Felemás sikert hozott az ufóakta közzététele

Oldal 1 / 3Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=162132

Kara kánként folytatom tanításom.

Ugh. 😊

A csecsemõnek minden új...
Az indiánoknak az elsõ gõzmozdonyok is parazsat evõ paripák voltak...

Van nekik varázszszõnyegük/parazsat evõ táltos paripájuk/hétmérföldes csizmájuk és varázsgömbjük, varázsvesszejük, aranyat tojó tyúkjuk, bõségszarujuk, Pandora szelencéjük, csodalámpásuk stb.

Mi, szkeptikusok pedig, vagyunk a rút kiskacsák.
Háp-háp! <#nevetes1>

1. Az észlelõket a "hivatalos" tudomány alapból hülyének nézi, nem hisz nekik.
2. Ha van fénykép, radar észlelés, akkor az hamisítvány, vagy géphiba.
3. Ha mégis lehet hinni a szemtanúknak, akkor az UFOk sebességcsökkenés nélkül tudnak irányt változtatni ( akár 180 fokos fordulatot is) és mindezt olyan sebességgel a légkörben, h az elfogó vadászgépek a nyomukba sem érnek.
4 Legjobban hirtelen eltûnni szeretnek, tehát a teleszkópos megfigyelést akadályozza a hirtelen irányváltoztatás és az, h nem földkörüli pályáról süllyednek a légkörbe, hanem teljesen váratlanul egyszerûen felbukkannak.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Fiúk Lányok.Gondoljátok végig:Ha mi jutnánk el egy LAKOTT égitestre mi lenne az elsõ amit tennénk???MEGKERESNI AZ AMERIKAI KORMÁNYT hogy csak ÕK tudjanak rólunk?? Vagy SZERINTEM inkább minden ottlakóval szeretnénk tudatni hogy MI IS LÉTEZÜNK a FÖLD nevû bolygón!!!Nem vagyok amerika ellenes de AMERIKA IS CSAK EGY KONTINENS és szeretne a többi felett lenni mindedben és erre még az UFO kat is vagy a róluk szóló ÉSZLELÉSEKET is titkositja hogy minél több embert ÉRDEKELJEN SZÓVAL SZERINTEM ha lenne olyasmi ami FÖLDÖN KIVÜLI CIVILIZÁCIÓ azt a sok amatõr csillagász már régen kiszúrta volna a kis távcsövével is ha a világûrbõl jöttek volna az UFO k
>>>és tervezik gigantikus, mintegy 100 méter tükörátmérõjû optikai(!) távcsõ építését

Tudtommal a VLAT (very large array telescope) rendszert überolni nem lehet, mert elemei akár több ezer km-es távolságra lehetnek egymástól.

Az igazi, tudományos fantasztikum világába tartozó megoldás az lenne, ha magát a Naprendszert használnánk úgy, mint egy gigantikus teleszkópot. Vagyis a Plutótól kezdve a Merkurig megszórnánk a naprendszert ûrbéli távcsövekkel, és ezek hálózatba kötve eszméletlen felbontást tudnának produkálni.
Az irányításuk persze nem lenne könnyû, lévén, hogy a fénynek is sok idõre lenne szüksége, hogy elérje õket innen a Földrõl, de megoldható lenne.

"Szóval úgy vélem, optika terén inkább csak most jön a java…"

Adja a fennvaló, hogy legyen igazad.
Én is kíváncsi lennék exokontinensekre. <#worship>

A repcsi nappal, tökéletes látási viszomyok között repült...
De ne vitázzunk ezen, egyszerûen nem tartom hihetõnek az olajkutas magyarázatot.
Akkor nem jöttek rá??? Nem csináltak próbautat, hátha megint tapasztalják???
Ha emlékszel, ez a repcsi narkószállító kisgépekre les, százszor megtette már azt az utat. Eddig nem tûnt fel nekik? Vagy mostmár mindennapos jelenség azon a vidéken? Mert akkor nem szólok semmit..
Szal számomra kevés még ez az olajkutas bizonyíték, egyenlõre nem hiszem el a magyarázatot.
A Szovjet UFOt is magyarázták: ritka természeti tünemény, légköri jelenség. ( hát elég ritka..)

Távoli világok megfigyelése terén az optikai és minden egyéb eszköz, amely fotonok vagy esetleg elektronok begyûjtésével dolgozik, kezdi elérni a határait. Az exobolygók felfedezése egy szép ráadás volt ettõl a technikától.
Az optika egy bizonyos szint felett már torzít, mert kölcsönhatás van a médiummal, amelyen átmegy.

