Ingyenes lesz a Word és a Windows?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
IT szakiknak ott az msdn. ha spec infókat akarsz, akkor arra keresgélj.
nem, ez nem igaz. egyáltalán nem zavar, ha verseny van valahol. vagy létezik alternatíva (linux nem az). viszont os terén a interop hiánya miatt nem tartom elõnyösnek, de thx to ms és a .Netjének ez lehet megváltozik.
link: BlackRose mintha linkelt volna már ide (igaz nem olvastam bele). több kisebb helyen olvastam dolgokat róla, meg aprócska hírek (pl megint rekordot döntött). nem készítek bookmarkot minden dologról amit elolvasok. plusz ms agymosásokon és az ms által felkért nagy cégek szavából (pl siemens, vagy amiket már lentebb is írtam).
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
2. jaj, ne röhögtess, amiga sem volt vöröskereszt. szimplán szar volt az üzletpolitikájuk.
3. baz, az IT nemcsak msbõl áll (de asszem ezt inkább te probálgatod bizonygatni - szal úgy érzem kicsit ellentmondásba keveredtél). de hízelgõ, h ilyen nagyra tartod 😊
4. ez sem válasz.
és mivan akkor, h elsõre nem látott benne lehetõséget? másodjara lépett és letarolta a piacot. IBM ennél már jóval többet szalasztott és még harmadjára sem lát be semmit (jó példa elre a PC).
Nem értem pontosan mire is célzol. A nagy cégek télleg nem sok mindent tudtak felmutatni. Csak éppen egy ilyen piaci pozícióban levõ céget, mint a M$ a törvények értelmében már rég szét kellett volna kapni. Már jó 15 éve vannak ellene trösztellenes perek, azóta a borotva élén táncolnak. Nem vagyok benne beiztos, hogy az Apple megsegítésének nem e az volt a célja, hogy jó pontot szerezzenek a bíróságon. Az Apple azóte se sok vizet zavar.
2.-odik bekezdés. A Open fejlesztés nem, vagy csak nehezen fog megjeleníteni olyan igényeket, amit a jelenlegi felhasználók nem igényelnek. Ez a zártkódnál is ugyan ilyen rizikós.
Ez ha azt várjuk hogy a Linux egy egységsugarú júzer által is használható OS legyen, akkor a jelenlegi kvalifikált felhasználók nem fognak megjeleníteni olyan igényeket, amiket be kéne építeni. Ördõgi kör!
A nagyobb elterjedtség viszont biztosítaná hogy ezek az igények is megfogalmazódjanak.
De biztos, hogy olyan világot akarunk ahol a Wint, egyszerûen csak felváltaná a Linux?
Nem hiszem!
Szerintem egy színesebb világ, ahol sokkal több platform létezik és a kompatibilitás és interoperabilitás nem azonosság hanem szabványok útján valósul meg, amellett hogy sokkal specifikusabban tudná az eltérõ igényeket kielégíteni, még ráadásul sokkal biztonságosabb is lenne!
Egyedül az üzleti, és nem a szakmai érdekek teszik szükségessé a monopolisztikus IT-t.
De mint montam ráadásul ez a monopolisztikusság, már rég túl lépte a törvény adta kereteket is!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
egy nem IT cégnek az üzletviteli döntéshozatalát, szolgáltatás bõvítést, napi mûködését az ms sw-k összemérhetetlenül lerövídítik/megkönnyítik.
szaros shell scriptel felejtsél már el, itt nem arról van szó, h a háttérképet mennyi idõ alatt tudod megváltoztatni. shell srciptel nem lehet komoly dolgot csinálni. ezzel is csak azt bizonyítotd mennyire nem vagy képben.
#113 ah, lol.
elképesztõ, hogy mennyire nincs igazad.
lustaság az nem érv. én évek óta LAMPra webfejlesztek és 2 nap alatt átálltam ms-re, pár videó megnézésével. szted, ha eleve ms-en vagyok, mennyi az eséyl rá, h ennyi idõ alatt betanulom magam linux+php-ra?
milyen bevétel elmaradás? ms minden évvel nagyobb haszonnal dolgozik.
