Fehér foszfor: szórd meg és süsd ropogósra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Erre egy huszarvagassal had valaszoljak: Ha NEM MENTEK volna oda(onkent!), nem kellet volna ezt a torturat felvallalniuk. Amit irtal szomoru, es valoszimu egy eleten at megroppantotta oket, akarcsak azokat akik a legiobol jottek vissza. Itt Mo.-n is tobb esetrol took, de nagyreszt bortonben vannak az ipsek, mert egyszeruen keptelenek voltak beilleszkedni a tarsadalomba.
Amirol irtal az a haboru, amugy amit meg szornyubbnek tartok, de senki sem beszel rola sokat, amikor egymast lovik le tevedesbol.
Szal osszesegeben ezekre gondoltam, hogy akinek nincs ennyi esze, hogy ezeket felerje... szal az gaz.
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Gondolkozz el azon hogy néha elolvasol pár hozzászolást (pl. #95), nem csak írsz! Összeesküvés elméletekkel már tele a padlás, annyit is érnek. Ez a Kovács Pista haverjának ismerõse mint "szagértõ" jól megaszondja hogy ufót látott féle sztorit már senki nem veszi be. Vannak tények és ferdítések. Engem csak az elõbbiek érdekelnek.
Vehetnek a terroristák is revansot vélt "sérelmeikért", de számoljanak vele hogy rajtuk is revansot vesznek a valódi sérelmekért! Ez van. A bûnösök bûnhõdjenek, ne az ártatlanok. Ez az egész csak akkor fog véget érni ha az arabok végre befejezik más népek gyilkolását. Akár önszántukból, akár mert szemükbe süt az atomszél.
Erdekessek: Tudja valaki, hogy a robbano loszereket pl: DUMDUM, nem tiltottak-e be, elo erok ellen ? Mert en ugy emlexem, hogy igen..
Úgy próbálsz értelmezni egy eseményt és a benne résztvevõket, hogy nem vagy tisztában azzal, pontosan mi is történt. Talán feltünt, hogy ódzkodom a véleményezésrõl a katonák illetve az ellenállók részérõl. Nem ok nélkül. Még én sem ismerem a pontos eseményeket, pedig végighalgattam két elõadást az Al-Faludzsai eseményekrõl, és napokig túrtam a netet a vele kapcsolatos dolgok után.
Az Al-Faludzsába vezényelt katonák jó része cseppett sem élvezte az egészet. Egy olyan városba parancsolták õket, ahol a hírszerzés szerint több ezer felkelõ vár rájuk (késõbb kiderült, hogy ez erõs túlzás volt), ahol az ellenség legtöbbször nem bocsátkozott nyílt harcba, vagy ha igen, akkor is csak rövid fél-egy perces támadást hajtottak végre, majd a házakon keresztül a helyismeret elõnyével felvértezve nyomtalanul felszívódtak. Nem élvezték azt, hogy a "hullaszámoláskor" kiderült, hogy az áldozatok között rengeteg civilt találtak, akik egyértelmûen nem is akartak harcolni. Egyáltalán nem érezték jól magukat akkor, amikor egy reflexszerûen leadott lövés után kiderült, hogy a sarkon feltünõ ember kezében nem fegyver volt, hanem egy szatyor száraz kenyér. Nem esett nekik az sem jól, hogy az Al-Faludzsai harcok alatt, illetve egy ideig utána is teljesen letiltották az érintkezést a családtagokkal (se E-mail, se telefon). Ahogy annak sem, hogy a harcok borzalmaitól lelkiismerti válságba került katonák blogjait bezáratta a Pentagon, nemzetbiztonsági okokra való hivatkozással.
Szóval óva intenélek attól, hogy szûklátókörûen véleményt alkoss olyan emberekrõl, akikrõl nem tudsz eleget...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Gondolkozz el azon, hogy hogy kerultek a talibokhoz Stinger raketak ?(Mielott meg az aradi vertanukhoz megyunk vissza😊A CIA akkori vezetoje ezt szepen elmondta egy doksi fimben a Discovery-n, hogy hogy talaltak meg az utat, hogy amerikai fegyvert adjanak a taliboknak, de azé megse robbantsak ki a 3. vh-t az oroszok ellen, hogy kepeztek ki oket, bunkerrendszerek kiepitese , stb stb. Szal egyik 19 masik 1 hijjan 20... Te mit csinalnal ha itt nalunk lenne Iraq, eys te epp csetelsz, amikor pl egy foszforgranat robban a lakasotoknal.. mert epp oda talat, lemeszarolva a fel csaladot... Biztos vagyok benne, hogy NEM az aradi vertanuk jutnanak estedbe😊, es keves valasztana el attol, hogy revansot vegy, ugy ahogy tudsz...
szted mit csinalnak azzal aki biztosan terrorista??
Én flexxel vágnám ezeket apró darabokra, annál tuti humánusabbak. 😄
Akkor akár meg is mutathatta volna Szadi az ENSZ ellenõröknek hogy nincsen. Saját maga keltette a gyanút hogy van, szeptember 11. után meg érthetõ hogy az amcsik tutira akartak menni. Volt lehetõségük az irakiaknak elkerülni a háborút, de õk ezt választották. Megkapták.
3. Tömeggyilkosságokat és háborús bûncselekmények sorát követik el. Tény.
Igen, amikor Szadi vegyi rakétákkal irtotta ki a kurd és déli siita falukat.
