Made in Hungary

Oldal 1 / 7Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bld
az h egy kinti névvel könnyebb eladni

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

"így vizsont h egy ismert hazai márka a szárnyai alá vette"

ezt nem értem

bld
Nem vették volna meg sztem, így vizsont h egy ismert hazai márka a szárnyai alá vette...

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

a pöttyös a hülye hogy nem próbálkozott külföldön...

-the invisible-

Szomszédok

mocskosul ellopták az osztrákok

Mike at home
hm... volt egy ilyen rovatom anno az egyik újságbe
qrvára "szerette" mindenki 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

N3TuddKi
2 év múlva meg tovább viszi Romániába, Ukrajnába ugyanezen okok miatt 😞

Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.

..azért egy jó hír is:

Jövõre
Svájcból, Dániából és Csehországból Magyarországra (Sárvárra) telepíti át a Duplo termékek gyártását a Lego. A cég ezzel a lépéssel le tudja rövidíteni a szállítási útvonalait, és csökkenteni tudja a szállítási idõket, illetve elõnyt jelent az alacsonyabb gyártási költség is.

A közbeszerzési eljárásokon országos szinten

Franciaországban 70%
Lengyelországban 60%
Németországban 50%
Magyarországban 30% -ban nyernek belföldi cégek

ez itt a szomorú.... meg az, hogy a Boci csokit Csehországban gyártják. eladtuk már mindenünket, azok felét már be is zárták (pl Lehel) csak is azért privatizálták, hogy igy iktassa ki a konkurencia a hazai termelõ piacot...

tulajdonképp nincs is MA egy magyar termék amire büszke lehetnék... talán a tokaji, meg 1-2 pálesz
de amit a Pick rt mûvel az is már röhejes

Na látod ez is egy megközelítés, van rá esély hogy ez így lezajlódjon, ahogy leírtad, ugyanakkor korántsem biztos hogy ez történne.
A BKV nyilván ár szerint választott, a kormány gazdaságpolitikája pedig inkább a szabad verseny, mintsem nemzeti monopóliumok kialakítása felé mutat. Ennek is vannak mind elõnyei, mind hátrányai, de ebbe most ne menjünk bele, elvégre ez nem a tudományos eszmecsere részleg ^^

-the invisible-

GregSB
Magyar égre magyar UFO-t!!!

Hunnenkoenig
Hat ez a csavo lehet, hogy feltalalta a spanyolviaszt, de eleg nagy egy faszkalap ugy emberileg, azt kell hogy mondjam...

Bar sokmindenben igaza van, azert megis gusztustalan modon adja elö magat.
Amugy a vizhajtasu autorol meg mar 88-ban olvastam, hogy a japanok vizhajtasu autot csinaltak, csak sajna akkora volt a motor, hogy egy normalis szemelygepkocsiba bajos lett volna beepiteni.

Azt termeszetesen nem tudom, milyen technologiat hasznaltak...

Ha van kedved kérd el némelyiknek a forgalmiját!!<#vigyor2>

www.smart-bus.hu

Kit--Kat
Azért azok a régi Ikarusok is amik ma szolgálatot tesznek 85-90 közötti évjáratúak. A szocializmus mûve, hogy megálltak 1 1970akárhányas fejlesztésnél és 20 évig ugyanazt csinálták.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Pedig magyar utakra magyar buszok kellenének, mert ezek vannak ezekre az "utakra" tervezve 😊

Sziasztok! Bár régi téma ez a "buszos" dolog, de azért lenne egy-két észrevételem! Én autóbuszos személyszállítással foglalkozom, tehát van egy kis rálátásom a dologra. Azok a volvo buszok, "csak pár" millióval voltak olcsóbbak mint az ikaruszok! Az a pár millió viszont a végelszámolásnál nem olcsóbb, hanem drágább lesz! A volvo ezt az összeget teljes mértékben kiviszi az országból! Az ikaruszban pedig ott csücsülnek a melósok az esztrega pad szélén és lobálják a lábukat. Mivel nincs megrendelés, elõbb vagy utóbb az utcán végzik...aztán majd sorba állnak munkanélküli segélyért! Az ikarus csõdbe megy...nem adózik tovább stb...stb! Ha rajtam múlna, mind a bkv, mind a volán társaságok minimum 75%-ban csak ikaruszokat vehetnének!! A kiscégeket pedig államilag támogatott kamatmentes hitelekkel kéne arra ösztönözni, hogy új ikaruszokra cseréljék a régi buszparkot! Televagyunk szakadt, öreg neoplan és mercedes buszokkal, amiket méregdága fentartani, ráadásul ez a korosztály még semmivel sem különb egy ikarusznál! A másik ilyen a rába...itt ugyanez a helyzet! Itt is támogatni kéne a fuvarozókat, hogy cseréljék le új rábákra a régi szakadt roburokat, aviákat, ifákat! A katonaság is veszi sorban a kiselejtezett bundeswehr tragacsokat, ahelyett, hogy a rábától rendelne katonai szállító teherautókat! Szerintem így mindenki jól járna, a fuvarozók, a megrendelõk, a gyártók, sõt még az állam is, mivel a fellendült gyártás következtében több adót szedhetne, nem kéne munkanélküli segélyeket osztogatnia ennek a rétegnek, és így a végén még több pénze jönne vissza mint amit a kamat támogatással "elveszít"! Eleinte valószinûleg lenne egy kis mûszaki különbség az ikarusz, a rába, valamint a mercedes, m.a.n., volvo, scania, iveco között, de a támogatott hitelell ezek jóval olcsóbbak lennének mint nyugati társaik és idõvel a szinvonal is kiegyenlítõdne! A régi rábák, vagy ikaruszok a maguk idejében világszinvonalat képviseltek, és ez nem túlzás! Az ikarusznak a 200-as sorozata a 70-es évek végén több külföldi kiállításon is kívállóan szerepelt és nagyon sok elismerést szerzett. A mai napig ezek a buszok sorakoznak mind a bkv, mind a volán telepeken és teljesítenek nap mint nap nem kevés kilómétert biztonságosan immáron, több mint 30 éve!! /most a kigyúlladt buszokról ne beszéljünk, mert az semmi más csak negatív kampány, és álltalában mindig valami nagyobb beszerzés elõtt gyúlladnak ki!!/ És akkor még a legendás "faros" ikaruszról még nem is beszéltem! A németek, felújjítva gyári állapotába a mai napi retro utakat szerveznek vele! A hungaroringre minden évben eljönnek velük!!! Gyönyörûek, pedig több mint 50 éves konstrukció!! Így elsõre ennyi, köszönöm a figyelmet! <#wave>

