5
  • waterman
    #5
    én támogatom az atomerőművek építését mégis igyekszem minél környezetbarátabb módon élni. kifacsarom az utolsó leheletnyi fogkrémet a tubusból meg ilyenek. mégis a több vagonnyi sugárzó hulladékot tárolni, valóban nehéz dolog. amerre lakok, ott figyelnek a vészkürtök mindenütt, ha pakson valami lenne. nem félek tőle, de azért csak kellemetlen dolog így élni. - ezért értem meg a zöldeket. az energiára viszont szükség van.
    ha lehetne akkor támogatnám a fúziós erőműveket:) ott csak a beépített wolfram válik sugárzóvá és röpke 8000 év alatt azt hiszem el is illan a nagyja ereje..
  • Sammen
    #4
    Zöldek.... Atomot nekik
  • Sliders
    #3
    sok felvilágosulatlan zöld. Én az atom mellett vagyok. Ha tisztába lennének egy atomerőmű mai müködésével nem lenne para. Az ember attol fél amit nem ismer.
  • pilóta
    #2
    Igazi zöldek sajnos nincsenek. A mostani "zöldek" csak arra jók, hogy hőzöngjenek, és eltereljék a figyelmet az igazi megoldásokról...
    Pl. egy értelmesen gondolkodó zöld tiszta erőből küzdene az atomerőművek elterjesztéséért, mert belátná, hogy energiára szükség van, és jelenleg ez a legolcsóbb és a környezetet legkevésbé szennyező erőműtípus. Természetesen a mellett, hogy a biztonságot még tovább kell fokozni stb.stb. A sugárzó hulladék elhelyezése körüli huzavona meg a legnagyobb vicc, amit csak hallani lehet, mert nyilvánvalóan kiürült uránbányák mélyén lenne a legegyszerűbb elhelyezni, hiszen mielőtt felhasználták addig is ott volt...
  • szombi
    #1
    És akkor jönnek az üvegházas szénerőművek, a medárgyilkos szélkerekek,
    vagy a hatalmas környezetkárosítással megépített víz-és naperőművek.
    Komolyan mondom, a zöldeknek nem a környezet szúrja a szemét, hanem az energia!