172
  • FTeR
    Egy menedzser száll léghajójával a kietlen táj felett, eltévedt. Megpillant egy embert, lekiált neki:
    - Meg tudná mondani, hogy hol vagyok?
    - Ön, kedves uram, egy léghajóban utazik.
    - Fogadjunk, hogy maga informatikus - förmed rá a menedzser.
    - Miből gondolja?
    - Pontos választ adott, de mégsem tudok vele semmit sem kezdeni...
    - Fogadjunk, hogy maga pedig menedzser!
    - Ezt honnan találta ki?
    - Nem tudja, merre tart, hol van most, pontatlan kérdéseket tesz fel nekem, és a végén én vagyok a hibás.
  • FTeR
    a shell script közvetlen OS problámák megoldására való, de programozási nyelv jellegénél fogva másra is használható, bizonyos határokig.
    ez kb olyan, mint repülőt kocsinak használva a bevásárlóközpontba menni a hétvégén, azzal az érvel, h ez is tud gurulni.
  • FTeR
    "Ez NEM windows, itt nem az egéré, hanem a billentyűzeté a szerep."
    na látod, egyik legnagyobb hibája :)

mondtam, ne röhögtess a skriptekkel. hihetetlen, h saját bevallásod szerint egyáltalán nem vagy képben és mégis teljes önbizalommal mondasz ellent.
  • BlackRose
    Nem akarom mondani, hogy a Microsoft nem csinálta volna ezt mindenképpen (a getthefacts-ra gondolok), de nem szabad elfelejteni, hogy az open source volt az aki elkezdett Microsoft b...mazanyádozni még akkor amikor a Microsoftnak esze ágában sem volt felfigyelni rá, és hogy a Linux is the answer, transition from Win to Lin, meg a többi féle dobd ki a Windows-ot és telepíts Linux-ot volt az ige. És, hogy a mai napig is amikor egy Linuxos társaságba megjelensz akkor a Microsoft szó említése káromkodásnak illik, és ha nem töknegatív értelemben említed akkor már rossz szemmel néznek rád. Mivel általában a két tűz között vagyok, mindkét fél fél-ellenségnek néz, tudom a saját bőrömön tapasztalom. A másik oldalon meg örülök neki, hogy napról napra többen vannak akik belátják, hogy ezek nem egymást kizáró alternatívák, hanem alkalmazástól föggően jól használható eszközök. De azért a mai napig is megvan ez a halálos ellenségi viszony a két tábor között, ezért én egyik felet sem hibáztatnám jobban mint a másikat, a felelőség mindkét oldalra egyformán hárul. Az OS a platform, a technológia az egy eszköz, nem pedig vallás, ezért soha nem tudtam megérteni a fanatikusokat... mindegy, hogy melyik oldalról jönnek.
  • FTeR
    itt kicsit részletesebben leírom a tapasztalatomat.
  • FTeR
    0) pont ezért nem kéne vitatkoznod velünk...
    1) nem gondolom. tudom. méghozzá tapasztalatból és mások példáiból. pont ez a hihetetlen ms-ben, h ennyire megkönnyíti és ezért is érdekes, h nem vagytok képesek észrevenni.
    2) 10 órás oktató videó. elmutogatta a VS - VWD használatát és az ASP2.0 lehetőségeit. meg pár szó C# ról.
    3) már hogyne érdekelné. ez nem vita tárgya.
  • FTeR
    hát nem is végezte el az egyetemet, mert alannal alapítottak egy céget és ez minden idejét elvette. volt referencuájuk, ezért találta meg őket az IBM, nem a társkeresőben billi két szép szeméért. de IBM nem is csak őket találta meg, de a másik fél a nagy ingyenességével nem váltott ki aratatlan sikert.
    nem azért vették meg a DDOSt mert nem lettek volna képesek írni egyet, egyszerűen nem volt rá idejük. IBM megkérdezte képesek vagytok rá, erre billi vakmerően rávágta, h igen. mindezt úgy, h semmi esélyük nem volt. de hamár a vételnél tartunk. billi stratégiai érzékének/felismerésének köszönhető, h pont a DDOS-t vették meg és nem valmai mással próbálkoztak. aztán a licenszelés módja is neki köszönhető, olyan amitől ők is sokat vártak és IBM is elfogadhatónak találta (gyk, lebecsűlte a PC iparágat...).
  • FTeR
    "Az Apple azóte se sok vizet zavar."
    vicces kijelentés annak fügvényében, h több asztalon alma, mint linuxos pc :)

"De biztos, hogy olyan világot akarunk ahol a Wint, egyszerűen csak felváltaná a Linux?"
    miről beszélsz, hol váltaná fel? max serveren tudná/tudja, mert ott van linux, de máshol???

