66
Miért nem tudok mp3-at hozzáadni?
  • Hay
    #66
    No, megoldódott a gondom: CDex

    A topic törölhető.
  • Hay
    #65
    Na hi!
    Fejlődgetek minden téren, újabb "animációim" vannak :-)
    Xp, office 2003
    A beágyazás valaiért nem akar összejönni, pedig itt már lehet a méretet (ami itt visszaolvasva 100k volt) meglehetősen nagyra is beállítani. A legutóbbi "cuccom" 107 megás...
    Továbbra is azon nyűglődök, hogy hogyan tudnám az animációkat (ppt vagy pps, nekem mindegy) dvd-re, választható menüvel megalkotni :-)
    Most épp nézegeetm a http://www.powerpoint.extra.hu/ oldalt :-)
    És hamarosan itt a szilveszter, B.Ú.É.K.!
  • Hay
    #64
    Hi!

    "MCI-hiba"
    "A megadott fájl nem játszható le ezen az MCI-eszközön."
    Mp3-at akartam beszúrni, most ezt írja... OFFICE 2003, office sp 3-al.
    A gép frissen telepítve office xp-vel. Most mi ez az mci-hiba Apu?!
    PLS
  • raider169017
    #63
    a 2006-os powerpointban be lehet állítani hogy az idő folyamatosan változzon vetítés közben?ha nem akkor melyik powerpoint verzóban lehet ezt megcsinálni?
  • Tetsuo
    #62
    Hogyan lehet beagyazni a hangot a dokumentumba? Vagyis ugy, h 1 fajl legyen es ne kelljen mellerakni a zene fajlt plusba??????
  • Hay
    #61
    B.Ú.É.K.!
  • apu
    #60
    Egy éve jártam erre "Boldog új évet kivántam. Most is megteszem:

    BUÉK 2008.

    Közben új Powerpoint vetítések, bemutatók, PPT, pps.
  • Hay
    #59
    B.Ú.É.K.!
  • apu
    #58
  • apu
    #57
    De lehet, teszek fel példát is, de nem váltja meg a világot.
  • apu
    #56
    Adat DVD lehet, de az asztali nem vetíti le. Leirás a Powerpoint oldalon. :)
  • Hay
    #55
    S bocs. Powerpoint akkor sehogysem lesz DVD?
  • Hay
    #54
    Ya, bocs, a Powerpointom 2002-es (Win XP, Office XP).
  • Hay
    #53
    Ezek "konkrét filmek", ill. én animációknak nevezem őket. Semmi interaktivitás: a kb. 30 családtag leül a nagy fehér garázsajtó elé mozizni (laptop, kivetítő). Eddig semmi gond (ugyebár powerpoint). Csupán arra gondoltam, hogy az ország több részéből érkezők ne csak 1x lássák ( és ekkor mozi" körülmények között) az aktuális évi kb. 20 perces animációmat, hanem otthon bármikor megnézhessék - pl. dvd-n. A tavalyit átnyomtam VHS-re, hát, nem volt a tökéletes minőség. Ezért gondoltam DVD-re.
    Ebből tehát valszeg MS Photo Story 3 for Windows lesz, gondolom. Honnan lehet leszedni?
  • apu
    #52
    Régebbi PowerPointok esetén is meglehet az előbbit csinálni de, egy kissé bonyolultabb. Ha érdekel leírom.
  • apu
    #51
    Ha nem szeretnél más alkalmazással ismerkedni, akkor a PowerPoint 2003 ban van lehetőség bemutató kiirásánra cd re. Persze ez is csak PC-n vetíthető le. Ilyenkor minden vetítéshez szükséges fájlt kiír a cd re, autorunnal indítja az álltalad készített bemutatót a vetítéshez a PowerPoint vetítőgépet használja amit a MSN oldalain megtalálsz (ingyenes). De ez NEM DVD, hanem CD. de megmarad az Interaktívítása.
  • apu
    #50
    Minden attól függ mire szeretnéd használni a bemutatót, Ha egy asztali DVD készüléken akarod bemutatni akkor ne gondolkodj PowerPoint ba. Javasolom a képes bemutató elkészítéséhez a MS Photo Story 3 for Windows ingyenes magyar nyelvű programját. Kitünő vetítéseket lehet vele készíteni zenei aláfestéssel WMW videó formátumba. Majd NERO val kiirod egy DVD re.Több vetítés esetén menüt is készíthetsz a NERO val a DVD re. Persze PC.n is remekül mutat. Ha Ragaszkodsz az Interaktivításhoz akkor marad a PowerPoint, és minden úgy van ahogy ARSENE leírta.
  • Hay
    #49
    Ya, ott is kérdeztem, meg írtam is már. Itt "APU"-ra gondoltam leginkább :-)
  • arsene
    #48
    ha avi-ba sikerülne átkonvertálni, akkor elveszti az interaktivitását. vagyis csak lepereg a "film", de pl. nem tudod saját kedvedre léptetni.
    ha már megvan avi, vagy mpeg formátumban, akkor viszont mehet DVD-re is (pl. TMPG DVD author). de egy másik fórumban mintha már olvastam volna ezt.
  • Hay
    #47
    Ya, most indulok beregelni: http://www.powerpoint.extra.hu/
    Megyek az ottani fórumba is, o.k.?
  • Hay
    #46
    Hi!
    Nem akakrnék a köv. kérdés miatt nyitni másik topicot: Hogyan tudok egy komplett bemutatóból (pl.: 4,6 mb ppt fájl, össz. 47,5 mb wav fájlok, össz. 19 mb mp3 fájlok) dvd-t készíteni? Szeretném az érintetteknek így odaadni. Ha nem lehet, akkor avi-ba lehet, s igen, hogyan?
    Annak van előnye, ha pps-t "csinálok"?
  • apu
    #45
    Egyébként nagyobb fájlokkal ezen kivul nem foglalkoztam, de be lehet rakni egy kis vesződséggel.
  • apu
    #44
    Csináltam egy fájlt, ma kaptam egy spam ot és betettem egy bemutató vetítésbe zenét raktam alá, próbára, nézsd meg itt tudod megnyitni:

