31
-
tvmaci #31 Esetleg lehetne fokozni, hogy a mint lehetséges bűntársak telefonjából minden névnél szintúgy teljes házkutatás, stb., majd az ő telefonjukból is miden névnél házkatatás, majd az ő telefonjukból megint, és megint... -
#30 Én inkább feljelenteném, hogy "deéntudom, hogy otthon feketén másol NAGYÜZEMILEG DVD-t"
Ennek hatására police házkutatás, gépéből wincsi, összes DVD (gyári is, mert lehet lopott, vagy jó hamisítvány ) lefoglalás, telefonjából minden névnél szintúgy teljes házkutatás mint lehetséges bűntársak ebben a "DVD másoló nagyüzemben", persze náluk is minden ilyesmi lefoglalása, majd közösen kifizetendő bűntetésnek (pl nem fizetett Adobe readerért= 1 MFt, nem hivatalosan regisztrált Windows = 400 eFt, bináris részlet a wincsiről M$ SQL Enterprise progi részének tűnik, tehát az volt fent = 5MFt, és mivel mindent nem találhattunk meg, ezért még kollektív fejenként 2-2 MFt bírság)
Mellesleg ők is warezolnak, szóval "független" vizsgálat is fejenként 5 évet adna mindnek fejenként -
szombi #29 Én inkább megkötözném és teletömném a pofáját olyan bolti üres cédékkel, amelyek után pluszt kell fizetni... -
Komolytalan #28 Okés. Ha ezentúl látok egy BSA, MPAA, anyámnyúkja kiadói jogokat védő ügynököt, akkor előveszem a tokarevet, és combon lövöm. Azért csak combon, mert nem ő az első BSA, MPAA, stb ügynök a világon, és mivel eddig még sose lőttem combon. Ha harc hát legyen harc:-) -
szombi #27 Elmondom neked(és mindenkinek):
Nem károsítod meg őket. Csak fáj nekik, mert irigyek!
Ha valakinek megvan a legújabb premierfilm akár DVD-n akár gépen, az az egyén menőbb lesz.
A kiadók gondoskodtak róla, hogy a kedves delikvens csak úgy lehessen menő, ha perkál.
Vagyis csak a pénzesebbek vehetik meg, és ők menők lesznek.
Ha már minden útszéli senki(mint én is) letölti az adott filmet, akkor a pénzesebb egyén
már cseppet sem lesz menőbb mint a többi. Annak ellenére, hogy egy csomó pénzt kiadott.
Ezért a ,,becsületes'' vásárló mégegyszer meggondolja, hogy megvegye-e a legújabb filmet DVD-n... -
exxile #26 Eddig se nagyon értettem, ha torrenten letöltök filmeket azzal miért károsítok meg valakit? Mert megnézem? És akkor mivan? Különben ha nem tölteném le, nem látnám sose. Amíg nem volt netem, nem néztem sok filmet max a tv-ben. Most nézek sokat, mert le tudom tölteni. Mér fáj ez nekik? És hol károsítottam meg valakit??? -
Cat 02 #25 sg-seknek kedvezmény :D ? -
Ronel #24 Gazember , akkor en eletfogytig lennek vagy mi ?
-
kbupdate #23 "miért csak 3 hónapos " csak... ?
"mindig, nem mind"í"g" -
Hegyikecske #22 hülyevolt, hogy lebukott -
#21 A ráutaló magatartás már bűn. Ha beteszed a megosztásba, az már bűn. Nálunk.
Ebben az a poén, hogy ugye nem oszthatsz meg semmilyen részletet sem. Tehát mindegy, hogy mennyit töltöttek le rólad, nem az a mérvadó. Ellenben érdekes felvetés lenne, hogy tetszőleges bitsorozathoz lehet találni egy jogvédett anyag egy bizonyos kódolásos részletének megfelelő másik bitsorozatot, tehát elvileg minden megosztott legális cucc is értelmezhető illegálisnak. Tehát ha például egy filmet midi zeneként hallgatsz, akkor mi van? Azt a zenét nem védte le senki, én meg nem tehetek arról, hogy jé, ez más kódolást használva pont ez.
LOL egy dolog ez kérem. Nem hiába szenvednek ezzel ennyit ezek a srácok. Csak alkalmazkodni kéne inkább a piacnak meg a technológiának mintsem minket buzerálni. -
#20 Mert ott is kaszál valaki. Még a szimpla fájlcserélésnél nem annyira. -
tomo #19 hat ez az, szar volt a faszi ugyvedje. -
asdasdasd #18 Hogy Kinaban kit-miert csuknak le az nem tul mervado a vilag tobbi reszen...
Egyebken mi a buntetendo, ha elerheto valami a gepeden, vagy ha azt le is szedi valaki? Mert ha nem szedi le senki, akkor nincs kar. Ha meg bittorrenten osztasz, akkor csak a file-ok egy-ket darabjat szedik le toled, amik onmagukban hasznalhatatlanok.
Tehat altalaban nem igaz, hogy toled valaki is letoltott egy filmet bittorrenten. -
HerrKiss #17 Ezek totál nem normálisak. Gyilkosok flangálnak szabadon, és ezt a szerencsétlent, aki letöltött magának pár DVD-t, lecsukják.
Szerintem jöjjenek el a magyar határra, és táblázzák körül kis hazánkat "BÖRTÖN" feliratú táblákkal, és már meg is van oldva a kérdés. Komolyan; nem sok ember maradna szabadon a számítógép-felhasználók közül, ha mindenkit lecsuknának, akinek a gépén illegális szoftver van...