"Ezért nincs egyenlõre Vista utáni szilárd jövõképük sem."
lol, már a köv win tervei is megvannak. ms 5 éves termusokban gondolkodik, ez bõven elég egy ilyen gyorsan változó ágazatban.
"a számítógép nem cél, hanem eszköz."
ez az én szövegem!
rémisztõ, h mennyire biztos vagy a dolgodban, pedig egyértelmû, h minimális tapasztalataid sincsenek a témában.
De egy URL-t adj meg legyszi, egy tanulmanyt, ahol az mssql "jobbsaga" le van irva!
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Na ennyit a többi nagy cégrõl. Különben én már sokszor mondtam Windows-ból élek és ahhoz értek a legjobban, de Linux-ot és Solarist is használok intenzíven, tehát kedvelem az open source-t, de nem vagyok elvakult open source fan. Mit is akarok mondani... az open source szuperjó dolog a hozzánk hasonló poweruser és hacker társadalomnak, és azoknak a szegény cégeknek akiknek nincs pénzük, hogy megvegyék a kereskedelmi szoftvert és ezáltal arra sincs pénzük, hogy komolyan IT alapokra helyezzék a munkát (lásd a lenti köpködést amelyben valaki nem értette meg, hogy mire gondoltam egy múltkori hozzászólásomban - röviden ha nincs pénzed az IT-re akkor kerülöd az IT-t, tehát kimaradsz a játékból és nem tõkét kovácsoló inveszticiónak kezeled hanem kényszerszerû kiadásnak...) és ezáltal nem is követelnek meg olyan feat-okat amelyeket a kereskedelmi szoftver nyújt, mert ott követelik és megfizetik az ügyfelek. Itt arra célzok, hogy a Microsoft-nak, Sun-nak, IBM-nek van egy csomó kérelme az ügyfelektõl amelynek nagyrészét beépítík a szoftverbe, míg az open source-nál legtöbb esetben az lesz implementálva ami a fejlesztõnek eszébe jutott, amit mástól látott de nem került sok idõbe-tudásba-erõforrásba az implementálása. Ezért van az, hogy míg az alapokban az open source sokesetben jobb a kereskedelmi megoldásoktól, a specifikus dolgokban nincs mit összehasonlítani, mert egyszerûen nem létezik. És ezért nem tud betõrni, mert amikor levezeted, hogy mit is kell a rendszernek csinálni, sok apróság hiányzik, és hiányzott 5 évvel ezelõtt is meg hiányozni fog 5 év múlva is, mert egyszerûen hiányzik a mehanizmus amely lehetõve tenné az open source modelnek ezt a viselkedést. És ha valakinek eszébe jutna, akkor mivel ezek az extra dolgok fejlesztése több idõt vesz igénybe mint a mainstream dolgoké, ezért több pénzbe is kerül, és az az a szakadék amit szerintem az open source nem tud átlépni, mert fizikailag lehetetlen a mai üzleti világban. Ugyanis az özlet 99.9% úgy mûködik, hogy pénzt kérnek érte, és ha ez a szoftverre nem is vonatkozik, de a gazdaságnak (a szoftveriparon kívül) csak ici pici része ismeri a "free" szavacskát, mindegy, hogy "szabad" vagy "ingyenes" az értelmezése. De ez az Open Source második "átka", hogy azok akik benne vannak nem ismerik (vagy gyengén ismerik) a szoftveriparon kívüli világot.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Én mint noname meberke, hogy fogok szupergazdag lenni, ha nem jön személyesen hozzám az IBM, mint BG-hez tette annak idején? Létezik az IT-ben ennél nagyobb lottonyeremény????
Nem hiszem. (Elõször BG is elküldte õket, Dumb és dumber zárójelenet😉)))))) ennyi esze van neki is, hihihi)
2. De válasz! Azok a cégek nem törekedtek nyíltan hegemõniára, és nem is gondolták hogy a világ olyan hogy ezt meg lehet, sõt meg kell tenni!!!! Tévedtek. De ez a felállás akkor sem jó, és én arra írtam, hogy jobb szeretném ha az IT nem mindent vagy semmit alapon mûködne.
Az élni és élni hagyni elv jobban tetszik.
