3482
  • ollie
    Látom XP. Mennyi memóriát látsz a 4GB-ből?
  • B@dsector
    13605 link

P5W64 WS Professional
    Q6600ES B3 @ 3.55GHz (9x395MHz/1,35V ) WATERCOOL HEATKILLER®
    2x2GB Micron DDR2 800 CL5 @ 790MHz
    GALAXY 8800GTX 768 @ XFX XXX oc bios (630core/2000mem) stock cooler
  • Nandusz
    Az alaplapodhoz sztem kellett hogy adjanak tuningoló progit. Én is azt használom..CoreCenter a neve.
  • wander01
    a procit is ntune-al lehet huzni? vagy ha nem mivel?
  • Evogordon
    Azért már egy gtx-et nehezebb felhúzni mert az már alappból húzva van. De szerintem ott a ramot ott is simán 2000-re a magot meg kb 700-ra Nem tuom..
  • xenonn
    érdekes. és akkor egy gtx-et menyire lehet felhajtani? az én configomal mennyit lehetne akkor elérni? nekem tuning nélkül lett olyan 10400 és 10800 között.
    amúgy azt sem tom hogy kell tuningolni vagy hogy mivel lehet..........
  • Evogordon
    Jók ezek a GTS-ek felleht simán húzni őket gtx szintre.
  • ollie
    Van, de nem számít bele a végeredménybe. Csak a játéktesztekből számítja a végleges pontszámit (a többi teszt elől ki lehet szedni a pipát).
  • Evogordon
    xD abban a felbontásba csináltam. Minden default, 1280*1024 .
  • xenonn
    ha nem tuningolok semit akkor érdek el ennyit 1280*1024-es felbontásban
    gts-el te sosem éred el az eredményem
  • xenonn
    persze-persze. ugye tudod alap felbontásban nem lesz neked ennyi.
    milyen felbontásban is csináltad ezt????
  • Nandusz
    Miért abban nincs CPU benchmark?...Mert mintha lenne benne
  • Nandusz

Látod?...kicsit még én is húztam az órajelen és látható, hogy HDR-ben még mindig partnerek vagyunk.
    Tény a CPU score az háromszoros nálad, emiatt kapsz több pontot, semmi másért. Nem amiatt, mert a procid "kihajtaná" a videókaridat.
    Remélem előbb utóbb elhiszed.
  • ollie
    Nagyon egyszerű eldönteni, linkeljetek 3dmark05 eredményeket. Ott csak az fps számít.
  • Evogordon
    Húú basszus húzás után ez már fincsi [650/900]
  • kirol
    Hát leírhatod, kíváncsi vagyok.
  • Nandusz
    Hát ahogy elindítod az ntunet, ott balodalt a menüsávon vannak ezek:
    - 3D beállítások
    - Megjelenítő
    - Rendszerstabilitás
    - Teljesítmény
    - Video és televizió

Na ezek közül kell a teljesítmény alatti opciók közül aktivizálni valamit az Nvidia szerverrel (már nem emlékszem hogy mit, mert aktiválás után eltünik az a lehetőség), és akkor a kiövetkezőket kell hogy kiadja lehetőségekként itt a teljesítmény fül alatt:
    - alaplap beállítása
    - GPU beállítások megadása
    - Rendszerhangolás
    - Rendszerinformációk megtekintése
    - Launch NVMonitor
    - Egyedi szabályok beállítása
    Na ezek közül a GPU beállítások megadására kell klikkelni, azt előugrik a GPU és a RAM potméter...

(először én is nehezen jöttem rá, mert magát ezt a menüsort a teljesítmény beállítások alatt csak az aktiváláskor dobta ki)
  • Evogordon
    Egyébként te a ntune-al hogy tudod húzni a kártyádat? Mert vistán nem megy nekem a rivatuner és ki akarom próbálni nekem meddig bírja a kártyám.
  • Nandusz
    Jahh 2000MHz.....és ez még csak a rendszer által biztonásgosan alkalmazható tuning, amit automatikusan ajánl fel. Sztem kicsit még tovább is lehetne húzni. Mondjuk a Gigabyte mindig is híres volt arról, hogy válogatott memóriákat tesz a kártyáira, amelyeknek garantált a tuning lehetősége. ilyen volt a 7600GT-m is, silent pipe-val. Lazán rá lehetett nyomni 12-15%-ot.
  • Evogordon
    Az tudom hogy olyan teljesítményt ad le a te kártyád mint az enyém de játékokban szerintem 10-20 fps-el többet kapok. Nagyon sokat számít a processzor.
  • Nandusz
    Könyörgöm..nézd már meg az adatokat...és lásd be: a Te 9006 pontod kizárólag a procid teljesítménye miatt van. A kártyánk jóindulattal azonosat teljesít a két vas alatt. Ez a bibi. Vágod? NEM annyira proci függő a kártya, mint amennyire hiszitek itt sokan...mert akkor ugye kétszer, vagy 2,5-ször több pontot kéne hozni nem?....hisz annyival erősebb a core 2 6400.
    Azt az ábra meg mit mutat?...grafikai teljesítményben szinte ugyanazt hozza a kártyánk.
    A 3dmark 2006-ban jelentkező pont töbletet a proci benchmarkok adják, de 3D-s teljesítményt nem annyira befolyásolják. Sőt szinte semennyire.
  • Evogordon
    Szerintem mg 3,3ghz-en is stabilan menne.
    Hát a szokásos szorzót emeled megoldással :) De ha pontos leírást akarsz róla akkor leírom priviben.
  • kirol
    Hú, 3,2-re felhúztad a CPU-dat?
    Megy stabilan? Hogyan jutottál el az ideális beállításokhoz?
  • Evogordon
    Huh a ram bírja majdnem 2000mhz-ig?
    Lassan a ddr3 ugyan olyan erős lessz mint a ddr4
  • Evogordon
    De mondjuk 3dmarkkal nem nagyon lehet gépeket összehasonlítani de szerintem a 8800gts-nek nagyon kell a core2.
  • Evogordon
    Bocs de ez iszonyat kevés a kártyádhoz képest.

