50 éves Bill Gates

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NEXUS6
#96 #97

A PC télleg az IBM gyereke, és a M$-hez képest, aki jóformán csak ebbõl a paltformból élt, lehet hogy viszonylag mostohán kezelte.

De azért az OS/2 mindíg jobb volt mint az aktuális win/DOS vonalú.

Az IBM eladta a PC üzletágát és vígan él.
A M$ ezt az egyetlen piacot zsigereli ki a végletekig, mert nincs másik dobása.

Ha jönne egy másik háziszámítógép, vagy akár az Apple visszaerõsödne az az M$ végét jelentené. Ezt õk is tudják és ezért semmilyen eszköztõl nem riadnak vissza (képletesen szólva).

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Az tény hogy az Amiga most kb annyira virgonc mint egy frissen magához tért 10 éve kómában levõ beteg. De Steven Segal óta tudjuk hogy ez nem akadálya annak hogy nagy dolgokat vigyünk végbe.😉))

Monnyuk azért vanak olyan tulajdonságai, amin még az olyan nagytapasztalatú emberkék is meglepõdnének, mint amilyen te vagy😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
1. és miért gyengus?
A win2000-re még ráírták, hogy NT alapokon, meg egy darabig ugye még (NT5-nek is hítták). Pár évente átnevezni egy terméket és újként eladni szerintem az az igazán gyengus dolog, bár van akinek láthatólag bejön ugye😉

2-3 na ezen én már nem vitatkozom, leírtam a saját vélemyényem, és kész. Elolvastam a tiedet is nem értek vele egyet, de elég nonszesz egy rég nem létezõ cég elképzelt üzletisikerein vitatkozni.(A Be-re gondolok, mert az Amiga ma is mûxik, bár elég alacsony intenzitással ugye😉))) Amúgy szerintem meg fordítva sokan akik ma Linuxot használnak szívesebben használnának BeOS-t.

"jobban együttmûködõ partnert talá"
IBM eleve nem gondolta komolyan PC-t, ezt látni a hozzáállásából. az os/2 fejlesztése csak úgy mellékesen folyt, mint a leg lényegtelenebb projekt (alacsony finanszírozás, 0 marketing). azt az OS-t gyak az ms fejlesztette (ezt abból is látni, h miután otthagyta be is csõdölt a projekt), szal ha éppen copy/paste technikával adta volna ki más néven az ms (mint ahogy nem tette), akkor sem lehetne megszólni. Persze mivel ugyan azok az emberek fejlesztették az NT-t is, természetes a hasonlóság. ez ugyan olyan, mint hogy a C#on a delphi jegyeit lehet észrevenni, nem csoda hiszen a lead dev manager ugyna az az ember volt aki a delphit megszülte. de ettõl még teljesen ms termék a C# és nem máshonnan lett másolva.
"kevésbé pénzéhes"
arra gondolsz mi lett volna, ha a vöröskeresztet választja?

pont azért választotta ms-t, mert marhára nem értett egyet az opensource free for all, all for free licenszével.
még örült is magában, h hülye BG nem kért borsos árat a dosért, hanem egy ócska licenszet talált ki.
Ezt az amigás dolgot jegelhetnéd már.Ne a múltban élj.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

1. winNT - os/2 3.0 dologon lovagolni elég gyengus
2. a Be nek semmi esélye nem lenne, mert valszeg a linux lenne jobban elterjedve és ügy annak ingyenességével nem nagyon lehet versenyezni. aplle kb ugyna itt lenne az elit öszképével.
3. és ha lenne amiga, honnan veszed, hogy jobb lenne? vagy ha amiga urálná a piac 90%át, nem úgy viselkedne mint az ms?
NEXUS6
Nagyon elmegyünk a milettvolna ha... irányba (bár engem érdekelnek az ilyen dolgok😉))

Ha az IBM mást, kevésbé pénzéhes, jobban együttmûködõ partnert talál, akkor manapság, nincs olyan hogy Windóz, mert PC vonalon csak OS/2 lenne. Monnyuk annak 3 verziójú változatát nevezték át ugye a M$-ék WinNT-nek, meg Win2000-nek, meg XP-nek, meg Viszlátnak.
Talán az Apple is jobban megélne, meg az olyan kisebb cégek mint a Be is.