A másik meg; nemrég hallottam a TV-ben, hogy aki véletlenül elüt egy embert, az kaphat 1-5 évet, aki meg véletlenül tömegbalesetet okoz, vagyis belehajt mondjuk a buszmegállóba és elüt pár embert, az 2-8 évet. Jól emlékszem, ez a büntetési tétele a CD-másolásnak is? Lemásolok pár lemezt, és ha elkapnak, ugyanannyit kaphatok, mint az, akinek a hülyesége miatt EMBEREK HALTAK MEG??? Nonszensz. Nagyon el van varázsolva ez az ország, de valami gonosz tündér varázsolta el... :-( -
tomo #16 még szerencse , hogy van mar filecserelo, ami vedi a felhasznaloi kilétét . MUTE -
pemga #15 Eradicate-hez a helyes link. (Fáradok, bocs.) -
onimusha #14 A szervezet szerint az ítélet komoly üzenet a bittorrentes és minden más fájlcserélőknek, hogy "hagyják a kezüket az illegálisan másolt tartalmaktól, mert immár könnyen börtönbe is kerülhetnek."
szerintem nem komoly az üzenet, viszont az a 3 hónap se tűnik soknak ahoz képest, hogy szoci rezsim van én többre gondoltam volna, hiszen gondoljunk bele a nagy Szabad Országban (usa) éveket meg dollár 10-100 ezreket szoktak követelgetni, ez az ítélet legalább nem csinál hülyét az országból
-
pemga #13 Érdemes megnézni az eset elejét: Cikk. Így lesz 400 cd/dvd lemezből meg két számítógépből 3 film és 3 hónap. Nomeg alapvetően nem azért kapták el, mert BT hálózaton share-lt, hanem mert egy fórumra postolta fel a BT-linkeket, amiket meg is share-elt. Ha jól számolom akkor kb. egy év van az eset és az ítélet között. Ez azért érdekes, mert akkor most fognak jönni az Eradicate-es perek, a maga 277 fős letartóztatásával.
Nexus6, lehet hogy régebben is voltak ilyenek, csak mivel nem volt net, nem hallottunk róla. Esetleg még régebben: elképzelem, ahogy egy úri bálon felcsapódnak az ajtók, csendőrök ugratnak be lovakkal, a tömeget kardlapozzák. Majd elviszik a karmestert, mert megsértette Herr Schubert szerzői és szomszédos jogait, és nyilvános előadás keretében jogdíjfizetés nélkül mert dirigálni. -
#12 Warez mindíg is volt és mindíg is lesz!
Ahhoz hogy ne legyen a netet kéne betiltani!
A levél/távírat/újság forgalom az eredeti töredékére esett vissza. Gondolom ez jelent valamit!
A kiadókra is ez vár, kár erölködni!
Inkább felkéne szépen rá készülni.
Amit az emberek eddig a tv-ből rádióból haveroktól vettek át, azt most a netről szerzik be.
Régebben miért nem zártak börtönbe senkit? -
Neophyte #11 Az SG meg adja a lovat a mocsadék MPPA és hasonló seggfejek alá.....
Pont az a céljuk hogy megfélemlítsenek!!!! -
Troppauer #10 Te segg, Hong Kong Kinaban van. -
arsher #9 Tudomásom szerint ip cím alapján nálunk egyelőre nem adhatnak ki személyes adatokat, úgy mint pl Ausztriában, de sajna ez csak idő kérdése.
A másik dolog, hogy arról nem szól a dolog hogy mennyit szívtak vele míg ezt az egy embert lecsukatták, és valószínűleg nem véletneül Hongkongban történt. Egyébként meg ami pénzt elköltenek pereskedésre, ügyvédekre...már egyszerűbb lenne olcsóbban adni a cuccokat. -
Czibu #8 Hát ennek a Japónak nem jött be. -
Darkboy #7 Inkább ne :) (aláírásom :D) -
#6 Hát...ciki... Anno a DC-ről is volak hírek, hogy ilyen hubot zártak be, meg börtön így-úgy... Na bumm. Meg kéne oldani valahogy, hogy ne láccódjon az IP a torrenten :) Mekkora jó lenne... A kliens elvégre is nem perelhető, mivel az csak egy fájlcserélő cucc, amivel akár a családi fényképeimet is cserélgethetem...Mint mondottam, szerintem ez is kb annyi lesz mint a régi dc-s botrányok... De aztán hagyják ezt is a túróba... -
#5 Vagy az smswarezeseket b@sztatnák pl... -
#4 ***** **** * ******** ******* ** ***********?
Amúgy nem értem, hogy miért nem inkább a DVD másolókat baszogatják, akik PÉNZÉRT saját ANYAGI hasznuk érdekében teszik azt amit. Aki torrentről tölt annak nagy része saját használatra tölti le. -
M2 #3 Ezaz! Minden fájlcserélőt be a dutyiba, ott legalább megtanulnak helyesen szocializálódni és még akár szupi gyilkosnak is kikupálódhatnak. Hátha pont egy MPAA ügyvéden gyakorolnak majd. -
Newfronter #2 Na most kezdek begurulni, de nagyon. Inkább nem mondom mit gondolok erről az MPAA-ról meg a társairól... -
tudatlanka #1 Ejha....