Ingyenes lesz a Word és a Windows?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem pedig pontosan azt írtad.
"Az egyik üres particiómra énis feltolnék egyet. (játékok miatt :) De hát ugye az m$ policy; fizess, vagy dögölj meg. (BSA ugyebár) Ezért elég sok user váltott." Itt szerintem nem a vállaltokra gonoltál.
A BSA-t nem a pistike érdekli, de nem is ezt írtam. Olvasd el még1x.
Azért sokan nem azért használnak linuxot, mert a winért fizetni kéne.
Sõt, szerintem legtöbben így vannak.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Közel sem lenne ennyi linuxos, ha az m$ nem így állna hozzá a vásárlóihoz.
A legtöbbet az m$ tette szvsz, hogy elpártoltak tõle. Ez pistike esetében nem is lenne gond, csak a sok pistike után elkezdett komolyan fejlõdni az open source, és végül bejutott a kormáynzatokhoz, óriás cégekhez is. Ez pedig nagyon sok fejfájást okoz az m$-nek.
Egyébként ha tényleg súlyos csapást akar mérni az m$ az open source-ra sokkal barátságosabb windows licenszel tudná megtenni. Ha mondjuk letölthetõvé tennék (csak 1 példa) az 1-2 generációval elõbbi wint (mondjuk jelenleg a win98-at) magán felhasználásra gyk. a linuxosok elvesztenék táboruk 80%-át az elsõ évebn. Az egyik üres particiómra énis feltolnék egyet. (játékok miatt :) De hát ugye az m$ policy; fizess, vagy dögölj meg. (BSA ugyebár) Ezért elég sok user váltott.
A winben reklámok lesznek? Muhaha. És pont. :) Halkan gonoszul kuncogok egy jót, és ennyi.
Könyörgöm emberek. AKi linnuxos. Mi a faxér foglalkozik a winnel? Miért kell egyáltalán win linux vitába belemenni? Linux van? Örülj neki. A linux világa színesebb, változatosabb, van téma az okon belül szép számmal. Ha linuxozunk ne foglalkozzunk már a winnel. Ha a winnel nyûg van, azzal foglalkozzanak a winesek.
Értsük már meg végre! A linux és a windows egy teljesen más világ. De teljesen. Gyökeresen más gondolkodás kell hozzájuk.
Nekem meggyözõdésem, hogy rabszolgaság az m$ EULA súlya alatt létezni. Más szerint nem. Tiszteletben tartom a véleményét.
Nah. Remélem értitek mire gondolok. :))
Kapcsolódik is az alkalmazáshullám, (windóz/offiszlájf) vagy mifene koncepciójához.
Viszont vállalatnál ilyenfajta dologgal idegesíteni a dolgozót, az nem okos dolog.
Magán személynél a warez legalizálását, és megfejését jelenti. Szal a M$ ezekután eldicsekedhet hogy ennyi meg ennyi windózt telepítettek és azért ennyi meg ennyi pénzzel nyúlja le a hirdetõket. Mindegy csak valaki fizessen.
Ügyes!
Viszont erkölcsileg mindez nem igazán állja meg a helyét, miközben embereket a sapmmelés miatt évtizedekre ítélnek akkor a M$ szépen a pofánkba akarja nyomatni ugyan azt a szart.
Érdekes.
Minden esetre a helybentopogásával, meg a b-faszkodással szépen lassan az open felé terelgeti az embereket, miközben az open is felfejlõdik.
Szal köszike!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
:)
Elnézést a Sorokért:)
Hát, nagyon szépen köszönjük, hogy ezentúl még több idegesítõ reklámot kell bámulnunk. A warez win meg eddig is ingyenes volt.
"Ez megint csak egy kacsa, hány ingyenélót kell eltartania az ms-nek?"
Egyáltalán van a leghalványabb fogalmad róla, hogy mit csinálnak? Szerintem nincs.
"300.000.000$ dollár reklámbevétel kéne havonta!!!!!!!!!!!!!"
Aprópénz. A windows desktop a világ legjobb reklámfelülete. Még egy foci VB közvetítés sem versenyezhet vele nézettségben.