Akkor összegezném a tényeket, találgatások nélkül, és aztán adjátok össze, mennyi 1+1:
1. Nem volt tömegpusztító fegyver Irakban, és errõl a döntést hozó embereknek igen pontos fogalma volt.
2. Az olajért mentek oda, tehát ez egy jól bevált, megszokott rablóhadjárat. Hogy ennek ugyanúgy vallási illetve itt fõleg humanitárius (mentsük meg szegényeket a vadállat Szaddamtól) dimenziót adtak, mint annó a keresztesek, hát Istenem😊.
Én 4. pontnak odatenném, hogy a politikai döntés is áll vagy állhatott a háttérben, miszerint Szaddamot mindenképpen el akarták távolítani a hatalomból. Ugyanakkor most megint eltértünk a témától, mert én az Al-Faludzsai eseményeket kommentáltam, nem pedig az iraki háborút. Az más lapra tartozik, és meglehetõsen unom már 1000x-re ugyanazt leírni: hiába próbálod rajtam élesíteni a kést, én sose írtam olyat, hogy Iraknak vegyi fegyverei voltak 2003-ban (korábban voltak - ez viszont tény), sose írtam olyat, hogy az Iraki háború inditékai, maga a háború elindítása megfelelõ "gyõzelem utáni" terv nélkül vagy a háború utáni kapkodó megoldások helyesek voltak. Te pedig most azt akarod beállítani, mintha én ilyesmit állítottam volna.
Vagy hogy annó a saját katonáikon, és civileken tesztelték az atomrobbantás biológiai hatásait?
Ilyenek voltak kismillió helyen, Európában (pl. az Angolok is a saját katonáikon tesztelték a mustárgáz hatásait), a Szovjetúnióban, Kínában, Japánban, stb.
Tehát nem egyedi eset, és feleslegesek az eféle kitõrések, hogy hé, azok az átkozott amerikaiak miket csináltak. Mert ugyanezt csinálták az Angolok, a Franciák, az Oroszok, stb. is.
Nem értem, ki az az elmebeteg, aki azt mondja, pont az emberi oldalát kell elhanyagolni a dolgoknak, és a rideg számokat, stratégiákat kell figyelembe venni. Emberek vagyunk, nem?
Hol mondtam olyat, hogy el kell hanyagolni az emberi oldalát? Tettem egy stratégiai elemzést. Pont. Olyasmit próbálsz megint rámeröltetni, ami nem igaz. Ennyire kell egy célpont, akit tudsz sértegetni, és pont engem találtál meg? Mert akkor semmi gond, csak nem itt van ennek helye!!!
1. Miért bújnak a terroristák civilek háta mögé? Ki lehet állni a katonák ellen hogy itt vagyok, ide lõjetek!
2. A pereputtyuk miért hagyja hogy fedezékül használják õket? Azért mert segítik a terroristákat, tehát õk is résztvevõi a bûncselekményeiknek.
3. A legtöbb "arab civil áldozatos" fotó úgy készül hogy a terroristák kezébõl kiveszik a kalasnyikovot, majd lefotózzák õket mint "ártatlan civileket". Egyenruha sose volt rajtuk, azt nem mernek felvenni, mert félnek hogy akkor kitûnnének a tömegbõl. Egyszerûen gyávák.
Tudod mi a különbség a szabadságharcos és a terrorista között? Az aradi vértanúk, azok hõsök voltak. Nem bújtak nõk és gyerekek mögé, vállalták a halált is eszméikért, ezért hívjuk õket hõsöknek. És az arab bûnözõk? Azokat egy szeinten mered említeni az aradi vértanúkkal?
Annál is állatabbak.
Több terrorista szervet létezik más és más indokkal robbantanak, de hogy ok nélkül egyik sem az biztos.
Azt ürügynek hívják, nem oknak. Tudod,mint amikor a lengyelek "megtámadták" a hitleri németországot hogy az lerohanhassa õket. Én se nyírhatlak ki téged azzal hogy nem tetszik a fejed, a terroristáknak sincs ez megengedve. Ha megteszik, azzal köztörvényes bûncselekményt követnek el, amiért bûntetés jár. Ennek tudatában csinálják, tehát vállalják amit érte kapnak, egy szavuk se lehet panaszra.
Ha csak abbol indulunk ki, ahogy a civileket meg mindenkit meszaroljak iraqban, szted mit csinalnak azzal aki biztosan terrorista??
Marcsak éppen atomot nem kaptak az iraqiak, mit ertesz tutyimutyisagon?(remelem a velemenyedet nem G.Bush es a BBC kozvetitesei alapjan fogalmaztad)Illetve gondolkodj el, hogy miert pont az amcsikat es a briteket b@szogattjak most a "terroristák"?
Roppant kegyes vagy hozzám: imádom a magas labdákat leütni!😉)))
"Nem feltétlen magát a háborút védem, de a háború, mint eszköz akár elfogadjuk, akár nem, az emberi természet része. Lehet sokmindenen vitatkozni, de ne álltassuk magunkat azzal, hogy egy olyan világban élünk, ahol észérvekkel és párbeszéddel oldjanak meg minden felmerülõ problémát."
Na most te komolyan el tudod képzelni, hogy a XXI. szd elején monnyuk Európa és Japán, vagy az EU és Amcsi között valami konfliktus odáig fajulna, hogy tárgyalás helyett inkább odab.sznának egymásnak? Persze vannak olyan országok, amik alapvetõen aggresszív külpolitikát folytatnak, pl ilyen sajnos az USA vagy akár Kína is. De azért vannak kivételek, olyanok akik képesek és komolyan veszik Pl az ENSZ alapító okiratát! Mekkora hülyék, nem?
"De például a Talibán elûzését szép szavakkal és diplomatákkal nem lehetett volna megoldani."