"2.-odik bekezdés. A Open fejlesztés nem, vagy csak nehezen fog megjeleníteni olyan igényeket, amit a jelenlegi felhasználók nem igényelnek. Ez a zártkódnál is ugyan ilyen rizikós."
    na ezt kivételesen jól látod. és pont ezért rossz az opensource. ez különbözteti meg a linuxdisztribeket, az mstől. ms ki tudja találni (kutatások, nyitott szemmel járás), h mire van szüksége egy olyan piacnak, amire be akar törni. képes lépéseket tenni a fejlesztés érdekében, majd debütálni a piacon és ezzel letarolni az ellent.
    a linux egy helyben toporog, pont azért amit mondtál. és semmi esély rá, h kikecmeregjen belőle.
  • Caro
    Figyelj. Én nem vagyok IT szakember, főleg nem vagyok üzletember.
    Leginkább programozó vagyok, valamennyire fizikus, de mondjuk egyre jobban.
    Én erre használom a PC-t(sorrend):
    1)C:gcc+anjuta
    2)Web:Firefox
    3)Game:amit lehet nativ linux, amit nem wine, ami az sem, az a lilo-n túlról fut
    4)Multimedia:VLC
    5)Mail:Thunderbird
    Itt van pl.: az anjuta. Gondolom a visual studio-hoz képest lenooboznának, ha ilyet használok, bár használhatnék Dev C++-t is.
    De egyszerűen semmi szükségem rá. Én nem felhasználói interface programokat írok, hanem különböző matematikai és fizikai problémákat megoldó alkalmazásokat, és egy ilyen IDE alig ad többet, mint egy TC 2.0, de ez bőven elég.
    Nekem nem lesz könnyebb dolgom a visual studio-val, mert ide tiszta algoritmus kell, tiszta átgondolással.
    Akkor most válaszolok a megnyilvánulásaidra.
    1) Ez megint a 10x annyi munka irreális megfogalmazása. Ugyanmár! Csak nem gondolod, hogy win-re könnyebb fejleszteni? Ezt már leírtam a .net-es vitában, de állandóan úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy egy programban nem a fájlnyitás menü létrehozása a nehéz. És nem is az ablak kirajzolása.
    Az hogy így leszólod a scripteket mutatja, hogy mennyire fogalmad sincs a unix világáról. Ez NEM windows, itt nem az egéré, hanem a billentyűzeté a szerep. Van millió kicsi program, amik összekapcsolva a legbonyolultabb adatfeldolgozási feladatokat is képesek végrehajtani. Csak megfelelően kell őket kapcsolni.
    2) Azért mert megnézted MS marketingvideóját... :D
    3) És? Attól még nekem van igazam. A felhasználót egyszerűen nem érdekli a feature áradat, mert nincs is rá szüksége. Neki másra kell a számítógép. Egyedül az önjelölt számítógépszakértők, akik a wintől eltekintve máshoz nemértenek, de ahhoz is csak ütlek-borulsz alapon, szeretnek ilyenekkel villogni.
  • dez
    1. Mit is? Még talán az egyetemet sem végezte el akkor. Meg mást sem nagyon csinált. Vettek fillérekért egy DOS-t egy meglett programozótól, aki épp le volt égve, írtak hozzá még néhány plusz parancsot, aztán szépen eladták az IBM-nek.
    Azóta is fontosabb, hogy mindenáron mi csináljuk, és harmadlagos, hogy mit.
    Na de inkább nem megyek bele ebbe veled, mert sosem fogod elismerni. :)
  • FTeR
    egy vállalátnál nem az IT szaki hozza a döntések egy platform választásánal. valahogy a menedzsereket is meg kell győzni/találni. de a megyőzés nem elég, a bizalmukat is meg kell tartani. marketink rizsával nem lehet szart is éveken keresztűl lenyomni az emberek torkán (még akkor sem ha nexus így hiszi), marketing csak arra jó, h rávegye az emberekt a kipróbálásra és ha ez bejön akkor már megveszik a terméket.
    IT szakiknak ott az msdn. ha spec infókat akarsz, akkor arra keresgélj.
  • FTeR
    "Bocs, de te mindig monopoliumokban gondolkozol, legalabbis en igy latom. Ha valami nem a legeslegjobb, akkor mar rogton megy a sullyesztobe? Nem lehet letjogosultsaga valaminek, ami nem a top?"
    nem, ez nem igaz. egyáltalán nem zavar, ha verseny van valahol. vagy létezik alternatíva (linux nem az). viszont os terén a interop hiánya miatt nem tartom előnyösnek, de thx to ms és a .Netjének ez lehet megváltozik.

link: BlackRose mintha linkelt volna már ide (igaz nem olvastam bele). több kisebb helyen olvastam dolgokat róla, meg aprócska hírek (pl megint rekordot döntött). nem készítek bookmarkot minden dologról amit elolvasok. plusz ms agymosásokon és az ms által felkért nagy cégek szavából (pl siemens, vagy amiket már lentebb is írtam).
  • h4x0r
    FTeR: Mellesleg az ilyen, és ehhez hasonló szarságokra gondoltam, mint hype. Sokan nem jutnak el oda sem, hogy meghalgassák a másik oldalt. Mert mást nem ismernek. És ezek után nem is akarják megismerni.
  • FTeR
    1. dzsí, de billiék már letettek vmit az asztalra, ezért találta őket megfelelőnek az IBM a feladatra. nem feladták a lottószelvényt.
    2. jaj, ne röhögtess, amiga sem volt vöröskereszt. szimplán szar volt az üzletpolitikájuk.
    3. baz, az IT nemcsak msből áll (de asszem ezt inkább te probálgatod bizonygatni - szal úgy érzem kicsit ellentmondásba keveredtél). de hízelgő, h ilyen nagyra tartod :)
    4. ez sem válasz.
    és mivan akkor, h elsőre nem látott benne lehetőséget? másodjara lépett és letarolta a piacot. IBM ennél már jóval többet szalasztott és még harmadjára sem lát be semmit (jó példa elre a PC).
  • NEXUS6
    1. ső bekezdés:
    Nem értem pontosan mire is célzol. A nagy cégek télleg nem sok mindent tudtak felmutatni. Csak éppen egy ilyen piaci pozícióban levő céget, mint a M$ a törvények értelmében már rég szét kellett volna kapni. Már jó 15 éve vannak ellene trösztellenes perek, azóta a borotva élén táncolnak. Nem vagyok benne beiztos, hogy az Apple megsegítésének nem e az volt a célja, hogy jó pontot szerezzenek a bíróságon. Az Apple azóte se sok vizet zavar.
    2.-odik bekezdés. A Open fejlesztés nem, vagy csak nehezen fog megjeleníteni olyan igényeket, amit a jelenlegi felhasználók nem igényelnek. Ez a zártkódnál is ugyan ilyen rizikós.
    Ez ha azt várjuk hogy a Linux egy egységsugarú júzer által is használható OS legyen, akkor a jelenlegi kvalifikált felhasználók nem fognak megjeleníteni olyan igényeket, amiket be kéne építeni. Ördőgi kör!
    A nagyobb elterjedtség viszont biztosítaná hogy ezek az igények is megfogalmazódjanak.
    De biztos, hogy olyan világot akarunk ahol a Wint, egyszerűen csak felváltaná a Linux?
    Nem hiszem!

