96
 • Loál János #96
  A fókuszálás jár némi hanghatással, de az nem túl hangos.
 • atesszan
  #95
  Sziasztok nekem egy S9600-om van.A kérdésem:Amikor a gép állandó fókuszálásra van kényszeritve kattog a gép,igaz halkan,addig mig mozdulatlan állapotba nem kerül.Videózásnál ha zoom-olok,szintén.Ez normális jelenség.Kérem válaszotokat.Üdv
 • freezinger
  #94
  Sziasztok van egy Finepix S9500-asom és egyszerűen nem dátumozza be a képeket sehogy,amikor letöltöm a képeket akkor se adja rá, deviszont ha nyomtatom akkor rajta van a dátum.
  Ezmégcsak az egyik gond de kb 1 hónapja 9.MP -en fényképeztem és a kép tiszta kockáslett.
  Mondták, hogy elképzelhető hogy szoftverhibás.Valaki ha tudna segíteni azt megköszönném.
  Esetleg letudom tölteni hozzá a szoftvert és rérakni.
 • babajaga
  #93
  A Canon Sx IS -eken valódi optikai stabi van.
 • goldprint
  #92
  TISZTELT FORUMOSOK KÉRNÉK SEGITSÉGET VÁSÁROLTAM EGY FUJI FINEPIX S 9500 GÉPET DE NINCS HOZZÁ MAGYAR NYELVŰ LEIRÁSOM. HA VALAKI TUDNA SEGITENI. ELŐRE IS KÖSZÖNÖM. GÁBOR. IMAIL CIMEM [email protected]
 • BaliBoy
  #91
  Hi. Engem az érdekelne, hogy mi a különbség a 9500 és 9600 között. Néhányan panaszkodtak arra, hogy a makro funkciója nem sikeredett valami tűl jól, és a manuális élesség állítás sem a leggyorsabb a 9500-nál. Esetleg ezeket javították?
 • maxkezdő
  #90
  kérlek véleményezzétek ezt a gépet. vásárlás elött állok, szeretném tudni érdemes e ebbe fektetni, mennyire használható előtétek vannak hozzá? ill. kell e hozzá? mennyire használható a "képstabilizátora" vagy az csak tényleg a marketingnek van? esetleg ajánlhatnátok hasonló kaliberű alternatív gépet stabilizátorral a pana FZ50en kívül.
  köszi
 • Polikarpov
  #89
  Csak nem a multifunkciós tárcsa nem működik? (A jobb oldali kis "tekerő")
 • htomez
  #88
  Sziasztok,
  lehet, hogy rossz fórumban teszem fel, de sürgős: tud valaki Székesfehérváron vagy környékén szervízt ahol Fujifilmet javítanak?
  Hála és köszönet!
 • Tomo15
  #87
  pf:)
 • Jano
  #86
  És takitibi = okos. :D

  Na haggy.
 • takitibi
  #85
  FUJI=ZAJ
  Canon=Finom vonalak.

  Üdv.
  http://takrisz.fw.hu
 • Polikarpov
  #84
  Szia Veyron!

