron vezérlést is kaptak mp3-as megálló bemondással). A másik, amit vett a Nógrád; a Schaffle (talán Volvo 5500 a helyes típusa), na az elég gusztustalanul néz ki. :S
  • gabesz012
    Biztos? :)
  • Attila889
    he-he mégegyszer sem ugattál le :D
    De am. kössz.Ezt nemtudtam :)
  • iszakos
    Hát az Ikarus mindig is hires volt az átépithetőségről,variálhatóságról!
  • iszakos
    C83-as nincs,de C63-as van!:)Ha jól tudom csak az Alba volán rendelkezik belőle.
  • ati1212
    Meg van nálunk egy olyan busz, amilyenből tuti, hogy csak egyetlen1 van :D
    Eredetileg trolibusz volt Ikarus 415T típusú, aztán elvitték orosz exportra. Ott nem kellett senkinek, úgyhogy hazahozták. Troliként itthon se kellett, úgyhogy megfosztották az elektronikájától, a 3. ajtó hátsó szárnya helyét befalazták oda építették a benzines motort és végül Dunaújvárosba került

Mutatok pár képet róla:
    Ekkor már megfosztották az elektronikájától, de még nem kapott benzines motort:

Már a teljes átalakítás után:

• gabesz012
    Nem akarlak megint leugatni, de ne írj hülyeségeket. A C80 az a 280-as "utódja". Ez nem az, ergo a C80 nem egyenlő a C83-al.

Az #1578-as állításod úgyszint nem igaz, mert a Volánbusz csuklósai azok Volvo 7700-asok. Az #1567-ben szereplő busz -pontos típusmeghatározás szerint- egy Volvo B10 400-as.
  • Attila889
    nálunk simán C80 :)
  • iszakos
    Én a volánbusznál is láttam belőle,de tény,hogy kevés létezik ebből a tipusból!
  • ati1212
    Meg a másik favoritom az Ik 417es mellett az Ik C83as (Ik 283 Classic)
    Asszem ebből a típusból csak a Vértesnek meg az Alba Volánnak van 2-2 darabja úgyhogy rakok be képet is, hogy tudjátok, hogy miről beszélek

• iszakos

"Határtalan épitészet":):):):)
  • Attila889
    akkor a Pest megyei volánról egy szót se
    Azok sosincsenek szervízbe és csak akkor viszik őket oda ha elromlik.Sose tisztitják,és magasról leszarják a buszokat.
  • iszakos
    Sajna se ez a 417-es,se a 412-es nem lett nagy számban értékesítve,és valoszinüleg egy két betegség bent maradt a tipusokban.De azt se szabad elfelejteni,hogy az Ikarus szinte világ első volt,az alacsonypadlós busz építésben,főleg a csuklós szegmensben!
  • iszakos
    Azok a connectok tényleg rossz vásárok voltak,főleg az első széria ami még 0345 néven gördült le,azt váltotta a conecto.Azt magam is tapasztaltam,hogy mennyire kalapálnak,zajosak.Szerintem bmi mást vesznek helyettük jobb vásárt csinálnak.
  • ati1212
    Igen, 3 darab is van nálunk.
    Külsőre tényleg jól néznek ki, de szegények eléggé sűrűn pihennek a szervízben, mert nagyjából 10-20 naponta mindíg elromlanak.
    (mellesleg akkor is ezek a kedvenceim )
  • bulba
    Szép kis járgány, fura hogy méretéhet képest ilyen nagyok a kerekei.
  • bulba
    A citaro még csak-cask elmegy (leszámítva azt amikor a csukott ajtóra is azt jelzi hogy nyitott és nem indul, vagy amikor feleslegesen motorolajcserére figyelmeztet)
    A conecto ami nagy hiba volt. Lehet olcsóbb mint az alfabusz(persze '99-ben nem volt még ilyen értelemben vett alfabusz) de nem alacsonypadlós, a többi hibáját ne is említsük.
  • Attila889
    nice...iyleneket vett a Volán csuklósban.Ez az újj Volvo :)
    Szép cafat de nem érte meg.
  • iszakos