3. Ha verseny lenne akkor ehez intezívebb fejlõdés társulna, és akkor valszeg több is jutna nem csak ezek a termékek. Tudod a régi rendszerben nem nagy választék volt és az emberke egy Trabantnak is nagyon tudott örülni. Szal e a szitu addig nem is fog téged sem zavarni, amíg meg nem érted, hogy Lexus-od is lehetne!
4. Nekem is fájt annakidején a internet, meg az egyemisták összekapcsolása. De hát mit is mondjon egy olyan cég fõnöke, akik akkoriban azt se nagyon tudták mi az a brózer, mert hogy olyannal õk nem foglalkoztak😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
az emberek lusták, a rendszergazdák lusták, a szakemberek lusták tanulni.(persze ezek csak álszakemberek)
Csakhogy ez van a winnel is. Ezért egyre kisebbek a MS eladásai.
És ezért marad el mindig a várt bevétel. Egyszerûen nem fogják fel, hogy NEM KELL az új funkció. Persze égõ lenne kiadni egy OS-t úgy, hogy az összes újítás annyi, hogy userek által megszokott felületet lecseréljük valami teljesen másra.
Szóval ezek az emberek egyszerûen nem bírják mergérteni, hogy az emberek 98%-ának a számítógép nem cél, hanem eszköz.(eddig pont így jártak el).
Csak kimerült a fantáziájuk.
Ezért nincs egyenlõre Vista utáni szilárd jövõképük sem.
Az történik velük, mint a BKV-vel. Van egy jelenleg hatalmas felhasználótábor. Csak lustulunk egy picit(IE 6), és azt vesszük észre, hogy az utasok nem utaznak velünk(a növekvõ üzemanyagárak ellenére). Ekkor hirtelen észbekapnak, és pénzt nem kímélve elkezdik keresni a hiba okát(veszünk új buszokat, villamosokat). Ez marha sok pénzbe kerül. És lehet, hogy nem is ez volt az indok, és kunyerálhatunk állambácsinak, hogy adjá' pénzt, mert kell(múltkori cikk ugyebár, EU ellen támogatást kér).
És ha MS egy tisztességes cég lenne, akkor miért történne az, hogy az összes létezõ nem partner cég összefog ellene?
Biztos csak szivatni akarják...
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Irrealitásokba ne essünk bele.
Merthogy valamiért a win mégsem a legjobban skálázható/testreszabható rendszer.
*nix/*nux alatt shell scriptel 10 perc alatt megcsinálod, amit win alatt másfél órás kattogtatással.
Höhö 😊
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
2. ez nem válasz rá.
3. nem értem az összefüggést. ms segít, h jobb legyen nekem, nem értem mér kéne ellenségnek tekintenem.
4. ah, ez fájt. nem mintha egyet értenék a fejlõdés elmaradásával kapcsolatban, de ügye nem gondolod komolyan, h ha úgy is van ahogy mondod, akkor arról az ms tehet? nem tudom sírjak vagy röhögjek inkább...
Az M$ meglovagolta a folyamatosan bõvülõ PC piacot, ennnyi. Mondj egy bõvülõ piacot, amit meg lehet lovagolni, és extra profitot csinálni?
2. Én megelégednék azzal, ha az Amiga meg mellette még 3-4 platform mûködne, mert ez már versenyt is biztosítana.
3. miért van másik is? Na mesélj!
Nézd ha te szereted azt az állóvizet, amit az M$ a mûbalhéi, meg hisztiei mellett produkál, akkor persze, hogy nem ellenség.
Szal ahhoz képest hogy a nyolcvanas években, a karakteres megjelenítéstõl, a 2d grafikuson keresztül a háziszámítógépek is eljutottak a 3d-ig , mind ezt CD minõségû hanggal, hálózati kapcsolatokkal megspékelve. Ehhez képest az utóbbi 15 évben milyen nagy fejlõdés/áttörés történt?
Nem sok!
Talán a net elterjedése, de ahhoz a M$-nek nem sok köze volt!
az mitõl van, h comodore elért egy szintet és egyszerûen összeomlott a súly alatt, miközben ms már itt van mióta és minden éve jobb mint az elõzõ?
csak jobban tudnak valamit.
vagy mitõl van az, h itt egy állítólag szuper OS (linux), ami ráadásúl még ingyenes is, mégis évtízedek óta gyak az tartaja életben, h nem egy cég áll mögötte, mert ilyen teljesítménnyel már rég tönkre ment volna, vagy megszabadultak volna tõle mint az IBM.
2. te figy, amigádat mi tartotta vissza attól, h most õ uralja a piacot? vagy linux mérnem akkor kapálódzott?
3. nekem nem ellenség az ms. sõt! hatalmas segítséget nyújt ahhoz, h tized annyi munkával jóval többet kereshessek, mint bármilyen más platformot választva.
ezt sosem fogom megérteni, h ms mitõl ellenség (max ha nekiállok OSt fejleszteni, de erre elég kevés esélyt látok). azt sem értem, h BG gazdagsága mitõl kéne h zavarjon...
Na most már télleg kíváncsivá tettél!
Mi a franc van abba az elbaltázott w95-ben hogy az emberek ennyire rákattantak?
Megmondom! Semmi!
Abban az idõszakban egy csomó hómkompjúter cég becsõdölt Commodore, Atari az IBM OS/2 Warp eladások se alakultak valami fényesen. A PowerPC sem akart beindulni, a Apple el volt foglalva az áttéréssel.
A M$-nek viszont nem volt más dobása.
Hát rá is gyúrt a házinépre, tudod Vágásiferi, meg a többiek!
A cégek még vagy DOS-al nyüglõdtek, vagy áttértek OS/2-re. De a M$-nek csak a w95 vonalban lehetett bíznia, az NT még csak akkor bújt ki a tojásból.
És a manõver bejött nekik.
A jó népek megvették a sok dzsunkapécét és azonkívül, hogy pécé, meg egér, még azt a szó ismerték hogy vindóz! És tudták hogy ha ezt a hármat a gyeröknek megveszik karácsonyra az neki marha jó lesz!
Hiába volt elötte 100 000 póverjúzer, ha egy szezon alatt az 1 000 000 új zöldfülû arányaiban lenyomta õket, és így most már õk lettek a standard!
Ennyi a titok.
Valoszinuleg ugyanattol, amitol te feltetlenul ugyerzed, hogy reagalnod kellett ra.
Te neked télleg nem szóltak?!!!!😉
Ébresztõ!!!!!
Az amerikai álom véget ért!!!
Az M$ ugyan úgy egy garázsban kezdte mint akkor bárki. De mekkora is volt akkor a költségvetésük/nyereségük a maihoz képest?
Töredék.
De ami a fontosabb, volt akor egy olyan cég, ami esetleg elnyomhatott volna egy OS kezdeményezést? Talán az IBM, de nicsak hát nem pont õk tömték vastagra a M$ zsebét?
Szal ahhoz hogy ma felvedd a versenyt pontosan annyival nagyobb tõke kelene mint amennyivel õk többet keresnek most ahhoz képest amennyit pl '80-ban.
BG mint a legkisebb királykisfiú nekiindult egyedül (leszámítva a számos családi összeköttetését, bankárok, szenátorok stb) és meghódítótta az egész ipart. Látjátok milyen csodálatosan mobil a társadalom?!
Csakhogy ez egy délibáb.
Amikor õ indult az a bizonyos olló még nem nyílt szét a kis és a nagy cégek között és BGnek csak arra kellett vigyáznia, hogy a cége, véletlenül se csússzon le az olló felsõ élérõl, mert akkor talán õk se tudnak visszakapaszkodni.
Mert ugye az utóbbi 5-10 évben hány a M$-t sulyosan veszélyeztetõ cég emelkedett fel a semmibõl?
Sehány! Az olló két éle között nincs átjárás, és az csak nyílik tovább!
Szal ennyi esélye van a kisembernek. Mert sajnos ez az ollós dolog szinte a társadalom/gazdaság minden területére igaz. És azok a srácok akik ezt megértették azok most Franciaországban, Németországban autóznak (úgy értem gyújtogatják óket).
a "demagóg" mitõl lenne személyeskedés???
te mitõl tartod vitapartnernek magad, amikor azzal kezded, h utálom BG/ms-t mert csúnya bácsi és ezért szar a wint?
ügye nem hiszitek, h amikor w9x derekán a linux nem volt képes semilyen eredményt felmutatni, akkor most bármi esélye van?
linux gyorsaságával (és ingyenességével) jöttök mindig (más érv elfogyott), vegyétek már észre, senkit nem érdekel.
az ingyenességrõl meg annyit, h vállalati környezetben linuxos vonalat drágább fentartani mint ms-t, elég sok tanulmány (és tapasztalatból vállalat) állítja ezt ahhoz, h már ne csak ms marketing rizsa legyen.
Ezt ha jol sejtem erinti a szemelyeskedes hatarait. Fuggetlenul attol, hogy igazad, van-e vagy sem (lehet, hogy igen) de nem hinnem, hogy tovabbra is tiszteletben tudnalak tartani mint vitapartnert. Ebbol a megfontolasbol, nem kivannek reagalni a tovabbi hozzaszolasaidra.
Egy erett vitapartner a gondolatainak a minosegevel teszi ertekesse, vagy erdekesse a vitat nem pedig a hozzaszolasainak a mennyisegevel "utolso szo" elven, vagy a masik vitapartnerre tett megallapitasokkal. Egy vita nem megallapitasokrol szol, hanem ervek felsorakoztatasarol. Aki megallapitasokat tesz, annak mar elfogytak az ervei. Elfogyott ervek eseten pedig mar nincs ertelme a vitanak.
#78 pl siemesn, vagy az egyik legnagyobb angol kiadó (3 betûs a logóján egy kutya figyel egy fonográfba - help me out here), akkor USA/canada legnagyobb könyv forgalmazója, meg még pár hatalmas vállalat. ez nagyobb siker, minthogy 2 önkormányzat bejelnti, h átállunk _majd_ _valamikor_.
csak bele ne halj az élet érzésedbe.
oracolre azért esküsznek sokan, mert 10en évig az volt a legjobb, de pár éve itt az ms.
postre melett az egyetlen érv ugyan az mint linux mellett, ingyenes. ha nem vált volna azzá, eltûnt volna a süllyesztõben.
mysqlt meg azért lehet szeretni, mert könnyû a kezelése (de funkcionális hiányosságai vannak, amin némiképp az új verzsön javít) és kis adatmennyiségnél nagyon gyors, az ingyenességrõl nem is beszélve. de ettõl még kis tesó marad.
2. Nos az Audio Cd 16 bites felbontású, viszont az MP3 veszteséggel tömörít, amit elvileg nem hallassz (annyira).
Na most ha szerinted is veszélyeszteti az MP3 a CD eladásokat az még jobban megerõsíti azt, amit ki akarok hozni az egészbõl. Mégpedig hogy az emberek egy bizonyos mûszaki szempontból igencsak igénytelenek. Ezért nem terjed el az SACD vagy az audio DVD, és virágzik a CD és mostmár az MP3-is.
És pontosan ezért terjedt el a win. Mert bizony az M$ Os-ek nem a viszonylag (de csak viszonylag) rendben levõ XP-vel terjedtek ám el, szerezték meg a hegemóniát, hanem a DOS-al, és a win3.1-95 stb vonallal. Az XP már csak akkor jelent meg amikor gyak minden le volt játszva.
A '90-es években volt egy mondás: egyél sz.rt 100 milliárd légy nem tévedhet!
Megmondom hol: SE-Hol 😊
Milyen teszt szerint?
És még ha igaz is lenne(és valami csoda folytán jobb lehetne esetleg mint a harminc éve létezõ agyonoptimalizált TCP/IP), akkor is elveszik, mert maga a rendszer lassú.
Érdekel, hogy végre meg tudják-e csinálni IPv6-ot pl. ? 😄
2) Nem. Most írtam le, hogy miért.
Nekem Billy fiúval semmi bajom, csak SB egy k****.
Ez mind igaz BlackRose. A tehetseg nem elhanyagolhato, de ennyit egy ember tehetsege sem er. <#shakehead>#shakehead>
1. Hol irtam, hogy sajat inkompetenciam lenne? Ha valaki megszolal azok erdekebe akik sikertelenek, az meg nem jelenti azt, hogy azt sajat megfontolasbol teszi. Igen, ez a rendszer lehetove teszi, hogy "megszedhetnem magamat" - ahogy te nevezed - csak nincs hozza gyomrom. En mondjuk igy neveznem: elvenni amennyit csak lehet. Ehhez nem kell intelligencia. Ehhez onzonek kell lenni. Nem kell ehhez feltetlenul BG-nek lenni, erre meg egy ehes foldigiliszta is kepes. Persze lehet latvanyosan nagy hirveressel visszahullatni a "szegeny ehezoknek", foldrengeskarosultaknak. Ha ezt valoban joszivvel teszi valaki, azt valoszinuleg nem olvasnad rogton az elso napilap cimoldalan.
2. Az, hogy a hup-ot olvasod, vagy nem, az a maganugyed. Volt egy hozzaszolasom amit belinkeltem. A fene se kerte, hogy legy szerzetes, vagy jehova vagy mi.
</off>
A forumgazdaktol ezuton kernek elnezest az off hozaszolasomert 😊
Igen, ha te mondod... Viszont masok a mysql-re vagy eppen a postgres-re, uramatyam talan az oracle-re eskusznek.
"a mysql meg arra jó, h a kis webserveredet futtasd vele."
Leven pont arra terveztek.
"postgre-re lehet mondani, h elég jó."
Es olcso. Marmint nem igenyel kulonosebb veszodest, es jo kliensek vannak ra.
"oracle meg nagyon jó. ranglista most úgy néz ki, h mssql 10 egység, oracle 6 egység, IBM cucca (nemtom mi a neve) 3 egység. postgre, mysql sehol nincs.
web service servereken win nagyon terjed (webshopos dolgok). web kiszolgálójon (domain, stb.) meg unix van..."
Hol? Csak erdekel.
"#82 nem tettek fel azok semmit, linux ezer éve 2%on van 😊"
En csak azt az allitast forditottam meg, hogy:
"ja és az 6milla wint is használ párhuzamosan, míg win oldalon le se sz***ják a linuxot." 😊
(tehat 6milla linuxot is hasznal win mellett)
Rigidus...
az lehet, de ha nem tudsz úszni akkor az ugródeszka csak arra használ, hogy könnyebben belefuladj a vízbe, mert messzebbre ugorva mélyebb vizekben találod magad...
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
2. nem gondolod komolyan, h hup.hu-t fogok olvasni 😄 kb olyan, mint egy katolikusnak/ateistának a jehova prospektust 😄
Talan igazad van. Lehet hod tenleg "tipitus". Bar, akkor viszont valoban elgondolkodtato, hogy ugyanilyen megkozelitesben, vajon milyen konzekvenciat lehetne levonni arrol aki mindossze 5 soros hozzaszolasbol valakit "kisemberez". Nyilvan ez a megalapitas irigylesre melto, alapos, preciz embert takar. Reszemrol a megtiszteltetes. <#smile>#smile>
Nem Bill Gates-szel van bajom, hanem azzal a rendszerrel, amely jovahagyja, hogy ezek az emberek betegre tomjek magukat abbol a vasarloertekbol amit a termeloi oldalrol kiszivattyuznak.
Errol mar korabban volt szo:
csak peldakent nehany gondolat
web service servereken win nagyon terjed (webshopos dolgok). web kiszolgálójon (domain, stb.) meg unix van...
#82 nem tettek fel azok semmit, linux ezer éve 2%on van 😊
2. úgy gondolom, hogy az mp3 igen is elég súlyosan veszélyezteti az audio cd "egyeduralmát", ha egyáltalán még tekinthetjük elsõnek. gondolom a minõség alatt azt érted, hogy az audio cd-t 24 bittel készítik az mp3 meg csak 16, de szerintem ne ezt nézzük, mert ez a végfelhasználót egyáltalán nem érdekli. Õ azt fogja nézni, hogy kicsi a lejátszó, keveset fogyaszt, nem foglalja el a fél szobát és ingyen letöltheti a netrõl (olcsó a beszerzése), és mindezek mellett otthoni használatnál nem veszi észre a különbséget.