www.smart-bus.hu

<#finom>fincsin hangzik

Elvie
újabban gyártanak aszúszem néven bonbont(természetesen a tokajiak) ami tulajdonképpen tokaji aszúban áztatott mazsola csokibevonattal...elég érdekesen hangzik,de kóstolt már valaki ilyet?

N3TuddKi
hol vettél ennyiért mostanában? énis énis akarok...<#awink><#nevetes2>

Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.

Kit--Kat
Az más, attól még "magyartalálmány".
Amúgy meg gyûlölöm a Danonet, ahol tudom kikerülöm a termékeiket.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

DE MÁR CSEHORSZÁGBAN GYÁRTJÁK !!!

..sajnos, innentõl csak a neve magyar, illetve annyiban, hogy ez már egy Csehorszgában kifejezetten a magyar piacra gyártott termék.

Kit--Kat
Hogy a fenébe ne lenne magyar????

Lteebee
Nem fundamenta?

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Valamelyik lakáskasszának a levédett jelképe (Takszöv vagy OTP). A honlapjukon is rajta van.
Borcsa
Kata nincs arrol a perselyrõl képed, main egy kutyus volt, és a kinyujtott nyelvére kellett tenni a pénzt?

engem gyíkká változtatott de már elmúlt

Borcsa
szaloncukor - minden izben, szinben méretben

engem gyíkká változtatott de már elmúlt

olvass vissza

Kit--Kat
hát akkor mi, had haljuk

(lehet, hogy vótmá)

Fábry mondta régebbe.
A Pizza Hut-ban van magyaros pizza. És mi van rajta?
Orosz kolbász, mozzarella, chilli.<#idiota>

KoЯn

megjehyzem a Balaton szelet se magyar...

...

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

made in Czech Republic <#schmoll2>

bld
és lehetne mondjuk túzoktojásból majonéz! az mekkora sztár lenne: ))

vagy a balaton vizét palackozni és eladni az amcsiknak, mint gyógyvizet...
I.C.ram
Mekkora ötletem támadt!!!!

Csináljunk szürkemarha tejbõl készült tejcsokoládét! Szép csomagolás, és rögtön ez lenne az egyik legelitebb csoki 😄 Belgák, Svájciak, Osztrákok, Hollandok! Kössétek fel a gatyót, mert jön a HORTOBÁGY SZELET!!!! 😄
I.C.ram
Unicum kimaradt 😛
franc0
vigyél engem <#idiota><#idiota><#idiota>

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

dél-tirolba

Kit--Kat
M0<#idiota>
Amúgy hova is viszed ezeket??

tényleg egy jó körkérdés! nektek mit jelent a magyar valóság? erre a kérdésre mi ugrik be? a "kutyaszar a moszkvatéren"-tõl egészen a mittomén "kilátás a Gellérthegyrõl"-ig minden jöhet <#ravasz1>

boci csoki? ja az kvázi a magyar milka 😄

ja picket viszek mindig de magamnak 😄 meg tokajit is, najó talán megkínálom õket😄

bld

Tééényleeg
de a kerítésszaggatót télleg ne hagyd otthon!😊))

Kit--Kat
unicum, hát persze, hogy hagyhattam ki😄DDD

+ boci csoki, unicum, azt se felejtsd el! 😊

-the invisible-

N3TuddKi
gyulai kolbászt is vigyél... 😉

bld
a pálinkát ki ne hagyd anélkül semmit nem ér az egész!😊

Kit--Kat
Tokaji Aszú-t 1998ast😊
Pick szalámit, meg fûszerpaprikát. Milyen erdeti voltam😄

hazamegyek milyen magyar termékeket vigyek külföldieknek ajándékba.. kérek egy kis brain stormingot!

Oldal 1 / 7Következő →