Nekem is szinte ugyan az a vasam mint neked csak nekem 640mb-os a 8800GTS és intel core-om van és így értem el 9006 pontot az új nvidia driverrel VISTÁN!
  • Nandusz
    Na felhúztam a kártyámat az NTune program által javasolt elfogadható frekire [GPU610Mhz, DDR983Mhz] Az alapérték: 513/800Mhz. ennyi lett az eredmény. Olyan 11% a növekedés a default beállításokhoz képest.
    Ez az eredmény továbbra is azt bizonyítja számomra, hogy nem annyira processzor függő a 8800GTS, mint ahogy ezt itt pár vészmadár sztereotíp módon hajtogatja, hogy "kevés a procim a kártyához", meg hasonlók...
    Meg kell nézni:
    SM2.0 score: 3422
    HDR/SM3.0 score: 3906

Na bumm ez az eredmény mintha több lenne Evogordon HDR/SM3.0 eredményénél, akinek ugye bivalyerős procija van az enyémhez képest és az is húzva, ráadásul 640 Mbytos a GTS-e.
    NA innentől kezdve sztem bukta mindenkinek, aki alaptalanul károg itt a procim gyengeségéről, meghogy nem hajtja ki a kártyát.
    A tények magukért beszélnek: azaz, ha húzom a kártyámat, akkor nagyjából azonos arányban nől a teljesítménye is.
  • wander01
    miért mi a gond vele? én olyan jól elvagyok... :) mondjuk én sem "bótban" vettem :)
  • Evogordon
    Nekem hidd el nagyon megérte. Mert amenyit fizettem érte...
  • xenonn
    rájöttem hogy nagyon nem éri meg 8800-as szériát venni. én is jól bebuktam......
  • Evogordon
    Miért te xp alatt mennyi pontot értél el?
  • ZÓÓÓcsi
    Jól látom hogy Vista alatt jobban teljesít a 8800-as széria?
    Jobb drivert irnak rá, mint XP-re?
    Na ne má...
  • Evogordon
    Csináltam egy újjabb tesztet és több száz pontal többet kaptam mint múltkor.
    Majd kipróbálom hogy mennyi pontot érek el ha felvan húzva a VGA.

• Sir Quno Jedi
    És ezt ki vitatta?
  • poison007
    akkor sem tudja kihajtani azt a karit...ennyit erről
  • Sir Quno Jedi
    Ez egy ordas hülyeség. Nézd már meg mennyit hoz a procitesztben a gépe, de annak vajmi kevés köze van a kártyához. A karija alig hoz rosszabb értékeket, mint egy sokkal erősebb konfigban és videókari igényes gammákban ez dominál. Sajnos a 3DMark egy kurva csaló szoft, mert túl nagy szerepe van benne a CPU tesztnek, ami nem sokat mond el a videókártyáról (konkrétan semmit sem). Természetesen egy nagyon low-end konfig visszafoghatja keményen a vidkarit, de az övé azért még messze van ettől.

Egyik úriember linkelte elébb az eredményeit C2D E6300 alatt (500Mhz-vel húzott procival) és 8800GTS-sel:
    SM 2.0 : 3756
    SM 3.0 : 3825
    Proci : 2014

Szemben Nandusz "mezei" eredményeivel:
    SM 2.0 : 3151
    SM 3.0 : 3407
    Proci : 871 (!!!)

Ez lepkefingnyi különbség a vidkari terhére ahhoz képest, amennyivel az overall score tér el. Na vajon miért?!

Nem kéne a hülységet terjeszteni...
  • poison007
    én is meglepődnék, de lehetséges hogy annyit produkálna...gyenge a procid ahoz a karihoz
  • Nandusz
    Nem hinném, hogy kidobott pénz, mert azért a grafikailag jóval igényesebb játékokban kétszer annyi framet teljesít stabilan, mint a radeonok, vagy a 7-es generációs geforceok bármelyike. Nézd meg a teszteket az Oblivion alatt, vagy a Gothic 3 alatt, vagy a STALKER alatt. Üti-veri az előző generáció zászlós hajóit. És teszi ez processzortól függetlenül is.
    Mert nehogy már azt mondd nekem, hogy pl. az Oblivionban az erdős részen, HDR mellett a X1950PRO, vagy akár az X1950XT ugyanannyit produkálna mondjuk az én procimmal, mint a 8800GTS. Meglepődnék, ha így lenne...
  • ollie
    Na ja, ez nem sokkal több, mint amennyit az én X1950PRO-m visz. Tulajdnoképpen egy csomó pénzt kidobtál az ablakon, mert a procid alig több, mint a felét hajtja csak ki a kártyádból.
  • Evogordon
    Nagyon kevés a procid a 8800-nak.