36
-
tehen_m #36 haha... -
Caro #35 2xeres -
tehen_m #34 Igen nem.
De a lényeg még mindig nem ez volt.
Egy DDR2 400MHz és egy DDR2 800MHz mekkora a fogyasztáskülönbség. -
dez #33 :)
Végülis Caro a #29-ben leírta, hogy a jobb gyártástechnológia által alacsonyabb feszen is működik, ami nagyban hozzásegít az alacsonyabb fogyasztáshoz, még magasabb órajelen is. (Ettől függetlenül szerintem nem az egész chip működik úgy ahogy van 2x-es órajelen.) -
tehen_m #32 Na ne mond...
Akkor mérések alapján kevesebbet fogyaszt. -
#31 Szerintem vmi viccesgyerek meghallotta, hogy DualCole AMD, aztán Photoshopban csinált egyet:) -
dez #30 A V nem a fogyasztás mértékegysége. -
Caro #29 Persze, mert a fejlesztéseknek célja, hogy csökkentsék a feszt, mert azzal rohamosan csökken a fogyasztás.
De ez a DDR2 tranzisztorgyártási technológiájából következik. -
tehen_m #28 Lényegen nem változtat.
DDR1 2,5V 266-400MHz
DDR2 1,8V 400-800MHz -
dez #27 Ezzel mit is akartál mondani? Hogy az első dual-core Opteron lett volna ilyen két egymás melletti mag? Ezt nem nagyon hiszem, mivel a dual-core Opteron egyszerűen betehető az egymagos helyére (csak úgy, mint az X2 a sima Athlon64 helyére), márpedig két független mag valójában két független procinak felel meg. Én kizárólag Intel fronton hallottam ilyen megoldásokról, lásd pl. kép a cikkben (csak nem tudom, ez melyik proci). Szal rejtély a számomra, mit ábrázolhatott az a kép a szánalmas.hu-n. Csak nem egy Intel procit (amin egy megveszekedett Intel-fan átrajzolta a logót AMD-re)? :P -
#26 hol találtad? engem is érdekelni. -
dez #25 Én azt hiszem (de ez csak tipp), hogy az a külső busza frekije, de beljebb más a helyzet. -
Wolffang #24 A proci fejlesztését pedig Elvis Presler végezte. :) -
tehen_m #23 Memóriánál arra akartam utalni h a a DDR2 ~1,5x nagyobb frekin mőködik mégis kevesebbet fogyaszt.
Szóval nem elsődleges a memóriáknál a freki/fogyasztás -
#22 Lehet 500Ghz is, csak vegye le a frekit ha nincs ra szukseg... -
blackeagle #21 tárgytalan ,már találtam -
blackeagle #20 Van valahol összefoglaló táblázat a fogyasztásokról ,amd -64 ,opteron ? -
k0zi #19 Ja nem C9 hanem C7, nem tudom miért írtam C9-et :) -
k0zi #18 VIA C9 CPU
idle 1W> fogyasztás
2Ghz 20W
Szóval nem feltétlen az órajellel van a baj :) -
waterman #17 pontosítok: nem szerver prociban... hopp. -
Caro #16 A frekvenciával egyenesen arányos a fogyasztás(pumpálás effektus a tranzisztoroknál).
Megint más, ha valaki húzza a gépét, akkor még feszt is kell neki adni, különben fagyni fog. És a fesszel meg négyzetesen arányos a fogyasztás!! -
Caro #15 Erre már bőven elég 500 MHz.
Amit egy Geode proci 1W> teljesítményen megcsinál!
-
dez #14 AMD-ék!? Mikor? Éppen hogy ők csináltak normális (egybeépített) dualcore-t, crossbar switch-csel, stb. Az nem inkább egy Intel CPU volt? -
waterman #13 a bal oldali képen miért látok két magot?? ha épp azt szeretném, hogy kevesebbet zabáljon akkor miért rakok rá két magot? miért nem egybe? mert úgy egy közös nagysebességű core-to-core kapcsolatot is megcsinálhatnának?
ugye ez csak egy hülye marketinges kép, hogy a hülyébbje is felfogja mi az a dual-core? mert a sz*n*lmas.hu-n láttam utoljára ilyet, mikor az AMD-ék kezdték gyártani a dual-core chipjeiket..
ha ez a kép komoly, akkor ott tartanak mint egy éve! akkor is csináltak olyan P4-et amiben két mag volt(ott legalább egyben.. de hajszálpontosan ugyanazok..akkor 32bitesek voltak) és egy szertehajtott memovezérlőre kapcsolódtak.. -
tehen_m #12 "Ha a mai technológiával készítenének el egy pII-est 400 MHz-en és egy Matrox G200-at, meg egy 3800rpr-es 10gigás vinyót cefetül menne egy 100 w-os passzív tápról, és a többihez sem kéne vent"
Mai netebookok már régen túlteljesítik ezt...