Miért megpróbálták? Szerintem egy ultimátum átnyújtása, még meglehetõsen messze van a tárgyalásoktól.
""A háborúnak mindíg is voltak szabályai."
Jó. Légyszives írd le, milyen szabályai is vannak. Én nem tudok ugyanis ilyesmirõl, most legalább felvilágosulhatok...""
Ajánlom figyelmedbe a háború történetérõl szóló írásokat, ahol elolvashatod, hogy már az õsi társadalmak hogy ritualizálták az egészet. Vagy pl az aztékok hadviselése is elég különös volt (számunkra), hiszen ott az ellenséget fogjul ejtették. Ha pl ott neki álltál volna mészárolni akkor valszeg elõbb vágnak kupán a cimbieid, mint az ellenség, hogy mi a f.szt csinálsz?
De az európai hadviselésben a fehér zászlós emberkék meggyilkolásának tilalma is egy olyan szabály ami azért jó pár évszázada él, akár íratlanul is. Aztán bizonyos úgymond lovagiassági szabályok, vagy hogy sokáig volt az az ókori népeknél (akár a rómaiaknál is) divat, hogy csak a vezérek csaptak össze és az döntötte el, hogy ki nyert. stb stb stb.
"Milyen politikusok ültek például le az Afganisztáni hadmûveletek után megbeszélni, hogy most melyikük is nyert? Mert nem tudok arról, hogy a Talibán képviselõit meghívták volna ilyesmire."
És ki mondta neked, hogy az afganisztáni hadmûveletek befejezõdtek????!!!!!!
Vietnám:
Na akkor döntsük már el, most akkor vesztettek, vagy gyõztek az amcsik? Elérték a politikai célokat?
Szerintem nem! Az hogy hány kitüntetést osztottak ki, meg milyen hatékony volt, bizonyos területeken a hadsereg az egy dolog, ha a lényeget nem érték el. A hadseregeket a politikusok pénzelik, hozzák létre, olyan ellenség ellen amit õk jelölnek ki. Esetleg megkérdeznek néhány szakembert hogy ezt hogy csinálják. Na most, ha ezt az ellenséget a politikusok még se tudják más belátásra bírni, még katonai eszközökkel sem, akkor az a háború elveszett, és a hadsereg legyen bármilyen drága és látványos, valójában használhatatlan. (Te is ezt írod a városi harcról feljebb.)
"Ugyanezt csinálta hajdan Anglia, és ugyanezt csinálta a hideghárobú alatt az USA mellett a szovjetúnió, és ugyanezt csinálja ma Oroszország és Kína is, a saját kis határmesgyéjén. A nagy hatalmú országok mindig is visszaéltek a hatalmukkal, és a saját életformájuk "védelme" érdekében mindig is követtek el túlkapásokat."
Minden szóval egyetértek, és legfõképp a múltidõ használatával. Örülnék ha mindenki megértené, hogy ez a XXI. szd. Tök mindegy hogy ma már nem létezõ birodalmak mit csináltak a a XIX. szd-ban, ha ma már egy globalizált világban, már nem csak azoknak a nagyhatalmaknak lehetnek ilyen globális hatásai, és ezért nem kellett attól félni, hogy a dolog visszafelé sül el. Ma már egy fegyveres ellenzéki csoport képviselõje átutal némi kézpénzt, felül a legközelebbi járatra, és elmegy NY-ba, LA-be, vagy Londonba és megszervez egy robbantást! A globalizáció minden téren mûxik, nem lehet a civilizált világ határain kívül tartani a túlkapások hatását. Mint pl hogy az Angolok csak a niggereket, meg az indiaiakat géppuskázták, és európába nem is engedték be ezt a veszélyes fegyvert! Az a puska amit Irakban sütnek el itt is fog áldozatot szedni!!!!!
Amcsi gyarmatok:
Hát jól el is vesztzette a gyarmatait😉)))
A kubai kérdést a mai napig kissé túlreagálják. Tökéletes jelképe annak, hogy amerika egy erõs gazdasággal rendelkezõ kereskedõ ország, a legnagyobb erõforrásokkal, aminek a kultúrájából hiányzik a kellõ elszántság és egység ahhoz, hogy klasszikus értelemben vett nagyhatalom/birodalom válljék belõle. A demokraták ezt elfogadják, a republikánusok meg gutaütést kapnak tõle!
Ezt a világon amúgy mindenki látja is rajtuk, és mindenkinek tetszett az az amerika ami nem úgy viselkedett mint egy birodalom. De a repubi elnökök, mindíg nekiállnak hülyét csinálni magukból, és úgy viselkednek mintha valódi birodalmuk lenne.
"Márpedig az általad említett Amerikai Vietnami háború elõtt volt egy Francia-vietnami háború is, lévén a mai Vietnam egykor Francia gyarmat volt. Szintén Franciaországgal kapcsolatban lehetne még említeni Algériát, például..."
Hát pont ezt mondom én is! És melyik ország az EU-n belül, akik most a legjobban ellenezik az Amcsik "3. világbeli" háborúit, és talán nem csak a szokásos gáncsoskodásból? Remélem hogy vannak akik valóban képesek tanulni a hibákból, és nem ismétlik meg azokat újra és újra!
Túlkapások:
Egy fegyelmezett, jól megfogalmazott, reális célokkal ellátott hadsereg nem ér rá a hadmûveletei közben túlkapásokat csinálni, még ha az ellensége tanácstalanságában ezzel is foglalkozik.
"Én személy szerint egy kicsit úgy érzem, hogy egyfajta divat lett az USA-t szídni most, mert kétségkívûl az egyetlen valódi szuperhatalom, és valóban elkövet mindenféle dolgokat, amelyeket a közerkölcs sérelmez."
Én meg úgy érzem, hogy mindíg akad valaki aki megvédi Amerikát, még akor is amikor látható, nyílvánvaló hazugságokat, erkölcstelenségeket és jogsértéseket kell megmagyarázni!
Szerintem ezt a szuperhatalom dumát el lehet felejteni!
Ha egy hatalom nem túl nagy népességü országokban (Irak, Afganisztán, korábban Vietnám, vagy Korrea)is csak bénázik, akkor az olyan nagyhatalmakkal mit tudna kezdeni, mint Oroszország, Kína, Japán, az EU, de akár Pakisztán is!
Mik is a háború utáni igazi/egyértelmû amerikai katonai "sikerek": Grenada! Wow ez igen!
Kuvait! Szuper!
Hány négyzetkilóméteresek, mekkora lakosúak is ezek az országok?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Lehet, hogy ott kene kezdeni, hogy azokat az embereket akik ezt elvezik, es csinalni akarjak, ki kene loni a Nap fele... Hiaba lennenek a "vegytiszta" dontesek, ha nem volna olyan aki elvezne a gyilkolast.
Lol, persze, ez a tipukus "elõször VISSZAütött" kategória... Megnézném ugyanezt mondanád-e akkor is ha a családtagjaidat kiskanállal kapargatnád le a falról, mert egy repülõszõnyegesnek épp õket volt kedve felrobbantani. Lásd a legutóbbi Jordán szállodarobbantások. Ezek a saját fajtájukat is legyilkolják, tökmindegy nekik hogy kit, csak kéznél legyen, a te torkodat is ugyanúgy átvágná az al Zarkavi ha tehetné, ne hidd hogy azért mert sztárolod õket, megkegyelmezne. Hitler is azért gyilkolhatta végig egész Európát mert a szövetségesek tutyimutyi hozzáállása ezt lehetõvé tette. Vagy ugyanígy a szerbek a NATO szeme elõtt nyírták ki egész Srebrenicát, jó hogy nem segítettek is nekik. Most az arabokat hagyják ugyanígy szabadon garázdálkodni, meg is van az eredménye. Rendet tenni csak erõs kézzel lehet. Aki nem tiszteli mások jogait, annak nincsenek jogai. A terroristáknak csak meghalni van joguk.
😊 Hát, én nem tagadom, hogy "vegytiszta" (gyönyörûen eltalált szó) stratégiai döntések állnak a háttérben, csak épp ez az óriási baj, hogy ezt teszik egy nemzettel hidegvérrel.
Akkor összegezném a tényeket, találgatások nélkül, és aztán adjátok össze, mennyi 1+1:
1. Nem volt tömegpusztító fegyver Irakban, és errõl a döntést hozó embereknek igen pontos fogalma volt.
2. Az olajért mentek oda, tehát ez egy jól bevált, megszokott rablóhadjárat. Hogy ennek ugyanúgy vallási illetve itt fõleg humanitárius (mentsük meg szegényeket a vadállat Szaddamtól) dimenziót adtak, mint annó a keresztesek, hát Istenem😊.
Tehát gyakorlatilag odamentek csinálni egy gyarmatot, bábkormánnyal. Demokrácia? Köpnöm kell.
A "War on Terror" szöveg alkalmazása Irak esetében egyértelmûen politikai fogás, de ki volt az, aki itt mást állított?
A második fele viszont összeesküvés-elmélet, és ismét, kellõ tények alátámasztása hiányában. Ha valaki tényekkel kellõen megtámogatni, hogy az iraki felkelést valójában a fehér házból irányítják, én készséggel elhiszem. De amíg csak feltételezésekre épített elméletrõl van szó, addig csak legjobb esetben is elméletként tudom elfogadni, és nem valódi "leleplezésnek".
Egyelõre valóban nincs cáfolhatatlan bizonyíték erre az elméletre, de mint elmélet nagyon is logikus, és valószerû.
Konklúzió: mikor ébredtek már fel, és jösztök rá, hogy a jóságos Amerika, a világ csendõre egy igen jól felépített imázs, semmi több? Hogy kõkemény gazdasági indokok húzódnak minden háború mögött?
És hogy tojnak még a saját katonáikra is? Az elsõ Öböl háború amerikai veszteségei talán még a 100 fõt se tették ki. Viszont több százezer amerikai katona vált harcképtelenné a háborút követõ idõszakban, a Gulf war syndrome (Öböl háborús betegség) nevû tünetegyüttestõl, ami részben az óriási mennyiségû felrobbantott vegyianyagtól és lõszertõl (gyárak, raktárak), részben a szegényített uránium lõszerektõl, részben a nem tesztelt védõoltásoktól következett be.
Vagy hogy annó a saját katonáikon, és civileken tesztelték az atomrobbantás biológiai hatásait?
Vagy hogy az eugenetika az amerikaiak találmánya, nem a náciké? Õk csak átvették. (Eugenics=racial hygiene=fajhigiénia. Alacsony intelligenciájúnak tartott gyerekek ezreit kényszersterilizálták a szabadság és demokrácia hazájában, a 20. század elején. Természetesen az elmebetegek alapból ide tartoztak. A németek jobban kiterjesztették ezt, de innen indult.)
Szóval nem jobbak õk se a "deákné vásznánál". Csak jó a sajtójuk, ennyi.
Nem értem, ki az az elmebeteg, aki azt mondja, pont az emberi oldalát kell elhanyagolni a dolgoknak, és a rideg számokat, stratégiákat kell figyelembe venni. Emberek vagyunk, nem?
