18
  • Orgi-CRPD
    Aha... Ok! Es ezt miert nekem mondod? En csak ideztem mashonnan.

Egyebkent ha X ceg egy primitiv sutter Y ceget megbiz valamivel, majd ez az Y primitiv ceg lop es 'rootkit'-et 'csinal' es ezt az X ceg kiadja a sajat nevevel az szerintem az X nevu ceget is minositi.

-Orgi-

u.i.: Meg kellene mar erteni, hogy ez a Sony vedelme, mert kifizette es megvette. :-D
  • fawcet
    Format c:
    Win reinstallt!!!
    Ne szórakozzanak már annyit vele!!!
    Nyilván Sony cd-t nem munkahelyi gépre teszik, tehát le lehet radírozni símán. Ez a legbiztosabb.
  • Yv@n
    Végeredmény szempontjából lényegtelen. Adott A vállalat, aki megvette B vállalattól a hulladékot, majd saját termékében felhasználta, így A vállalat terméke hulladék lett. A felelőségen osztoznak, meglehet hogy legközelebb A vállalat B környékére sem szagol, bár ezt kétlem, az alapján, hogy B vállalat egyik fejese A vállalatban is tevékenykedik, vagy tevékenykedett, és meglepő módon épp a legmegfelelőbb pillanatban érkezett A vállalat megrendelése az említett védelemre, ugyanis igen mélly szarban volt B... de ezt a hiba felfedezője egy 3 részes cikkben a blogján gyönyörűen kielemzi, érdemes lehet elolvasni.
  • dez
    Meg kellene már érteni, hogy nem a Sony védelme. Egy First4Internet nevű cég szállította nekik a megoldást. De azt hiszem, a jövőben nem kezdenek velük többet.
  • BlueGold
    Igen! Tényleg vannak a "securum 7-tel is bajok" Külön le kell futtatni a játékok inditása elött egy "CD emulátor elrejtő" programot. Ez bizony plussz munka.
  • Equ
    alapból nem működik az activex ff alatt, persze épp ezért ff alól el se tudod távolítani az eredeti rootkitet se... :)
    Az activex-nek pont ez az előnye, hogy bármit meg tudsz tenni vele, olyat is amit javaban sohasem (esetünkben rootkit eltávolítása), persze emiatt nagyon oda kell figyelni, hogy melyiket engedélyezed futni és melyiket nem.

Remélem örökre eltűnik a sony a hulladék termékeivel és a bicskanyitogató hozzáállásával együtt...
  • FTeR
    biztos nem, mert ha java akar elindulni, akkor kifagy :)

nem emlékszem, h bármilyen activexes extet felraktam volna. de pölö ha ms oldalra megyek ott is bejön.
    mind1 nem lényeg. csak a negatív felhangra akartam megen felhívni a figyelmet ;)
  • GulaSoft
    Az activeX szerintem nem megy ff alatt, te esetleg nem a java-ra gondolsz?
  • kbupdate
    jah, nem véletlenül butább:)
  • kbupdate
    Már támadják a (hiába) vírusmentesített PC-ket
  • Evil Merodak
    It's a Sony!
  • Orgi-CRPD
    A Sztori mégtovább folytatódik....
    "A Sony védelme 'DVD' Jon-tól lopott kódot tartalmaz"

-Orgi-
  • Evil Merodak
    Bővebben?
  • pemga
    Hátigen, libát libára halmoznak :). Vajon túléli-e?
  • Mike
    securum 7-tel is csak bajok vannak
  • dez
    Mondhatni nem jó lóra tett a Sony a First4Internet nevű cégecskével. Remélhetőleg előbb-utóbb erre maguk is rájönnek.
  • JeD
    FTeR: hat, FF alatt en meg nem lattam ActiveX-et, es amennyire tudom, nem tamogatja. Viszont le lehet tolteni hozza egy extension-t, ami kepesse teszi erre + egy masikat, amivel meg lehet hivni az IE-t(? vagy a motorjat?) egy oldal megnezesere. Ha ezeket hasznalod, akkor mukodnek alatta, es ekkor persze a biztonsagi kockazat is befigyel. Nem veletlenul hagytak ki eredetileg belole az ActiveX-et.
  • FTeR
    lehet, h tévedek, de ff alatt is müxenek az activeX-ek. ezt abból gondolom, h rengetegszer feljön egy kis ablak, h akarom-e engedélyezni (ha minden igaz a tűzfalé a kérdés), majd igen után szépen bejön a wmp beépített lejátszója.