    Új Politika :) megcsináltuk .ppt teljes méretre nyisd ki automatikus vetítés, hanggal nézd. (2 MB)
  • Hay
    #43
    Na ya, a 100 kb-t megnöveltem kellő mértékben, de akkor is csak csatolta.
    Valszeg marad az egy mappában történő elhelyezés, ahogy eddig is.
    Azér' kössz.
  • apu
    #42
    Gondolom ez elég, mert nem hiszem, hogy ekkora beépített fájl elfut bármely gépen ppt ben. A csatolt fájl méretcsökkentésének a célja első sorban a futtathatóság. Nem kell bazi nagy hanganyagot mellékelni (csatoln). Ezért vanalapban 100 kb. Ha mégis szükséges olyan bemutató gyártása akkor a sugóban leirt módon tegyük mellé egy mappában és ugy továbbítsuk.
    Ha ez igényeinket nem elégíti ki akkor ott a film s a dvd formátum.
  • apu
    #41
    Másként az eszközök/beállítások/általános fül hangok csatolása, ha a méret nagyobb mint : eddig állítható alap helyzetben 999999 kb
    Alapértelmezésben állított érték 100 kb
  • apu
    #40
    Ha a fájl mérete meghaladja a 100 KB-ot, alapértelmezés szerint a hangokat a program automatikusan csatolja (csatolt objektum: Egy forrásfájlban létrehozott objektum, melyet egy célfájlba illesztünk be úgy, hogy a két fájl közötti kapcsolatot megtartjuk. Amikor a forrásfájlt frissítjük, a célfájlban lévő csatolt objektum is frissíthető.) a fájlhoz, és nem beágyazza (beágyazott objektum: Egy forrásfájlban található információ (objektum), melyet a célfájlba ágyaznak. Beágyazás után az objektum a célfájl részévé válik. A beágyazott objektum adatainak változása megjelenik a célfájlban is.) azokat. Az alapértelmezés szerinti méretet csökkenthetjük vagy növelhetjük. Ha a bemutatóhoz csatolt fájlok tartoznak, a bemutatót pedig más számítógépen mutatjuk be, és a fájl mérete meghaladja a 100 KB-ot a bemutatóval együtt, a csatolt fájlokat is másoljuk át.
  • apu
    #39
    Nem egészen azt hanem ez írja:
    Zene és hang
    A bemutatót zenével, illetve hanghatásokkal is elláthatjuk a számítógépünkön, a hálózaton, az interneten vagy a Microsoft Médiatárban található fájlok felhasználásával. A bemutatóhoz saját hanghatásokat is rögzíthetünk, illetve CD-ről zenét vehetünk fel.

    A diára beilleszthetünk zenét vagy hangot. A hangfájlt egy hangikon fogja jelezni. A zene vagy hang lejátszásához beállíthatjuk, hogy annak lejátszása a dia megjelenésekor azonnal, kattintással, automatikusan, de bizonyos késedelemmel induljon, illetve animációsorozat részeként. Ha nem szeretnénk, hogy az ikon megjelenjen, lehúzhatjuk a diáról, és beállíthatjuk, hogy a hanglejátszás automatikusan induljon.