És talán még Amiga is lenne, mert a Commodore csõdjéhez ugye alapvetõen anak veszteséges PC üzletága járult hozzá.

És így továb és így tovább ahogy azt móricka gondolja ugye😉))))

mibõl gondolod, h az jobb lenne? max arra lenne jó, h mutogassák a hálivúdi filmekben 😊
egyébként mért is az ms-t okolod ennek elmaradásáért? tudsz olyat mutani ami akár minimálisan erre törekszik? (olyanra gondolok, ahol a felhasználói tábort nem tudom 1 kezemen megszámolni.)
1. ez nagyon demagóg volt 😊
2. ugyan már, az hogy létezett hóm koputer nem jelenti azt, h ért is valamit. ma 1 négyzet kilóméterre több pc jut, mint akkor egy egész országra.
Elég szánalmas a hozzáállásod de a te dolgod.22 éves vok, ugyhogy nem nevezném magam gyereknek, ellenben már észrevettem hogy ha a vitapartner nem tud észérvékkel megmagyarázni vmit akkor mindig a másik fél tulajdonáságait hozza elõ( biztos fiatal, béna, kocka stb...) Ezzel csak magad égeted.Na de ennyit errõl itt nem rólad v rólam van szó hanem vkinek a szülinapjáról.

Más: Most komolyan, tegye fel a kezét az a csöppnyi belátással is rendelkezõ ember, aki elhiszi azt hogyha nem létezett volna BG és az MS, akkor most 30 féle oprendszer versenge a piacért és egészséges verseny lenne (arról nem beszélve hogy ha igy lenne kiváncsi lennék én az egységes szabványokra...)
Nem nem nexus, ha nem lett volna BG akkor most vagy az IMB lenne egyeduralkodó az õ oprendszerével, vagy az Apple a sajátjával, esetleg mindkettõ de akkor meg totálisan nem lenne kompatibilis a kettõ egymással.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

NEXUS6
Kicsit off, de az én szemem elött egy igazi 3d os lebeg (nem csak csicsás vista féle ablak effektusok) ami a net és a szg programjait egy 3d mátrixos (gibson) virtuális térben egyesíti.
(Alapja hogy a programok rendelkeznek egy szabványos 3d megjelenítõ fájllal, ami a 3d object mesh + textúrák mellett azok virtuális térben való mozgását és viselkedését is szabályozzák. Az os modul szerûen bõvíthetõ "képességekkel". A képességek és a netrõl jövõ objektumok biztonsági jellemzõit, viselkedését az os saját biztonsági AI-ja felügyeli, stb)

Ez igazi XXI. szd-i projekt lenne 2006-ban!!!!!

"õ gratulálna Steve Jobsnak a milliárdjaihoz"

SJ valszeg az akkori trendnek megfelelõen fix összeget kért volna és nem licenszelte volna az OS-t, így nem lenne minek gratulálni.
btw, az egyetlen dolog ami miatt nem szeretem az almát, az pont a fix hw, persze neked pont ez tetszik, szal valszeg sose értjük meg egymást.
NEXUS6
1. senkinek nem kötelezõ feláldoznia a boldogságát a rögeszméiért.
2. "ms az egész IT egyik legnagyobb mozgató rugója"
Én másképp fogalmaznék, a legfontosabb tényezõje, ami soxor hátráltaja a fejlõdést!
"h ms teremtette azt a piacot,"
nem teremtett semmit, csak mögé állt és lenyúlja a pénzt, hómkompjúter piac a '70-es évektõl létezik és folyamatosan növekszik.
"ha jól tévedek nem az IBM vagy más vállalat volt az aki célul tûzte ki, h minden egyes embernek legyen otthon saját gépe."
Naaa, azért ezt elég sok hómkomjúter gyártó megálmodta. Csak az emberek elhitték hogy az amire IBM van írva, de legalább is azzal kompatibilis és mellette még ilyen drága is az csak jó lehet.
Különben is milyen bóvli az amit játékboltokban árulnak (Pl az Amigákat ugye) nem igaz?😉

Ha az IBM nem keresi meg BG-t annakidején akkor most õ gratulálna Steve Jobsnak a milliárdjaihoz, ha egyáltalán még létezne az a cég hogy M$, és valaki is foglalkozna vele!!!!!!!

