24
  • Caro
    #24
    Nem-e? :D
    http://www.sg.hu/cikkek/39162
  • BiroAndras
    #23
    Azért jócskán vannak 4-5 ezerért is 1 lemezes filmek. Az 1-2 ezresekell nincs is baj, azokat veszem én is (olyat is, ami avi-ban már megvan). Egyébként lehet valódi ISO-t is letölteni (/másolni), és kiírni DVD-re. Sőt, borítót is nyomtathatsz hozzá, pontosan olyan lesz, mint a bolti.
  • GodBadka
    #22
    Eszes Tóni. Dekódólj már egy DRM-es wmv-t, ha nincs hozzá licence-d! Nem DRM-es wmv-t meg szinte bármelyik Media Player lejátszik. Nem kell hozzá VLC.
  • hufnagel
    #21
    Maga a "dolog" jónak látszik. Első lépésnek megteszi. Mert wmv és wma formátumokért (ami feltehetőleg erősen DRM-el terhelt) én keveset sem fizetek. (Ingyen sem töültök le ilyet, nemhogy pénzért). Lossless, DRM mentes formátumért és bármely asztali számára fogyasztható video formátumért már igen. Mondjuk a számonként 1 dollár még kicsit sok, de ha esetleg elindul akkor majd lesz az még kevesebb is.
  • jocco
    #20
    15.000Ft??? hol élsz te? Menj már ki a MM s néz közül 1 kicsit, 2-5e Ft-ért vannak a dvd-k 90% s abból is már a drágábak minimum 2-3 lemezesek de 4990-ért már kaphatsz jurassic park vagy vissza a jövöbe trilógiát. Amik drágák azok a TV sorozatok de azok meg minimum 6 lemezesek, s egy félév-év mulva már azok is féláron mennek.
    Nem értem mit össze tudnak nyavajogni az emberek hogy drágák a DVD-k.
    Ami drága azok a zenei CD-k
    mert mig 5000Ft-ból veszek 3 filmet(mumia1-2, skorpió király), addig a mellet lévő pocon meg ott figyel xy 15-20 számos CD-je amiből ha van 3-5 szám ami normális(azt is unom mert a rádió már agyonjátszotta) 4000-5000Ft-ért. Ja és alig van a világon készülék ami vinné a hülye védelem miatt...kicsit magukba kellene szálni a Zenei kiadóknak...SZVSZ
  • immovable
    #19
    mp3-ért nem fizetek, max ha ape, vagy flac-ba kapnám 99 centért... mp3-t amúgy se töltök soha, ha lehet inkább ape, flac vagy DTS zenét!!!
    A veszteséges tömörítésnél (mp3) igenis hallani a különbséget, persze ha van jó cuccod hozzá!
  • Goaulds
    #18
    Engem ami megfog egy eredeti CD/DVD vásárlásakor maga a kézzelfoghatósága, szép legyen a tok illetve maga a disk is.
    Ez a megoldás, letöltögetés teljesen olyan érzést keltene bennem mint ha DC-zne az ember, tele ISO val meg MP3-al a vinyóm és még fizetek is érte.
    Inkább azt kellene elérni hogy ne 15 ezrekért adják a DVD ket hanem a töredékéért! Ekkor aztán tényleg lenne haszna minden kiadónak ugyanis, legalább is sztem nagyon sok ember kiadna egy-egy DVD ért 2-3 ezer forintot, hogy ne keljen szenvedni a sok SF védelemmel, illetve mennyivel szebb már az EREDETI DVD a polcon, mint egy ISO a HDD-n. Jaa és lehet hogy ebből a plusz pénzből többet fordítanának egy egy játék/mozi elkészitésére, és akkor lenne valami tartalma is ezeknek nem csak látványa / Tiszetelet a kivételnek/
  • assdf
    #17
    Az mp3 is veszteséges tömörités ha eddig nem tudtad volna.
  • tomo
    #16
    de en zenerol beszeltem. midvegig, csak egyesek ugy tunik nem tudnak olvasni.

