144
  • kbupdate
    #144
    A spyware - SONY
  • kbupdate
    #143
    Hát igen, amúgy ezzel én sem értek egyet!... De biztosan számtalan egyszerű módja lesz ezeknek a biztonsági dolgoknak a kijátszásához.

    "Érdemes a hírt összevetni biligeci érveivel, amikor a Sony-t a BR-rel kapcsolatban azzal vádolta, hogy nem felhasználóbarát" Ez egy jó meglátás...
  • Caro
    #142
    Nem hinném, hogy ebből valaha is lesz valami, de ha igen, akkor a MS maga alatt vágja a fát.
    Egyáltalán mi köze az oprendszernek ahhoz, hogy mi a file-ok, adattárolók tartalma???
  • NEXUS6
    #141
    Hát igen egy segggel nem lehet több lovat megűlni!

    Szerintem mondjuk ebből sem lesz semmi, mint ahogy az XP netes regisztrációjából/aktiválásából se lett!

    Szal mindenki számára nyilvánvalóak azok az ellentmondások, ellenérdekek, amivel egy ekkora cégnek szembe kell néznie, csak azt nem értem miért akar a M$ mindenkit hülyének nézni az ilyen nyilatkozataival.

    Van persze egy másik rosszabb lehetőség, hogy tényleg nincsenek tisztában a helyzet ellentmondásosságával.
    Már pedig ez egy a világ IT iparát vezető cég vezetésénél elég nagy gáz!!!
  • IoIa
    #140
    Érdemes a hírt összevetni biligeci érveivel, amikor a Sony-t a BR-rel kapcsolatban azzal vádolta, hogy nem felhasználóbarát. De azzal együtt, hogy a HD DVD sem az, most megtudhattuk, hogy egyenesen a pista sem az.
  • NEXUS6
    #139
    Ennél viszont azért egyszerűbb a FF használata!

    És az egységsugarú júzer baromi lusta!;)
    (nála rossz nyelévek szerint csak a rendszergazdák a programozók és a matematikusok lustábbak)
  • NEXUS6
    #138
    Megelőztél, wazze!!!;))))

    Hát igen most ezzel az a baj, hogy ha a M$ nem ígéri be ezeket, akkor a kiadók nem kérnék rajta számon.
    Ha viszont komolyan számonkérik és ők komolyan teljesítik, akkor a júzer viszont még az előre telepített pistát is ugy tólja le a gépéről mint manapság a sulinetes UHU-Linuxot ugye!;))
  • kbupdate
    #137
    De van egyszerűbb megoldás is. Rendszeresen Windows Updatelni, és megtanulni olvasni.
  • kbupdate
    #136
    Mivel IE-re optimizálják ezeket a férgeket...
  • kbupdate
    #135
    Jaj, te mindent elhiszel? Lesz erre is egyszerű megoldás, megnyugtatlak.

    Nekem kéne a pista így is...
  • IoIa
    #134
    Ha már szóba lett hozva a pista várható "sikeressége":
    Kinek kéne egy ilyen pista?
  • NEXUS6
    #133
    "Persze, hogy nem. De nem hiszem, hogy MS csődbe fog jutni most emiatt. ha megnézed, minig nyereséges a cég, és negyedévről negyedvére egyre jobban!"

    Már télleg unom leírni!
    A M$ nem a zsenialitásának köszönheti a bevételeit, hanem hogy lenyúlt egy olyan IT infrastruktúrális területet, amit az emberek kénytelenek használni.
    A helyzetében az lenne a csoda ha veszteséget termelne.

    (Bár összehasonlítva egy másik monopol céggel a helyzetét -pl a máv- úgy dolgozik mintha egy jegy nem 1-2 ezer forintba kerülne, hanem 10-20 ezerbe!!!
    A M$ viszont megteheti, mert nem költségvetési szerv, hogy annyit kér amennyit nem szégyell)
  • NEXUS6
    #132
    Na most települt a Firefox 1.5 RC1 a gépemre.

    Kíváncsi vagyok milyen biztonsági problémák merülnek vele kapcsolatban majd fel!

    (Zárójelben jegyzem meg, hogy a FF használata önmagában csökkenti a netes/szpájos/kukis/plugines "támadásokat". Ugyan ez IE-vel csak plusz 2-3 segédprogival érhető el!)
  • NEXUS6
    #131
    "Egyébként egy érdekes adalék: amikor pénzről van szó, akkor a Linux azért jobb, mert egy CD-n x+1 egyéb programot kap az ember, míg a Windows-nál csak egy oprendszert; amikor viszont biztonsági kérdésekről van szó, akkor valahogy a Linux-pártiak mereven elzárkóznak attól, hogy a disztribben található programok biztonsági hiányosságait hozzászámolják."

