32
-
#32 Angliát, norvégiát már hogyne érintené. A 'holnapután'-ba, szal ha olyasmik, csak nem olyan drasztikusan történnének, akkor meg nagy gáz lenne -
#31 ha így van, akkor télleg nem sok értelme volna. (én valamiér többet gondoltam neki, de biztos rosszul emlékeztem vissza egy könyvre... meg meg nem néztem, sorry) amúgy is csak egy kósza ötlet volt részemről és bennem is felmerült az amit itt sokan írnak, hogy hatalmas (most nem is belátható) veszélyt is rejthetne magában -
#30 az emberek amúgy is elég hülye állatok (tisztelet a kivételnek), csak társadalmilag elfogadottan azok -
Komolytalan #29 Egyébként meg azért hülyeség ez az "ezt a területet érinti, azt nem érinti" hozzáállás mert ugye globalizáció van vagy mi a fene. Vagyis az addig oké, hogy részemről dögöljön meg az összes amerikai, meg ha elsüllyedne Észak-Amerika akkor túl sok könnyet nem ejtenék (max Kanadáért), de sajna a gazdaságnak ez nagyon odavágna. Persze USAban értelmes termelés nincs, tehát elvileg csak egy parazita állam pusztulna el, több jutna mindenből, de ezzel együtt is csomó cégnek megszünne a konkurense, vagyis úgy játszhatnának az árakkal ahogy akarnak (lásd iraki háború, nincs iraki olaj, jobban el tudják adni mások a saját portékájukat). Meg kicsit megborulna a katonai erőegyensúly is, kitörnének apró kis konfliktusok, mondjuk Kína és Oroszország elkezdene versenyezni a vezető helyért, stb. Szóva ha gáz lesz akkor szerintem tökmind1, hogy egy útcán lubickoló cápa harapja le az ember fejét, vagy az anarchia miatt kialakult fegyveres bandák csapják le kisbaltával. -
Komolytalan #28 Ha jól tudom a föld belső hője olyan 1 fokkal emeli a felszíni hőmérsékletet. Vagyis ha lekapcsolnák a napot, akkor nem -273 fok lenne a földön hanem -272. -
Komolytalan #27 USA sg-n cikk: USA-t érinti legkevésbé a klímaváltozás:-P -
#26 Na persze, tetezzuk meg a helyzetet, egyre durvabb agyatlanabb beavatkozasokkal... A Foldet nem feltem, ki fog minket heverni, ellenben a sajat joletunket annal inkabb, mert az kerdeses, hogy meddig marad igy. Arrol nem is beszelve, ha barmi katasztrofa(k) tortenik(nek), akkor lasd New Orleans, az emberek rogton a leghulyebb allatok lesznek, es jon a kaosz. Ne igy legyen!!! -
Ironka #25 sehogy, egy bolygót hogy képzelsz "lehűteni"?
még ha lehetne is a legkisebb érezhető csökkenés is katasztrófa lenne -
#24 nagyon jól tudom mit írtam. semmiféle megszűntetésről nem írtam.
"picit csökkenteni....persze ezt se lehetne ész nélkül csinálni, és kérdés, hogy egyáltalán hogyan lehetne kivitelezni" -
Ironka #23 Jézusom, gondolkozzál már mit is írtál. Csökkenteni a föld hőjét??? Szerinted minek köszönhetjük például a lemeztektonikát? Ha megszűnne egy halott bolygón rövid időn belül az élővilágnak is annyi. -
#22 ha nincs belőle haszon, akkor nekem ebből az jön le, hogy állami feladat volna, hisz neki kéne az egyéni érdekeken, hasznokon felüli, közösségi szolgálatot ellátni -
#21 Is-is. Nagy melegben és hidegben is élnek kezdetleges életformák, de a hideget jobban "tűrik", mert bizonyos hőmérséklet fölött "semmi" sem marad életben. -
#20 Ezt már a mai világban is megoldható. Persze nem olyan szinten mint az emlitett filmben, de tudnák a légkört tisztitani. Csak ugye nincs benne haszon. Már az épités kezdetén veszteséges lenne, hisz semmi hasznot nem termelne, hacsak meg nem adóztatják a friss levegőt :D :D -
#19 Te aztán hozzáértő lehetsz :) De nem oktatlak. Élj abban a tudatban, hogy értesz hozzá. -
#18 Az Aliens filmben látott atmoszféra-processzorokat kéne építeni :) lehet elsőre mosolyogtató, de nagy a gyanúm arra nézve hogy valami félidióta amerikai szenátor, vagy politikus kitalálja hogy ezt kéne, és hogy mekkora biznisz van benne :) építés, pénzlenyúlás, beszállítók... Szerintem nem lenne kivitelezhetetlen, hogy valami hatalmas gépezettel kivonják az üvegházhatást okozó gázokat, vagy legalábbis csökkentsék a koncentrációjukat :)
elsőre talán mosolyogtató amit írtam meg még kicsit szkifi, de ki tudja?