  • gyandor
    #15
    Letöltöttem, kivételesen elolvastam a felhasználási feltételeket. Az a bökkenő, hogy a jutalékot csak a rendszeren belüli újabb vásárlásokra lehet felhasználni.
  • assdf
    #14
    3 mega elirtam bocs
  • assdf
    #13
    Ez csak attól függ hogy mivel tömörited és milyen bitrátával.
    Én videóanimácókat készitek és egy 10 mperces darab eredeti minőségben 200 mega. Xviddel tömöritve 30mega és gyakorlatilag megkülönböztethetetlen az eredetitől.
  • GABOR16
    #12
    Akányhárszol olvasom át, küldés elött mindig talavan elírásokkal .
    a lényeg érthető, de van egy nemtudom milyen nyelven íródott szavam :
    dokumentásióbe=dokumentációba
  • GABOR16
    #11
    Szerintem ez egy jó kezdeményezés.
    És akinek gyors netje van, az még egykis bevételre is szerttehet (hoha nemhinném, hogy túl jelentősre).
    A wmv videoformátum tömörítése szerintem egy közepes minőséget produkál. De én nem szeretem különösebbképpen használni, ha kódolok. Kis bitrátával a legjobb szerintem a VP7 es formátum (sajnos nagy a gépigénye, 1,5Ghz es P4 van minimumnak a dokumentásióbe, és tapasztalataim szerint kell is neki, esetleg kissebb gépigényű altarnatíva ami nem olyan sokkal rosszabb az az RM10 es, utána csak a WMV), 900kbps felett meg a Divx6, vagy Xvid.
  • tomo
    #10
    okosak vagytok latom, viszont azt felejtitiek el,hogy , ha boltban veszitek a zenet, ott 99 centert nem veszteseges vackot kaptok. miert e kulonbsegtetel.

    es igenis hallani a kulonbseget, a tomoritett sokkal gyengebben szol.
  • droland
    #9
    "99 centet egy vacak veszteseges fileformatumert?
    azert 0 penz jar inkabb."

    Kár, hogy maga a DVD lemezen található film is veszteségesen van tömörítve :) Vagy neked 600gigás filmjeid vannak otthon? Mert az a nem veszteséges :)
  • startmenu
    #8
    Igen, de ha valaki nem ért dekódoláshoz akkor jól ráb*ott, ha kiírja, és szeretné a divx-es dvd lejátszóján megnézni... Mert ugye eddig minden film ment neki rajta. Sz'al ez még nem az igazi. Az ár még ok lenne akár, meg az elképzelés, de a wmv...
  • Caro
    #7
    Na jó, persze tele vannak feature-ökkel, de elvileg a DRM lenne nekik a lényeg nem? ;)
    Ezért tartom érdekesnek, hogy wmv-t használnak(jó, ezt megint megeszi az emberek 99%-a, de ők eddig is megették. A maradék 1% meg majd dekódolja, és terjeszti). Amellett, hogy a tömörítése sem nevezhető igazán jónak.
  • FTeR
    #6
    egy normálisan tömörített veszteséges formátumban szabad füllel semilyen különbséget nem hallasz az eredeti és a tömörített anyag között.

    az ilyen veszteséges tömörítésekben pont az a lényeg, h az ember által nem érzékelhető részeket eltávolítja, így csökkentve a méretet. nézz meg egy .bmp-t és egy .jpg-t, ha a .jpg tömörítése a minőség megörzésére nézme minimun magas, akkor 1:1 méretben semmilyen különbség nem látható. De még kinagyítva sem feltétlenűl jön elő a különbség. A méret mégis tizedére/századára csökken.
  • tomo
    #5
    99 centet egy vacak veszteseges fileformatumert?
    azert 0 penz jar inkabb.

    adjanak el lossless cuccokat, akkor esetleg meggondolna az ember.
  • pemga
    #4
    mkv, ogm? :) Szerintem egyik leghasználhatóbb formátumok, mkv gyakorlatilag ugyanolyan feature-öket tud, mint egy dvd, ha nem jobbak. (Nevesített csatornák, chapter-kezelés)
  • valamit
    #3
    úgy tűnik, hogy a communizmus és a capitalizmus összeegyeztethető :) és ez jó ;) még van a fundamentalizmus mint problema, de az is megoldható szvsz. ;)
  • Mice
    #2
    Úgy tűnik, a hollywoodi filmstúdiók vezetői kezdenek rájönni arra, hogy nem érdemes széllel szemben pisálni... :)
  • Caro
    #1
    :)
    Jó vicces, hogy a wma-t és a wmv-t választják, ugyanis a VLC mindkettőt lazán dekódolja(az újabb változat már a 3.0-s wmv-t is)
    Szóval jobb lenne, ha inkább valami rendes fileformátumot találnának ki.