578
Ogame Starwars-os űrstratégia
  • Placebó
    Amennyiben ezt én döntöm el, akkor fullra lerabolnak minden éjjel, mer én azért szeretek aludni, valamint társasági életet élni is bármit is jelentsen ez a szó...
  • Disno
    te döntöd el, hogy az életritmusoddal harmoniaban jatszol, vagy a jatekritmusoddal harmoniaban elsz...
  • Cat 02 #456
    3 hajóval betámadtam a 77.-et a szerveren xD
  • YMan
    Oriza: jól megfogalmaztad a lényeget.
  • Placebó
    Semmi másról nem szól ez a game csak számháborúról... kinek mennyi miből és mennyivel, na és mikor. Ja meg a kocka első pár szöv, ki bír korábban kelni vasárnap hajnalban, mert napközben nem meri rádküldeni a 400hajóját a te 100-al szemben :) szánalom. Ha már valaki az első 100-ban van és ezzel amúgy is óriási számbéli és fejlettségi előnyben, miért nem játszik szemtől szemben?
  • öregharcsa
    direkt lezúzták..nem a profitra mentek(igaz ebből is keletkezett jócskán)..gondolom valamin összeszólalkoztak...lefalanxolták és annyi volt neki...
  • Disno
    szerintem megérte akkor is... ha nem éri meg, nem támadják :)
  • öregharcsa
    bocs benéztem...68 plazma torony..!!
  • öregharcsa
    van mikor nem arra mennek hogy megérje...csak pusztítani akarnak..ha nézed a hírnév termét akkor pont látsz majd egy ilyent...36 plazma védte a bolygót + körítés és flotta...szétkapták a bolygóvédelmet rakétákkal majd lezúzták a flottát...ennyi volt a nagy védelem...
  • Placebó
    Nap műhold ezért sux
  • Cat 02 #448
    baze, minuszba ment az energiám és leromboldódott a fél védelmem miatt a:S
  • Disno
    de ne okuljon senki ebbol, addig jo amig tudok rabolni :)
  • YMan
    számoljunk:
    40 nagyszállító ára: 240.000 fém és 240.000 kristály Ennyi, elreptet 1Millió anyagot, ami azért több mint elég jó darabig.
    Ennyiből építesz mondjuk 20 gauss ágyut amit simán beüt 40 csatacirkáló veszteség nélkül, és máris le vagy rabolva. persze ez nem teljesen igaz, mert a csatacirkák nem sok anyagot hoznak ki, de a csatahajó már 2x annyit, vagy pár menetben ledarálják a védelmedet és indul a szabadrablás. Csakis a FleetSave a megoldás
  • YMan
    Deesno-nál a pont. a védelemnél még annak is több értelme van, ha kisszállítókat építesz és azzal repteted az anyagot oda vissza..
  • Disno
    ezert kell reptetni a nyersit, akkor nem tamadnak be :)
  • Blasta
    Még mindig azt mondom, hogy a főbolygót statik védelem nélkül hagyni marhaság.
    Hiába a flotta, ha épp gyűjtesz vmi húzósabb cuccra és a raktáraidban ott figyel 200-200k fém/kri azmár akárkinek megéri a fáradtságot és ha rádmegy, még a flottád is elveszhet, nemcsak a nyersik...

A védelem meg ha odafigyelve épited ki, megakaszthat jópár arcot.
    Az én főbolygómat még nem nagyon támadták be, mert
    a. mindig elköltöm róla a nyersit
    b. ha be is támadna és nyerne, akkoris fájna neki eléggé, hogy ne érje meg
  • Disno
    vedelem = statikus
    flotta = dinamikus

ami mozog azt nehez elkapni :) kápís? +a flottával tudsz raidelni, védelemmel nem!
  • YMan
    nem kell védelem, fleetsaving orrba szájba.. a védelmeket áttörik, a mozgó flottát nem tudják megütni, csak akkor ha van a közelben hold amin van phalanx, mert ott a mozgó floota visszatérési idejére időzítik a támadást.

egy "trükk" amit szeretek használni ha csak egy bolygóm van abban a rendszerben és fs-elni szeretnék olcsón:

rádobsz valamelyik másik bolygóra két szondát támadás módban, és elküldöd begyüjteni a flottát megpakolva anyaggal a szemetesekkel együtt, lelassítva.. így nem fogyaszt sokat és visszahozza az adott bolygóra az anyagokat amit elvitt.
  • Blasta
    És mizu a főbolygóddal????
    Védi egy nagy flotta? Okos. Megtámad egy MÉGNAGYOBB flotta és csókolom. Nemelég, hogy lefarmolnak, még a flottád maradékát is elviszik DF-ként.
    Arról már nemis beszélve, hogyha épp portyázik a flotta...

