314
beszélgessünk kedvenc hazai termékeinkről!
-
#314 az h egy kinti névvel könnyebb eladni -
Grenzjager #313 "így vizsont h egy ismert hazai márka a szárnyai alá vette"
ezt nem értem -
#312 Nem vették volna meg sztem, így vizsont h egy ismert hazai márka a szárnyai alá vette... -
szando #311 a pöttyös a hülye hogy nem próbálkozott külföldön... -
iszakos #310 Szomszédok -
Grenzjager #309 mocskosul ellopták az osztrákok
-
#308 hm... volt egy ilyen rovatom anno az egyik újságbe
qrvára "szerette" mindenki :) -
#307 2 év múlva meg tovább viszi Romániába, Ukrajnába ugyanezen okok miatt :( -
Grenzjager #306 ..azért egy jó hír is:
Jövőre
Svájcból, Dániából és Csehországból Magyarországra (Sárvárra) telepíti át a Duplo termékek gyártását a Lego. A cég ezzel a lépéssel le tudja rövidíteni a szállítási útvonalait, és csökkenteni tudja a szállítási időket, illetve előnyt jelent az alacsonyabb gyártási költség is. -
Grenzjager #305 A közbeszerzési eljárásokon országos szinten
Franciaországban 70%
Lengyelországban 60%
Németországban 50%
Magyarországban 30% -ban nyernek belföldi cégek
ez itt a szomorú.... meg az, hogy a Boci csokit Csehországban gyártják. eladtuk már mindenünket, azok felét már be is zárták (pl Lehel) csak is azért privatizálták, hogy igy iktassa ki a konkurencia a hazai termelő piacot...
tulajdonképp nincs is MA egy magyar termék amire büszke lehetnék... talán a tokaji, meg 1-2 pálesz
de amit a Pick rt művel az is már röhejes -
szando #304 Na látod ez is egy megközelítés, van rá esély hogy ez így lezajlódjon, ahogy leírtad, ugyanakkor korántsem biztos hogy ez történne.
A BKV nyilván ár szerint választott, a kormány gazdaságpolitikája pedig inkább a szabad verseny, mintsem nemzeti monopóliumok kialakítása felé mutat. Ennek is vannak mind előnyei, mind hátrányai, de ebbe most ne menjünk bele, elvégre ez nem a tudományos eszmecsere részleg ^^ -
#303 Magyar égre magyar UFO-t!!! -
#302 Hat ez a csavo lehet, hogy feltalalta a spanyolviaszt, de eleg nagy egy faszkalap ugy emberileg, azt kell hogy mondjam...
Bar sokmindenben igaza van, azert megis gusztustalan modon adja elö magat.
Amugy a vizhajtasu autorol meg mar 88-ban olvastam, hogy a japanok vizhajtasu autot csinaltak, csak sajna akkora volt a motor, hogy egy normalis szemelygepkocsiba bajos lett volna beepiteni.
Azt termeszetesen nem tudom, milyen technologiat hasznaltak... -
Solt #301 Ha van kedved kérd el némelyiknek a forgalmiját!! -
#300 Azért azok a régi Ikarusok is amik ma szolgálatot tesznek 85-90 közötti évjáratúak. A szocializmus műve, hogy megálltak 1 1970akárhányas fejlesztésnél és 20 évig ugyanazt csinálták. -
Vlala #299 Pedig magyar utakra magyar buszok kellenének, mert ezek vannak ezekre az "utakra" tervezve :) -
Solt #298 Sziasztok! Bár régi téma ez a "buszos" dolog, de azért lenne egy-két észrevételem! Én autóbuszos személyszállítással foglalkozom, tehát van egy kis rálátásom a dologra. Azok a volvo buszok, "csak pár" millióval voltak olcsóbbak mint az ikaruszok! Az a pár millió viszont a végelszámolásnál nem olcsóbb, hanem drágább lesz! A volvo ezt az összeget teljes mértékben kiviszi az országból! Az ikaruszban pedig ott csücsülnek a melósok az esztrega pad szélén és lobálják a lábukat. Mivel nincs megrendelés, előbb vagy utóbb az utcán végzik...aztán majd sorba állnak munkanélküli segélyért! Az ikarus csődbe megy...nem adózik tovább stb...stb! Ha rajtam múlna, mind a bkv, mind a volán társaságok minimum 75%-ban csak ikaruszokat vehetnének!! A kiscégeket pedig államilag támogatott kamatmentes hitelekkel kéne arra ösztönözni, hogy új ikaruszokra cseréljék a régi