Még mindig nagy a digitális szakadék Európában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért van, mert:
a) Az illetó polgár nem is tud az internet elõnyeirõl. Nem csak fórumozni, meg warezolni lehet ám. Pl. lehet mindenfélét vásárolni, lehet mindenfélét ügyintézni, lehet tájékozódni (pl. menetrendek, árlisták, stb.), stb.
b) A polgár nagyjából tisztában van a lehetõségekkel, de nem tudja megfizetni.
c) Olyan helyen lakik, ahol nincs net szolgáltatás, vagy csak lassú és drága modem.

En nem kerdojelezem meg az internet fontossagat es jelentoseget, en (is) netfuggo vagyok.

Csak megprobalok egy 'atlagos' nem netezo emberre gondolni. Konyvet olvas, tv-t nez, kirandul, bulizik, kihajtja a tehenet, dolgozik reggeltol estig, stb. Miatta van a digitalis szakadek? 😊
"Talan hihetetlennek hangzik, de az elmult par tizezer evben az ember jol elvolt internet nelkul."

Sokminden nélkül elvoltak régen, de ez nem jelenti azt, hogy ezeknek a dolgoknak semmi haszna.

"Rengeteg ember ma is elvan nelkule. Miert lenne ez szakadek?"

Mert az internet számtalan területen elõnyt jelent, és ez egyre inkább így lesz a jövõben.

Mi ez a bolond szoveg, h digitalis szakadek?

Talan hihetetlennek hangzik, de az elmult par tizezer evben az ember jol elvolt internet nelkul. 😊 Rengeteg ember ma is elvan nelkule. Miert lenne ez szakadek?

A gorogok nem biztos, h azert nem neteznek, mert nincs meg az egyetemi vegzettseguk (ironia), hanem lehet, h jobban szeretnek tarsasagba jarni, leguritanak egy-ket sort es nem kockafejkent ulnek a monitor elott.

A felmeres erdekes lehet, de sok mindent nem arul el, szerintem.
Darth Sith
ha olcsóbban adnák, sokkal jobb lenne ez az arány és nem románia elõtt lennénk eggyel. USA-ban, kóreában 10-20xor jobb neteket lehet kapni fillérekért, itthon meg 10rugó az 1mbit/s-es net.. közröhej, és ezek után csodálkoznak hogy levagyunk maradva..

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Sokakat meg nem is érdekel,a net!
duke!Szerintem nem csak a Matáv miatt van ez igy,hisz nem csak õk szolgáltatnak netet!
"százból 68 ilyen végzettségû állampolgárnak adatik meg ez a lehetõség. A középiskolát végzetteknek ugyanakkor csak a 45, míg az általános iskolai végzettséggel rendelkezõknek már csupán a 13 százaléka büszkélkedhet interneteléréssel."

Ez a tetves matav miatt van igy.Most ugyan nevet valtoztattak,mert ugy lejaratodott mar a matav nev,de ettol semmi nem valtozott.
Remélem hamarosan javulni fog ez az arány!
Végiggondoltad ? A 8 osztélyt végzettekhez tartoznak a pillanatnyilag középiskolások is..... Szerintem nem erre gondoltál, hanam valami másra <#smile> Egyébként szerintem is <#worship>
Sadist
"A középiskolát végzetteknek ugyanakkor csak a 45, míg az általános iskolai végzettséggel rendelkezõknek már csupán a 13 százaléka büszkélkedhet interneteléréssel."

Remélem marad ez az átlag, vagy még inkább csökken...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem