27
 • Thrawn
  #27
  A kezdőlapon, az erre a cikkre mutató link vajon miért rádióteleszkópot ábrázol?
 • Epikurosz
  #26
  nem lenne plusz súly, majdnem semmi. esetleg 20 deka.
  elegendő áramot termelne ahhoz, hogy pld. megoldjam a konyha vagy a fürdőszoba világítását. emellett, amikor az ember választ két márka között, akkor nyilván azt veszi, amelyik valamilyen plusz funkciókat nyújt.
 • nickname
  #25
  nem tudom hogy egyaltalan megerne-e olyan sok aramot nem hiszem hogy termelne. Es plusz suly...de hat ki tudja nem vagyok fizikus.
 • roliika
  #24
  Akkor+hajrá! :-))) Szabadalmaztatsd! :-))
 • Epikurosz
  #23
  " Csak az a baj, hogy amennyibe ezek a generátorok kerülnének, az életbe nem térülnének meg"

  hatalmasat tévedsz. Van kurblis rádió 3000-ért, rázogatós elemlámpa 600 forintért, ésatöbbi. Itt nagyobb lenne a méret, de pld. a szobabiciklik amúgy is mágnesfékesek, tehát olyan nagy átalakításra nem lenne szükség.
  Persze ők csak két huzalt adnának neked, azt kellene az aksira csatlakoztatnod, amely lehetne egy autós akkumulátor is, amely 12 voltot köp ki.
 • roliika
  #22
  :-)))) Jó ötlet! Csak az a baj, hogy amennyibe ezek a generátorok kerülnének, az életbe nem térülnének meg. Ja és baromi sok energiát fogyaszt 1 űrhajó...gondolom... De akkor tervezhetnének olyan ruhákat is amibe piezo elektromos kerámiák és kábelek lehetnének, így mondjuk elvileg a ruhára szerelt kommunikációs cuccokat a test hőjétől és mozgástól szerzett energiából el lehetne látni...csak persze drága és minek ha ott az üzemanyag cella és az akksi...jó lenne a világ benzingőz és szennyezés nélkül csak kevesen gondolkodnak így és szűk látókörűek..sajna.
 • Epikurosz
  #21
  roliika!
  Van neked egy ötletem, amely űrhajókon is alkalmazható lenne.
  FIGYELEM!

  Állítólag a nagy ötletek mindig a fürdőkádban születnek. Nekem inkább mosogatás közben jönnek a világmegváltó gondolataim, gondolom azért, mert a meleg vízben tüsténkedő ujjak az agy bizonyos területeit gerjesztik. Na bummm!
  (Ebből is látszik, hogy előnyben vannak a mosogató férfiúk. :-)

  Az utóbbi ötletem mégis a nappaliba kopogott be, vagy inkább ugrott, taposott be. Az történt ugyanis, hogy, képzeld, elszakadt a taposógépem kábele. Kínai gagyi taposógép volt, amelyet kb. 12e Ft.-ért vetttem az áruházban. Egy évet bírta, isten nyugosztalja. Elkezdtem nézelődni másik után, de most már okosabb vagyok, kábeles gagyit nem veszek, hanem csak hidraulikusat. Ezek ára azonban > 40e Ft. Van 100e Ft.-os is. És elkezdtem gondolkodni: Ha naponta lépcsőzök cirka 30 percet, akkor leadok X mennyiségű energiát, amely elvész. Ha egy családban 2 nebuló lépcsőzik, az már egy óra. Nomármost, ezek a szemtelen és pimasz taposógépgyártók miért nem csinálják azt meg, hogy ha már 40-100e Ft.-ért adnak egy ócska kis kacatot (ezen az áron már kamerás mobilt is vehetsz, nem is akármilyent), akkor miért az anyjuk kínjába nem tesznek bele olyan kis kütyüt, hogy én taposás közben áramot termeljek, és megoldjam pld. a nappalim világítását????