érdekelne, h milyen kép lebeg elõtted, amikor arra gondolsz, h 2006 jön az amiga vista?
az elég szomorú, h nem látod a különbséget. másrészt érdekelne, h mégis mit neveznél fejlõdésnek...
tényleg, a "linuxra nem kell grafikus felület" össznépi egyetértés mér nem olyna népszerû mint a BG internetes korai elképzeléseirõl szóló idézetek?
NEXUS6
No lám csak, kissé felkaptad a vizet, asszem valamire rátapintottam😉

Asszem érdemes volt csernusdoktort néznem😉))

"Ki vagy te hogy megmond mi az a fejlõdõképes IT?"
10 évvel ezelött ott ültem egy elég stabil grafikus, multimédiára szánt oprendszer elött, ami egy olyan hw-en futott melynek speckó graf csipjei voltak, és internetrõl letöltött anyagokat nézegettem.
Ma ugyan ezt teszem.
Csak akkor azt a rendszert Amigának hívták, ma meg PC már tudja ugyan ezt.
Ne haragudj de én nem érzek fejlõdést.

"Ja és mond már meg nekem ki beszélt itt pénzrõl?"
A M$, bill géc élete másról sem szól, mint ahogy a cikk is.

1. általában ezek az emberek túl sokat dolgoznak ahhoz, h magukkal is törõdjenek.
2. ha jól megfigyeled az ms az egész IT egyik legnagyobb mozgató rugója. merész dolog erre azt mondani, h visszafogja, figyelembe véve azt a nem elhanyagolható "apróságot", h ms teremtette azt a piacot, amiben a home júzer másnak adja a pénzét. ha jól tévedek nem az IBM vagy más vállalat volt az aki célul tûzte ki, h minden egyes embernek legyen otthon saját gépe.
Ki vagy te hogy megmond mi az a fejlõdõképes IT?(szólj ha esetleg te vagy az új nostradamus...) Fõleg világméretekben.Másrészrõl lehet te vagy a boldogság mintaképe, de ha õ ennyi pénzzel boldog, akkor ennyi pénzzel boldog semmi közöd hozzá nem vagy te pszichológus.Õ megdolgozott érte. Te meg lakhatsz boldogan egy dobozban, senkit sem érdekel.

Ja és mond már meg nekem ki beszélt itt pénzrõl?
Nem mondtam olyat hogy pénzen mindent meg lehet venni meg hasonló baromságot.Hinni meg a templomban kell, nem rád tartozik én miben hiszek, de fõleg nem probáld meg kitalálni.

Happy Birthday Mr. Gates! <#taps>

Frank99
Gates FOLYAMATOSAN adományoz, csak vannak akik nem olvasnak híreket.
Tlhatározta, hogy élete végéig ennyit+ennyit fog adományozni, és ezt teszi is nap mint nap...

amúgy gondolom leírja az adójából, mint nálunk...

:-)

szóval sztem van érdek is mögötte....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

NEXUS6
Ha azt hiszed hogy pénzért mindent megvehetsz, akkor vagy nagyon fiatal vagy, vagy csak hasonló a pédaképedhez.

A pénzedet nem viheted át a másvilágra, de egyesek szerint mások szeretetét viszont igen!

NEXUS6
Láttam egy filmet róla, a felesége nyilatkozta, hogy emögött a hatalmas teljesítmény mögött bizonytalanság és önmagával való elégedetlenség húzódik meg.
Magától a boldogságot dobta el, a vilgágtól meg az egészséges, fejlõdõképes IT lehetõségét vette el.

Szal igazából nem írígylem.

Boldog születésnapot!
Józsi bácsira visszatérve igen, vannak magyarországon is bizonyos kisebbségek akik igy gondolkoznak... Lassan már kezd is látszani az eredménye...

Kiváncsian várom hogy mitt vett el másoktól és saját magától?

NEXUS6
Én mondjuk nem kívánom BG-nek, hogy "dögöljön meg", sokkal inkább azt hogy még életében szembesüljön azzal, hogy tevékenységével mit vett el másoktól, és saját magától.

