172
  • Anubys
    Ja, lefag y avindóz, akkor egy bársonyos női hang közli, hogy "Ugyá' kuka kulát, mer' az jó"... :)
    START menü helyett "menszeszelj-vibress-betétbe" menü, Internet Explorer helyett MekkDumálsz Explorer, etc... Brave New World. :)

Amúgy, ha nem lesz zavaró a dolog, engem nem idegesít. Majd meglátjuk.
  • warhammerLINUX
    Na, "csövörből vederbe", étesnek a ló túlsó oldalára. Ingyenes lesz, de aki nem azt használja azt lelövik, úgye ?
  • GulaSoft
    Na a sok windows fan-nak üzenem, akik eddig a linuxot szapulták, hogy ez helyzet sem jöhett volna létre ha nincs a linux.
    Az os-be integrált reklám teljesen valószínűtlen, hisz egy év alatt annyit változik a piac, hogy az egy éve beleiktatott rekéám régen érvényét veszti, és a nem ms tűzfalon meg nem fog beengeni semmi szutyok frissítést a rendszerbe, arról nem is beszéve, hogy az online frissítés mekkora kockázatot jelentene, hiszen meddig tart feltörni egy szutyok winfos védelmet és a sját reklámaiddal megbombázni a hálót!!
    Ez megint csak egy kacsa, hány ingyenélót kell eltartania az ms-nek? 100.000-et? Átlag 3.000$-os fizetéssel számolva ez 300.000.000$ dollár reklámbevétel kéne havonta!!!!!!!!!!!!!
    Felkopik az álluk!!
    Rettek a microfos és remélem arra a sorsra fog jutni mint az IBM! Túlnőtte magát, minden szarba beleütötte az orrát, és csak összeomlik a saját súlya alatt.
  • Caro
    Szerintem megtartják a mostani verziót is, és ez lesz majd a "shareware" :D
  • SymbioC
    ingyen Windows-naponként változó reklámok az asztalon, reklám szövegek a rendszerhangok helyett, napi kötelező netezés a szponzorált oldalakon.
  • Zsoldos
    Nem hinnem, hogy annyira kiirthatatlan lenne par reklam. Az ie-t azert nehez leszedni, mert a rendszer tobbi komponenset fuggove tettek tole. De a reklamok eseten nem az lesz a cel, hogy egy egesz komponenst kiszedjenek, csak par reklambanner megjeleniteset kell kiiktatni.

Mindenesetre eleg vicces szituacio lesz, ha kijonnek ellenorizni a software jogtisztasagot.. Nem a licenszet nezik meg, hanem megnezik, futnak-e a reklamok :)
  • FTeR
    elírás. az eredeti szöveg szerint egy vásárló után a ms éves(!) bevétele ennyi.tehát veszel egy wint és használod x évig, akkor évekre lebontva a bevétel ennyi.

#3 gondolhatod, h kb annyira lesz (ha lesz) kiírtható mint az IE :)

#4 nem közvetlenül az OSben lenne, hanem a közvetett progikban, pl wmp/IE. habár ekkor gond, h mivan ha mást használsz helyette.
    szvsz a reklámnak jó hely lenne az új sidebar...
  • lck
    Gondolom win 95 ingyé lesz.
  • entreri
    Nem igazán értem, hogy hol lennének a reklámok. Beleintegrálva az op. r.-be? Felugró ablakok 5 percenként? Alapértelmezett háttérkép xy logójával? Telepítéskor cégek termékeinek ajánlása (adatmentésre haszbáljon xy lemezt)? Internet kapcsolat esetén bannerek a starmenün?
    A felsorolást lehetne folytatni. Nekem egyik sem tetszik.
  • mousee
    Kiindulásnak nem rossz..reklámírtót meg majd feltalálnak ügyes emberkék :)
  • BlackRose
    "Mivel jelenleg egy szoftver eladása után átlagosan csupán 9 dollárt bevételt kap a vállalat"

Na ezt a baromságot nem tudom honnan szedték, de én még 9 dolláros Microsoft szoftverről nem hallottam. Vagyis, amikor eladunk egy szoftvert, akkor a bevétel kb. majdnem a teljes ár, ez különössen érvényes a drágább szoftverre, ugyanis maga a doboz, a CD meg stb. ára elenyésző. Na most ez a bevétel. Ami a tiszta bevételt vagyis a profitot illeti, az sokmindentől függ, mennyibe is kerültek a fejlesztések, mennyi pénzt költöttünk a cég működésére, reklámokra stb. stb. de mivel minden legyártott peldány gyártási költsége nulla, általában egy meghatározott peldányszám után rá lehet mondani, hogy a többi tiszta haszon. Hogy mennyi a Microsoft átlagos tiszta jövedelme, azt persze nem tudom, de évi 10+ milliárd dollár profittal komolyan kétlem, hogy 9 dollár. Ugyanis az több mint 1 milliárd szoftverlicensz eladása lenne évente, ennyi pedig biztos nincs.
    Na de most, hogy térjek át a reklámokra. Szerintem ez mind hülyeség, és elkell mondanom, hogy elég sajnos ha a Microsoft ezt követni kényszerül. Ugyanis a reklámokat nem a Marslakók fizetik, hanem szintén mi emberek, és mivel itt a Microsofton kívül mások is benne lesznek a rendszerben, ez csak azt jelenti, hogy több pénzünkbe fog kerülni, a különbség csak az, hogy nem vesszük majd észre, mert lassan aprónként fizessük ki, akkor amikor más termékeket veszünk. Tehát kérem szépen én szívesebben fizetek a jelenlegi modellel, mint, hogy bámuljak egy rakás szar reklámot (a TV-t sem nézem, már a reklámok miatt - leülsz megnézni egy 2 órát és abból 30 perc reklám, na most 365 nap x 30 perc, apám az cca 180 óra, vagyis ha csak gyenge 10 dollár órabérrel számoljuk, akkor évente 1800 dollárt fizettem azért, hogy bámuljam a hülye reklámokat.) Ez a 180 óra allatt elképesztő dolgot csinálok, és a TV nem nézem. Na most ha valaki még a munkámban is a pofámba nyomna egy csomó reklámot, a PC-n, hát tényleg felborulnák...
  • Mice
    kérdés, hogy az a 9 dolláron felüli rész nem léte nem fogja e a többi részleget padlóra vágni (boltok/stb...)