Ellenben mivan ha épitesz egy frankó védelmet nagypajzzsal?
    Betámadnak, tegyükfel lenyomnak, DF akkorsem marad, flottád nem pusztult (pl. fleetsavingnek köszönhetően), nincs DF amit még elrabolhatnak, és a pajzsnak hála a védelmed 70%-a újraépül...

Tényleg totál haszontalan.
    (a kolóniákat már énsem védem be, nyilvánvaló elküldöm róla a nyersit egyfolytában)
  • öregharcsa
    szerintem is..csak nyersanyagpocsékolás(nagyobb szinten már érdemes)...azután jöttem rá hogy porig bobmázták a védelmemet az egyik bolygón...ha kiszámolom abból egy ütőképes portyázó flottát építhettem volna....most már ezt is tudom a többi bolygón nincs védelem, ellenben soha nem találni 10k-nál nagyobb nyersanyagmennyiséget nálam..ergo nincs miért támadni...
  • Blasta
    Avass be mester!
  • YMan
    teljesen felesleges védelmet építeni srácok...:)
  • Placebó
    jó alap, de még gyúrjad... nekem ennél jóval komolyabb védelmet plusz nagykuőpola töröltek el hipp-hopp. Arra ügyelj hogy ne legyen őrizetlen sok nyersanyagod éjszakára mert azt elcsaklizzák hipp-hopp a nagyok az űrszeméttel együtt :)
  • Cat 02 #435
    kis kupola,20 rakéta kilövő,60 könnyű-18 nehéz lézer,38 ionágyú
    + 7 nehéz harcos, 1 csatahajó
  • Blasta
    Ne aggódj, fognak ;)

Milyen a védelmed?
  • Cat 02 #433
    Nah, már nem támadnak =)
  • Blasta
    Azokat ne.
    A flotta támadásra kell.
    Ágyúkat, pajzsot (kicsit-nagyot is) gyárts.
    Csinálj 100 kislézert, 50 rakétát, 20 nagylézert, 5-6 gauss ágyút, 8-10 ionágyút, 2-3 plazmát és akkor egész jól leszel.
  • Cat 02 #431
    Hajókat ne is ? ^^
  • Fenrir
    :D
  • Blasta
    Csak védelmet
  • Cat 02 #428
    Ha védekezni szeretnék csak mit építsek ?
  • Placebó
    Nem marad meg, a Bombázó csak nagyobb sebzést biztosít a földi egységekkel szemben mint a sima röpcsi...

Cirkálók nehézvadászok mind lövik és sebzik a védelmet...
  • Cat 02 #426
    Fura kérdés: ha az ellenfél csak sima repcsikkel támad és nincs közte bombázó, akkor a földi védelmem megmarad ?
  • Blasta
    Hja.
    Basznak feltenni a már hónapok óta kijavított magyar fordításokat, lusta népség
  • Cat 02 #424
    "A Támadó elvesztett a teljes 16.000 egységek
    A védő elvesztette a teljes 310.000 egységek
    Jelenlegi koordinátáid 2.400 Fém és 8.400 kristály
    11 Rakéta kilövő, 32 Könnyű lézer, 5 Nehéz lézer, 7 Ion ágyú, 1 Kis Pajzs kupola tud lenni javítva"

xD
  • Disno
    hát ha elég gyakran, akkor hajókat és gyakj. rabolj, pusztítsd mások hajóit és takarítsd be öket. sokkal jobb bevételi forrás mint a bányák. és próbáld meg reptetni\költeni a nyersit!
  • Cat 02 #422
    igazából gyakran tudok, de most mit építsek ? hajokat ?
  • Disno
    nem akarlak elkeseríteni, de a két legrosszabb választás :D
    ion - túl sok kristály költség
    nehéz lézer - 4 kis lézer erösebb, de ua. árban van

söt, védelmet építeni is rossz választás, hacsak ritkán tudsz gépezni - de akkor borzalmas mennyiségu anyagot kell ráfordítani.
  • Cat 02 #420
    most elkezdtem ion ágyut meg nehéz lézert gyártani :) hátha segít
  • Disno
    fejleszd a páncélteched, add el, csinálj több kristálybányát... ne legyél ilyen elveszett lélek :D