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
A probléma az, hogy az Al-Faludzsai harcok úgy kezdõdtek, hogy körbekerítették a várost, és csak a gyerekeket, a nõket valamint a nagy öreg férfiakat engedték csak elmenekülni. A cirka 15-55 év közötti férfi lakosság pedig a városban maradt. Közülük sokan fegyvert fogtak végülis kétségbeesésükben. Az egészet viszont az hadvezetés úgy kezelte, hogy a városban minimális a civil lakosság száma, a katonák tehát úgy kezelték a problémát, hogy ha valaki nem feltartott kezekkel jön elõ az épületbõl, az ellenség. Tehát a harctéri körülmények között úgy vélelmezték, hogy az ellenállók ellen vetették be a fehérfoszfor töltetû gránátokat. Csak a probléma az volt, hogy sok esetben az épületben nem, vagy nem csak ellenállók voltak...
Ha neked ez a konklúziója ennek az ostromnak, az végtelenül szomorú. Ha esetleg még közölnél egy statisztikát az USD/hulla arányról, az feltenné a pontot az i-re. A tárgyilagosság és az érzéketlenség két különbözõ dolog.
Írjak egy velõs, síró lelkû esszét az Al-Faludzsában elesett iraki felkelõk, amerikai katonák és ártatlan civilek, valamint a túlélõk lelki és testi szenvedéseirõl, csak mert te ezt az oldalát vagy hajlandó látni? Pedig az ottani fájdalmas tettek hátterében vegytiszta stratégiai döntések állnak, és a világ felé történõ elszámolás sem érzékletesebb. Én pedig ez esetben nem a harctéri györtrelmek leírását, hanem egy stratégiai elemzést tettem. Ugyanis "fent" errõl szólt az Al-Faludzsai csata is.
Nem tudom, mikor esik már le mindenkinek, hogy a "War on terror" egy gondosan megkomponált fedõtörténet, és vajon kik finanszírozzák a gonosz arab terroristákat és vajon mért derül ki oly sokszor, hogy a hatóságoknak elõzetes tudomásuk volt a merényletekrõl. Bûûûzlikk'
A "War on Terror" szöveg alkalmazása Irak esetében egyértelmûen politikai fogás, de ki volt az, aki itt mást állított?
A második fele viszont összeesküvés-elmélet, és ismét, kellõ tények alátámasztása hiányában. Ha valaki tényekkel kellõen megtámogatni, hogy az iraki felkelést valójában a fehér házból irányítják, én készséggel elhiszem. De amíg csak feltételezésekre épített elméletrõl van szó, addig csak legjobb esetben is elméletként tudom elfogadni, és nem valódi "leleplezésnek".
In 2001, Tenet Said Iraq Posed No Threat Secret CIA Testimony Undermines Bush, Again
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Azt azért nem mondanám, hogy Groznijhoz lehet hasonlítani, az inkább a nagy katonai balfogások közé tartozik (mármint az elsõ ostroma).
Hát, történelmi párhuzamot vontak, ennyi az egész. Hogy a fehér foszfor tiltott-e, errõl folyik a vita, de polgári lakosság ellen az tudtommal.
Röviden és tömören: egy alapjában véve elhibázott hadmûvelet, amely eredetileg azt bizonyította volna be, hogy az USA igenis képes komoly csapást mérni a felkelõkre, gyakorlatilag viszont csak azt érte el, hogy porig romboltak egy várost, néhány száz felkelõt, valamint (becslések szerint) néhány ezer civilt megöltek, és mindezt úgy, hogy kristálytisztán bebizonyosodott, hogy nem képes a világ legerõsebbnek tartott hadserege egy városi hadmûveletben nem képes többre, mint az oroszok Groznij ostrománál.
Ha neked ez a konklúziója ennek az ostromnak, az végtelenül szomorú. Ha esetleg még közölnél egy statisztikát az USD/hulla arányról, az feltenné a pontot az i-re. A tárgyilagosság és az érzéketlenség két különbözõ dolog.
Az USA igenis képes komoly csapást mérni a felkelõkre😊)))))) Ja, az egész bolygót el tudnák füstölni egy röpke negyedóra alatt. Nem tudom mit szólnál hozzá, ha itt lenne olaj, és minket írtanának, mint a patkányokat. Kíváncsi lennék, akkor is ilyen "szakszerû", tárgyilagos és "realista" lennél-e.
Nem tudom, mikor esik már le mindenkinek, hogy a "War on terror" egy gondosan megkomponált fedõtörténet, és vajon kik finanszírozzák a gonosz arab terroristákat és vajon mért derül ki oly sokszor, hogy a hatóságoknak elõzetes tudomásuk volt a merényletekrõl. Bûûûzlikk'
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
Sokkal inkább azt mondom, hogy egyáltalán ne menjen ki... persze az már parancsmegtagadás... akkor talán ne menjen katonának és ne fényképezze magát megkínzott emberekkel. Ez így persze általánosítás... ilyen is van és olyan is.
"Azok, akik bevásárlópiacokon bombákat robbantanak, azok a vallást csak eszközként használják. "
Aham gondolom csak szórakozásból robantják fel saját maguk... azért nem annyira állatok, mint te azt hiszed... semennyire sem azok, max a hazaszeretet és a szabadság utáni vágy ennyire szélsõséges lépésekre készteti õket. Persze, hogy nem ez a módja, persze, hogy ez így terror... de az ok a lényeg.
Nagyon sok kell ahhoz, hogy egy ember 2 kiló tnt-vel a hasán besétáljon egy bevásárlóközpontba.