Itt az egyik kicsike:D
  • iszakos
    Annyi bizonyos,hogy összesen 9 db került értékesítésre belföldön 2002-ig.
    Vanb dunaújvárosban 3 db,visszavonva az elöző!
  • iszakos
    417-esek vannak Magyarországon,de nem hiszem,hogy Dunaújvárosban,majd utánna nézek!:)
  • iszakos
    Te a citarokra gondolsz?
  • iszakos
    Ezekből a csoda bogarakból az összes volán kap,több kevesebb mennyiségben.Az ÁPV Rt sajna ezeket,meg a Credokat szokta előnybe részesíteni a pályázatoknál.Az árcédula számit semmi más.Az hogy a soförnek és az utasnak mi a véleménye senkit se érdekel.
  • iszakos
    Én is jelentkeztema közlekedés mérnökire,én sajna lemaradtam,remélem te több sikerrel jársz!:)
  • bulba
    Nem, Pécsett még hülyébbek voltak és merciket vettek.
    Egyébként ennél a félalacsonypadlós megoldásnál a busz hátsó felén elegendő a belmagasság egy ~190cm-es embernek. Mert ahogy elnézem a tető nem emelkedik.
    Nem Dunaújvárosban van egy-két 417-es Ikarus??
  • gabesz012
    Nem, a Nógrád volán és a Vt-transman egy csomót vett belőlük (a Nógrádnak kb. 25 db-ja van, a Transman-nak kb. 50). :( 3 db Salgótarjánban közlekedik, a többi Bp-n. Mi is utáljuk őket; az összeszerelés minősége egy nagy nulla, a belső kialakítása borzalmas, kívülről meg ronda...
  • ati1212
    Ezekkel kapcsoaltban szeretném azt megkérdezni, hogy láttatok e valahol ilyen buszokat? (ezek az Volvo Alfa Localo buszoknak a kísérleti példányai)
    Vajon csak az itt Dunaújvárosban voltak olyan idióták, hogy ezeket megvegyék ???

• ati1212
    ilyenekre gondoltam
  • ati1212
  • Attila889
    fejér megye....Alba volán
  • ati1212
    Little Angel kérdésére válaszolva én is csak utas vagyok, de majd közlekedésmérnöki fősulira szeretnék menni, és akkor talán már szemszögből ismerem majd meg a dolgokat
    Volvóból a városi járatokon van 3 db 7700as. Távolságiban (a kékek) B10-400asok javarészt (rakok majd képet is egyről).
    Dunaújváros az Alba Volános.
  • iszakos
    Dunaújváros melyik volán társasághoz tartozik?
  • iszakos
    Jobbára lelkes érdeklődők vagyunk,én a tanulmányaim képesítést is szereztem személy szállitásból pl.:menetrend készítés,menetdij számitás,forda tervezés,vezénylés készítés.
    Egyébként meg mindig is érdekeltek a buszok,és sokat is olvasok roluk,akár ujság,akár könyv formájában.
    De vannak soförök is.
  • iszakos
    Nos keszthelyen konkrétan a városon belül konkrét helyijárat vonal,azt hiszem,hogy 2-3 vonal lehet.A járatok nagyrésze,helyközi járat,mert a keszthely környékére van sürübb járat kiosztás,és azok a városban is megállnak.

Általában ez busz szokott helyijáratozni,de a flotta bmely tagját be szokták vetni,ha ugy jönn.
  • bulba
    Én csak utas vagyok és ilyen szemszögből próbálom megérteni a különféle folyamatokat. Jókat vitázunk, megosztjuk a tapasztalatainkat stb, így okosodik az ember :) kicsit olyan az egész mint vmi önképzőkör.
  • Attila889
    nem csak érdekel minket a dolgo :)
    Persze van köztünk BKV vezető :D
    De ő ritkán írogat :S :)
  • Attila889
    Volvokat még nem láttam.7700-as csuklósok vagy az azok amelyeket most vettek a Volánosok?