Szerintem egy színesebb világ, ahol sokkal több platform létezik és a kompatibilitás és interoperabilitás nem azonosság hanem szabványok útján valósul meg, amellett hogy sokkal specifikusabban tudná az eltérő igényeket kielégíteni, még ráadásul sokkal biztonságosabb is lenne!
    Egyedül az üzleti, és nem a szakmai érdekek teszik szükségessé a monopolisztikus IT-t.
    De mint montam ráadásul ez a monopolisztikusság, már rég túl lépte a törvény adta kereteket is!
  • FTeR
    fogalmad sincs miről beszélek. 1 programozó csoportnak 1 összetetteb feladat megoldása pl másfél év linuxra, akkor ez az ms-re bő 3 hónap. ez szinte pénzbe kis sem fejezhető.
    egy nem IT cégnek az üzletviteli döntéshozatalát, szolgáltatás bővítést, napi működését az ms sw-k összemérhetetlenül lerövídítik/megkönnyítik.
    szaros shell scriptel felejtsél már el, itt nem arról van szó, h a háttérképet mennyi idő alatt tudod megváltoztatni. shell srciptel nem lehet komoly dolgot csinálni. ezzel is csak azt bizonyítotd mennyire nem vagy képben.

#113 ah, lol.
    elképesztő, hogy mennyire nincs igazad.
    lustaság az nem érv. én évek óta LAMPra webfejlesztek és 2 nap alatt átálltam ms-re, pár videó megnézésével. szted, ha eleve ms-en vagyok, mennyi az eséyl rá, h ennyi idő alatt betanulom magam linux+php-ra?
    milyen bevétel elmaradás? ms minden évvel nagyobb haszonnal dolgozik.

"Ezért nincs egyenlőre Vista utáni szilárd jövőképük sem."
    lol, már a köv win tervei is megvannak. ms 5 éves termusokban gondolkodik, ez bőven elég egy ilyen gyorsan változó ágazatban.

"a számítógép nem cél, hanem eszköz."
    ez az én szövegem!

rémisztő, h mennyire biztos vagy a dolgodban, pedig egyértelmű, h minimális tapasztalataid sincsenek a témában.
  • h4x0r
    Bocs, de te mindig monopoliumokban gondolkozol, legalabbis en igy latom. Ha valami nem a legeslegjobb, akkor mar rogton megy a sullyesztobe? Nem lehet letjogosultsaga valaminek, ami nem a top?
    De egy URL-t adj meg legyszi, egy tanulmanyt, ahol az mssql "jobbsaga" le van irva!
  • BlackRose
    Én csak egy valamit figyelnék meg. Ha nem lett volna Richard Stallman és az FSF (GNU) és nem lett volna Linus Torvalds, és nem lett volna Steve Jobs aki visszatért az Apple-hoz és akinek Bill Gates segítségére volt szüksége, hogy megmentse a céget, akkor most az MS-nek nem 95% piaca lenne, hanem 100.00%
    Na ennyit a többi nagy cégről. Különben én már sokszor mondtam Windows-ból élek és ahhoz értek a legjobban, de Linux-ot és Solarist is használok intenzíven, tehát kedvelem az open source-t, de nem vagyok elvakult open source fan. Mit is akarok mondani... az open source szuperjó dolog a hozzánk hasonló poweruser és hacker társadalomnak, és azoknak a szegény cégeknek akiknek nincs pénzük, hogy megvegyék a kereskedelmi szoftvert és ezáltal arra sincs pénzük, hogy komolyan IT alapokra helyezzék a munkát (lásd a lenti köpködést amelyben valaki nem értette meg, hogy mire gondoltam egy múltkori hozzászólásomban - röviden ha nincs pénzed az IT-re akkor kerülöd az IT-t, tehát kimaradsz a játékból és nem tőkét kovácsoló inveszticiónak kezeled hanem kényszerszerű kiadásnak...) és ezáltal nem is követelnek meg olyan feat-okat amelyeket a kereskedelmi szoftver nyújt, mert ott követelik és megfizetik az ügyfelek. Itt arra célzok, hogy a Microsoft-nak, Sun-nak, IBM-nek van egy csomó kérelme az ügyfelektől amelynek nagyrészét beépítík a szoftverbe, míg az open source-nál legtöbb esetben az lesz implementálva ami a fejlesztőnek eszébe jutott, amit mástól látott de nem került sok időbe-tudásba-erőforrásba az implementálása. Ezért van az, hogy míg az alapokban az open source sokesetben jobb a kereskedelmi megoldásoktól, a specifikus dolgokban nincs mit összehasonlítani, mert egyszerűen nem létezik. És ezért nem tud betőrni, mert amikor levezeted, hogy mit is kell a rendszernek csinálni, sok apróság hiányzik, és hiányzott 5 évvel ezelőtt is meg hiányozni fog 5 év múlva is, mert egyszerűen hiányzik a mehanizmus amely lehetőve tenné az open source modelnek ezt a viselkedést. És ha valakinek eszébe jutna, akkor mivel ezek az extra dolgok fejlesztése több időt vesz igénybe mint a mainstream dolgoké, ezért több pénzbe is kerül, és az az a szakadék amit szerintem az open source nem tud átlépni, mert fizikailag lehetetlen a mai üzleti világban. Ugyanis az özlet 99.9% úgy működik, hogy pénzt kérnek érte, és ha ez a szoftverre nem is vonatkozik, de a gazdaságnak (a szoftveriparon kívül) csak ici pici része ismeri a "free" szavacskát, mindegy, hogy "szabad" vagy "ingyenes" az értelmezése. De ez az Open Source második "átka", hogy azok akik benne vannak nem ismerik (vagy gyengén ismerik) a szoftveriparon kívüli világot.
  • NEXUS6
    1. Pénz, összeköttetés stb, az nem kell?
    Én mint noname meberke, hogy fogok szupergazdag lenni, ha nem jön személyesen hozzám az IBM, mint BG-hez tette annak idején? Létezik az IT-ben ennél nagyobb lottonyeremény????
    Nem hiszem. (Először BG is elküldte őket, Dumb és dumber zárójelenet;))))))) ennyi esze van neki is, hihihi)
    2. De válasz! Azok a cégek nem törekedtek nyíltan hegemőniára, és nem is gondolták hogy a világ olyan hogy ezt meg lehet, sőt meg kell tenni!!!! Tévedtek. De ez a felállás akkor sem jó, és én arra írtam, hogy jobb szeretném ha az IT nem mindent vagy semmit alapon működne.
    Az élni és élni hagyni elv jobban tetszik.
    3. Ha verseny lenne akkor ehez intezívebb fejlődés társulna, és akkor valszeg több is jutna nem csak ezek a termékek. Tudod a régi rendszerben nem nagy választék volt és az emberke egy Trabantnak is nagyon tudott örülni. Szal e a szitu addig nem is fog téged sem zavarni, amíg meg nem érted, hogy Lexus-od is lehetne!