  Akkora nagy előrelépést nem jelentett - ez azonban annak köszönhető, hogy a 770UZ a maga kategóriájában a legjobb! Amiben vitán felül jobb a Fuji, az pont a sötétben való fotózás, mivel aktív AF -a van, tehát 0 lux mellett is működik. Nem sokkal a vásárlás után készítettem vele elég sok éjszakai felvételt (pont tesztelés céljából) - rossz csak az lett, amit én szúrtam el. A zaja a mezőnyben toronymagasan a legjobb (ismét csak hozzátéve: ebben a kategóriában, tehát nem egy félmilliós DSLR-hez hasonlítva!), ami megintcsak támogatja az éjszakai fotózást.
  A makro módnál némileg előnyben érzem a 770UZ-t, mivel a Fuji nagy objektívje az 1cm-es tárgytávolságnál már igencsak beárnyékolja a témát - legalábbis természetes környezetben (Műtermi viszonyok közt persze Te állítod be a fényeket, úgyhogy ott nincs jelentősége) Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy DCR-250 -es makro-előtétet, ezzel egyrészt még nagyobb nagyítást érek el, másrészt min.10 cm-ről fotózhatok.
  Ami számomra a Fuji egyik nagy hátránya, hogy a JPG és RAW formátumok váltása eléggé el van ásva a menüben, így értékes másodpercek mennek el a váltással...de mondjuk ez legyen a legnagyobb baj! :-)
  Összességében nem bántam meg, hogy megvettem, de persze ez is olyan, mint a PC: a ma szupergépe a holnap ócskavasa - de ez a töbmilliós DSLR-ekre is ugyanígy (ha nem fokozottabban) érvényes.
 • veyron
  #83
  Sziasztok!Polikarpov,tőled szeretnék kérdezni.A C770-es után nagy előrelépést jelent neked a Fuji?Nekem C770em van,most gondolkozok új gépen (FZ30,S9500,PRO815,Kodak P880,Oly C7070-C8080).Főleg makrózok,de fontos a nagy zoom,és sokat fotózok sötétben is,amire a C770 AF-a nem az igazi-tudod.. Ugy hallottam,ebben az S9500 sem jeleskedik.Szerinted??Meg vagy vele-és magával a géppel-elégedve?Köszi,ha megteszed,hogy válaszolsz-nekem fontos lenne!
 • Polikarpov
  #82
  Próbáld meg bekapcsolni a "High-speed shooting" -ot!
 • Polikarpov
  #81
  Szintén S9500 -asom van, semmi problémám nincs vele.Sokan a ceruzaaksis kivitelt és a stabilizátor hiányát vetik a szemére - ez engem nem zavar, mivel pont a ceruzaaksi az, amit 5 év múlva is biztosan be fogok tudni szerezni hozzá, stabilizátornak pedig ott az állvány Nálam a képzaj, illetve az xD kártyák használhatósága (Előtte Olympus770UZ-m volt) döntött a Fuji javára.
 • psimon
  #80
  heló
  előre is elnézést mindenkitől, csak erre jártam fotoügyileg, de annyi mindent olvastam alább az aksikról, hogy nem állom meg: (még egyszer, elnézést)
  valaki írta pl., hogy a ceruzaaksinak memóriaeffektje van. Nem! nem attól van a memóriaeffekt, hogy milyen alakú az akku. A NiCd (nikkel-kadmium) aksiknál létezik ez, ha nem sütöd ki teljesen, töltés után csak addig tudod újra kisütni, ameddig előzőleg. A mai intelligens töltők akkor is kisütik az aksit, ha még nem merült le teljesen. (a gagyik nyilván nem!) A mai ceruza (AA) aksik leginkább NiMH (nikkel-metálhidrid) alapanyagúak, nincs memóriaeffektus! Darabár drágább, mint a NiCd, de a fajlagos ár kisebb, ma már nem ritka a 2Aórás ceruzaaksi sem, a NiCd-knél az 1 Aó már jó érték. Miért használnak még ma is sok helyen NiCd akkut? Mert ez bírja ki a legtöbb töltési ciklust (helyes kezelés esetén), ca. 5-600 feltöltési ciklus. Második a NiMh (3-400), harmadik a LiIo (2-300). Vagyis a lítiumos aksi sokkal drágább, általában nem csereszabatos és sokkal hamarább ki kell dobni, ergo, minden szempontból szívás!!! Hogy miért terjed mégis? Egy rohadt nagy előnye van, a határozott kisütési karakterisztika, ergo, meg lehet mondani (majdnem) pontosan, hogy mikor merül le. A NiCd és a NiMh ezzel szemben hirtelen merül le - jó, egy-két képet általában még lehet csinálni... Úgyhogy az, hogy egy elektronikai kütyü AA aksikkal megy, az egy jó feature! Vehetsz olcsón tartalékot, kapsz olcsón töltőt stb... Persze, a gyártóknak nyilván a sok inkompatibilis cucc a biznisz, lásd, mennyiféle - sokszor hihetetlen szar (elég, felrobban, tíz töltés után kidobhatod stb.) telefonaksi van a piacon. Amúgy tetszik a 9500, de inkább FZ30-at fogok venni :) Aksi ügyben nyugodtan kérdezzetek, ha tudok, válaszolok, ha nem, utánanézek :)
  üdw
  psimon (és mégegyszer elnézést, nem akartam senkit kioktatni)
 • Jano
  #79
  Nekem S9500 van, elégedett vagyok vele.
  Nagyon hasonló a két gép, én is ezek között filóztam anno. Az FZ30-nak egy kicsivel nagyobb a zúmja, és stabilizátoros, viszont "csak" 8MP-es :), és ISO400-tól felfelé eléggé mákosodnak a képei. Nem hiszem, hogy bármelyikkel rosszabbul járnál, mindkét gépnél megvan a pro, és kontra a másikkal szemben, hibátlan gép meg természetesen nincs.
  Melyiket tudnád olcsóbban beszerezni? Ha más nem, akkor ez is lehet a döntő érv.
 • kishell
  #78
  Sziasztok,

  a dilemmám óriási! Két gép versenyez értem, a vásárlóért! (Valójában két vásárló van, de ez most lényegtelen.)