Viszont az hogy valamit elérni elég relatív.
Mert ugye Linus Torvalds legalább annnyit elért, vagy Jay Miner (az Isten nyugosztalja).

Józsibácsi viszont már többet ért el ha 50 évesen már 10 unokája van!
Bizony ám!

De azért mégis milyen az, hogy valakinek a születésnapja van, és azt kívánni neki, hogy dögöljön meg! Miért is? Ha valaki olyan profi, nyigodtan használhat Mac-et is, vagy PC-t linux-szal stb.

De megnyugtatom az ilyen kívánókat:
BG is "meg fog dögleni", de TE IS! Csak õ legalább vitte is valamire az életben, nem úgy mint ilyen szarjankók, akik csak azt kívánják másoknak, hogy dögöljenek meg, mert sikeresek!

Hát egyesek meg pont azt mondják, hogy nem....

Na mindegy!

Amúgy nem tudom, hogy a MINDIG szót miért írják sokan Í-vel...

Igazad van egy tényleg nem a forma-1. Ott legalábbis nem kell autószerelõ zseninek lennie az embernek ahhoz hogy tudja vezetni az autót.Ezzel ellentétben a win "alternativájához" számitógépes szakembernek kell lennie hogy tud normálisan müködtetni...

Én többször írtam már. Bill Gates a lehetõ legjobb helyen, a lehetõ legjobb idõben, a lehetõ legjobb ötlettel, tudással, akarással jó partnerekkel, társakkal és nem kis szerencsével volt jelen. Ez mind adta, hogy ebbõl "siker" sztori lett.

NEXUS6
"Mondjuk boldog vagyok, sok ember itt õrjöng, majd bele õrûl, hogy BG miket ért és ér és fog elérni. Jó látni ezt sok csicska irigy embert! Szenvedjetek csak, fikázzatok csak😊 Hehehe😊 Minél jobban fikáz valaki, annál irigyebb, annál jobban idegesebb😊"

Tudod a dolgok nem mindenkinek ugyan azt jelentik, másrészt a nagy katasztrófákban is van valami vonzó.

De azért én nem olyan vagyok, hogy odamegyek a Nagytestvérhez és megveregetem a vállát, (esetleg kezet csókolok neki) hogy milyen jól csinálta.

Szal mindíg volt valaki aki azért Sztálinnal, és Hitlerrel is kezetrázott. Azzal a kézzel amivel nagyjótékonyságukban ezek az emberek odavetettek némi alamizsnát a hadiárváknak.

(Mielött mindenki könnyekben tõrne ki a jótékonyság ürügyén, BG magánvagyona nem egyenlõ a teljes vagyonával. Azért a leggazdagabb ember mert szinte minden pénze M$ részvényekben van, persze a magán vagyona sem kevés, de nem is egy maharadzsa a srác)

NEXUS6
"Persze tudom már akkor is tudta a grafikusat amikor az IBM még lyukkártyákal bibelõdött...
Na mindegy.Én azon a véleményem vagyok hogy a pénz nem minden. Nézd meg a forma-1et. Ott a toyota, rengeteg pénz és mégsincs eredmény."

Tudod mi a különség a F-1, meg a OS piac között?
Az hogy a F-1-ben van verseny!!!!!!

NEXUS6
Kedves assdf, Roli, FTeR saját magam és mindenki aki elégedett a windózával!

Mert én is elégedett vagyok vele most már😉))

Igaz, hogy jelenleg 100000000x-annyit tudok (kell tudnom) hw sw szinten mint az Amigás idõben hogy ezt az elégedettségemet biztosítsam, mert nem rogyik össze havonta (ismerek olyat akinek meg igen, beee!). Szal aki ezt a "LEHELETNYI" kis piciny különbséget, hogy mennyire "felhasználóbarát" a win nem látja a két rendszer között az igen is VAK!