"Apropó, megkérdezném, hogy mennyivel etikusabb civil ruhában, lesbõl hangtompítós mesterlövészfegyverrel embert ölni? Vagy utak mentén elhelyezett távirányított bombákkal? Semmivel. Ha lovagias háborút akarsz látni, akkor kerüld a való életett..."
Az élet furcsa helyzeteket szül... lehet, hogy 20 év múlva a hazánk, családunk védelmében én adogatom majd a lõszert, te meg célzol és lõsz.
Gondolom érted mire célzok ezzel.
Tényleg nem etikus, de háborúban semmisem az... persze könnyebb 9-10km-rõl megnyomni a release gombot és egy pixeles képernyõn bámulni, hogy ez a 2 futó pixel már nem fut. Ez persze nem egészen így van, de a lényege sajnos ez.
Több terrorista szervet létezik más és más indokkal robbantanak, de hogy ok nélkül egyik sem az biztos.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A másik fele pedig maga az Al-Faludzsai hadmûvelet, amelyrõl már írtam a Haditechnikai Topic #12381-es hsz-ében.
Röviden és tömören: egy alapjában véve elhibázott hadmûvelet, amely eredetileg azt bizonyította volna be, hogy az USA igenis képes komoly csapást mérni a felkelõkre, gyakorlatilag viszont csak azt érte el, hogy porig romboltak egy várost, néhány száz felkelõt, valamint (becslések szerint) néhány ezer civilt megöltek, és mindezt úgy, hogy kristálytisztán bebizonyosodott, hogy nem képes a világ legerõsebbnek tartott hadserege egy városi hadmûveletben nem képes többre, mint az oroszok Groznij ostrománál.
Az tény, hogy nem vetettek be harctéren vegyi vagy biológiai fegyvert, igaz nagyon komolyan foglalkoztak efélék kutatásával. Amikor 1940-ben Anglia felkészült a német partraszállásra, reális lehetõségként készültek arra, hogy mustárgázt vetnek be a németek. Ilyesmire a németek mégsem készültek.
Ha mégis megtették volna, akkor utána az angolok is vegyi töltetû fegyvereket vetettek volna be, ez pedig istentelen méretû pusztításhoz (az atomfegyvereket leszámítva) vezetett volna. Mivel pedig a németek nem nyúltak vegyi fegyverekhez, a szövetségesek sem tettek ilyet. Aféle hideg hárobús kölcsönös sakkbantartás... Mindkét fél tudta, hogy a másiknak is vannak vegyi fegyverei, és tudta, hogy mire lenne képes vele.
A katonának viszont nem az a dolga, hogy gondolkodjon, hanem hogy a célokat elérje. Amit Xantia ír, egyszerû hétköznapi harctéri gondolkodás. Lõnek rád egy házból. Nem azon kezdesz el filózni, hogy vajon vannak-e civilek a házban, hanem azon, hogy tudnád a bent lévõ ellenséget megsemmisíteni. Ez a dolgod, ezért vagy ott.
Érdeklõdni szeretnék, hogy szerintetek MI AZ OKA A TERRORIZMUSNAK?
A Koránban világosan le van írva, hogy az igaz hívõ csak akkor ragadhat fegyvert/folyamodhat erõszakhoz más nációkkal szemben, ha azzal a saját népét védi.
Kevered a szezont a fazonnal. Azok, akik bevásárlópiacokon bombákat robbantanak, azok a vallást csak eszközként használják.
10000 méterrõl bombázták Bagdadot, "bátor férfiak, kitûnõ katonák"... gyáva szarok, nullák.
A háborúban a cél az ellenség elpusztítása a lehetõ legkisebb saját veszteséggel. Minden épeszû katonai/politikai vezetõ erre törekszik, és nem érdekli õket a lovagiasság, mert a háború a gyõztesekrõl és a vesztesekrõl szól.
Apropó, megkérdezném, hogy mennyivel etikusabb civil ruhában, lesbõl hangtompítós mesterlövészfegyverrel embert ölni? Vagy utak mentén elhelyezett távirányított bombákkal? Semmivel. Ha lovagias háborút akarsz látni, akkor kerüld a való életett...
Az egész terrorizmus az EU és USA ellen szinte azonnal leállna mihelyst kitennék a lábukat onnan ahol semmi, de semmi keresnivalójuk nincs.
Kiváncsi lennék, hogy akkor szerinted Jordániában, Szíriában vagy Egyiptomban akkor miért robbantgatnak a terroristák?
Nem feltétlen magát a háborút védem, de a háború, mint eszköz akár elfogadjuk, akár nem, az emberi természet része. Lehet sokmindenen vitatkozni, de ne álltassuk magunkat azzal, hogy egy olyan világban élünk, ahol észérvekkel és párbeszéddel oldjanak meg minden felmerülõ problémát.
Erõs ellenérzéseim vannak például akkor, amikor valaki megkérdõjelezi az Afganisztáni hadmûveletek bizonyos eredményeit. A talibán vezetést elûzték, és az általuk felügyelt területeken ma mindenképpen jobbak az állapotok, mint mondjuk 1999-ben voltak. Lehet azután vitatkozni azon, hogy van-e egyáltalán értelme egy egységes, központi irányítású Afganisztán létrehozásán fáradozni, ahol a törzsi és hadúri berendezkedés ilyen mélyen be van betonozva. Lehet azon vitatkozni, hogy akkor miért hagynak ugyanakkor "baráti" diktatúrákat bizonyos esetekben hatalmon. De például a Talibán elûzését szép szavakkal és diplomatákkal nem lehetett volna megoldani.
A háborúnak mindíg is voltak szabályai.
Jó. Légyszives írd le, milyen szabályai is vannak. Én nem tudok ugyanis ilyesmirõl, most legalább felvilágosulhatok...
És a háború célja sem az ellenség totális megsemmisítése. Sokkal inkább demonstráció, ami után majd a politikusok majd le tudnak ûlni és eldöntik, hogy akkor most ki nyert. És ezt nem úgy döntik el hogy ki csnált ki több embert a másik közül!
Amit te írsz le, az egy bizonyos, a modern korra értelmezhetõ háború leírása. Az pedig, hogy a két fél politikusai mikor ülnek le tárgyalni az esetek jó részében az áldozatok számától is függ.
Milyen politikusok ültek például le az Afganisztáni hadmûveletek után megbeszélni, hogy most melyikük is nyert? Mert nem tudok arról, hogy a Talibán képviselõit meghívták volna ilyesmire.
(lásd Vietnám: 1-2 milkó vietnámi áldozat vs 50 ezer amcsi, még is politikailag az amcsik vesztettek)
Vietnam esetén leültek a dél-vietnami vagy az USA politikusok bármilyen asztalhoz tárgyalni az észak-vietnamiakkal?
Az USA "politikai veresége" pedig éppen annak a bizonyos cirka 50.000 halottnak "köszönhetõ", mivel a háttérországban már ezt a számot sem tartották elviselhetõnek.
Amerikát pedig több okból lehet szídni:
- Hazug propaganda: védik a békét azzal ,hogy háborúkat szítanak, és az iraki töpfe./WMD körüli "tévedés" csak nagyon lényegtelen dolog.
- Ha háborúkat nem szít, akkor országok belügyeibe avatkozik be. Ezzel megakadájozva több éves/évtizedes polgárháborúk konszolidálódását, a politikai erõvonalak letisztulását.
- Az elõbbihez kapcsolódik, hogy simán képesek diktátorokat támogatni, hatalomra juttatni, akár demokratikus erõkkel szemben is (Pinocset, Husszein, A délkoreai diktátorok - ott is csak a '90-es évek elején volt az elsõ szabad választás, stb)
Ugyanezt csinálta hajdan Anglia, és ugyanezt csinálta a hideghárobú alatt az USA mellett a szovjetúnió, és ugyanezt csinálja ma Oroszország és Kína is, a saját kis határmesgyéjén. A nagy hatalmú országok mindig is visszaéltek a hatalmukkal, és a saját életformájuk "védelme" érdekében mindig is követtek el túlkapásokat.
Kínát miért nem szídják minden második tudományos hírhez tartozó topicban az SG-n?
Én személy szerint egy kicsit úgy érzem, hogy egyfajta divat lett az USA-t szídni most, mert kétségkívûl az egyetlen valódi szuperhatalom, és valóban elkövet mindenféle dolgokat, amelyeket a közerkölcs sérelmez. De akkor is ilyen vad viták mennének, ha mondjuk az USA csak jelentéktelen középhatalom lenne, és mondjuk Venezuela lenne a világ elsõ számú katonai és politikai hatalma?
Na most lehet azt mondani, hogy minden nagyhatalom ezt csinálja.
Szerintem meg nem.
A történelem tanulságai szerint márpedig igen...
Jórészt persze lehet, hogy azért mert a többieknek kevesebb az eszközük erre. De pl az is benne van, hogy Amerika soha sem volt igazi gyarmattartó, még ha mostanában a világot úgy tûnik úgy is kezeli.
Kuba, Fülöp-szigetek?
Európa nem csak "bénasága" miatt látszólag engedékenyebb az "alárendelt" országokban feltûnõ ellenzéki csoportokkal szemben, mert elpuhultunk. Hanem mert Európa a gyarmatbirodalma szétesésekor megtanulta, hogy nem lehet a végtelenségig erõsködni, a fegyverek nem oldanak meg minden problémát, elõbb utóbb le kell ûlni tárgyalni az ellenséggel, vagy a gyõzelemrõl, vagy a vereségrõl.
Márpedig az általad említett Amerikai Vietnami háború elõtt volt egy Francia-vietnami háború is, lévén a mai Vietnam egykor Francia gyarmat volt. Szintén Franciaországgal kapcsolatban lehetne még említeni Algériát, például...
Azon kívül ha egy katonai vezetést a politikusok magára hagyják konkrét, valóban elérhetõ katona célok nélkül, akkor bizony a katonák hajlamossá válnak hogy tanácstalanságukban össze-vissza lõdözzenek, és túlkapásokat csináljanak. (PL Vietnám-Irak)
Túlkapásokat minden háborúban történtek, függetlenül attól, mennyire volt elérhetõ katonai cél. A Vietnámi háborúban például a Vietkong is végzett csúnya túlkapásokat, egyszerûen elvették a faluktól a rízskészletüket, éhezésbe taszítva azokat, akikért elvileg harcoltak. Tehát ez a példa rossz...
Meg láttam a dokumentumfilmet is, amit az olaszok csináltak a fehér foszfor bevetésérõl Faludzsában.
Elég vérforraló. A fehér foszfor a ruhát érintetlenül hagyja, a bõrt viszont a csontig leégeti, a védõruhák nem érnek sokat, ha a finom por bárhol érintkezni tud a bõrrel. Nem mintha ezeknek a szerencsétleneknek lett volna vegyvédelmi ruhája. A fotókon vegyesen voltak golyóálló mellényes katonák, gyerekek, nõk, férfiak, aki ott volt, az mind meghalt, sokakat az ágyban ért a halál. Méghozzá borzalmas módon, aki látta a hetediket, az kb. elképzelheti, hogy nézett ki egy ilyet összeszáradt hulla. Természetesen a port be is lélegezték, úgyhogy kivül-belül égtek, némi csontra égett szerves maradék az, ami maradt belõlük. Ezt soha nem lett volna szabad megengedni.