4. Nekem is fájt annakidején a internet, meg az egyemisták összekapcsolása. De hát mit is mondjon egy olyan cég főnöke, akik akkoriban azt se nagyon tudták mi az a brózer, mert hogy olyannal ők nem foglalkoztak;)
  • Caro
    Amiért a linux lassan terjed:
    az emberek lusták, a rendszergazdák lusták, a szakemberek lusták tanulni.(persze ezek csak álszakemberek)
    Csakhogy ez van a winnel is. Ezért egyre kisebbek a MS eladásai.
    És ezért marad el mindig a várt bevétel. Egyszerűen nem fogják fel, hogy NEM KELL az új funkció. Persze égő lenne kiadni egy OS-t úgy, hogy az összes újítás annyi, hogy userek által megszokott felületet lecseréljük valami teljesen másra.
    Szóval ezek az emberek egyszerűen nem bírják mergérteni, hogy az emberek 98%-ának a számítógép nem cél, hanem eszköz.(eddig pont így jártak el).
    Csak kimerült a fantáziájuk.
    Ezért nincs egyenlőre Vista utáni szilárd jövőképük sem.
    Az történik velük, mint a BKV-vel. Van egy jelenleg hatalmas felhasználótábor. Csak lustulunk egy picit(IE 6), és azt vesszük észre, hogy az utasok nem utaznak velünk(a növekvő üzemanyagárak ellenére). Ekkor hirtelen észbekapnak, és pénzt nem kímélve elkezdik keresni a hiba okát(veszünk új buszokat, villamosokat). Ez marha sok pénzbe kerül. És lehet, hogy nem is ez volt az indok, és kunyerálhatunk állambácsinak, hogy adjá' pénzt, mert kell(múltkori cikk ugyebár, EU ellen támogatást kér).
    És ha MS egy tisztességes cég lenne, akkor miért történne az, hogy az összes létező nem partner cég összefog ellene?
    Biztos csak szivatni akarják...
  • Caro
    Tized annyi munkával? Miért mit csinálsz?
    Irrealitásokba ne essünk bele.
    Merthogy valamiért a win mégsem a legjobban skálázható/testreszabható rendszer.
    *nix/*nux alatt shell scriptel 10 perc alatt megcsinálod, amit win alatt másfél órás kattogtatással.
    Höhö :)
  • FTeR
    "meggazdagodtak" és "meg tehetség" akart lenni
  • FTeR
    1. nem mondtam, h IT-n kivül kell gondolkodni... kugliék is meggazdagottak, csak 1 jó ötlet kell, mwg tehetség.
    2. ez nem válasz rá.
    3. nem értem az összefüggést. ms segít, h jobb legyen nekem, nem értem mér kéne ellenségnek tekintenem.