    Egy szinten jogos a dolog!
    Csak éppen biztos lehetsz benne, hogy az M$ NEM biztonsági okokra hívatkozva nem teszi ugyan ezt.
    Egyszerűen minek tegyen jót a júzerrel ha neki nincs belőle haszna, sőt a saját termékeinek teremt vele konkurenciát!

    És tartok tőle (magánvélemény), hogy egy ilyen disztribbel telepített win biztonsági szempontból is messze elmaradna a Lin-től!!!

    A Lin nagyobb biztonságát, a fejlesztési módszer szavatolja, ha elterjedtebb lenne többen tesztelnék és többen javítgatnák. Szal egyáltalán nem biztos hogy rosszabb biztonsági statisztikát produkálna!!!!
  • kbupdate
    #130
    "A lemezterület automatikus optimalizálása

    A prefetch jó és gyors működésének fontos feltétele, hogy a betöltendő adatok a lemezen is megfelelő sorrendben legyenek. Mit sem ér a prefetch algoritmus, ha a gyors betöltés során ide-oda kell rángatni a winchester fejét! A Windows XP ezért a számítógép pihenőidejében ("idle" állapot esetén) folyamatosan optimalizálja a merevlemezek tartalmát. A prefetch szolgáltatás a prefetch fájlokból kiolvassa a boot és az alkalmazások indításának adatait, és ezek alapján felépíti a layout.ini fájlt. Az automatikus defragmentálás ezután ez alapján működik. A layout.ini fájl 32 alkalmazás elindítása után jön létre először, és a rendszerindítások során automatikusan frissül."

    http://winportal.net/support.html#support_13

    Azért ez se rossz.
  • IoIa
    #129
    Elolvastam, de én semmi kiugróan károsat nem láttam, amit a mikorfos ne követne el. De ha úgy nézzük, az az általam említett encoder agent ugyanilyen káros, és hiába állítja be az ember, hogy ne fusson, a háttérben ott lapul, és talán kémkedik is. Amikor uninstall lett a vége, ez a rész ugyanúgy fennmaradt, ott volt a futó alkalmazások között, és csak drasztikusan lehetett eltávolítani. Amit a mikorfos megtehet, azt miért ne tehetné meg más is? Vagy az egyiknek mindent elnézünk, és nem szóljuk meg, a másikra meg tücsköt-bogarat kiabálunk? Olyan ez, mint az itteni moderáció...
  • mrzool
    #128
    Nem tudom elolvastad-e a vírushíradós cikket vagy az eredeti a blogon, de szerintem abból kiderül, hogy milyen károkat okoz.