"Vallásháború dettó ua mint elõbb."
Te hoztad fel ezeket, hogy szerinted ezek valamilyen értelemben jobbak, mint a mostani háború. Nem érdekes, hogy most van-e ilyen vagy olyan.
Egyébként az iraki háború lehet vallásháború is (kereszténység vs. iszlám), lehet gyarmatosítás is (olaj), és lehet gazdasági érdek is (a nagy hidegháborús hadiipart táplálni kell). Nézõpont kérdése. Mellesleg az ókorban az összes nagy birodalom a háborúktól függött, pl. rabszolgák beszerzése miatt.
Szóval én itt cask abban látom a problémát, hogy a háború hivatalos célja túlzottan átlátszó hazugság volt, és a valódi célt nem ismerik be. Ebbõl következõen senki, még a katonák se tudják, hogy mit is keresnek ott tulajdonképpen, és emiatt még értelmetlebbenk látszik a pusztítás, mint általában. Ha megfogalmaznánka egy világos, politikailag elfogadható, és reálisan elérhetõ célt, akkor egész másképp nézne ki a dolog. Pl. az elõzõ iraki háborút sokkal kevesebb kritika érte, pedig ott is ölték az ellent ahol érték.
"a mondanivalóm lényege, az hogy amikor a háború maga válik céllá az a legrosszabb."
Nem hiszem, hogy csupán ez lenne az ok. Mindössze nem látuk világosan a valódi okot. Még Bush se lehet olyan hülye, hogy szórakozásból költsön el heti 3 milliárd dollárt, és ölessen meg egy nagy rakás amerikait.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
DE ISMÉTLEM: NEM értek egyet a terroristákkal is IGEN nagyon fájna ha valaki a szeretteim közül mondjuk a metrón meghalna, mert egy "fanatikus" robbantott. De akkor sem kezdenék esztelen öldöklésbe keleten és nem gyûlölnék egyetlen közel-keleti nációt sem. A gyûlölködés csak további erõszakot és gyûlöletet szül.
Nem szabad általánosítani. Akik az ENSZ aktivistákat megölték az egyfajta szélsõséges csoport gondolkodásmódját mutatja, mert egyszerûen nem látnak más megoldást a szabadságuk visszaszerzésére. De könyörgöm ha 2000 ember erõszakor 100.000 meg nem akkor ne szenvedjen már az a 100.000.
Háború a terrorizmus ellen... ok legyen, csinálják, de ne az Irakiakat bántsák. Persze az olaj a kulcsszó a terrorizmus fogalma mögé bújtatva.
A "dzsipszis" megjegyzésed gondold át még egyszer... kissé rasszista megnyilvánulás.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Egyébként valahol mostanában olvastam hogy amióta amerika elfoglalta irakot azóta nõt a terrormerényletek száma és az elkövetõk fõ oka az az amerikai iraki megszállás.
Nade ne keverjük össze a dolgokat.
Egy dolog ha azért szállsz meg egy országot mert abban szerinted terroristák bujkálnak meg megint más ha azért mert neked nem tetszik az aktuális amerikai ellenes rezsim illetve az õ ügyködésük.
Ugye nem gondolod komolyan hogy szaddam küldte oszamát az amcsikra?
Csupán civilek (zsidók) ellen...
Ha nem ölnél embert, akkor téged ölnének meg. Ezek az õket segítõ ENSZ / segélyaktivistákat is megölik, hálátlan kutyák, hobbiból gyilkolnak mert a munkához nem fûlik a foguk (nem rokonai a dzsipsziknek?), sokat unatkoznak, és úgy vélik ez egy jó hobbi. De nem nekünk.
Na, Hitler aztán pont a jogszabályok betartásának humanitárius mintaképe...
Elég ha csak arra gondolok hogy a komunizmus ha gyõzött volna,hát nem nagyon szeretnék abban a világrendeben élni.
Én nem vagyok háborúpárti,de azt azért be kellet látnom hogy vannak olyan dolgok amit tárgyalásokkal nem lehet megoldani.
Az olajjal kapcsolatban azért mindenkinek felhívnám a figyelmét hogy irakban az USA nem csak a saját érdekei miatt tette azt amit tett.Egyértelmû hogy az olaj nagy százalékban döntõ volt hogy katonai hadmûveletek mellet döntöttek.Az egész világ gazdasága belerokkanhat abba ha az olaj körül zûrök vannak.És ez itt európában is igaz mint mindenhol a világon.És azért arra is kiváncsi lennék hogy akik annyira kardoskodnak az USA politikája ellen,mi lenne a reakciojuk arra ha mondjuk totális gazdasági összeomlás,vegyi esetleg biológiai fegyvereket robbangatának a Londonbi metróban ,ne adj isten hazánkban az arab szélsõségesek.
Irakban nem a lakosságot bombázták meg öldösték az amik ezt nem tudom hogy honnan vette egy két hozzászóló.Persze biztosan voltak ártatlan álldozatok.De könyörgöm elõtte ezrek tûntek el Szaddam ideje allat és borzalmas dolgok történtek.Azokat is meg kéne kérdezni akik abban az idõben simylõdtek hogy mi a véleményük errõl.
Szerintem nem kívánják vissza.Azok akik akkor Szaddam gépezetében volta azok biztosan visszasírják.
AMD64(FX)