4. ah, ez fájt. nem mintha egyet értenék a fejlődés elmaradásával kapcsolatban, de ügye nem gondolod komolyan, h ha úgy is van ahogy mondod, akkor arról az ms tehet? nem tudom sírjak vagy röhögjek inkább...
  • NEXUS6
    1. Akkor mondj egy olyan területet, amiből meg lehet gazdagodni a lotto-nál nagyobb eséllyel. Ha a gazdaság stagnál, akkor az újak csak mások rovására tudnak gazdagodni. Ha nálunk is 10% lenne az éves gazdaság növekedés akkor lehetne egyénileg is csodát csinálni.
    Az M$ meglovagolta a folyamatosan bővülő PC piacot, ennnyi. Mondj egy bővülő piacot, amit meg lehet lovagolni, és extra profitot csinálni?
    2. Én megelégednék azzal, ha az Amiga meg mellette még 3-4 platform működne, mert ez már versenyt is biztosítana.
    3. miért van másik is? Na mesélj!

Nézd ha te szereted azt az állóvizet, amit az M$ a műbalhéi, meg hisztiei mellett produkál, akkor persze, hogy nem ellenség.
    Szal ahhoz képest hogy a nyolcvanas években, a karakteres megjelenítéstől, a 2d grafikuson keresztül a háziszámítógépek is eljutottak a 3d-ig , mind ezt CD minőségű hanggal, hálózati kapcsolatokkal megspékelve. Ehhez képest az utóbbi 15 évben milyen nagy fejlődés/áttörés történt?
    Nem sok!

Talán a net elterjedése, de ahhoz a M$-nek nem sok köze volt!
  • FTeR
    IBMet mi tartotta vissza, h sikerre vigye az OS/2-t? nem hiszem, h anyagi gondjai voltak, vagy a konkurencia nyomásától kellett volna tartania.
    az mitől van, h comodore elért egy szintet és egyszerűen összeomlott a súly alatt, miközben ms már itt van mióta és minden éve jobb mint az előző?
    csak jobban tudnak valamit.
    vagy mitől van az, h itt egy állítólag szuper OS (linux), ami ráadásúl még ingyenes is, mégis évtízedek óta gyak az tartaja életben, h nem egy cég áll mögötte, mert ilyen teljesítménnyel már rég tönkre ment volna, vagy megszabadultak volna tőle mint az IBM.
  • FTeR
    1. nem azt mondtam, h ms-t kell legyőzni. nemcsak ms legyőzéséből lehet meggazdagoni (és bankot sem kell rabolni).
    2. te figy, amigádat mi tartotta vissza attól, h most ő uralja a piacot? vagy linux mérnem akkor kapálódzott?
    3. nekem nem ellenség az ms. sőt! hatalmas segítséget nyújt ahhoz, h tized annyi munkával jóval többet kereshessek, mint bármilyen más platformot választva.

ezt sosem fogom megérteni, h ms mitől ellenség (max ha nekiállok OSt fejleszteni, de erre elég kevés esélyt látok). azt sem értem, h BG gazdagsága mitől kéne h zavarjon...
  • rigidus
  • NEXUS6
    "win95 lehet nem a legstabilabb és leggyorsabb OS volt (nem is volt különálló OS...), de valamiben -amit nem vagytok képesek megérteni- jobb volt minden másnál, különben nem terjed el. a marketing hájp max fél év után elhal, mégis pár év után jött a w98 amit még többen kezdtek használni."

Na most már télleg kíváncsivá tettél!
    Mi a franc van abba az elbaltázott w95-ben hogy az emberek ennyire rákattantak?

