26
-
Mipi #26 Annak örülnének ha letöltenék illegálisan a zenéiket? Inkább legyen olcsó mint illegális! -
#25 hajrá kiadók, csináljátok csak... újabb szög a koporsóba! -
PityBull #24 Úgy értem, nem alacsony ár a 99 cent egy dalért! Ha jó a nóta, annyit megér! :) -
PityBull #23 "A zenei konszernek azonban ezt az árat túl alacsonynak tartják"
Nahát! Ki hinné...?! Én nem! :DDD -
Hegyikecske #22 ", hogy az emberek vagy "olcsóért", vagy sehogy. "
Olcsóért vagy még olcsóbbért, szal nem h örülnének h bejött, újra az illegális piacra kényszerítik az embereket mer miután elhúzták az átlagos árakkal a mézesmadzagot az emberek előtt jön adrága ár, és annyit pedig nem ér, és ne belőlem akarjon meggazdagodni senki! -
intrex #21 GMilton, nem néztél véletlenül túl sok összeesküvés-elméletről szóló filmet? Mindenki ellened szövetkezik? Nem akarom elhinni. Még szerencse hogy engem ez nem érint. Tudtad hogy az Apple csak néhány centet keres dalonként? Ha tudnád, akkor másféle "csakazértis az apple tehet róla" dumával jönnél. Azt természetesen nem feltételezem, hogy ültél már apple gép előtt. -
Evil Merodak #20 Túl drága az EMI meg a többiek, inkább zárják be azokat! -
pemga #19 Ez akkor lenne igaz, ha az iTunes lenne az _egyetlen_ online zenét forgalmazó cég. A helyzet azonban nem ez. Épp a jogvédők sorolták fel kb. fél éve a regisztrált legális online zeneboltokat, valami párszáz van belőle (igaz ez tulajdonképpen 3-4 nagy, csak felszorozták az országok számával, de a 3 > 1). Nomeg azt is tudni kell, hogy iTunes csak US-ben ilyen olcsó, mert minő meglepetés ők is az 1EUR = 1USD rátán konvertálnak Link. -
GodBadka #18 "...Azt az Apple vezetőinek is tudomásul kell venniük, hogy a szupersztárok árát meg kell fizetni..."
LOL
Kapják be. 12 szám (1 album) 12 dollár. 2500 pénz kb. És nincs mindenféle kisker, nagyker árrés, meg gyártási költség. Mi a fasz akarnak többet? -
pafi #17 Az Apple egy cent körül kap abból a 99-ből.
A kiadók meg egyszerűen a vesztüket érzik, és egyre kétségbeesettebb lépéseket tesznek, ahogy ezt a sony-nál is láthatjuk. Akik ennyire kakiban vannak, azok mindent megpróbálnak.
Vannak előadók akik csak jó számokat csinálnak, és nem örülnek neki, hogy a rajongóiknak várniuk kell egy évet, mert a kiadó marketing okokból nem ad ki sűrűbben albumot. Ők itt megtehetik, hogy azonnal megjelentetik, amíg még aktuális. Sokan szerződnek emiatt diretben az iTMS-ral.
De vannak előadók akiknek kényelmes, hogy elég évente egy jó track, ami eladja a többi gyengét is az albumról. Ők nyalják a kiadók seggét. És többet akarnak azért az egy számért.
Egyébként nekem az jött le a cikkből, hogy a régi, kevésbé népszerű daloknál csökkenhetnek az árak. -
IoIa #16 Gondolom ennek az egész fizetős letöltősdihez az adta az ötletet, hogy egyes emberek zenegépekbe is hajlandók bedobálni a pénzüket. És ezt megteszik akár naponta is. Ahhoz már nincs eszük, hogy ne a zenegépbe dobálják be, hanem összegyűjtsék a zsetont, és vegyenek valami saját zenelejátszó szerkezetet. Ez a trükk az élet majdnem minden területén fellelhető: vehet az ember valami morzsát, mert nem drága. De sok kicsi sokra megy, csak az emberek többsége képtelen arra, hogy összegyűjtse a pénzt. Végülis a globalizmus egyik káros hatása, hogy azt sulykolják az emberbe a rohadt kereskedelmi médiumok, hogy élj a mának. És a sok beetetett fogyasztó úgy táncol, ahogy rángatják őket. Kb. 20 évvel ezelőtt az amerikai fogyasztói társadalom olyan távolinak tűnt, hogy azt hittem, ilyet csak azokkal a tahókkal lehet megcsinálni. Tévedtem. Mára már itthon is dübörög. Persze nem a gazdaság, hanem a hülyeség. -
fflx #15 mertugye, akik mar vasaroltak divatos eppen trendi eloadotol eppen megjelent CD-t, azok tudhatjak, hogy az elso szam a CD-n az ami eladja a lemezt. namost, ha csak ezt kell megvenni, akkor ugye az nem eri meg szegeny kiadoknak. mert ugye ki akar minden szarert kiadni meg 1 dollart, amit csak azert raktak ra a lemezre, hogy kijojjon kb. 50-60 percesre.