Nem tudom milyen határra gondolsz az optika terén, de szerintem nem úgy tûnik mintha lenne bármilyen is, hiszen jelenleg is folyamatban van a jelenlegieknél 2-3-szor nagyobb távcsövek építése, és tervezik gigantikus, mintegy 100 méter tükörátmérõjû optikai(!) távcsõ építését, melyre csak azt mondják hogy új távlatokat fog megnyitni a csillagászatban.

Az exobolygók kutatása terén pedig a jövõ az ûrtávcsöveké, amelyek segítségével, -valószínûleg még a mi életünkben- úgy vizsgálhatnak más csillagok körül keringõ Földszerû bolygókat, hogy az azon lévõ kontinenseket is láthatják!

Szóval úgy vélem, optika terén inkább csak most jön a java…
Nézd, volt errõl egy dokumentumfilm. Nappali fényben nézve pont úgy helyezkedtek el a fúrótornyok, ahogy a fények voltak. Nem kellett állni a repülõnek ahhoz, hogy úgy tûnjön, követik õket a fények. Ilyen távoli fények északa, + ködben/felhõben, amikor nincs semmi viszonyítási pont, úgy tûnnek, mintha veled együtt mozognának. Ha elég messze van, hiába vagy repülõgépen, nem feltûnõen néz lefelé a kamera. Szóval, ez sajnos nagyon egyértelmû eset volt. (Nyilván nagyon megzavarta õket, hogy az érzékeny infrakamera olyansmit látott, amis õk puszta szemmel nem, plusz a többi körülmény.)

Ez persze nem magyaráz meg minden más esetet, fõleg, ha nem csak ilyen egyszerû fények vannak. Pl. arra a szovjet esetre máig nincs magyarázat (nehéz is lenne). Vagy amikor - állítólag - jóval közelebbrõl látják az objektumot.

Ez a fáklyás magyarázat nekem 1 kicsit erõs..
Hiszen, akkor ez a dolog mindennnapos rutinná vált volna már régen, nem égették volna magukat a TVben, nem hivatkoztak volna az amerikai szakértõkre, akik hónapokig elemezgették a felvételeket.
A repülõgép a levegõben nagy magasságban keresett..és a repcsi egy helyben állt, h órákig "tudják õket kísérni a fények??"
Az a helyzet, h vannak csak egyszer megtörténõ "légköri jelenségek".
Csak a szemtanúk elmondására hagyatkozhatunk.
Mivel csak egyszer történik ( lásd pl: Szovjet UFO )nem is lehet kutatni a jelenséget.
A természeti, meteorológiai folyamatok ismétlõdnek, ezeket ( mivel csak egyszer történnek meg ) nem lehet a Föld ökofolyamataihoz sorolni. Kilógnak onnét...

Új csapás:

Távoli világok megfigyelése terén az optikai és minden egyéb eszköz, amely fotonok vagy esetleg elektronok begyûjtésével dolgozik, kezdi elérni a határait. Az exobolygók felfedezése egy szép ráadás volt ettõl a technikától.
Az optika egy bizonyos szint felett már torzít, mert kölcsönhatás van a médiummal, amelyen átmegy.

A következõ lépés a neutrínók begyûjtése lehetne, bár még azt sem tudjuk, hogy hordoznak-e õk információt a távoli világokról.

Mindenesetre, az tény, hogy a neutrínók úgy mennek át a sûrû anyagon is, mint a kés a vajon, kevéssé lépnek kölcsönhatásba az anyaggal. Állítólag õk adják amúgy a sötét anyagot.
Információhordozóként, épp a fentiek miatt, nagyon hasznosak lennének, csak kérdés, hogy milyen módon lehetne modulálni egy neutrínóhullámot.

"Valahol olvastam, h a mexikói UFOk is tengeri olajfúró tornyok fáklyáinak álcázták magukat.."

Ejj, azért nem kell mindenáron UFO-nak nézni valamit, ami akár az is lehetett volna (annak látszott), de egyértelmûen nem az volt. Ezzel csak azt éred el, hogy ha esetleg van egy igazi UFO-észlelés, arról is mindenki azt gondolja, hogy biztos megint csak nem törõdnek a tényekkel.

Ehh.. Jó öreg Danniken megtalálta a nyomokat.. de senki sem hisz neki...
Hiába épített J. Blumrich ( volt) NASA mérnök Ezékiel próféta ( Biblia ) nyomán repképes modellt, neki sem hitt senki..
Hiába... nehéz kenyér az UFO kutatók élete..
Valahol olvastam, h a mexikói UFOk is tengeri olajfúró tornyok fáklyáinak álcázták magukat..

a több milliárd a világyetemre vonatkozik.
szándékosan nem a Tejútrendszert vettem most, mert ugyi a féreglyukaknál pár (száz)millió fényév ide vagy oda nem számít.

"ne mond nekem, hogy annyi milliárd év alatt, annyi milliárd létezõ civilizáció kutatói számára nem kerültünk sorra."

Tudod hány csillag van csak a mi galaxisunkban?
És messze nincs szó több milliárd civilizációról. Valószínûleg láttuk volna már a nyomukat, ha olyan sok lenne. De néhány, vagy pár száz a galaxisban még elképzelhetõ.

ne mond nekem, hogy annyi milliárd év alatt, annyi milliárd létezõ civilizáció kutatói számára nem kerültünk sorra.

atlagember
Én nem hinném, hogy a gének keverhetõk lennének, mert igen kicsi az esélye annak, hogy egy máshol kialakult idegen élet pontosan ugyanolyanná alakult a gének tekinteteében, mint a mienk. Ha egy idegen lény és egy földi lény génjei azonos rendszer szerint írják le az egyedet, és egy idegen lény is DNS alapján kerül azonosításra, úgy az egyértemû bizonyítéka annak, hogy a két létforma közös eredetû. Ekkor valóban keverhetõk a gének, de ez már azt bizonyítja, hogy a földi élet eleve nem földi eredetû. Még annak az esélye is, hogy ha DNS-szerû leírás történik, független eredet esetén megegyezzen 1:a gének száma a négyzeten, ami baromi nagy szám.
Szóval ha a két gén keverhetõ és az ufók meg az emberek képesek vegyes utódokat létrehozni, akár mesterségesen is, az egyértelmû bizonyítéka annak, hogy az élet nem a földön alakult ki.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

mrzed001
Bizony, mi meg csak egy eldugott kis semmi sárgolyó vagyunk a galaxisunk egy csápjának egy elhagyatott szegletén kb 2/3 távra a centrumtól.

Mekkora arcra utal az, ha valaki azt gondolja, hogy ha eddig nem jöttek, akkor nincsenek is, mert ide mindenképpen ide kellene jönniük (mivel galaxisszerte közismert a Földi vendégszeretet <#hehe>)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

"Mutass nekem egyetlen féregjáratot, amelyen más világok intelligens hernyói mászkálnának ki és be."

Miért akarnának épp ide jönni? Elég nagy az univerzum.

Most jön a hiszti:

Mutass nekem egyetlen féregjáratot, amelyen más világok intelligens hernyói mászkálnának ki és be.

Olyan ez is, mint az idõgép: ha lehetséges volna a megépítése bármikor a jövõben, akkor látnunk kellene utazókat a jövõbõl, akik a mi korunkat jönnek tanulmányozni.

De jaj, sem féreglyuk, sem idõgép utasainak nyomát nem látjuk.
Ugyanis, az anyagi, valóvilág kutya egy világ, a kölcsönhatások érzékelhetõk.

Persze, virtuális világban, a 12. dimenzióban, a halál után lehet féreglyuk, warp meghajtó, idõgép stb. mint ahogy álmomban én is megjártam már minden lyukat és kort, de mit értem el vele?

Mielõtt "kiverném a hisztit" :-), íme egy érdekes link, de szerintem egyértelmû, hogy bulvárhír:
http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=160425
Olyan lehet ez is, mint az 500 kilós és 3,5 méter hosszú disznó, amelyrõl valamelyik tud. népszerûsítõ csatorna adott filmet. Egy amcsi farmer lõtte le, majd kis turisztikai emlékhelyet csinált, polóval, fényképeszkedéssel, stb.
Mit ad Isten, felfigyeltek a tudósok is a szenzációra, és engedélyt kértek 6 hónap múltán a gyesznyó kihantolására.
A dög még nem bomlott teljesen szét, így meg lehetett állapítani valós méreteit: kb. 350 kg. és 2,60 m.
Na bummm!!!

Valahogy így kell kezelni ezeket az ufós híreket is: csínján.

Egy NSA-ról (is) szóló könyv:
Dan Brown: Digitális Erõd

Ajánlom mindenki figylemébe
Üdvözletem.
Pár nap és máris 123 hozzászólás!
Ennek csak gratulálni tudok.
Én már évek óta az INDEX fórumon UFOzgatok és lassan 10466 hozzászólás után azaz 1999 óta mi ott már rég túlvagyunk az ismerkedésen, és azon hogy:szerintem ez van, ..szerintem meg ez....
Próbálunk minnél több új vagy régi hírt hozni , megvitatni.
Magy. UFO.Kut. Szöv. tagok is vannak a jelenlevõk közt,...valamint USA-ból is és Németbõl is folyamatosan jönnek infók . Szerencsére sok külföldi topik társunk is van!
Ha esetleg valaki úgy gondolja,...akkor azt szívesen várom(várjuk)a"UFO-król komolyan"topikban
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9003012
<#integet2>
Ha minden igaz, egy stabil és átjárható féregjárat "elkészítéséhez" (Lyuk létrehozása és "felpumpálása, kitágítása, stabilizálása) akkora mennyiségû negatív energiára lenne szükség, amihez jelenlegi tudás szerint egy galaxis méretû gyorsító kellene. Az érdekes viszont az, hogy a féregjárat két "vége" között lévõ idõdilatáció miatt (ami még növelhetõõ is akár) egyben idõgépként is mûködne.
Viszont nem biztos, hogy nem lehet egyébb módszerrel is negatív energiát elõállítani, valamint az se tuti, hogy nincs más megoldás ...

"Ha végtelen lenne, akkor végtelen energiája kell, hogy legyen,..."
Ezt most halál nem értem, a teljes rendszer összes energiája nulla, nem? Ennyi erõvel mondjuk plusz végtelen és mínusz végtelen összege is nulla.
Mert ha jól értettem egyensúlyi állapotban van a rendszer.

"A gyorsuló tágulás attól is lehet, hogy a robbanásnak volt akkora energiája, hogy a tágulás még mindig gyorsul. . ."

A robbanás energiája már rég eloszlott. A mikrohullámú háttérsogárzás, ami az õsrobbanás utolsó maradványa mindössze 3K hõmérsékletû (-270 celsius fok).

"Én élnék a gyanúperrel, hogy a fénysebesség nem túlléphetõ"

Mibõl gondolod? Elég sokféle elképzelés van rá. Pl. féregjáratok, warp-drive, stb.

"Emlékezzünk csak mirõl álmodoztak megboldogult õseink, az ügyeletes ábrándozók mondjuk 2500 évvel ezelõtt? Repülésrõl, meg ilyenekrõl.
Tud az ember repülni? Nem tud. Ja, hogy azok a bonyolult repülõ masinák, amelyek olyan bonyolultak, hogy nocsak?"

Az ember két dolog miatt nem tud repülni:
1. Nincs mivel felhajtóerõt generálnia (szárny).
2. Nincs elegendõ ereje hozzá.

De létezik olyan repülõgép, ami emberi erõvel is müxik. Hatalmas szárnya van, és a létezõ legkönnyebb anyagokból készült. És egyáltalán nem bonyolult, csak 2 szárny, meg egy pedállal hajtható légcsavar.
A modern repülõgépek bonyolultságának nem a repülés nehézsége az oka, hanem a biztonság.

"Féreglyukat akkor lehetne esetleg létrehozni még bonyolultabb technikával, még nagyobb energiákkal? Igenám, de a bonyolításnak, az energiaszintek növelésének is megvan a maga határa. Vannak fizikai korlátok, amelyeket nem lehet túllépni."

A bonyolultság valószínûleg nem szükséges (lásd fent). A sok energia az valóban kell, de nincs elméleti akadálya a beszerzésének. A csillagászati jelenségek elképzelhetetlen mennyiségû energiát termelnek.

"Nem, az Univerzum nem végtelen. Ha végtelen lenne, akkor végtelen energiája kell, hogy legyen, az pedig kizárt, és nem a tudomány mai álllása szerint, hanem egyszerûen kizárt. Akkor teljesen máshogy mûködne az egész Univerzum, az egész mindenség amiben élünk, és amibõl vagyunk, mint most."

Semmi baj nincs a végtelen energiával, ha a sûrûsége véges.

Akkor egyszerûbb lett volna azt írni, hogy "ez az egész hülyeség"...

"Egy-egy részleten való kiakadás elõtt meg kéne nézni az egészet, amit írt."

Elolvastam. A többire nem volt értelme reagálni.

"Abban a kontextusban lehetnek génjei."

Ettõl még nem lesz több értelme.

Ez egy igen jó érvnek tûnik.

"A gyorsuló tágulás attól is lehet, hogy a robbanásnak volt akkora energiája, hogy a tágulás még mindig gyorsul. . .Nem feltétlenül kell ebbõl arra következtetni, hogy valami plusz enrgiát szolgáltat ehhez a folyamathoz."

