172
-
#52 Itt mindenki annyira kishitű!!
Miért gondoljátok, hogy a M$ sikerének bármi köze is van a vezetők IQ-jához?
Valójában alapvetően a M$-től független közgáz törvényszerűségek tették naggyá a céget.
Az adott szituban bárki meg tudta volna csinálni ezeket a dolgokat. (Bár sokan talán nem bírták volna gyomorral). -
acdc #51 Nem akarod irányitani esetleg a vállalatot mert látom jobban értesz hozzá:)
-
#50 Mert marhára ráérünk!;)
Ez is a társadalmi aktivitás egy módja! -
kbupdate #49 blablabla...
Csak hogy a szinten szóljak hozzá én is. -
Drawain #48 Azt én sem értem, hogy miért kell minden linux-al vagy windows-al kapcsolatos témában mindjárt a másik torkának ugrani. Ki-ki használja amit akar, vagy mindkettőt, semmi értelme a másik felet fikázni ezért, de még annak sem, hogy elzárkózzon egymástól a két "tábor". Mi a fenének tudja megosztani az embereket egy szoftver?! -
dez #47 off
Ha túl elvakultan csinálják, az már gáz, de maga az alapötlet (MLM) nem olyan rossz. (Érdekesebb, ha a fogyasztók között oszlik szét a nagyker+kisker árrés, mintha 1 nagykeres és 1 kiskeres zsebébe kerül. Motiváció szempontjából ez áll szemben a szokásos kereskedelemben lévő termékek tévéreklámjával.) -
strogg #46 ebben egyetértünk :) -
assdf #45 Eccer már elmeséltem hogy az ingyen szoftver egy nagyon jó dolog de csak a mesében létezik.Akik az ingyen szoftvert irják azok is kapnak fizetést vagy ugye senkise hiszi hogy ők ingyen kapják a boltban a kaját...? Csak épp az a cég ahol dolgoznak csinál vmi mást is ami viszont fizetős és ennek a bevételéből fizetik azokat is akik az ingyenes szoftvereket készitik.
Na de az lett volna a fő mondanivalóm hogy jó lenne hogha wines hir van akkor a linux fanok nem kezdenének egyből sokkos hiperventillálásba és a winesek sem ha os-es hir van épp a palettán. -
#44 Ha az ember komolyan gondolja az informatikai biztosítást, mert szüksége van egy napi 24 órában működő 98%-os megbízhatóságú rendszerre akkor biztos lesz olyan cég, aki vállaja ennek biztosítását. Na most ez a cég habár valszeg M$ termékeket (is) fog használni, de azért nem M$-nek fogják hívni.
Szal az M$-nak marha fasza dolga van, mert abból a "számítástechnikaitermékből" (ez a szó más sz-betűssel is behelyettesíthető) nem neki kell várat építenie.
Ezzel a felhasználó felé nyitással (ingyenes win, meg winlájf) törököt fog fogni!
Szerintem. -
duke #43 "Ingyenes lesz a Word és a Windows?"
Ezt nem ertem ,eddig is ingyenes volt.De az emberek tobbsege meg ingyen sem akarja hasznalni.Fizetni erte ha ha ha... -
strogg #42 assdf:
Pontosan errol szol a disztributorok csomagjai.
Cégben gondod van, felhivod a ceget, akitol vetted.
Ha meg otthon ulsz, es magan gepen vagy, tudsz levlistkra, meg barhova irni.
Mellesleg ha 0 forintert egy fullra felszerelt OS-t kapsz legalisan a gepedre, szerintem te tartozol koszonettel nem? :))
-
assdf #41 Azért jó hogy vmi kiszivrágotatt információ alapján aminek a fele sem igaz mennyi ember tud milyen rövid idő alatt összeveszni...
A különbség csak annyi hogy az MS termékeinek hibáiért tudsz konrétan kire anyázni, ha meg nem megy a linux vag bármelyik os program akkor meg nem tudsz konkrétan kira anyázni... no comment. -
#40 Na igen, ez a másik. Az műgazdagok csak szimplán hülyék, ezek még parasztok is.