  Térjün vissza az űrhajókhoz:
  tudjuk, hogy az űrben elcsenevészesedik a csontváz, az izmok, és emiatt edzeni kell. Vajon ezek a gagyi űrhivatalok, gondoltak-e arra, hogy az űrhajósok által kiizzadt kalóriákat belepumpálják az űrhajó, űrállomás energiaellátó rendszerébe?? Hm?
 • roliika
  #20
  Igen akkor! Mert Pistike odament 1 atomórával amikor elkezdődött és megmérte. És pont 14 milliárd! 1 másodperccel se több se kevesebb! :-))) Na de most komolyan. Addig ok, hogy a fény sebességéből következtetnek a távolságra, de mi van ha qwa gyorsan távolodik az objektum??? Vagy ohnnan tudják hol van a fény forrása amiből a sebességet mérik? Meg ugyebár az ide érkező fény ki tudja hány bolygón, csillagon törik meg mire ideér, és már a mi Holdunk esetében is a gravitációs mező kis mértékben ugyan, de meghajlítja a fény utját...14 milliárd fényévre lévő akármi képe, szerintem nagyon fals kép lehet...azt sem tudják a Pllútó pontosan milyen anyagokból áll, van-e rajta vízjég, akkor nehogymár a Zeta-kentauri 16. bolygóját elemezgessék! :-D
 • smv
  #19
  A nyertes kap 1000 dollárt.
 • IoIa
  #18
  Megdicsérlek tartalmas hozzászólásodért. A többi betűt is nemsokára tanulni fogjátok. Csak szorgalmasan!
 • Omegared
  #17
  "kvantumfizikai okfejtéssel"
  Inkább ez a MEGALOL, meg a 3 pontod... erre gyúrsz?
 • Morgoth
  #16
  Láttom magam előtt, a következő cikket.:

  A NASA új pályázatot írt ki, egy gigantikus űrf*sz megépítésére, ami képes eljutni az Univerzum p***jához, és kielégíteni azt.

 • dez
  #15
  Hát ez [email protected] jó, megépítettük a Föld legnagyobb távcsövét, hogy közelebbről is megnézhessük az univerzum p***ját!

  Jó is az.
 • item
  #14
  Amúgy tényleg szép...
 • item
  #13
  A csillagkapu program dolgozói meg röhögnek a markukba hogy ezek ilyenekkel szórakoznak!
 • plamex
  #12
  jó kis kukker ... ilyen kéne a kertbe is hogy nézzem a Marsot ami most jó közel van :)
 • _Vegeta_
  #11
  Ez tokjo. Szivesen tennek a kesz obszervatoriumba egy kis latogatast. :))
 • IoIa
  #10
  Dehogy van bebizonyítva! Bár egyesek szeretnék ezt terjeszteni, de nulla bizonyítékuk van erre. Ha jól sejtem nemsokára olyan kvantumfizikai okfejtéssel lesz a véleményem cáfolva, hogy csak na! És még talán pengetnek a _húr_okon is, meg a hangszórók _membrán_jai is megszólalnak. Itt a piros, hol a piros? Csak a kezemet figyelje...
 • pip
  #9
  Jol megnezni azt a kepet, mert az a galaxis lehet hogy mar nincs is :)

  en inkabb abba kotnek bele, hogy "... az idő kezdetéig, 14 milliárd évvel ezelőttre..." . Ez be van bizonyitva, hogy akkor kezdodott az IDO?
 • jerec
  #8
  Szerintem ez a kép egyszerűen gyönyörűűű!!!
 • IoIa
  #7
  Végre elkészült! Ma már nyugodtabban eszem a vacsorámat... MEGALOL!!!
 • HUmanEmber41st
  #6
  Háát Epikurosz én (eddig ) nem erről az oldaladról ismertelek meg :)
  De tényleg siessenek, mert egyre messzebb kerülnek tőlünk ezek a "szép " galaxisok :) aztán egyre nagyobb kukkereket kell csinálni, h lássunk olyan messze :) :) :)
 • Hedgehunter #5
  Ami ugye tudomasom szerint a legszebb dolog a vilagon........
 • NEXUS6
  #4
  Bakker, te aztán megharcolsz a felkiáltójelekért!!!;)))
 • Epikurosz
  #3
  az NGC 891 spirális galaxisról, amire elsősorban szépsége miatt esett a választás, közölte Richard Green, az LBT Obszervatórium igazgatója.


  Háát, nem is tudom.
  Szépség? Ha 45 fokban jobbra megdöntöm a szemem, amit látok, az leginkább egy pin*ra hasonlít.
  Már csak azt kelelne eldönteni, hogy kinyalt-e vagy sem.
 • szombi
  #2
  Igyekezzetek az építéssel, mert Hubble(a tudós) már régen bebizonyította, hogy a világűr igen gyorsan tágul,
  a csillagrendszerek távolodnak egymástól...
 • smv
  #1
  "Elkészítette első felvételét aZ építés alatt álló Large Binocular Telescope. A 120 millió dolláros műszer látása 10-12x jobb lesz a Hubble Űrtávcsőnél."

  aZ?