Ez csak akkor lehetne így, ha annak a kezdeti energiának egy része még mindig a tágulás fokozására fordítódna, valamilyen folyamat által. De hol, miben tárolódik ez az energia, mielõtt a folyamat táplálására fordítódna? Van itt egy fizikus?

"Van értelme így is, mert "szélsõséges" értékeket, mint a végtelen relatíve könnyû kezelni."

De ez csak emberi okoskodás. 😊

"Miért is törekszik minden élõlény a lehetõ legkevesebb energia felhasználására? Sõt, minden anyag?"

A két dolog (lokálisan korlátozott energiamennyiség vs. végtelen ûr) miért is zárja ki egymást? (Persze tõlem végülis lehet véges is az ûr, kit érdekel? :p)

valamit
azért ez nem ilyen egyszerû szerintem. a mi technikai civilizációnk cirka 10 ezer éves, ez csillagászati léptékkel semmi. a voyagerek amik most ostomolják a naprendszer határait(?) a 70-es években lettek ellõve, amikor az, hogy "háziszámítógép" olyasmi vizió volt talán, mint mondjuk a szomszédos cikkben a "házirobot". 30 éve!
ha egy másik civilizáció csak 5 ezer évvel jár elõrébb, az már felfoghatatlan, sõt, így visszatekinve már 2 ezer év is szörnyû (visszatekintve!, nem elõre ahogy meg aztán elképzelhetetlen) és még 2 száz is megdöbbentõ... 2005->1805, Napóleon épp császár, a haditechnikában talán már alkalmaznak rakétákat, de ezek röppályája max 1-2 km, lovon és gyalog zajlanak az ütközetek, karddal és a gránátos illetve a tüzérségi katona komoly erõ a hadseregekben... nincs vasút, Fulton gõzhajójának a kor vezetõ politikusa (Napóleon) nem látja értelmét, robbanómotor, autó, tank, repülõgép nincs (még vitorlázó se!), a korszak nagy találmánya a léggömb!, telefon, rádió, tévé nincs, számítógép, mobiltelefon, mikroeletronika nincs, angol vécé nincs, központ víz, gáz, fûtés, csatorna nincs, cipzár, tépõzár, védõoltás nincs, orvos még nem mos kezet operáció elõtt, mûanyag mint olyan nincs... stb., a világ rettentõ gyorsan változik és az, hogy éppen hol lesz áttörés sokszor kiszámíthatatlan... pl. ki tudja, hogy a rák ellenszere 1, 5, vagy 45 év múlva lesz meg? vagy az aidsé? egyáltalán lesz e? vagy mikortól fognak embert is klónozni? vagy a három sorrendjét? és ez csak három tényezõ, és lenne millió... mikor azt se tudjuk, h mikor lesz pl. euró itthon ... ezek a késhegyre kiélezett dolgok, amik a találmányoknál vannak ezek szvsz. nagyon kiszámíthatatlanok. persze lehet sejteni, hogy mik azok a dolgok, amik szóba jöhetnek a következõ 20-40-100 évben, de rengeteg mindent még csak nem is fogunk megsejteni, mert egyikbõl, vagy éppen kettõ újból olyan másik-harmadik mégújabb következik, amit így nem lehet elõrelátni...
és most gondolj bele, az ember kb. 70-80 éve ad olyan rádióadást, ami elhagyhatta a földet: 70-80 éve, ez a világ, adott esetben ugye néhány szomszédos naprendszer (talán ha nagyon ráérnék össze is lehetne gyûjteni melyek pontosan) más pontjain is csak 70-80 évig fogható, ha abban a hetven-nyolcvan évben épp megérti és tud vele kezdeni valamit, akkor se tuti, hogy úgy van itt 70-80 év távlatában, hogy ideugorjon...
na meg technika és technika is jelenthet eltérõ dolgokat, a szovjet ûrtechnika is más némileg mint az amerikai pedig azonos faj azonos problémamegoldása és olykor még lopják is egymás adatait, de a Mac Os meg a Win is más, ugyanaz pedig, és akkor egy teljesen eltérõ faj? több ezer éven át fejlesztett, nálunknál fejlettebb technikái? megkockáztatom fingunk nem lenne róla...

