27
  • uniu
    #27
    nekem sem volt tul szimpi a nagymellenyes nyitasod, szakerto helyett inkabb Eric Cartmen ugrott be :)
    Nagyon kivancsi vagyok a sajat vizjeledre, de meg mielott a Nobel dijjra gyursz, a kepet amit elattal vele, meretezd at(pl 33% csokkentsd), es tomoritsd(jpg) mondjuk 50% vesztesegel. Ha ez nem szimpi, egyszeruen maszkold felul a keppontok erteket veletlenszeruen +-1 el.(ami nemfog latszodni a kesz kepen)Ha ezt is kibirja, akkor szemelyesenh intezem el neked a tovabbi karriered!:)
  • adam0
    #26
    HDTV video tölsd le!
    Saját készítéső HDTV videomat tölsd le.
    1080i szabvány Windows media player kell.
    és minimum 3GHz proceszor.
    www.polar.hu/latvanyterv

    Margitszigeti Hajos Alfréd sportuszodában játszodik. (fedett részén)
    Kiss Ádám
    [email protected]
  • stanci
    #25
    Éreztem, hogy ilyen stílusú lesz a válasz. Szerintem vedd kicsit lazábbra a figurát. Ha itt valaki beleköt valakibe az te vagy. Awender megjegyzése is teljesen helyénvaló és korrekt. Ezzel szemben, te kapásból sértegetsz.
    / egyébként meg elég ha a válasz linket használod, nem kell külön leírni kinek szól /
  • RealPhoenixx
    #24
    Awender:

    Szia, ha nem tudsz olvasni, kerlek akkor ne is probalj irni.
    Ha meg megis tudsz, csak eppen siettel, akkor kerlek olvasd el rendesen a forumot, hogy rajohess mennyire jellemez teged a butasag, s hogy a jovoben ennek megjelenesi formajat a leheto legnagyobb odaadassal kerulhesd, nehogy masok megsajnaljanak :)

    -koszonom-
  • faz
    #23
    "Így tehát, amikor a francia DVD-t nem lehet lejátszani Amerikában, az nem azért van, mert illegális lenne, hanem azért, mert a stúdiók kidolgoztak egy üzleti modellt, majd kitaláltak egy szerzői jogi törvényt, hogy legyen, ami biztosítja ennek a modellnek a működését."

    Egy ismerősöm úgy fogalmazta meg ugyanezt, hogy "egyszerűen arról van szó, hogy tudják hogy lopod a filmeket."
  • awender
    #22
    Legyen úgy, hogy a tied jobb. Mindenesetre te látatlanban fikázol valamit, amiről olvastál 20 sor SG-s tartalmat. Szerintem ez inkább jellemzi szakmai tapasztalatod, mint bármi más.
  • RealPhoenixx
    #21
    Stanci:

    En nem tartozom bozonygatni senkinek sem, majd ha el lesz intezve nehany levedes, adatvedelmi jellegu, akkor elofordulhat hogy kiteszem az anyagot netre, s olvasgathatsz, s okoskodhatsz rajta hogy belekoss.
    Mindenesetre amig nincs levedve a cuccom, addig okoskodj bele a temaba nyugodtan, s legyel ........;
    A lenyeg: azzal hogy feluletes vagyok, mert nem vagyok hulye hogy kipakoljak a levedesi procedura elott, az meg nem jogosit fel teged arra sztem, hogy nagy mellenyed legyen a semmire.

    -koszonom-
  • stanci
    #20
    Azért van önbizalmad.
    Egyet árulj már el!
    "amit viszont en kidolgoztam, abban nem tuntetheto el"
    Ezt szomszéd pistikén és Rajtad kívül más is megerősítette már. Könnyű olyan technikákat leszarozni amit többezren próbálnak feltörni. Lehet, hogy a Te megoldásodat eddig csak olyan emberek látták akik nem teljesen kompetensek a témában. Esetleg a Te tökéletes vízjeledet alkalmaznák egy disney filmre, odaadnák az illetékeseknek, azok meg röhögve fél óra alatt, nyomtalanul kiszednék belőle a vízjelet. Pedig te azt hitted, hogy tökéletes.
  • BiroAndras
    #19
    Úgy látom, sokaknak nem tűnt fel, hogy ez a védelem csak 1 alkalomra szól, és csak igen korlátozott számban, ismert embereknek kiadott DVD-kre. Szerintem minimális a valószínűsége, hogy egy ilyen lemez profi hacker kezébe kerül.
  • RealPhoenixx
    #18
    Sziasztok

