127
Mikortól számit elavultnak egy VGA?
  • Gabesz amd64
    aki megteheti
  • B@dsector
    #85 Diamond
  • B@dsector
    Ez az én VGA evolúcióm

s3trio 2Mb + Dimaond Voodoo 1 3dfx 4Mb -> ABIT Intel i740 8Mb -> ASUS V3800 TNT1 16Mb -> Diamond TNT2 16Mb -> Voodoo 3 3000 16Mb -> ASUS V7100 GeForce 2MX 32Mb -> Inno GeForce 3 Ti200 64Mb -> Inno GeForce Ti4200 128Mb -> ABIT 9600XT 256Mb -> BBA ATi Radeon 9800Pro 128Mb -> ASUS 6600GT 128Mb -> C3D X800Pro 256Mb -> ASUS EN7800GTX 256Mb
  • Rafaelo
    nekem voodoo1 voodoo2 geforce3 ati9600 volt eddig
  • Sanyix
    Mi az hogy csaló optimalizált driver? Az alap az lenne, hogy optimalizálják a drivereket, mi ebben a csalás? Amúgy nemtom mik ezek a képminőség gondok, mert nekem volt s3trio64-em, voodoo2-m, geforce2-m, radeon 9600-om, de soha semm külömséget nem vettem észre a képminőségük között. Szóval sztem ez a képminőséges dolog is annyi, hogy pár emberke képzel valamit, és tömeghisztériát váltanak ki vele, nem ez lenne az első eset :D
  • vjanika
    Az attól függ milyen sávszél igénye van az adott programnak, amit használsz. Lehet, hogy semmi külöbmség, de lehet, hogy 4X-en darabos 8x-on meg simán megy a program.
  • vjanika
    Igen a csaló, optimalizált drivereikkel már simán verték az 5x00-es Geforce-okat. Ez volt egyébként az a pillanat, amikor az ATI fan-ok is néztek egy nagyot, mert akkorát romlott a képminőség, hogy azt már nem tudták szó nélkül elviselni :-) Akkortájt jelentek meg olyan tesztek is, ahol a rendes "nem csaló" drivereket használták a teszteléshez. Ezekben a tesztekben bizony nem volt eggyértelmű, hogy a 9x00-ATI, vagy az 5x00-ás Geforce család a jobb.
  • Sanyix
    Kártyától függ...
  • lord nihilus
    nagy külömbséget tesz az hogy éppen 4x vagy 8x agp-n fut a kari?
  • Sanyix
    Miért lenne az? Az 9x00-ás ati-k simán verték az akkori párjukat az fx-eket. Akkor most a gf6x00 sorozat is sz@r a 7800 gtx hez képest? lol kicsit van külömbség a megjelenésük dátumában :D
  • vjanika
    Ha azt nézzük, akkor ATI X-sorozathoz képest az ATI 9000-es is egy elcseszett sorozat :-)
  • Sanyix
    Azért mert az fx egy iszonyúan brutálisan elcseszett széria :)
  • vjanika
    Milyen driverekkel, beállításokkal és milyen tesztekben, játékokban mértétek ezeket a külömbségeket?
    Amúgy a Geforce 5500 Nem sokban különbözik az 5200-astól, amit az NVIDIA elméletileg a Radeon 9200-as ellenfelének szánt. Tehát egyrészt ezért. Másrész pedig az "optimalizáció" a 9200-asok sebességén sokat dobott, ami a grafikán meg is látszik (Trilinear/Bilinear csalások pl.) Bár tény: Ezt az Nvidia-tól tanúlták :-)
  • Rafaelo
    xbox 360 lefagy :DDDDDD
  • vjanika
    Konzolos játékok színvonala: NEVETSÉGES! Sok Arcade baromság, NEM JÁTÉK! Játékot csak PC-n látsz. Konzol egy kapal sz*r! Ha kicsit megnézitek, a Konzolok egyre inkább a Pc felé mozognak. Nem véletlenül! Ma már a Konzolokba is kapsz HDD-t van rajtuk USB, DVD olvasó. Nemsokára plussz memóriát is lehet majd beléjük építeni, sőt majd VGA-t is lehet cserélni. Akkor majd mi különbség lessz a Konzol és a PC között??? Ha pedig az ár irányából közelítünk, akkor mire minden kiegészítőt megveszel hozzá, akkor már ott jársz, mintha egy új PC-t vennél. A grafika pedig NEVETSÉGES!!! Igaz optimalizálni lehet a játékokat, ezért kicsit kevesebb erőforrással is beérik, de ettől még korlátozva vannak és ezen korlátok legfőképpen a grafikát érintik.