én életembe elõször, lassan tíz éve minden kézikönyv nélkül, meg tök ismeretlenül tettem fel egy Linuxot winyóra, hát majdnem dobtam egy hátast mire a bebootolt géppel valamit is tudtam kezdeni, pedig csak nem ismertem - egyáltalán semmit - a parancssori utasításait (meg a többit se, de ez a rész volt a leghúzósabb)... aztán marha büszke voltam mikor innen sikerült elindítanom a grafikus felületet: pedig ez nem egy idegen technika volt, de totál olyan érzésem volt a gép elõtt: villog a kurzor és kezdeni kéne vele valamit, de hogy?

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Ha a miénkhez hasonló a civilizáció, akkor kiindulhatunk abból is, hogy a mi technikai fejletségünk cspuán az utóbbi 60 évben érte el azt a szintet, hogy egyáltalán lehetõsége legyen emghallania valakinek a "hangunkat".

Ez más hasonló civilizáiókra is érvényessé tehetõ, tehát ezzel csak azt szûröd max. ki, hogy mondjuk 50 fényév távolságban a mi fejletségünkhöz hasonló civilizáció nem létezik.

Persze az sem mindegy, hogy milyen erõs az adott sugárzás, mert ugye azért mondjuk bármilyen hullámot több fényév távolságra elküldeni, hogy ott még egyáltalán kiszûrhetõ legyen a háttérzajból. . .hááát. Nem egy egyszerû dolog.
Ezt a témát nem nagyon ismerem, de nem hiszem, hogy sima földi adások érzékelhetõek lennének úgy 8-10 fényévre is. . .
mrzed001
Ööööööö
Tudod, ha a "közelben" kialakult velünk egyidõs civilizáció, akkor mikor is fogjuk fogni a rádiójeleiket ???
Ezer, vagy millió évek múlva ?
A galaxis túloldaláról meg ugyebár soha, mert van közöttünk egy "kisebb" SBH 😊))
De tudod mit, ha annyival öregebb egy faj, mint amennyivel elõbb kellett elküldeni a jelet, hogy ideérjen, akkor azért bele lehet gondolni, hogy mennyit is gyengült és torzult az a jel az évezredek alatt a csillagok, bolygók, ködök és egyéb mágneses jelenségek környékén/miatt.

A példád meg gyengusz, végülis mikor küldtél utoljára postagalambot (vagy lõtted át a szomszédnak egy nyíllal az üzid) ??
Az én példám meg azért jó, mert még jóideig nem fogunk hipertérirendszerköziextrahiperszupergyors üziket küldeni :pp

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

A gyorsuló tágulás attól is lehet, hogy a robbanásnak volt akkora energiája, hogy a tágulás még mindig gyorsul. . .Nem feltétlenül kell ebbõl arra következtetni, hogy valami plusz enrgiát szolgáltat ehhez a folyamathoz.

"Ennek így nincs értelme. Ilyen kijelentéseket csak valamire alapozottan lehet tenni. Mégpedig tudományos modellekre alapozottan. Vagy úgy érted, hogy "én nem tudom elképzelni, ergo nincs is!"?"

Van értelme így is, mert "szélsõséges" értékeket, mint a végtelen relatíve könnyû kezelni.

Miért is törekszik minden élõlény a lehetõ legkevesebb energia felhasználására? Sõt, minden anyag?
Ha végtelen energia állna rendelkezésre, akkor nem kéne ilyen csip-csup bajokkal törõdni, de valamiért nem "sétál" el a természet emellett. . .

Spórólni csak azon kell amibõl véges van. . .
"egyszerûen még nincs olyan vevõnk, amivel fogni tudnánk a fejlettebbek kommunikációját pölö"

Igen, vártam ezt az érvelést.
Íme a válaszom: ha az értelmes fajok kialakulásának a folyamata ilyen sima, akkor nyilván a sok értelmes civilizáció között, amely hozzánk képest sokkal fejlettebb, kellene lennie olyanoknak is, amelyek kb. a mi szintünkön vannak, vagyis éppenséggel rádióhullámokkal kommunikálnak, ill. kommunikáltak a múltban, mert ugye a múltbéli jeleket vagyunk képesek fogni. Ugye nem mondok azzal újat, hogy ott kint csak a nagy csend van, legfeljebb a pulzárok kacsingatnak felénk. Egyébként meg, a régi technikát nem szokták sutba vágni, pld. ma is megteszi az, hogy a szomszédhoz átkiabálok, ha épp nincs a kéznél a mobil vagy talkie-walkie.

"Akkor mostmár csak neked hiszem el amit mondasz "
Köszike! Nem fogod megbánni. :-)

A fénysebesség átléphetõ... már tudományosan bebizonyították..: Gyorsabban a fénynél

Az pedig hogy az univerzumban nincs más értelmesebb/fejlettebb faj az meg égbekiáltó baromság. Nézzük már meg a világegyetem (scak becsült) korát. Cirka 12 milliárd év. a Naprendszer kora kb. 6-7 max 10 milliárd évre tehetõ. Tudjuk azt is hogy a keletkezõ világegyetem elsõ 300ezer - 300 millió éve között jöttek létre a az elsõ csillagok galaxisok stb.. szóval akárhogy is számolom, 2 millárd év van amiben tucatnyi értelmes faj alakulhatott ki jóva l elõttünk. Szóval igencsak fiatal faj vagyunk. Ha az emberiségnek elég volt 150 millió év arra hogy az elsõ emlõsöktõl technikai társadalommá fejlõdjön akkor ugyanez az esély jóval korábban fajok tucatjaival is megtörténhetett. Hogy miért nem találkozunk velük. Még csak most kezdjük megismerni a körülöttünk lévõ világot. Nagyon sokat nem értünk még a körülöttünk lévõ univerzumból. Hasonlattal élve: Hogy érthetné meg a hangya a villanyrendõr fényjezéseit? pláne ha az számára eszméletlen magasságban van felette. lehet hogy látja de számára teljesen idegen kommunikáció. Ugyanez igaz ránk is. Vagy nem túl elütõ hasonlattal élve: Mit fogna fel egy afrikai benszülött népcsoport egy binárisan leírt számból? semmit, maximum népi motivumokat hámozna ki belõle. Szóval nem vagyunk képesek bizonyos információk feldolgozására még. Ettõl függetlenül részei vagyunk a világegyetemünknek.
De ezt már nem is nagyon kell megmagyarázni. Abból fakad a véges kiterjedés, hogy maga a tér is az õsrobbanáskor keletkezett.

"de ha valamibõl tart, akkor annak a valaminek is véges az energiája, és elõbb-utóbb el fog fogyni, így soha nem érheti el a végtelent."

De ugye az újabb megfigyelések szerint (amiket azóta többféleképp is ellenõriztek) gyorsulva tágul. Azaz valahonnan plusz energiát kap.

"Az emberi agy 4 dimenzióig van berendezkedve"

Ebben nem lennék annyira biztos. Csak ha azon az állásponton vagy, hogy pl. az összes pszi-jelenség kamu.

"és nem a tudomány mai álllása szerint, hanem egyszerûen kizárt."

Ennek így nincs értelme. Ilyen kijelentéseket csak valamire alapozottan lehet tenni. Mégpedig tudományos modellekre alapozottan. Vagy úgy érted, hogy "én nem tudom elképzelni, ergo nincs is!"?

mrzed001
Arra, hogy mennyi értelmes életet tartalmazó földszerû bolygó lehet a galaxisunkban volt egy jó kis egyenlet. Nos, az eredmény megdöbbentõen sok (persze öregszem, szóval ne kérdezd mennyi :p)

A fénysebesség nem átléphetõ. Nos erre pont a repülés ami párhuzamot von: nem tudunk repülni, midegy, hogy milyen szárnyakat is aggatunk magunkra, viszont technikával megoldottuk és tökéletesítettük a repülést, így pölö egy sas sebessége elenyészõ egy vadászgépéhez képest.
Szóval szerintem csak technika és technológia kérdése, hogy az alaptézis igazságának megtartása mellett (nem átléphetõ) is gyorsabban változtassuk helyzetünket, mint c.

"Nagyon fejlett civilizációk valszeg nem nagyon hányódnak a közelünkben, mert semmi nyomuk nem tapasztaljuk"
Ez annyira naiv kisfiús beszólás volt 😊))
Nos, te mint õsember, érzékelnéd, hogy rádióadások tömkelege zajlik körülötted a levegõben? Aligha 😊)
Meg kellene érteni, hogy a technológiai lépések visszafelé nem kompatibilisek.
Ahogy a galambposta sem jegyzi le a rádióüzeneteket, úgy a rádióvevõ sem fogja a fény/lézer jeleket ... szóval lehet, hogy egyszerûen még nincs olyan vevõnk, amivel fogni tudnánk a fejlettebbek kommunikációját pölö

Ha meg tudnám magyarázni akkor szerintem kapásból hozzámvágnának 5 Nobel-díjat, meg még a portánál egyet szuvenirbe is kapnék.