    Ha a Microsoft PowerPoint nem támogatja az adott médiatípust vagy szolgáltatást, és hangfájlt nem tud lejátszani, megpróbálhatjuk a Microsoft Windows Médialejátszó használatát. Ez a Microsoft Windows része. Ha objektumként hangot szúrunk be a bemutatóba, azt le fogja játszani.

    Zene, hang és mozgókép lejátszásához számítógépünket fel kell szerelnünk a megfelelő eszközökkel. A telepített eszközök és az általuk használt beállítások ellenőrzéséhez tekintsük meg a Windows Vezérlőpultján mind a Multimédia, mind a Hangok beállítást.

    Ha a fájl mérete meghaladja a 100 KB-ot, alapértelmezés szerint a hangokat a program automatikusan csatolja a fájlhoz, és nem beágyazza azokat. Az alapértelmezés szerinti méretet csökkenthetjük vagy növelhetjük. Ha a bemutatóhoz csatolt fájlok tartoznak, a bemutatót pedig más számítógépen mutatjuk be, és a fájl mérete meghaladja a 100 KB-ot a bemutatóval együtt, a csatolt fájlokat is másoljuk át.
  • Hay
    #38
    Ezt írja a súgó:
    "Ha a fájl mérete meghaladja a 100 KB-ot, alapértelmezésben a hangok automatikusan csatolva lesznek a fájlhoz, és nem beágyazva abba. Az alapértelmezés szerinti méretet csökkenthetjük vagy növelhetjük. Ha a bemutatóhoz csatolt fájlok tartoznak, és a bemutatót más számítógépen mutatjuk be, és a fájl mérete meghaladja a 100 KB-ot a bemutatóval együtt, a csatolt fájlokat is másoljuk át."
  • Hay
    #37
    "Beszurás (menü)/ mozgóképek és hangok/", kiválasztom az E jelű vinyóról a kellő mp3-at, az O.K. megnyomása után ezt kérdezi:
    "Szeretné, hogy a zene automatikusan lejátszódjon a diavetítés során? Ha nem, akkor rákattintással indíthatja el."
    Bármelyikre kattintok, utána már több "kérdés" nincs. Bármelyiket választom, nem épül be a dokumentumba.
    ???
  • apu
    #36
    Beszurás (menü)/ mozgóképek és hangok/ itt választhatsz helyet, hogy honét szúrod be/ es beszúrás után megkérsezi hogyan inditsa el. Ez a hang fájl beépul a dokumentumba.
  • Hay
    #35
    És hogy lehet nem hivatkozásként betenni pl. az mp3-akat?
  • apu
    #34
    A PowerPoin beépíti a hang anyagot a bemutatóba, azért szokott olyan nagy méretü lenni. Hacsak nem hívatkozásként linkeled be.
  • Hay
    #33
    Rendben, de mit tegyek az említett külön fájlokkal? Mert ugye a powerpointban az egyes zenefájlok hivatkozásai adott (saját) vinyómra hivatkoznak...
    Tehát, ha feltöltöm az extrára, és onnan mondjuk pl. Te elindítod, akkor egy rahedli hang nem fog megszólalni... vagy pedig be kell állítani, hogy honnan hozza be a hangokat... érthető a "gondom"?
  • apu
    #32
    ha gondolod megadok egy tár helyet az extrán ahova fel tudod tenni.
  • Hay
    #31
    Hi!
    Hááát, van 2 olyan "bemutatóm", amit szívesen megosztanék másokkal, bár erősen családi jellegű, úgy értem, családunk tagjai "szerepelnek" bennük.
    Csakhogy. Az első vagy 30 mb, a második meg ugyan kb. 5 mb, de mindkettőnél elég sok hang nem magában a bemutatóban van, hanem a vinyóról "játsza le". Wav meg mp3 vegyesen.
    Tényleg, hogy lehet megadni, hogy ezek is beépüljenek a bemutatóba? Win XP, Office XP. Gondolom, ettől jó nagy lesz a fájl...
    A 2005-ös "film" esetében:
    4534 kb a ppt, 19 mb mp3, 47 mb wav (mondjuk ha lenne időm, ezeket átnyomnám mp3-ba).
    Apa?
  • apu
    #30
    Készítünk egy WEB lapot PowerPoint és társai címmel ha van kedve valakinek száljon be. Bemutatókat vetítéseket és leírásokat gyüjtünk össze.
  • Hay
    #29
    o.k.
  • marci14
    #28
    köszi igy már sikerült!
  • Hay
    #27
    A kis hangszórón jobb, gomb, majd egyéni animáció. A jobb oldalon az mp3 nevére jobb gomb, majd effektus beállításai. Ott Hatás ablak, leállítás rész: Ez után ... dia.