Egyébként egy VGA akkor lessz elavult, ha már nem képes egy az újonnan megjelenő játékokat rendes sebességgel futtatni. Bár a processzor is mérvadó egy gépnél, nem csak VGA Szerintem inkább komplett számítógép elavulásról beszélhetünk. Átlag 3-4 év egy gép elméleti elavulásának ideje. Ha ma veszel egy jó gépet, azzal kihúzod 4 évig. Mellesleg egy mai gépen tudok még játszani az 5-6 évvel ezelőtti játékokkal is. A konzoloknál hogy is van? Problémás, nem megy? (Ugye az optimalizálásnak hátránya is van méghozzá nem is kicsi!)
  • Rafaelo
    :O
  • lord nihilus
    mitől van az, hogy egy ati 9200se(ilyen van a fél osztálynak)(200mhz gpu-val,
    64bit-tel, kb.1-es saderrel)-nál, csak észrevehetetlenül picivel jobb az gf fx5500(250mhz gpu, 128bit, 2.0sader, hűtőventivel)???
  • Justil
    pusztuljon ki a konzol a **csába
  • B0B0
    Ha nem játszol a legújabb hülye játékokkal, hanem arra használod a gépet amire tervezték (munka, multimédia) akkor elég egy 16 v. 32 kártya is! Konzolon sokkal nagyobb jövője van a játékoknak
  • Rafaelo
    köci :D
  • Justil
    konzol? ehh. pff. rakás szar, igényteleneknek. persze nem kell rá |hosszutávon| annyit költeni, mint a gépre, de én ugyan nem veszek 100K ért egy gépet, amin CSAK játszani lehet (meg netezni, de akkor már bemegyek a netcaféba...), azonbelül is csak verekedni vagy fejleszteni a ferdeszemű izomagyú kismágusokat. azért az sem utolsó dolog, hogy a pc-s játékok pc-n készülnek, a konzolosak meg? hát azok is. szóval asszem innentől kezdve no comment.

2topic: sztem érdemes 2-3 évente beruházni az épp aktuális csúcsmodell kariba, oszt az elég is az elkövetkező 2-3 évre. persze egy idő után már nem lehet mindent a maxon tolni, dehát nem is mindig az a lényeg. szerintem egy kari most abban az esetben elavult, ha a mostani játékok el se indulnak rajta. ha már minimalon élvezhető fps-t (kinek mi, nekem már 30 körül az) produkál, akkor még épp jó de már csak pár hónapja van hátra :D
  • Sanyix
    Desz@r lehet, úgy sajnállak :)
  • biomage
    nem irtam milyen gépben van
    pentium 1.2 GHZ nem celeron és két 128 MB rammal
  • Rafaelo
    9600 asom is elavult most cserélem :O
  • biomage
    ez elavult VK Abit Siluro TI4200 :)
  • Sanyix
    Jóaz, csak pár igénytelenül elkészített játék nemmegy rajta.
  • M@TriX
    én most vettem egy Gef3Ti200-at, hasít, még az U2 is ;)
  • smead
    ém spec most ilyen kártyát keresek:)))) de tényleg
  • izb
    Nem,az nem az:)
  • eprex
    gondoljátok h a GeForce 2 mx 400 az??
  • ati2002
    2 féle elavult vga van. Az egyik, ami már nem támogatja az aktuális minimális pixel shadereket, azaz a gfmx, r7xxx sorozat.

A másik, ami már a megjelenése napján elavultnak számít, mert annyira gyenge hardweresen, hogy normális minőségben használhatatlan, hiába tudja a ps2.0-t is(gondolok itt a fx5200 és hasonszörü társaira)
  • smead
    a cod2 bugos mint állat, nagy teljesítményű gépeken is beszaggat, majd lesz patch és orvosolják (vagy nem), de a Battlefield 2-nél is patch-hátán patch volt
  • kamisk8
    Nekem régen konzolom volt ,és most pc és szerintem a consol is tök jó és ugyan ugy lehet vele játszani mint pc-sőt!Még lehet ,hogy jobban isés konzolra nagyon sok jo játék volt régen.
  • biomage
    igazad van a konzolra Nagyrészt rpgt és verekedös és mászkálos játékot dobnak ki de ha van olyan játék ami fegyveres az meg szar mivel nincs sok gomb az irányiton (max 12 gomb)és soha nem lesz olyan jó mint a pcs játékok mert sokkal szeb és tisztább a monitor mint a tv
  • Inquisitor
    "Ajánlom neked a C64-et. Kurvajó kis játékokat írtak rá, igaz grafika kb mint egy tetriszé. Nem kell ráköltened semmit, ingyé adják. Ha úgyis leszarod hogy néz ki, csak a játékélmény a lényeg akkor minek új játékok? Nagy újítás sosincs, csak a grafik egyre észvesztőbb..."
    Eszed tokját :)
    Mutas olyan RPG-t ami mostan csúcs GFX és túltesz egy jó kis Fallot-on, Baldur' Gate-n?
    Amúgy egy gagyi, egyszerű, de szórakoztató játékkal inkább játszom hosszú órákat, mint egy full csilli-villi sz*rral.
  • Shep
    COD2
  • kamisk8
    Ez igaz mindenki arra használja amire ,neki kell ,csak van aki játszani is szeret az alá meg kell a vas .Vagy pl ha filmet készitesz ,vagy filmet konvertálsz ahoz is erős gép kell ,hogy hamar és jó minőségben kész legyen
  • blackgamer
    attól függ az egész kérdés, hogy mik az igényeid
    nekem pl nem jön be a full grafika, mert "nyálas" tőle a játék és amúgy is multiban nyomom, szóval min graffal megy (pedig többet tud a kártyám)

ismerek olyat aki csak filmet néz a gépén, annak meg nem is fog sose elavulni
  • smead
    egyet mondj!
  • smead
    van konzolhoz bill is meg egér is netezni is lehet vele, de sosem fog annyit tudni mint egy pc, mondjuk alapvetően a pc-ét nem is a játékra tervezték