-
#17 Nézd meg Csernobilt és környékét. Az elővilág, az élet azonnal elkezd pezsegni, mihelyst "remek" fajtánk kiteszi valahonnan a lábát... tehát a 100000 évet én kicsit soknak érzem az eddig látottak alapján. -
#16 Szívemből szóltál. -
fradimail #15 A természet,(földanya) megvédi magát.Árpád apánk tudta,hol kell letepedni.Minden elismerésem Neki. -
#14 azért lehetne ellene is hatni. picit csökkenteni kéne a föld belső hőmérsékletét, és az csökkentené a felszínit is... persze ezt se lehetne ész nélkül csinálni, és kérdés, hogy egyáltalán hogyan lehetne kivitelezni...(pár hírrel arréb valakikkel beszélgettünk a föld hőjére épülő erőművekről, na az pl. lehet, hogy használna ilyen szempontból)
továbbá még a légkörben lévő káros gázokat (de legalább egy részüket) is meg lehetne gondolom kötni, a katalizátorhoz hasonlóan, itt megint a kivitelezés az ami kérdés: hogyan és milyen áron? -
#13 háát, szerintem már tökmindegy nem?
A klimaváltozás már elkezdödött. Ami mit jelent? Azt, hogy valami kiváltotta ezt a folyamatot. Mivel itt (A földön) minde összhangba van mindennel, minden változás egy kisebb láncreakciót (sorozatos következményeket) von maga után. Tehát,,,,,, ha valami elkezdödött azt itt már a büdös életbe se fogod megállítani, mert itt kicsit nagyobb méretekröl beszélünk, minthogy "pesten nagy a szmog".
A másik meg, hogy mi (emberek) nem tudjuk megállitani a folyamatot, HANEM, csak vissztudjuk fogni magunkat, vagyis azt amit eddig csináltunk, káros kibocsáltásokat pl, azokat abba hagyjuk. A folyamatot ami már elkezdödött már nem tudjuk visszaforditani.
Tehát LEGJOBB esetben is, csak olyan marad a környezetünk amilyen most, (vagy amilyen lesz, amig abba nem hagyjuk a szennyezést) csak reménykedhetünk abba, hogy miután megálltunk a környezetbaszással, onnantol már nem romlik a helyzet. De a lényeg, hogy a környezetünk már olyan marad amilyenné változtattuk, a föld gyogyulása min 100000 év mulva lesz érzékelhetö... lásd föld története.
remélem ezeket mindeki tudja. -
#12 Jó vicc. Majd ha a családaink, gyermekeink fognak elpusztulni a változások miatt, nem lesz annyira az. Talán ez nem történik meg és tényleg vicc lesz csak. Ki tudja ugye.. -
#11 " Európát érinti legkevésbé a klímaváltozás "
nekem a cím és a cikk nincs összhangban. itt a kontinenseket kéne egymással hasonlítgatni, akkor lehetne kiemelni egyiket vagy másikat.
de azért örülhetünk neki. én felköltözök északra, a retek meleg elől..
tajga panel program mikor indul ?: O :O:OO:p -
#10 de a politikusok mögött álló pénzembereket nem. és ezek tesznek arról, hogy abból a körből válasszunk, akiket ők szeretnének, és jól megválogatják ki kerülhet oda -
#9 A politikusokat mi vélasztjuk! -
Horváth János #8 Hát igen hidegtűrő az ember, testhőmérsékletünk ugye 37 C-fok.Ehhez képest már a 40 fokos levegő már gondokat okoz, a -20 fok úgyszintén.Az arany középút talán a +20 lenne,de MIÉRT billeg az a fránya (Nap)Föld, maradna az Egyenlítő vonalában.Ugye milyen jó volna, bár megfőnének az ott éllők!!Idő-járás sem volna!!
-
#7 A hideget jobbal el lehet viselni mint a meleget.Ételt ma már szinte bármiből elő lehet állitani. De megoldás a mesterséges bioszférák is. Másrészről meg a föld alatt mindig meleg van :) -
#6 Azért van néhány elhivatottabb ember is. De ne politizáljunk itt mert bünti lesz. -
látogató #5 ezeken a dolgokon. Azért valamennyire foglalkoznak a környezetvédelemmel, de az ezen a szinten elégtelen. -
látogató #4 Szerintetek figyelnek egyáltalán a politikusok ezekre a tanulmányokra? Szerintem nem. Úgy gondolják, hogy van még idő, meg amúgy is sokat aggódnak. -
#3 Ez nem kívánságműsor.. -
#2 előbb enni kellene nem ?
hideget vagy a meleget tűrik jobban a növények ? -
#1 Inkább hideg legyen mint meleg. Fűteni tudunk, de egy idő után hűteni már nem.