START menü helyett "menszeszelj-vibress-betétbe" menü, Internet Explorer helyett MekkDumálsz Explorer, etc... Brave New World. :)
Amúgy, ha nem lesz zavaró a dolog, engem nem idegesít. Majd meglátjuk.
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
warhammerLINUX
Az os-be integrált reklám teljesen valószínûtlen, hisz egy év alatt annyit változik a piac, hogy az egy éve beleiktatott rekéám régen érvényét veszti, és a nem ms tûzfalon meg nem fog beengeni semmi szutyok frissítést a rendszerbe, arról nem is beszéve, hogy az online frissítés mekkora kockázatot jelentene, hiszen meddig tart feltörni egy szutyok winfos védelmet és a sját reklámaiddal megbombázni a hálót!!
Ez megint csak egy kacsa, hány ingyenélót kell eltartania az ms-nek? 100.000-et? Átlag 3.000$-os fizetéssel számolva ez 300.000.000$ dollár reklámbevétel kéne havonta!!!!!!!!!!!!!
Felkopik az álluk!!
Rettek a microfos és remélem arra a sorsra fog jutni mint az IBM! Túlnõtte magát, minden szarba beleütötte az orrát, és csak összeomlik a saját súlya alatt.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Mindenesetre eleg vicces szituacio lesz, ha kijonnek ellenorizni a software jogtisztasagot.. Nem a licenszet nezik meg, hanem megnezik, futnak-e a reklamok :)
#3 gondolhatod, h kb annyira lesz (ha lesz) kiírtható mint az IE :)
#4 nem közvetlenül az OSben lenne, hanem a közvetett progikban, pl wmp/IE. habár ekkor gond, h mivan ha mást használsz helyette.
szvsz a reklámnak jó hely lenne az új sidebar...
A felsorolást lehetne folytatni. Nekem egyik sem tetszik.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Na ezt a baromságot nem tudom honnan szedték, de én még 9 dolláros Microsoft szoftverrõl nem hallottam. Vagyis, amikor eladunk egy szoftvert, akkor a bevétel kb. majdnem a teljes ár, ez különössen érvényes a drágább szoftverre, ugyanis maga a doboz, a CD meg stb. ára elenyészõ. Na most ez a bevétel. Ami a tiszta bevételt vagyis a profitot illeti, az sokmindentõl függ, mennyibe is kerültek a fejlesztések, mennyi pénzt költöttünk a cég mûködésére, reklámokra stb. stb. de mivel minden legyártott peldány gyártási költsége nulla, általában egy meghatározott peldányszám után rá lehet mondani, hogy a többi tiszta haszon. Hogy mennyi a Microsoft átlagos tiszta jövedelme, azt persze nem tudom, de évi 10+ milliárd dollár profittal komolyan kétlem, hogy 9 dollár. Ugyanis az több mint 1 milliárd szoftverlicensz eladása lenne évente, ennyi pedig biztos nincs.
Na de most, hogy térjek át a reklámokra. Szerintem ez mind hülyeség, és elkell mondanom, hogy elég sajnos ha a Microsoft ezt követni kényszerül. Ugyanis a reklámokat nem a Marslakók fizetik, hanem szintén mi emberek, és mivel itt a Microsofton kívül mások is benne lesznek a rendszerben, ez csak azt jelenti, hogy több pénzünkbe fog kerülni, a különbség csak az, hogy nem vesszük majd észre, mert lassan aprónként fizessük ki, akkor amikor más termékeket veszünk. Tehát kérem szépen én szívesebben fizetek a jelenlegi modellel, mint, hogy bámuljak egy rakás szar reklámot (a TV-t sem nézem, már a reklámok miatt - leülsz megnézni egy 2 órát és abból 30 perc reklám, na most 365 nap x 30 perc, apám az cca 180 óra, vagyis ha csak gyenge 10 dollár órabérrel számoljuk, akkor évente 1800 dollárt fizettem azért, hogy bámuljam a hülye reklámokat.) Ez a 180 óra allatt elképesztõ dolgot csinálok, és a TV nem nézem. Na most ha valaki még a munkámban is a pofámba nyomna egy csomó reklámot, a PC-n, hát tényleg felborulnák...
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.