  Az egyik a Fujifilm Finepix S9500
  a másik a Panasonic DMC-FZ30.

  Az a kérdésem, ha te vásárló lennél, és szeretnéd megvenni azt a gépet, amit sokáig használhatsz arra, amit te akarsz, de nincs akármennyi pénzed, melyik mellett döntenél

  Néhány példa, amire használnám
  -természetfotók
  -városi fotók (épületek, emberek, járművek, stb.)
  -művészfotók (szürkeárnyalatos és színes!)
  -koncertfotók, éjszakai felvételek, rendezvényfotók
  -családi fotók
  -portrék

  Valamelyikért ki fogom adni a pénzt, de nem tudom, melyikkel járok jobban. Esetlegesen előfordulhat, hogy szeretnék magazinban is képet megjelentetni, tehát nem mindegy, hogy egy sorozat képből van-e jó kocka, vagy nincs.

  Kérlek, meséljetek, elolvastam a tesztleírásokat, utánanéztem a gépeknek, de nem tudok dönteni!
 • Jano
  #77
  Köszi a Gáborzolinak. -.-
 • Blasta
  #76
  "AF gyakran hibázik"

  Mint a legtöbb kompakt gépen tapasztalható. Ez ne legyen szempont. Tény, hogy a kompaktok élességállítása nem olyan gyors és pontos mint a DSLR-eké, de azért szvsz nem annyira rossz az, hogy kedvedet vegye a fotózástól!

  "a manuális élességállítás is tetűlassú"

  Na de akkor mi van? Manuális élesség állításra leginkább makro fotóknál lehet szükség, arra meg nem éppen a kapkodás jellemző.

  Sztem Te sem tudod mire szeretnéd használi azt a gépet, így előbb még fotózz vele jó sokat aztán gondold át újra, hogy szeretnél-e többszázezer forintot költeni DSLR rendszerre, vagy megpróbálod kihozni ebből a gépből ami benne van (mert igencsak sok mindenre jó, elfogadható képminőséggel!)
 • LaPalma
  #75
  az ember kuporgat, elolvas mindent és jó döntést feltételezve magáról kiad egy rakat pénzt valamire.
  jelen esetben én vettem egy ilyen fuji gépet.
  az ember miután megvette és kifizette azt a rakat pénzt, hajlamos arra, hogy elvakult legyen. én is így voltam egy hétig ezzel a géppel. de el kell mondjam, hatalmasat csalódtam.
  az autofókusz gyakran hibázik. nagyon gyakran... és emellett még lassú is
  a manuális élességállítás is tetűlassú
  szóval asszem nem jártam jól, pedig a jelenlegi árnál is jóval olcsóbban vettem és kaptam hozzá 2500mAh-ás akkukészletet gratis.
  eladáson még nem gondolkodtam, de ha így megy tovább...
 • Loál János #74
  Ismét 10ezres árzuhanás, tehát most már pár ezressel olcsóbb, mint a Pana FZ-30.
 • Gabo
  #73
 • Gabo
  #72
  A Kingston és a SanDisk biztos OK. A Panáét nem ismerem.
 • szociofotós
  #71
  köszi, a fotoartmagazin digitális fogalmak lexikona épp az, ami kellett, megmagyarázza a rövidítéseket, amiket nem értek.
 • szociofotós
  #70
  szasztok!

  igazán nem akarok kötözködni, de nekem 2 Amperórás Ni-MH aksik vannak, nem szoktam lesütni őket, hanem mindig feltöltöm őket, amikor már kezdenek lemerülni és meg se kottyan nekik, pedig már megvannak egy éve.
  Egyik ismerősömmel is folyton azon vitatkozunk, hogy árt nekik, ha nem sütöm le feltöltés előtt. De különösebb fizikai magyarázatot erre vonatkozólag nem tudott felmutatni. Szerintem épp az árt nekik, ha túl soxor lesülnek. Legalábbis annak alapján, amit eddig az autó- és egyéb akksikról tanultam.
 • CascadE
  #69
  Köszi szépen!!! Úgy látom már megvan a hely. Csak nem tudom kártyát milyet vegyek. Viszonlag olcsón szeretnék jót!!!Kingston, vagy Panasonic? Mindenféleképpen 1 gigásat akarok venni, de figyelem a gyorsaságot is... Gondolom akksit sajátot a legajánlottabb. Thx.
 • Gabo
  #68
  Lelőhely ügyben szerintem kezd a nézelődést a depo.hu-n.