Megmondom! Semmi!
    Abban az időszakban egy csomó hómkompjúter cég becsődölt Commodore, Atari az IBM OS/2 Warp eladások se alakultak valami fényesen. A PowerPC sem akart beindulni, a Apple el volt foglalva az áttéréssel.
    A M$-nek viszont nem volt más dobása.
    Hát rá is gyúrt a házinépre, tudod Vágásiferi, meg a többiek!
    A cégek még vagy DOS-al nyüglődtek, vagy áttértek OS/2-re. De a M$-nek csak a w95 vonalban lehetett bíznia, az NT még csak akkor bújt ki a tojásból.
    És a manőver bejött nekik.
    A jó népek megvették a sok dzsunkapécét és azonkívül, hogy pécé, meg egér, még azt a szó ismerték hogy vindóz! És tudták hogy ha ezt a hármat a gyeröknek megveszik karácsonyra az neki marha jó lesz!

Hiába volt elötte 100 000 póverjúzer, ha egy szezon alatt az 1 000 000 új zöldfülű arányaiban lenyomta őket, és így most már ők lettek a standard!

Ennyi a titok.
  • FTeR
    asszem kiegyeztünk =)
  • rigidus
    "te mitől tartod vitapartnernek magad, amikor azzal kezded, h utálom BG/ms-t mert csúnya bácsi és ezért szar a wint?"
    Valoszinuleg ugyanattol, amitol te feltetlenul ugyerzed, hogy reagalnod kellett ra.
  • NEXUS6
    "kisemberest arra értem, h mindig mást hibáztatni a sáját inkompetenciánkárt. ez a rendszer lehetővé teszi, h te is megszedd magad, mi tart vissza?"

Te neked télleg nem szóltak?!!!!;)
    Ébresztő!!!!!
    Az amerikai álom véget ért!!!

Az M$ ugyan úgy egy garázsban kezdte mint akkor bárki. De mekkora is volt akkor a költségvetésük/nyereségük a maihoz képest?
    Töredék.
    De ami a fontosabb, volt akor egy olyan cég, ami esetleg elnyomhatott volna egy OS kezdeményezést? Talán az IBM, de nicsak hát nem pont ők tömték vastagra a M$ zsebét?
    Szal ahhoz hogy ma felvedd a versenyt pontosan annyival nagyobb tőke kelene mint amennyivel ők többet keresnek most ahhoz képest amennyit pl '80-ban.

BG mint a legkisebb királykisfiú nekiindult egyedül (leszámítva a számos családi összeköttetését, bankárok, szenátorok stb) és meghódítótta az egész ipart. Látjátok milyen csodálatosan mobil a társadalom?!
    Csakhogy ez egy délibáb.

Amikor ő indult az a bizonyos olló még nem nyílt szét a kis és a nagy cégek között és BGnek csak arra kellett vigyáznia, hogy a cége, véletlenül se csússzon le az olló felső éléről, mert akkor talán ők se tudnak visszakapaszkodni.

Mert ugye az utóbbi 5-10 évben hány a M$-t sulyosan veszélyeztető cég emelkedett fel a semmiből?
    Sehány! Az olló két éle között nincs átjárás, és az csak nyílik tovább!

Szal ennyi esélye van a kisembernek. Mert sajnos ez az ollós dolog szinte a társadalom/gazdaság minden területére igaz. És azok a srácok akik ezt megértették azok most Franciaországban, Németországban autóznak (úgy értem gyújtogatják óket).
  • FTeR
    figyel, ezt az ms vs opensource meg win vs linux kört már ezerszer lefutottuk, attól, h te nem voltál ott arról nem tehetek.
    a "demagóg" mitől lenne személyeskedés???
    te mitől tartod vitapartnernek magad, amikor azzal kezded, h utálom BG/ms-t mert csúnya bácsi és ezért szar a wint?
  • FTeR
    win95 lehet nem a legstabilabb és leggyorsabb OS volt (nem is volt különálló OS...), de valamiben -amit nem vagytok képesek megérteni- jobb volt minden másnál, különben nem terjed el. a marketing hájp max fél év után elhal, mégis pár év után jött a w98 amit még többen kezdtek használni.