ugye logikus -kiadok szerint- hogy ezeket a trendi huzo szamokat dragabban kell adni :)
egyebken szerintem ismet jol tokon szurjak magukat ezzel a lepessel a kiadok -
GMilton #14 Híjjá! Na nem mondja má mr.Jobs-sem hog nem akar emelni.. Ez simán kivan találva: a végén még Jobs lesz a hős aki kiáll a népért. Frászt, ezek felosztották a szerepeket a marketing színpadán: van a gonosz-kapzsi kiadó, és van a [email protected] a jó, a net robinhoodja. Igen ám, de kitől is vásárolunk tulajdonképpen?? JÉHH... -
Yv@n #13 Ezzel csak azt nézi be az öreg, hogy éppen emiatt nem vennék soha a büdös életben műsoros cd-t. -
Béla bácsi #12 Azt az Apple vezetőinek is tudomásul kell venniük, hogy a szupersztárok árát meg kell fizetni. Ezt a süket dumát. Érdekes, hányszor hivatkoznak a "majd a piac elintézi" dumára odafenn, amikor meg tényleg elintézi, akkor jön az ehhez hasonló sírás-rívás.
Egyébként manapság a sztár meghatározás szerintem inkább degradáló, szégyellnivaló dolog. -
IoIa #11 Igénytelen zenéért egy fillért sem adok, pláne nem 1 USD-t zenénként, és pláne nem MP3, vagy egyéb tömörített formátumért. Az igényes zenét megveszem eredeti CD-n. -
Invader #10 Az a stílusú zene, amit én hallgatok, az 4-6 font egy 2-4 számos bakelit maxira.
Album: CDn 10 font, vagy 4*bakelit, darabja 5 font.
Na erre kössetek csomót.
I-tuneson, meg ehhez hasonlókon nem beszerezhető a ezen zenék 99%-a. P2Pn igen... -
#9 En maradok az orosz (allofmp3.com) 1.5$/albumnal -
assdf #8 Majd megmondom én mit fizetek a "nagy sztároknak"
Egy jó nagy ... ... ... ... ... ...-t
Ez kb. jól ki is fejezi a véleményem a kiadókkal szemben -
pemga #7 Ha jól értelmezem a lenti számok alapján az fáj a fickónak, hogy az emberek egy albumról csak 1-2 számot vesznek meg, míg cd esetén az egészet kénytelen voltak megvenni. (Hiszen ha az egészet megvennék, kb ugyanannyira, ha nem többre jönne ki.) Háát, szigorú :)). -
FTeR #6 mér, a telefon tarifa is akkor a legdrágább, amikor sokan használják... -
pemga #5 Kérem erősítsetek meg abban a hitemben, hogy az emberek vagy "olcsóért", vagy sehogy. Másrészt számoljunk csak egy kicsit: Számonként 1$, az egy cd esetén kb. 8-10-12$. Ha jól láttam, a "sztárok" új cd-it az amazon valahol 10-15$ között kínálja. (Használtan pedig az ár a fele-harmada az eredetinek.) És az cd, nem mp3. Szóval hogy is van ez?
Alátámasztás:
MTV Top 20 Albums
1. Kenny Chesney: The road and the Radio (amazon: 14$, iTunes 11$)
2. Get Rich or Die Trying soundtrack (amazon: 12$, iTunes 18$, hoppá)
3. Now, Vol #20 (amazon 14$, iTunes 20$)
4. Nickelback: All the Right Reasons (amazon 14$, iTunes 11$)
stb-stb.
Megnéztem az európai top-20-al is, hasonló a helyzet)
Ne mondjátok, hogy ők sztárok-e vagy, sem, életemben nem hallottam róluk, az MTV szerint ez a toplista.
Röviden: tényleg _ennyire_ hülyének néz? -
LaPalma #4 a "szupersztárok" zenéiből többet vásárolnak, tehát több a bevételük, mint a kevésbé ismert előadóknak.
a kiadók valami nagyon érthetetlen logika szerint gondolkodnak -
Inquisitor #3 Még az MS is megmondta, hogy a kiadók telhetetlenek :)
Márpedig ha egy főzsugori cég is ilyet állít ... -
Norbi7 #2 Túl olcsó? Na majd ennyit sem kapnak! -
szombi #1 Egy remek példa, mikor az emberi rosszakarás és a kiadók irigysége már a piaccal is szembepisál.
A kiadókat nem érdekli, hogy több a bevételük az alacsony árak mellett.
Csak az érdekli őket, hogy ne tölthesse le minden paraszt az mp3-akat.
Itt nem a kapzsiság, nem a piac a hibás. Csakis az emberi irigység!