  Valószínűleg jó árakat fogsz találni az edigital-nál és az mpixel-nél.
  De érdemes szétnézni a netes botoltoknál is. Pl.: Fotomarket
  Kártyából nem noname gyártmányokat érdemes előnyben részesíteni. Méretileg pedig olyat, ami belefér a költségvetésbe. Egy tartalék aksit is érdemes még beszerezni. Valamint a gép védelme érdekében egy megfelelő táska vagy tok sem árt.
 • CascadE
  #67
  Kösz szépen!!! Az indexen elég szép tesztek vannak! Amint látom az FZ-5-nek kicsit gyenge a vakuja, így egyre inkább húzok az FZ-20 felé. (azon van vakupapucs is, ha esetleg nem felelne meg a beépített) Végső soron a minél nagyobb zoom, a makro és a kép részletgazdagsága a fontos számomra. Úgy tűnik lassan kikötök ennél a gépnél!!! Hol ajánlod, hogy vegyek? Milyen kártya hozzá a legjobb? (gondolom minél gyorsabb, 1 gigás SD) Thx!
 • Gabo
  #66
  A látszat csal!
  A topik általánosan foglalkozik minden digi géppel és nem csak a dslr gépekről van szó. Ha felteszed a kérdésed ott is, szerintem hamarabb fognak választ írni rá a többiek, mintha így "eldugva" egy cikk topikján teszed fel.
  Én nem szívesen folyok bele abba, hogy gépet javasoljak. Mindenkinek mások az igényei. Van aki elégedett azzal, ha mindent a gép végez, másoknak fontosak a kézi beállítások. Van akit nem zavar a nagyfelbontású képeken a képzaj, vagy az ultrazoom objektív torzítása, másnak a jobb képminőség számít. Szóval nem fogom azt mondani, hogy vedd X típust mert az jó...
  Neked már volt egy digitális fényképezőgéped, így szerintem tudod, hogy mi az amit szerettél benne és mi az amiben többet várnál el egy új géptől. Vedd figyelembe azt is, hogy Te milyen irányba szeretnél fejlődni a fotózás terén! Azt tudom javasolni, hogy nézz át néhányat a színvonalasabb tesztoldalak közül a kiszemelt kategóriával kapcsolatban!

  Kezdésnek két oldal:
  http://index.hu/tech/digicam/
  Itt nézz be a Gépkereső részbe.

  http://www.dpreview.com/
  Emitt pedig a Reviews alatt tudsz keresni.

  Szerintem azért nézd meg a felsoroltakon kívül más gyártók gépeit is. (A Canon gépei azért nem elhanyagolhatóak...)
 • CascadE
  #65
  Kösz szépen!!! Nekem is ez a legszimpatikusabb!!! Egyik fotós haverom ajánlotta. Szerinte nagyon jó az optikája. Ugye így van? Vagy rosszul tudja? Thx.
 • DKm
  #64
  A helyedben én a Panasonic DMC-FZ20-ast venném.Persze ez csak az én véleményem...
 • CascadE
  #63
  Köszi a segítséget, de innen semmit sem tudok kihámozni, mivel ahogy kivettem nagyrészt tükörreflexes felsőkategóriás gépekről beszélnek!!! Neked nincs saját vélemyéned? Arra is kíváncsi lennék... De azért kösz!!!
 • Invader
  #62
  Ööö bocs, mielőtt ugatsz:

  Erre kíváncsi lennék, hol kapsz 12db (minimum 2000mAh-ás) akksit, gyorstöltővel!!!!! Gyengébbeknek nincs értelmük, normális teljesítményű akksikból viszont 4db kerül 10rugóba töltővel.