De nem tehetet róla! A vakság olyan, amirõl senki nem tehet, mert vagy természetesen vagy vak, vagy valaki megvakított.
Na õ már felelõs a dolgokért.
Boldog szülinapot BG!😉

azoknak akik mélységesen egyet értenek nexus vagy gulasoft véléményével, azoknak nem ajánlom, de bárki másnak egy kevésbé fikázó és talán ms felé hajló összefoglalás BG pályafutásáról. Biztos valahol a 2 között van az igazság, habár a linkelt cikkben hirtelen nem találtam olyat ami nem igaz, csak ellenben a jelenlegi topikkal inkább pozitív összhatást kelt. (márakinek, gula biztos inkább rókázna egyet 😊)
Valahol olvastam egy listát a világ legnagyobb adományozóiról. A 2. helyezett kb 200millió dollárt költött erre. Azóta tisztelem Billyt, ha a windowst szidom is. Egyébként sok nagyon jó microsoft program van, de ezek nem az átlagfelhasználóknak készülnek. Pl a .NET egy jól sikerült nyelv. A windows pedig nem tökéletes, de ezt betudom a komplexitásának. Egyedüli ami tényleg nem tetszik az az, ahogyan kihasználja a monopolhelyzetét.

Gracie Barra

happy birthday to bill gates!

paul allen a második. de neki van a világon a legnagyobb magán-yacht-ja

sepsiszentgyörgy

azért remélem tudod, hogy arról a piacról beszélsz, amit az ms hozott létre.
az amiga fix hw, fix sw kombó volt. ha nincs az ms, akkor most nem lenne az a piac sem amin az intel és az amd vagy az ati és nvidia párbajozik. hanem kb úgy nézne ki mint most a konzol piac, h jó esetben van 2 vállalat 1-1 termékkel 0 kompatibilitással. ja és ne legyenek téveszméid, IBM is a fix hw/sw párost akart a PC-nél.
egyébként szánalmas a fröcsögésed.
Én abszolút pozitív értelemben írtam róla!
30. hete nem kellett semmi jelentõs problémával küszködni az SP2-vel. azóta van a gépen és még csak nem is lassult jelentõsen pedig napi 10órát megy meg többet is néha és pakolászom a progikat rendesen! Neten is mászkálok össze vissza

Tisztelem Bill Gates-et azért ami elért és tesz!

paul 3. vagy 4. leggazdagabb ember a világon és jelenleg semmi nagyközönséget érdeklõ dologgal nem foglakozik, ezért hallani róla keveset.
és bekéne már látni, h ha nincs BG akkor az ms nem a vilég egyik legnagoybb cége lenne.
eh ez azért elég gáz, h 5x.-ig egy jókívánság sincs. azért ilyen ritkán van SG-n. asszem a színvonal már lejebb nem nagyon mehet. és azt is jól jelzi, h sokan (az egész népszaporulatot tekintve a jóval kissebbik fél) személyes ellenfélnek tekintik BG-t és minden nyavajájukért õt okolják. Azért ez elég szánalmas.
a hozzászólásokat még nme olvasta, de a cikk utcsó 2 bekezdése tipikusan SG-re sikerült. Semmi köze az eredeti témához és egyértelmûen flémet akar indítani.
(az IE3 még nme volt integrálva és már nagyobb piacot uralt mint a netscape...)

HB BG! 😊
Még nagyon sok boldog szülinapot és XP SP2 stabilságú progit kívánok Bill Gates bácsinak! 😄

Idegeskedni annyi mint mások hülyeségéért magunkon bosszút állni.

Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.

Majd te akkor bizonyítasz a KulaSoft-oddal😄
(Ha winfos, akkor Kula is, nem? 😄 )

Mondjuk boldog vagyok, sok ember itt õrjöng, majd bele õrûl, hogy BG miket ért és ér és fog elérni. Jó látni ezt sok csicska irigy embert! Szenvedjetek csak, fikázzatok csak😊 Hehehe😊 Minél jobban fikáz valaki, annál irigyebb, annál jobban idegesebb😊

Hm... nem ez csak a való világ.Ami olyan mint az windows. Kézpeld azt hogy a supervigyor.

"50 éve bomlasztja az informatikai tudást a szar winfosával!!"

Hm iagaz lehet, ez elég erõs ÉRV, egy 50 éves emberrõl, és egy ~20 éves rendszerérõl.

Ez valóban 50 év. Nyílván elsõ napos korától kezdte.

Akkor is dögöljön meg a szar bugos windowsával,meg az 50 milliárdjával együtt.Azérthogy ennyi pénze legyen egyetlen embernek,az már tényleg mocsokság.Fõleg egy ilyen szar hibás,bugos windows miatt.