    Egyébként eleve azt kell tisztázni, hogy mi nevezhető kárnak. Én pl. utálnám, ha vmi úgy települne a gépemre, hogy nem tudok róla. Ami viszont kézzel fogható: prociidőt foglal, illetve ha el akarod távolítani, rossz esetben (értsd: nem értesz hozzá, csak barbár módon letörlöd a rootkit fájlokat) szétcseszi a rendszered, és nem használhatod többé a CD meghajtóid. Mindenki maga döntse el, hogy ez kárnak számít-e vagy sem.
  • IoIa
    #127
    Én viszont levontam a következtetést. Repült a gépemről az egész csomag.
    Szóval milyen kárt is csinál az a Sony progi?
  • mrzool
    #126
    Én is a tévesz riasztásra tippelnék, pl. a Kaspersky az egyik gépemen anno a seti at home-ot fogta meg. Szóval lola, én ebből a nodos dologból nem vonnék le messzemenő következtetéseket.
  • Caro
    #125
    Ez a másolásvédelmes cucc azért eléggé hülyeség.
    Az emberek 99%-a nem fogja illegálisan terjeszteni a megvett anyagot.(akkor letölti inkább)
    Szóval ezzel is csak az átlaguser-t szivatják, az igazi kalózok úgyis megtalálják a módját, hogy lemásolják.
    Lehet ezzel is az lesz, mint a konzolokkal. Majd lesznek hack-elt lejátszók.
  • kbupdate
    #124
    Tévesriasztásról még nem hallottatok? Pl minap volt (nem itt) hírekben, hogy Quake4 lemezén Kaspersky vírust jelez, holott nem vírusos.
  • IoIa
    #123
    Nem hinném, hogy paranoiás lennék. De az biztos, hogy óvatos vagyok.
    "Russinovich-ot én nem nevezném a Microsoft emberének" - elég tág fogalom, hogy kiket lehet az ő emberüknek nevezni. Az én megitélésem szerint ő is bőven beletartozik.
    Nem heurisztikával jelezte a vírust. Legalábbis nem mély vizsgálattal, hanem normál módban. Amikor átnevezésre került, direkt elmozgattam onnan, és én neveztem át egy garantáltan nem nyilvántartott névre. Úgy is megtalálta.
    "a többi víruskereső miért nem" - a gépemre nincsenek víruskereső hegyek telepítve, csak a nod-dal néztem, így csak ezt az eredményt tudom mondani.
    "Viszont akárhogy is nézzük, semmi sem menti fel a Sony-t az alól, hogy rootkitet, kvázi kártevőt telepít az emberek gépére a tudtuk nélkül." - a ms ezt havonta megteszi... Egyébként ez a Sony féle cucc milyen kárt csinál? A jó másolásvédelmet megvalósítani nem egyszerű dolog, van aki így trükközik, van aki úgy. Mellesleg én mindenféle másolásvédelem ellen vagyok, olyan terméket nem is vagyok hajlandó megvenni, ami hatástalaníthatatlan másolásvédelmet tartalmaz.
  • kbupdate
    #122
    Egyrészt: az új PCket (HP, Acer meg stb) már Vistaval fogják adni, tehát ki lesz fizetettve a hardver mellett. nem kell félteni Microsoft-ot. Ne aggódj miattuk!
    Másrészt: azt is fogjk majd venni OEM-ként stb. Mint ahogy XP-t. Hiszen sokan menynire odáig vannak win2k-ért, mégis XP-t többen használnak már (fizetett példányban).

    de majd meglátjuk.
  • Caro
    #121
    Jó, csak akkor minek fejlesztettek? :)
    A warezolóknak? :)
    Azért a fejlesztés rengeteg pénzt elvisz, és szerintem szeretnék visszakapni. Többszörösen. Elég szégyenletes is lenne, ha a fejlesztési költségeket nem hozná vissza 1 éven belül.
  • greywolf
    #120
    Én pedig pontosan ezért vagyokrá büszke, mert esetünkben a rendszermag bizonyos területeken übereli az XP-t.

    Mert mi is van (lehet) a Linux kernekben ami a windowsban nincs? HAM rádió támogatás? kb. 8 file rendszer (incl. Fat32 és NTFS) írása olvasása? IPV6? Meg esetleg sok minden más?

    Szerintem a hibákat nem darabszám alapján kell értelmezni, hanem darab/funkció vagy darab/program alapján. Pl Debian: 500 hiba/8000 program fényévekkel jobb mint windows XP 120 hiba/100 program.

  • kbupdate
    #119
    Ez csak egy dolga az alaposságnak.
  • kbupdate
    #118
    Persze, hogy nem. De nem hiszem, hogy MS csődbe fog jutni most emiatt. ha megnézed, minig nyereséges a cég, és negyedévről negyedvére egyre jobban!

    De attól még szerintem Vista jó lesz! De én is nagyon kíváncsian várom, hogy mit nyujt majd XPhez kpest, mivel XP tényleg nagyon jó lett! Aki szerint meg nem jó az XP, az reménykedhet a vistaban, ha akar...
  • greywolf
    #117
    Jaj szívem csücske, MS-nél az a policy, hogy ha kifogynak a szakmai érvekből akkor a másik helyesírásán kell rágódni ?:)
  • Caro
    #116
    Jó, de az átlaguser fog szerinted érte fizetni?
    Vagy fognak tőle a cégek upgradelni?
    Nem hinném.
    Aki meg warezolt, az most is azt fogja csinálni, szóval ő sem fog fizetni.
  • mrzool
    #115
    Kérlek ne vedd bántásnak, de nem vagy picit paranoiás? Russinovich-ot én nem nevezném a Microsoft emberének.

    Azzal pedig nehéz mit kezdeni, hogy a nod32 vmire vírust jelzett (név szerint vagy heurisztikával? nagyon nem mindegy!), a többi víruskereső miért nem? Mondjuk ha több infót tudnál adni, engem érdekelne ez az ügy.