  Megnéztem a kedvedért pontosan : E-boltban (ami tudjuk hogy kurvára nem a legolcsóbb):
  GP töltő + 4 akksi (2000Mah) = 6000FT
  +4 akksinként 3000 >>> Összesen 12K

  4Db AA akksi kapacítása veri 1db. Li-ionosét (akinek olyan zenelejátszója van, ami külső adapterrel mehet a belső Lítiumos helyett AA-król is, az tudja). Hátmégha 3*4-ről beszélünk, hogyafaszba veszel te 3 akksit 12K-ból, mégha akármilyen kínai fos-szar, használt, utángyártott is?

  Viszont utángyártott li-ion akksikat az eredeti töredékéért kapsz (kb. 8-10rugó) és töltőd MÁR VAN, MERT AZT ADNAK A KAMERÁKHOZ!!!!

  >>> én akkumlátor töltőre gondoltam, tudod az a kis doboz (mint a fejed), amiben tölthetsz AA-t AAA akksit, esetleg 9v-osat is amit más termékekhez, amihez nem adtak Li akksit gyárilag, és pl. AA-val kell nyomnod... na hogy azokat legyen mivel töltened...


  Az AA akksik a sok rátöltés miatt (úgysem merítik le a user-ek őket csontra) úgyis kurva hamar kikészülnek, és cseszheted a baró teljesítményüket. Sok baromságot bírsz írni.


  Te barom, NiMh-ra nem töltesz rá, ezért van 3 garnitúra...
  Vagy ha nagyon nem bírod ki, hogy ne ugyanazt használja, mint ami épp lemerült, akkor ott van a discharge funkció.

  És felhívom a figyelmedet, hogy a modern NiMh-k 300 ciklus után (természetesen előírásszerűen használva), még minimum az eredeti kapacitás 75%-ával rendelkeznek.

  Te barom, godnolkodj ugatás előtt.

 • Gabo
  #61
  Nézz be a fórumra!
  DIGITÁLIS Fényképezőgép

  Kicsit hamarabb fogsz választ kapni.
 • CascadE
  #60
  Kérlek segítsetek! Amatőr, sőt inkább kezdő fotózgató vagyok. A nyár elején meghalt a kis kompakt gépem /Kyocera Finecam L3/, amivel saját célra meg voltam elégedve. Most szeretnék venni egy új gépet, de nem tudok választani! Azért ide írok, mert ahogy a fórumot végigolvastam itt hozzáértő emberek vannak. A következő gépeket szemeltem ki: Konica-Minolta Dimage Z5 vagy Z6, Panasonic DMC-FZ20, Fuji Finepix S5600 vagy S7000. Valamennyire szempontnak tekintem a minél nagyobb optikai zoomot és a képstabilizátort. Jaj és szerintem az AA-elem/aksi sem utolsó! Leginkább a Minolták és a Panasonic között vívodok!!! Kérlek segítsetek. Előre is köszi!!!
 • Blasta
  #59
  Nekem is ez tűnt fel és fogalmam se nincsen a dologról.
  Csak a frontlencsére tudok gondolni én is.
 • gemi
  #58
  Nekem megfelelt a gép arra a célra amire vettem. Elsődleges célom olyan gép megvétele volt,amely sokoldalú felhasználhatóság mellett viszonylag jó képminőséget ad. Azt ne várja senki,hogy olyan képe lesz,mint egy DSLR gépé,mert nem is abba a kategóriába tartozik.
  Aki S602-vel szeretné összehasonlítani annak ajánlom ezt a képet. A kép jobboldali részét S9500-al csináltam majd lekicsinyítettem az s602-al készült képhez. Igaz,hogy nem azonos időben készültek a képek,de talán így is elég látványos a különbség.Továbbá az s9500-ös max tele állásban jobb képet készít , mint az S602 telekonverterrel szerelve.
  Fontos tudnivaló azonban,hogy az S9500-höz a Fuji nem ajánlja konverziós lencsék / adapterek használatát!
  Végezetül két kép, amelyet max felbontásban készítettem , majd lekicsinyítettem és rányomtam egy kis élesítést:
  fa,halászat
 • S2K
  #57
  "A nagylátószögű fotókon jól látszik a képsarkokban a lágyság, ott már igencsak összemossa a részleteket az objektív"

  Miért van, hogy a Hősök tere illetve a Nyugatinál a nagylátszögű képek bal széle tényleg lágy, mosott míg a jobboldalon sokkal élesebb. A frontlencse hibája okozná?