If it ain\'t broken, don\'t fix it.
http://download.microsoft.com/download/1/8/a/18a10d4f-deec-4d5e-8b24-87c29c2ec9af/IDC-MS-MissionCritical-WW-261005.pdf
ha meg a .NET + SQL Server teljesítménye érdekelne valakit a RedHat + IBM + Oracle val kapcsolatban, akkor itt van egy érdekes cikk:
http://www.theserverside.net/articles/showarticle.tss?id=NET2BMNovember
mindenesetre elég komoly állítások és eredmények.
Ja és a híres magyar Microsoftos (Charles Simonyi) szerint a szerencse = készenlét a lehetõségekre... tehát ezek szerint Bill Gates készen volt, a lehetõségekre, és ez szerintem is igaz, készült és várta mikor jelenik meg a microszámítógép (Altair), akkor megírta a BASIC-ot rá, tehát kihasznált egy lehetõséget, mert készen volt rá, sõt várta. Aztán tövább készült a következõ lehetõségre és jött az IBM, kihasználta mert felvolt készülve, aztán jött a többi, általában nevezhetnénk ezt szerencsének. Kb. A Pistának szerencséje volt, elébbe szált a labda és gólt rugott... ezt úgy is lehet mondani, hogy a pista készen volt a rugásra és várta a labdát... mert ha nem lett volna készen akkor hiába szált elébbe a labda, gól nem láttunk volna. Az üzletben és ez kimondottan igaz ha sikeres üzletet akarunk két dolog között kell, hogy egyensúlyozzunk és mindkét dolgot nagy figyelemmel kell csinálni, az egyik a termékünk vagy szolgáltatásunk építése, fejlesztése és ezt nagyjából mindenki tudja és teszi, a másik dolog ami szintén nagyon fontos, pedig a cég építés a cég fejlesztése, ezt kevesen veszik komolyan, és általában a termék vagy a szolgáltatás az ami meghatározza a cég fejlõdését, és ez téves. Bill Gates ezt nagyon is tudtja van elõtte egy cél, de nem egy olyan cél ami szétválasztható, ez a cél az, hogy mindenütt szoftver legyen, hogy minden számítógép és szoftver által mûködjön, és ezt nem csak õ akarja így, ezt minden hozzánk hasonló számítógép bolond így akarja, a különbség csak ott van, hogy míg a többiek nem nagyon törödnek azzal, hogy ez, hogyan fog meglenni, Bill Gates élessen és yavartalanul úgy látja, hogy ez a szoftver a Microsoftá legyen, vagyis a Microsoft az ami neki nagyon fontos, nem a szoftver, nem a Windows, mert kök mindegy, neki, hogy holnap egy másik OS-el jönne ki a piacra (ha lenne értelme persze), de el sem tudja képzelni, hogy ez ne a Microsoft legyen. Ez a filozófiája errõssen érezhetõ az egész Microsofton, fontos nekik minden, de a legfontosabb maga a Microsoft és maga a cél érdekében építi a Microsoftot, és a Microsoft érdekében építi a termékeit és szolgáltatásait. Tehát nagyon is felkészülve használja az alkalmakat a lehetõségeket, amelyek persze nagyrészben soha nem tõlle erednek, de mindég õ használja ki a legjobban, mert felvan készülve. Most, hogy jönnek a webszolgáltatások és mindenki a Google-ról beszél... pedig erre is ki van a legjobban felkészülve? Mi van a Google-nak és mi van a Microsoftnak? A Google tele lehet ötletekkel, de a Microsoft az akinek megvan az alap (OS, .NET, SQL, Dynamics, fejleszõi környezet, MSN, Office, XBox, stb. stb.) és mindet úgy fejleszti ahogy neki megfelel és úgy ismeri mint az aki csinálta, mert õk csinálták...
Nem mindegy, hogy milyen célra. Habár nem írtam, de inkább a webszerverekre gondoltam. De a Google pl. Linuxos clustereket használ, és még van egypár nagy cluster Linuxszal, akit érdekel, nézzen utána.