Na, de OFF off... :) -
#39 Egy kicsit OFF, de ennél durvábbak azok az emberek, akik a szülőktől örökölt pénzre verik a nyálukat!
Lásd példa:
Egyik "ismerösöm" apucija igen tehetős 100 millás vagyon, M6-os BMW, stb...
A gyerek semmit nem dolgozik de épül az 50 millás kérója...dolgoznak nála a melósok és megjegyezte az apjának, hogy ezek milyen bunkó emberek, nem köszönnek neki előre, pedig ő a tulaj, stb...erre az apja szociológiai jelleggel megynyugtatta, hogy ez azért van mert ők semmit nem értek el az életben míg te 25 esztendősen mindent elértél! ELÉRT!!! --- hogy, mikor, mivel, miről beszélnek ezek??? Neki csak megszületni volt nehéz! Mondom a srácnak jövőre veszek egy új focust, lassan évek alatt összejött a pénz, meg egy kis hitel stb...erre aszongya, hát ő nem venne ilyen autókat ő audiban gondolkodik!! Na erre annyit, hogy ANYÁÁÁÁD!!!
Na hát ez nagyon OFF volt ezért bocs! -
strogg #38 bocs a sok post-ért.
De ebben le van írva a hacker kultúra is.
Alapból máshogy fogod nézni a híreket az IT búncselekményekről.
ÉS te is jól felhúzod majd magadat, amikro meghallod a hacker szót a sajtóban, ahogyan ők használják. Rosszul. -
strogg #37 Némi támpont
http://magyar-irodalom.elte.hu/robert/szovegek/bazar/#f06
De szerintem megéri könyv formájábana is megvenni, mert emberi az ára (3e huf), és évek óta a legjobb könyv a témában -
strogg #36 bokorn:
Alapból a z opensource felállás miatt a szoftvert főleg egy közösség fejleszti.
Ezt már alapból nem neked kell fizetned,hisz ismert milyen horribilis költségei vannak egy szoftver kifejelsztésének.
Ha ez megvan, te mint cég választhatsz.
- Teszel hozzá pár apró saját fejelsztést. (integrált sw eszközök) és így adod el dobozosan. Ekkor nyílván csak a szaabd részt teszed letölthetővé, és adod mellé a forrkódot.
- csak open source holmit dobozolsz.
De mindkettő megegyezik abban, hogy az ár a doboz, kézikönyv terjesztési, markjeting kötlséget tartalmazza, illetve a támogatást.
Magyarán kész megoldásként árulod, te vállalod a felügyeletet, a frissítések karbantartását az adott disztribhez (vagy csomagodhoz), hibaelhárítást, esetleg kész szolgáltatást adsz, az opensource szoftvert használva alapul.
A reklám csak egy alternatívaként szerepel.
Pl: az isp-k, és tárhely szolgáltatók 90%-a open source szoftvert használ, de a szolgáltatásként honlapoknak ad helyet. Vagy más webes szolgáltatást nyújt.
Vagy openoffice alapú irodai programcsomagot telepít, karbantart, frissít egy cégnél. Sok a lehetőség. -
#35 "ez olyan mint a buszon utazó öltönyös "fontos emberek""
Jajj, ne is mondd, volt egy csóka, aki minden áron be akart szervezni az A*way-be, mert az jó, és ő is kib.szott gazdag, és ott lett az, mert az A*way az isten, etc... Láttam a csókát a Nyugatinál pár nap múlva, ment volna le a metróhoz, de meglátta, hogy ott vannak az ellenőrök, akkora íveben került, hogy öröm volt nézni. Szánalmasak az ilyen fazonok. :( -
bokorn #34 ez tiszta sor, csak az érdekel, miből származik bevétele egy ingyenes sw-t fejlesztő cégnek, ha nem a beépített reklámokból? agyaltam már ezen régebben is, de hülye vagyok mert nem jöttem rá :)
-
#33 Állami támogatások, felhasználói adományok (mert külföldön olyat is adnak a júzerek, nem csak használják a cuccost), reklámok az oldalon vagy a progi bejelentkező képén, etc... -
#32 "-Régóta figyelem a hozzázólásaidat, és rájöttem, hogy te marha okosnak hiszed magad. Mindenféle baromságokat böfögsz (állítólag erre 4 nyelven is képes vagy), de én jókat kacagok a hülyeségeiden. Látom te is egy menő polihisztor vagy, ja és a top managerek, vállalatvezetők, IT guruk stb., szerintem nem az sg.hu fórumjába írnak. 10 dolláros órabér??? Áruld már el hol átlagos a 10 dolláros órabér (talán az usa-ban, de elárulom neked, hogy az nem a világ egésze)... Meg ha egy cég nem cseréli a régi novell/dos-os hálózatát az életképtelen (ezeket a hülyeségek tőled származnak)... Meghogy ha egy cég 2-3 éven belül nem duplázza meg az alkalmazottaik számát, az el van cseszve (nem tudom halottál-e már a híres sváci óra műhelyekről és még hosszan sorolhatnám?). Na további jó okoskodást.-"
Ott a pont!!! Ezt már én is megfigyeltem:-) ez olyan mint a buszon utazó öltönyös "fontos emberek"-jah azért jár busszal! LÁL -
strogg #31 Bokorn:
Az ingyenes != Open Source. Mint ahogyan a szabad szoftver sem egyenlő az open source-al.
Az open Source (bármilyen hihetetlenül hangzik is) egy kereskedelmi&piaci modell.
Ha arra akarod használni persze. Mert alakalmas alapvető céges stratégia kialakításához, de magán projeckt fenntartásához is.
Nem nehezebb terület mint a zárt világ, csak olyannyira más, hogy ugyanúgy meg kell tanulni, mint régebben a zárt forrású piaci modellt.
aki nem hiszi => Katedrális és bazár.
Ez az a könyv, amiből meg lehet érteni mi is az az opensource. Nagyon sokat tanultam meg én is ebből.
-
#30 az, hogy az OS-t (egyéb szoftver esetében ez kevésbé fontos szvsz.) ingyenessé teszik az szvsz. egy üdvözlendő lépés, hogy aztán ezt miként tudják kivitelezni - reklámok a programban, vagy állami adóelvonás szoftver címen - az egy más kérdés.
abban is igazat adok - asszem Caro írta -, hogy ez reklámmal ingyenes program csak az egyik fajtája kéne legyen a szoftvernek és mostani licences megoldások is megmaradhatnának vele párhuzamosan. -
bokorn #29 kicsit OFF: azt mondja meg nekem vki, miert eri meg ingyenes sw-t fejleszteni? pl. az OpenOffice is ingyen van, de leprogramozni penzbe kerul, honnan van bevetel amivel fedezni lehet a fejlesztest? -
strogg #28 Guco:
Ha valóban úgy is értettem volna ahogyan írtam (sorry ha nem volt teljesen világos a mondanivalóm) akkor sem teljesen igaz amit ott olvastál.
Több magánemberről tudok, akit megvizsgáltak ezügyben, és a BSa tette a bejelentést.
Ha alaposan átolvastad a bsa lapját, látsz rajta egy bejelentő űrlapot.
Engem is bárki felnyomhat (jót röhögnék), téged is, és bárkit.
Egyébként www.eurostra.org
Itto lvashatsz a témáról nagyon bőven. Valóban a cégek az alapvető cél, de nem egy magán felhasználó került bele a szórásba.
Mellesleg egy apróság. Ha egy céget átvizsgálnak, ugye te sem gondolod komolyan, hogy az alkalmazottakkal nem foglalkoznak? Ők pedig már magánemberek,mégis nem egy példa van rá, hogy az alkalmazott home gépét is megnézték.