ügye nem hiszitek, h amikor w9x derekán a linux nem volt képes semilyen eredményt felmutatni, akkor most bármi esélye van?

linux gyorsaságával (és ingyenességével) jöttök mindig (más érv elfogyott), vegyétek már észre, senkit nem érdekel.
    az ingyenességről meg annyit, h vállalati környezetben linuxos vonalat drágább fentartani mint ms-t, elég sok tanulmány (és tapasztalatból vállalat) állítja ezt ahhoz, h már ne csak ms marketing rizsa legyen.
  • rigidus
    "demagóg vagy..."
    Ezt ha jol sejtem erinti a szemelyeskedes hatarait. Fuggetlenul attol, hogy igazad, van-e vagy sem (lehet, hogy igen) de nem hinnem, hogy tovabbra is tiszteletben tudnalak tartani mint vitapartnert. Ebbol a megfontolasbol, nem kivannek reagalni a tovabbi hozzaszolasaidra.

Egy erett vitapartner a gondolatainak a minosegevel teszi ertekesse, vagy erdekesse a vitat nem pedig a hozzaszolasainak a mennyisegevel "utolso szo" elven, vagy a masik vitapartnerre tett megallapitasokkal. Egy vita nem megallapitasokrol szol, hanem ervek felsorakoztatasarol. Aki megallapitasokat tesz, annak mar elfogytak az ervei. Elfogyott ervek eseten pedig mar nincs ertelme a vitanak.
  • FTeR
    írtam, h teljesn mind a linux gyorsabbsága, ha funkcionalitásban sehol nincs, és össz teljesítménybe (pl. adatbázissal) már elveszíti az előnyét.

#78 pl siemesn, vagy az egyik legnagyobb angol kiadó (3 betűs a logóján egy kutya figyel egy fonográfba - help me out here), akkor USA/canada legnagyobb könyv forgalmazója, meg még pár hatalmas vállalat. ez nagyobb siker, minthogy 2 önkormányzat bejelnti, h átállunk _majd_ _valamikor_.
  • FTeR
    demagóg vagy...
    csak bele ne halj az élet érzésedbe.
  • FTeR
    nem én mondom, nézz utána neten, elmúlt 2 évben az mssql minden rekordot megdöntött.
    oracolre azért esküsznek sokan, mert 10en évig az volt a legjobb, de pár éve itt az ms.
    postre melett az egyetlen érv ugyan az mint linux mellett, ingyenes. ha nem vált volna azzá, eltűnt volna a süllyesztőben.
    mysqlt meg azért lehet szeretni, mert könnyű a kezelése (de funkcionális hiányosságai vannak, amin némiképp az új verzsön javít) és kis adatmennyiségnél nagyon gyors, az ingyenességről nem is beszélve. de ettől még kis tesó marad.
  • NEXUS6
    1. Megint elolvastam! És...?;)
    2. Nos az Audio Cd 16 bites felbontású, viszont az MP3 veszteséggel tömörít, amit elvileg nem hallassz (annyira).
    Na most ha szerinted is veszélyeszteti az MP3 a CD eladásokat az még jobban megerősíti azt, amit ki akarok hozni az egészből. Mégpedig hogy az emberek egy bizonyos műszaki szempontból igencsak igénytelenek. Ezért nem terjed el az SACD vagy az audio DVD, és virágzik a CD és mostmár az MP3-is.

És pontosan ezért terjedt el a win. Mert bizony az M$ Os-ek nem a viszonylag (de csak viszonylag) rendben levő XP-vel terjedtek ám el, szerezték meg a hegemóniát, hanem a DOS-al, és a win3.1-95 stb vonallal. Az XP már csak akkor jelent meg amikor gyak minden le volt játszva.

A '90-es években volt egy mondás: egyél sz.rt 100 milliárd légy nem tévedhet!
  • Caro
    Tényleg? Hol?
    Megmondom hol: SE-Hol :)
  • Caro
    1)Feljavították!
    Milyen teszt szerint?
    És még ha igaz is lenne(és valami csoda folytán jobb lehetne esetleg mint a harminc éve létező agyonoptimalizált TCP/IP), akkor is elveszik, mert maga a rendszer lassú.
    Érdekel, hogy végre meg tudják-e csinálni IPv6-ot pl. ? :D
    2) Nem. Most írtam le, hogy miért.
    Nekem Billy fiúval semmi bajom, csak SB egy k****.