"de hamarosan a nagy szerverekre is betör ms és szépen eltarol mindenkit."
Ne igyunk elõre a medve nõjére... még talán van remény. 😄
"mint általában minden piacon ahol "hirtelen" megjelenik (pl SQL serve, ma az a legjobb a kategóriájában, sorra dönti a rekordokat. vagy ppc, már palmon is van winCE)."
Jó sok hype és marketing árán. SQL: az MsSQL elég jó, máramennyire én látom innen a gödörbõl, de azért a postgres és mysql is nagyon jól áll (pont a MySQL AB írta, hogy minden évet jelentõs profittal zártak).
"btw, régen láttalak. már hiányoztál 😊"
tenkjú, tenkjú 😊
Mellesleg mostanában jobb dolgom is volt (Babylon 5 és soksok programozás), így csak hallgatólag voltam jelen. 😊
"kell a frissítés, mert már a legtöbb vitapartnerrel "haragban" vagyok 😊"
Tégy úgy, mint a lusta agrármunkás: vess magadra...
azt, h vki a politikusakat nem szereti az egy dolog. de mi rosszat tett ellened BG, h utálod. vagy mi olyat tett, ami akármilyen érzelmet vált ki belõled?
Igy van. En is ezert utalom oket. <#vigyor>#vigyor>
Es azokat a torvenyhozokat is akik rabolintanak arra, hogy egyes emberek kivaltsagoskent eljek le az eletuket, sokszor tamogatjak is oket, holott azok az emberek akik _valojaban_ eletben tartjak oket szinte nyomorognak.
Tenyleg: Billi bacsi 100 dollarost eszik reggelire-ebedre-vacsorara? <#nemtudom>#nemtudom>
Billi bacsinak volt egy-ket ugrodeszkaja is annak idejen, apuci ugyved, nagypapa es nagymama banktulajdonosok.
(csak kár, h akik ismerik, azok is winre állnak át)
könyörgöm 5 éve még nem is volt win szervereken, mirõl beszélsz? longhorn servernek meg feljavították a tcp/ip protokolját, és béta tesztek szerint gyorsabban kommunikál mint a linux. és linux maga hiába fut gyorsabban, mert azt senkit nem érdekel. az a lényeg, h az egész rendszer gyors legyen, márpedig win server az SQL serverrel gyorsabb minden szempontból, mint bármilyen adatbázissal szerelt linux. mission criticalos rendszereken állnak át erre (és nem úgy ahogy 1-2 város _próbál_ linuxra).
"Én leírtam neked egyszer, hogy miért lett így"
persze tudom, billnek szerencséje volt. ennyi szerencsével lehet jobban jár ha lottózik. a gond csak az, h nem hiszek a szerencsében.
Én ott lakom!! 😊
Azért mert ROBBANT az IT. Nézd meg a weboldalak számának növekedését.
Ennyi szakembert nem lehetett csinálni, úgyhogy maradtak az MS hommade rendszergazdái, akik meg csak ahhoz értettek.
Szóval nem azért mert jobb webszervernek a 2003(másra sem).
Egyedül talán a microsoft network szerver érv szól mögötte, de az tényleg csak kis helyekre jó(<10 gép).
Csakhogy én annó nagyon tutkó microsoft network szervert állítottam be linux alatt is.
Egy szerveren nem az a lényeg, hogy könnyû legyen kezelni, hanem hogy gyors, és jól skálázható legyen. És az MS erre nem törekedik, a 2003-ra belátták, hogy hoppá, mégiscsak jó, ha van konzol alapú app is, meg telnet.
Nem beszélve arról, hogy még milliókat adhatnak ki extra szoftverekre, amikkel pótolják a win mikrokernel hiányosságait, amik a linux kernelben alapból benne vannak.
És õ nem fog reklámokat tolni az arcodba, szóval nem kell félni, ha lesz is "ingyenes" win, azt sem fogják 1%-nál többen használni.(Õk is csak azért mert lámák).
Ja, és a linux melletti érvekrõl: ez olyan mint a divat. Észérvekkel nem befolyásolható. 😊
Erre írtam, hogy van egy jó nagy hardcore közösség, ami mindig is kitart a linux mellett.