    Viszont akárhogy is nézzük, semmi sem menti fel a Sony-t az alól, hogy rootkitet, kvázi kártevőt telepít az emberek gépére a tudtuk nélkül. Kíváncsi vagyok a fejleményekre, szerintem simán lehetne perelni őket.
  • kbupdate
    #114
    Én biztos vagyok benne, hogy Vista sikeres lesz! Én már teszteltem BETA1-et is, "preBETA2"-t (ez nem az a BETA2, ami majd decemberben jelenik meg, mielőtt vki felförmedve) is. Pozitívak a tapsztalataim, de még van mit optimizálni rajta!
  • kbupdate
    #113
    Millennium! Én 11 hónapig használtam, nem volt rosszabb SE-nél! De inkább 98 3. kiadásnak elmehetett volna!
  • Caro
    #112
    A Millenium már nem tudott nagy újításokat hozni a 98-hoz képest.
    Az XP már otthoni oprendszer volt, de NT magon, ezért lett sikeres.
    Viszont a Vista ezt a vonalat viszi tovább, de kérdés, hogy tudnak-e annyi újítást belerakni, hogy megérje a usereknek upgradelni.(valószínűleg nem)
    Kérdés, hogy lehet-e majd XP-t kapni utána(valószínűleg lehet).
    Kérdés, hogy olcsóbb lesz-e az XP(valószínűleg az lesz).
    Szóval legfeljebb a gépekhez adott licenszekből szerezhetnek bevételt, mert már most se sok helyen akarják a 2000-et upgradelni.
    De kérdés, hogy a hardvergyártóknak kell-e majd a Vista?
  • IoIa
    #111
    Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy beindul a köpködés a Sony felé. Több színtéren is komoly ellenfele a mikorfosnak, így a felbérelt emberek természetesen megpróbálják lejáratni.
    Azzal persze nem dicsekednek el, hogy a mikorfos egyik encoder-es codecpack-ja (a mikorfostól lett letöltve) beírja magát a mindig elinduló alkalmazások közé (encoder agent), és az egyik dll vírusos (a nod32 ezt jelezte).
  • kbupdate
    #110
    Akkor mondjuk úgy: a legfrissebb információi szerint:D
  • mrzool
    #109
    Ahelyett, hogy itt szapuljuk egymást, inkább ezt nézzétek meg, igazán odabasz: a Sony rootkit technológiával oldja meg zenei CD-inek másolásvédelmét: Rootkit a Sony zenei CD-ken

    Ez legalább ontopik, és szerintem elég durva hír.
  • Garfield
    #108
    Az egyik egy szerencsétlen asztali oprendszer 25 hibával, a másik egy multifunkciós RENDSZERMAG 22 hibával.

    Én erre azért nem lennék büszke, pont azért, mert az egyik csak egy rendszermag, a másik meg egy komplett op.rendszer.

    Egyébként egy érdekes adalék: amikor pénzről van szó, akkor a Linux azért jobb, mert egy CD-n x+1 egyéb programot kap az ember, míg a Windows-nál csak egy oprendszert; amikor viszont biztonsági kérdésekről van szó, akkor valahogy a Linux-pártiak mereven elzárkóznak attól, hogy a disztribben található programok biztonsági hiányosságait hozzászámolják.
  • kbupdate
    #107
    Ha neked mindegy hogy hányan keresnek XP--ben hibát és hányan linuxban... minek lesz a nagyobb valószínűsége, hogy találnak!?

    na mindegy...

    Na jó, én nem vívok szellemi párbajt egy fegyvertelen ellen!
  • ironmaiden
    #106
    A Windows 98 SE-nek a Secunia szerint 3 javítatlan hibája van és Less critical a minősítése...
    Mindjárt visszaállok rá az XP-ről...:)
  • kbupdate
    #105
    Jaj cunci mókuskám , tudtam, hogy buta vagy! Az Windows Millennium volt nem Millenium!

    Tényleg fasza!
    "Az egyik egy szerencsétlen asztali oprendszer 25 hibával, a másik egy multifunkciós RENDSZERMAG 22 hibával." + a többi biszbasz CD hozzá amit adnak csak pl a SUSE-hez, akkor az 7CDs rendszermag vagy hogy is van ez?... vagy azokat MÉG KÜLÖN majd adjuk hozzá:)) -> tényleg, melyik is jobb?:DD

    Akkor a Windows 95 jobb, mint az XP és mint a Linux, a te elméleted szerint! abban csak 3 hiba van!!!