-
#27 Üdvözlöm a vírusirókat!
Könnyebb dolguk lesz, ha több portot hagynak nyitva a reklámnak.
Szal elég nagy baromság ez. -
Guco #26 Na jó, de szerintem azért ezzel a koleszos problémával viszonylag kevés ember találkozik.
Amiről beszélsz, ezt a "Brutal Zombie Buster 3" problémát én is észrevettem. Nemtom mért félnek ennyire az emberek. -
Fenjoy #25 Szerintem az "jó" dolog lenne, ha például win95-98 at ingyenessé tennék, etc... le lehet mérni vele sok mindent a MS nél. Amugy kit érdekel a reklám, régi operások tudják mirre gondolok:)
-
#24 De nem is a vállalatok paráznak a BSA-tól. Nézz körbe egy fórumon, ahol van BSA-s téma, a kérdések nagyrésze az, hogy "van egy másolt Brutal Zombie Buster 3-am, mennyi az esély, hogy a BSA-kommandó rámtöri az ajtót hajnali 3-kor?"
Meg ugyebár az a jó kis razzia, ami kb. két éve volt a BME koleszban, az nem kis ficsúrok ellen volt, hanem nagycégek ellen, akik a koliszobákba regisztrálták a telephelyeiket, ugye? -
#23 ez valami trükk címlisták szerzésére
hogy tudják kihez kell kimenni házkutatni -
Guco #22 Nem téged hülyéztelek le, csak azt mondtam, hülyeségeket írsz, ami szerintem 2 különböző dolog, de ha magadra vetted...
Szerintem pedig pontosan azt írtad.
"Az egyik üres particiómra énis feltolnék egyet. (játékok miatt :) De hát ugye az m$ policy; fizess, vagy dögölj meg. (BSA ugyebár) Ezért elég sok user váltott." Itt szerintem nem a vállaltokra gonoltál. -
strogg #21 Guco Ne hülyézz légyszi, mert én sem tettem. Tiszteletet elvárom, már bocs.
A BSA-t nem a pistike érdekli, de nem is ezt írtam. Olvasd el még1x.
-
Guco #20 "A BSA alapvető célja az, hogy a vállalatok a cégen belüli illegális szoftverhasználatot komoly felelősségi kérdésnek tekintsék és tegyék meg a szükséges lépéseket a teljes jogtisztaság eléréséhez." Először olvasni kéne, mielőtt hülyeségeket írsz.(www.bsa.hu) Komolyan azt gondolod, hogy érdekli a BSA-t, hogy Te otthon használsz egy illegális Windózt?? -
Caro #19 Ebben nem vagyok biztos.
Azért sokan nem azért használnak linuxot, mert a winért fizetni kéne.
Sőt, szerintem legtöbben így vannak. -
greekboy #18 Régóta figyelem a hozzázólásaidat, és rájöttem, hogy te marha okosnak hiszed magad. Mindenféle baromságokat böfögsz (állítólag erre 4 nyelven is képes vagy), de én jókat kacagok a hülyeségeiden. Látom te is egy menő polihisztor vagy, ja és a top managerek, vállalatvezetők, IT guruk stb., szerintem nem az sg.hu fórumjába írnak. 10 dolláros órabér??? Áruld már el hol átlagos a 10 dolláros órabér (talán az usa-ban, de elárulom neked, hogy az nem a világ egésze)... Meg ha egy cég nem cseréli a régi novell/dos-os hálózatát az életképtelen (ezeket a hülyeségek tőled származnak)... Meghogy ha egy cég 2-3 éven belül nem duplázza meg az alkalmazottaik számát, az el van cseszve (nem tudom halottál-e már a híres sváci óra műhelyekről és még hosszan sorolhatnám?). Na további jó okoskodást. -
strogg #17 Nah ez meg a másik, köszönöm nexus.
Közel sem lenne ennyi linuxos, ha az m$ nem így állna hozzá a vásárlóihoz.