buszparkot! Televagyunk szakadt, öreg neoplan és mercedes buszokkal, amiket méregdága fentartani, ráadásul ez a korosztály még semmivel sem különb egy ikarusznál! A másik ilyen a rába...itt ugyanez a helyzet! Itt is támogatni kéne a fuvarozókat, hogy cseréljék le új rábákra a régi szakadt roburokat, aviákat, ifákat! A katonaság is veszi sorban a kiselejtezett bundeswehr tragacsokat, ahelyett, hogy a rábától rendelne katonai szállító teherautókat! Szerintem így mindenki jól járna, a fuvarozók, a megrendelők, a gyártók, sőt még az állam is, mivel a fellendült gyártás következtében több adót szedhetne, nem kéne munkanélküli segélyeket osztogatnia ennek a rétegnek, és így a végén még több pénze jönne vissza mint amit a kamat támogatással "elveszít"! Eleinte valószinűleg lenne egy kis műszaki különbség az ikarusz, a rába, valamint a mercedes, m.a.n., volvo, scania, iveco között, de a támogatott hitelell ezek jóval olcsóbbak lennének mint nyugati társaik és idővel a szinvonal is kiegyenlítődne! A régi rábák, vagy ikaruszok a maguk idejében világszinvonalat képviseltek, és ez nem túlzás! Az ikarusznak a 200-as sorozata a 70-es évek végén több külföldi kiállításon is kívállóan szerepelt és nagyon sok elismerést szerzett. A mai napig ezek a buszok sorakoznak mind a bkv, mind a volán telepeken és teljesítenek nap mint nap nem kevés kilómétert biztonságosan immáron, több mint 30 éve!! /most a kigyúlladt buszokról ne beszéljünk, mert az semmi más csak negatív kampány, és álltalában mindig valami nagyobb beszerzés előtt gyúlladnak ki!!/ És akkor még a legendás "faros" ikaruszról még nem is beszéltem! A németek, felújjítva gyári állapotába a mai napi retro utakat szerveznek vele! A hungaroringre minden évben eljönnek velük!!! Gyönyörűek, pedig több mint 50 éves konstrukció!! Így elsőre ennyi, köszönöm a figyelmet! -
Grenzjager #297 fincsin hangzik -
#296 újabban gyártanak aszúszem néven bonbont(természetesen a tokajiak) ami tulajdonképpen tokaji aszúban áztatott mazsola csokibevonattal...elég érdekesen hangzik,de kóstolt már valaki ilyet? -
#295 hol vettél ennyiért mostanában? énis énis akarok... -
#294 Az más, attól még "magyartalálmány".
Amúgy meg gyűlölöm a Danonet, ahol tudom kikerülöm a termékeiket. -
Grenzjager #293 DE MÁR CSEHORSZÁGBAN GYÁRTJÁK !!!
..sajnos, innentől csak a neve magyar, illetve annyiban, hogy ez már egy Csehorszgában kifejezetten a magyar piacra gyártott termék. -
#292 Hogy a fenébe ne lenne magyar????
-
#291 Nem fundamenta? -
harcu #290 Valamelyik lakáskasszának a levédett jelképe (Takszöv vagy OTP). A honlapjukon is rajta van. -
#289 Kata nincs arrol a perselyről képed, main egy kutyus volt, és a kinyujtott nyelvére kellett tenni a pénzt? -
#288 szaloncukor - minden izben, szinben méretben -
Grenzjager #287 olvass vissza -
#286 hát akkor mi, had haljuk -
#285 (lehet, hogy vótmá)
Fábry mondta régebbe.
A Pizza Hut-ban van magyaros pizza. És mi van rajta?
Orosz kolbász, mozzarella, chilli. -
Grenzjager #284 megjehyzem a Balaton szelet se magyar... -
Mihail #283 ... -
Grenzjager #282 made in Czech Republic -
#281 és lehetne mondjuk túzoktojásból majonéz! az mekkora sztár lenne: )) -
Prank #280 vagy a balaton vizét palackozni és eladni az amcsiknak, mint gyógyvizet... -
#279 Mekkora ötletem támadt!!!!
Csináljunk szürkemarha tejből készült tejcsokoládét! Szép csomagolás, és rögtön ez lenne az egyik legelitebb csoki :D Belgák, Svájciak, Osztrákok, Hollandok! Kössétek fel a gatyót, mert jön a HORTOBÁGY SZELET!!!! :D -
#278 Unicum kimaradt :P -
#277 vigyél engem -
Mihail #276 dél-tirolba -
#275 M0
Amúgy hova is viszed ezeket??