Ergo fogalmam sincs mi van utána, sõt azt sem tudom, hogy milyen a felépítése. Az emberi agy 4 dimenzióig van berendezkedve, és mégha körülötted nyüzsögnek is a négynél több dimenziók, képtelen vagy azt érzékelni. Gondolom valami nagy trükközés lehet a világegyetemmel terjedelmével is.
Amit tudunk, hogy tágul, ez már nagyrészt sejteti, hogy nem végtelen a kiterjedése, hanem valamibõl tart(ahogy Te is írtad) a végtelen felé, de ha valamibõl tart, akkor annak a valaminek is véges az energiája, és elõbb-utóbb el fog fogyni, így soha nem érheti el a végtelent.

Nem lehet úgy elképzelni, ahogyan bármelyikünk akarná, hogy mész-mész a világegyetemben és egyszercsak falba ütközöl.

Ilyen a tudomány, soha nem a dolgok legelejére és a legvégére ad választ, hanem valahogy elevickél a közepén.
norbre
Érdekesen gondolkozol.
"Én párszor megmondtam a tuttit egyébként ebben a témában."

Akkor mostmár csak neked hiszem el amit mondasz <#whatever>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Nem tudom. Én a nálam fejletlenebekkel is szoktam kommunikálni.
Belepiszkálok a hangyabolyba, megbirizgálom a hernyókat, gyíkokat, néhányukra rá is taposok - véletlenül.
Szóval valamilyen nyoma van annak a kölcsönhatásnak.

Na most errõl hogy egymás kezébe adnák a kilincset nekem a Truman show jut eszembe. Abban volt hogy egész élete során kamerán át vették és a fél világ öt nézte és csak a legvégén jött rá hogy egy mesterséges világban él...
Lehet mi is ilyenek vagyunk. Minket bámul a fél univerzum vmi jó kis péntek esti sorozat keretében csak mi nem tudunk róla.Néha néha azért beszabadul vmi fanatikus,na olyankor látunk mi ufót.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

"van egy határ amin túl már nem látunk el mert még a fénye nem ért ide,azontúl csak sötétség van"

A setétség a fejedben van, nem azontúl. Ugyanis nincs azontúl. Ahun nincs anyag (most tök mindegy, hogy anyag/energia, fekete vagy fehér vagy piros), ott nincs azontúl sem. Még sötétség sincs. Punktum.

Én párszor megmondtam a tuttit egyébként ebben a témában.
Nagyon fejlett civilizációk valszeg nem nagyon hányódnak a közelünkben, mert semmi nyomuk nem tapasztaljuk. Márpedig, idegen civiliek után kutatni csakis a Tejútrendszerben érdemes, hagyjuk most a távoli galaxisokat, idõpocsékolás ott keresgélni, ha asse tudjuk mi van itt nálunk, a Tejútban.

Még az is elképzelhetõ, hogy egyedül vagyunk értelmes lények itt a közelben.

Annyit szeretnék még leszögezni, hogy hagyjuk a hõzöngést a rendkívül fejlett technikákról. Én élnék a gyanúperrel, hogy a fénysebesség nem túlléphetõ, és emiatt lényegében ha vannak ott kint intelligens mukik rajtunk kívül, be vagyunk zárva a magunk kis világába. Nem nagyon lehet hatékonyan egymást meglátogatni. Mert ha lenne fejlett tecknika, akkor csak úgy koslatnának itt nálunk az ET-k, egymás kezébe adnák a Föld kilincsét. Értem ugye? De mivel nincs semmiféle sürgés-forgás, valószínû hogy hozzánk hasonló értelmes mukik létezése bazi ritka, tehát örüljünk neki, hogy egyáltalán élünk.

Tovább megyek. Sok hagymázas teória született itt fejlett technológiáról, féreglyukakról, téridõ görbülésrõl, téridõ ugrásról estébé. Térjünk észhez! Csodák penig nincsenek.

Emlékezzünk csak mirõl álmodoztak megboldogult õseink, az ügyeletes ábrándozók mondjuk 2500 évvel ezelõtt? Repülésrõl, meg ilyenekrõl.
Tud az ember repülni? Nem tud. Ja, hogy azok a bonyolult repülõ masinák, amelyek olyan bonyolultak, hogy nocsak? Féreglyukat akkor lehetne esetleg létrehozni még bonyolultabb technikával, még nagyobb energiákkal? Igenám, de a bonyolításnak, az energiaszintek növelésének is megvan a maga határa. Vannak fizikai korlátok, amelyeket nem lehet túllépni. Ezt, szeretjük, nem szeretjük, tudomásul kell venni.

Oldal 1 / 3Következő →