A legtöbbet az m$ tette szvsz, hogy elpártoltak tőle. Ez pistike esetében nem is lenne gond, csak a sok pistike után elkezdett komolyan fejlődni az open source, és végül bejutott a kormáynzatokhoz, óriás cégekhez is. Ez pedig nagyon sok fejfájást okoz az m$-nek.
Egyébként ha tényleg súlyos csapást akar mérni az m$ az open source-ra sokkal barátságosabb windows licenszel tudná megtenni. Ha mondjuk letölthetővé tennék (csak 1 példa) az 1-2 generációval előbbi wint (mondjuk jelenleg a win98-at) magán felhasználásra gyk. a linuxosok elvesztenék táboruk 80%-át az első évebn. Az egyik üres particiómra énis feltolnék egyet. (játékok miatt :) De hát ugye az m$ policy; fizess, vagy dögölj meg. (BSA ugyebár) Ezért elég sok user váltott.
-
strogg #16 Neeeeeeeee kezdjük már megint a linux win vitát!
A winben reklámok lesznek? Muhaha. És pont. :) Halkan gonoszul kuncogok egy jót, és ennyi.
Könyörgöm emberek. AKi linnuxos. Mi a faxér foglalkozik a winnel? Miért kell egyáltalán win linux vitába belemenni? Linux van? Örülj neki. A linux világa színesebb, változatosabb, van téma az okon belül szép számmal. Ha linuxozunk ne foglalkozzunk már a winnel. Ha a winnel nyűg van, azzal foglalkozzanak a winesek.
Értsük már meg végre! A linux és a windows egy teljesen más világ. De teljesen. Gyökeresen más gondolkodás kell hozzájuk.
Nekem meggyöződésem, hogy rabszolgaság az m$ EULA súlya alatt létezni. Más szerint nem. Tiszteletben tartom a véleményét.
Nah. Remélem értitek mire gondolok. :)) -
#15 Ha a M$ komolyan gondolja a váltást, akkor szerintem ez egy logikus lépés.
Kapcsolódik is az alkalmazáshullám, (windóz/offiszlájf) vagy mifene koncepciójához.
Viszont vállalatnál ilyenfajta dologgal idegesíteni a dolgozót, az nem okos dolog.
Magán személynél a warez legalizálását, és megfejését jelenti. Szal a M$ ezekután eldicsekedhet hogy ennyi meg ennyi windózt telepítettek és azért ennyi meg ennyi pénzzel nyúlja le a hirdetőket. Mindegy csak valaki fizessen.
Ügyes!
Viszont erkölcsileg mindez nem igazán állja meg a helyét, miközben embereket a sapmmelés miatt évtizedekre ítélnek akkor a M$ szépen a pofánkba akarja nyomatni ugyan azt a szart.
Érdekes.
Minden esetre a helybentopogásával, meg a b-faszkodással szépen lassan az open felé terelgeti az embereket, miközben az open is felfejlődik.
Szal köszike!
-
Fenjoy #14 Ha nem lett volna IBM, most nem lenne ilyen nagy az arcod a Pingvinel mivel az sem lenne... és etc etc...
:)
-
BiroAndras #13 "Na a sok windows fan-nak üzenem, akik eddig a linuxot szapulták, hogy ez helyzet sem jöhett volna létre ha nincs a linux."
Hát, nagyon szépen köszönjük, hogy ezentúl még több idegesítő reklámot kell bámulnunk. A warez win meg eddig is ingyenes volt.
"Ez megint csak egy kacsa, hány ingyenélót kell eltartania az ms-nek?"
Egyáltalán van a leghalványabb fogalmad róla, hogy mit csinálnak? Szerintem nincs.
"300.000.000$ dollár reklámbevétel kéne havonta!!!!!!!!!!!!!"
Aprópénz. A windows desktop a világ legjobb reklámfelülete. Még egy foci VB közvetítés sem versenyezhet vele nézettségben.