" A 50 MHz-en működő DDR modulokról nem is beszélve."
Milyen összefüggés van a mem frekije és a fogyasztás között? (DDR2 kevesebbet fogyaszt)
-
#11 nagy poén volt :-o -
myke #10 akkor lenne mégjobb,ha az egész csak (itthon is) 10e forint(vagyis akkorra már TALÁN euro) lenne -
#9 négyzetméteres? és az hol férne el? ;)
főleg egy 10 foglalatos alaplap, egyenként tiz négyzetméteres prcival.. atyaég ... -
Aspirin #8 Azt elfelejtettem, hogy mindezt 10 nm-es technológiával! -
Aspirin #7 Ha a mai technológiával készítenének el egy pII-est 400 MHz-en és egy Matrox G200-at, meg egy 3800rpr-es 10gigás vinyót cefetül menne egy 100 w-os passzív tápról, és a többihez sem kéne venti. A 50 MHz-en működő DDR modulokról nem is beszélve...
Az igények meg tényleg mesterségesen vannak felpumpálva. Így már annak is 7800Gf meg X2 kell legalább 5 GHz-en, aki azt sem tudja mit akar a gépével. Nem gigaherz őrületbe kellett volna kergetni a népet, hanem többprocesszoros konstrukciók irányába. Pl lehetett volna olyan alaplapot készíteni, hogy lehessen bele 10 processzort tenni. Alpfokon elég lehetett volna egy 550 Mhz-es proci, akinek többre kell, az bővíthette volna. Persze a szoftot is úgy kellett volna írni.
Azt hiszem megérjük még azt az időt is amikor 10 drb 10 magos 10 GHz-es akármi 10 másodperc alatt divx10-ben tömörít egy 10 gigás HDDVD filmet. :) -
Aspirin #6 Ha a mai technológiával készítenének el egy pII-est 400 MHz-en és egy Matrox G200-at, meg egy 3800rpr-es 10gigás vinyót cefetül menne egy 100 w-os passzív tápról, és a többihez sem kéne venti. A 50 MHz-en működő DDR modulokról nem is beszélve...
Az igények meg tényleg mesterségesen vannak felpumpálva. Így már annak is 7800Gf meg X2 kell legalább 5 GHz-en, aki azt sem tudja mit akar a gépével. Nem gigaherz őrületbe kellett volna kergetni a népet, hanem többprocesszoros konstrukciók irányába. Pl lehetett volna olyan alaplapot készíteni, hogy lehessen bele 10 processzort tenni. Alpfokon elég lehetett volna egy 550 Mhz-es proci, akinek többre kell, az bővíthette volna. Persze a szoftot is úgy kellett volna írni.
Azt hiszem megérjük még azt az időt is amikor 10 drb 10 magos 10 GHz-es akármi 10 másodperc alatt divx10-ben tömörít egy 10 gigás HDDVD filmet. :) -
#5 Akkor olvass sg fórumot 80*25 karakteres felbontásban, vagy plain text formátumban, 8"-os kijelzőn, természetesen zöld monokróm színkészletben, az mp3-at meg hallgasd a PC Speakeren, 2biten...
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? -
waterman #4 nem csökkenteni kéne a vásárlók igényeit, hanem normalizálni.. talán ha valaki nem sli-ben gondolkodna rögtön gépvásárlásnál.. mert neki feltétlen nagy szüksége van arra a pár fps-re..
én - átlag józer, aki nagy ritkán játszik is a gépén - azon gondolkodtam, hogy kell-e a 400 wattos táp?:) arra jutottam jó lesz az...
előbb utóbb eljutunk arra a pontra, hogy nem kell ipari áramot vezettetni a házba csak mert bővítem a konfigot..
azzal hogy ezek a fejlesztések megtörténtek nagyon remélem, hogy AMD-ék is mutatnak valamit és talán talán az X2-esek ára is közelebb kerül hozzám.. -
#3 "Már márciusban megjelentek az első hírek arról, hogy az Intel a vártnál jobban halad a 65 nanométeres gyártástechnológia fejlesztésével." - :) azér ez jó szöveg. valszeg úgy is mondhatták volna, hogy a vártnál rosszabbul állnak az AMD-vel szemben :) hiába na, jó a PRuk :) -
Caro #2 Szerintem is inkább az emberek igényeit kéne csökkenteni, és akkor lehetne apró, keveset fogyasztó, mozgó alkatrészektől mentes számítógépet csinálni. -
#1 Végre 1 kis fejlődés megint!
Fejlesszék csak a dolgokat, remélem bejön nekik ,hogy kevesebb energiát zabáljanak a procik is?! Viszont a GPU gyártók is elgondolkodhatnának az áramfogyasztásról! Vazz haladunk előre és csak azt látom hogy lassan 1000W os tápegységet kell beszerelni az új cuccok miatt! Elkeseritő!