    Ezek a vizjeles dolgok csak lopasok, legalabbis ha ugy nezem, hogy titkositassal foglalkozok, es tobb mint 5 evvel ezelott ilyesmit mar kidolgoztam doksiban, s nem csak filmekre, de mind1.
    A vizjel amugy ha jol meg van csinalva, akkor nem tuntetheto el, de ezek a ..... nem tudjak ugy megcsinalni tutti, tehat ebben az esetben barmi fele masolas eltuntetheti a vizjelet, illetve az azonositot, sot, egyetlen konvertalasnal is eltunik, amit viszont en kidolgoztam, abban nem tuntetheto el, etc.

    De amugy meg leejtem ezeket a lomha fejlodesu teruleteket, mert siman le lehet pipalni ezeket a gyopar otleteket, nem veletlenul szorja a lovet Disney meg a tobbiek, eves szinten ilyen kutatasok cimen kb 10 milliard dollart szornak el;
    Ha nekem adtak volna csak 1 ev ilyen osszeget, nem kellene mindenfele kulonleges lejatszo meg minden, es a masolas vedelem reg megoldott dolog lenne.

    Csakhogy ezek a szellemileg nem minositheto egyenek ................ -inkabb nem irom tovabb, hagyjuk.
    A lenyeg: az otlet lopott, nem kidolgozott, bena, el van szurva, siman torheto es hamisithato, etc.
    En azokat sajnalom, akiket milliardjaiktol szabaditanak meg dorzsolt de vegtelenul buta emberek, s azokat is, akiktol szerzi az a milliardos a milliardjait ugyanigy.

    Szval nem kell aggodni, ez siman kijatszhato.
  • Caro
    #17
    Így van.
    Azért elég röhejesek :)
    A vízjelnek szemmel láthatatlannak kell lennie, és túl kéne élnie az áttömörítést.
    Csakhogy a tömörítő elnyomja a szem által nem látható dolgokat :D
  • billgates
    #16
    Ezzel csak saját magukkal b*sznak ki a Disney-nél. El tudom képzelni, amint kritikusok fél órát adminisztrálnak, telefonálnak, kódot pötyögnek, újra telefonálnak, mert az a hülye ügyfélszolgálatos a kód második betűjét félrenézte , újra kódot pötyögnek, ezalatt már teljesen kiborultak idegileg, megnézik a közepes minőségű filmet, és ezek után lülnek kritikát írni. Ha ezt bevezetik, akkor nagyon jónak kell lennie az ominózus Disney filmnek, hogy ne lehúzó kritikát kapjon, ami a biztos bukás előszele.
    Eközben lesz majd egy olyan kritikus, akinek ismerősei között lesz majd egy olyan, aki valamilyen úton-módon lerippeli és az egész Internet tele lesz a kalóz kópiákkal.
    Igazi öngól a Disney részéről.
  • uniu
    #15
    A vizjel eltunik -mint szamar a kodben-, ha atalakitjak a stream-et mpg2-bol divx-be. Vagy ha csak ujrakodoljak...
  • SPQR3
    #14
    Nem hiszem hogy ez a védelem gondot okozna a hackereknek. Teljesen feleslegesnek érzem. Egyedül a vízjelezés jó ötlet, szerintem ennyi elég ahhoz hogy megvédjék őket. Senki sem szeretné hogy egy nagyvállalat épp őt perelje be, lenyomozhatóak a másolatok. (más kérdés hogy szerintem ha már 2példányt sikerül megszerezni akkor a kettő összehasonlításáából kiszűrhetőek a vízjelek)
  • Lame
    #13
    Eleg 1x is lejatszani, ha a cucc kimenete a videokartya bemenetere van dugva ...
  • pemga
    #12
    Ja, meg belevetítik a filmet a zsűritag agyába, a "jelölj engem" szuggeszciókkal együtt :).

    Elképzelem mi lenne, akkor ha a többi filmkiadó is így csinálná: a zsűritagok kapnak 10-15 eldobható dvd lejátszót minden évben :). Nem mondom, csinos szemétkupac :).
  • MacrosTheBlack
    #11
    Jelölve is ugyanolyan szarok. :) Én már meg se nézem ha dizni, akkor tuti hogy izgalom 0, csak kutya, gyerek, nagymama.
  • MacrosTheBlack
    #10
    Az tényleg jó lenne... Max egy ilyen BSA ügynöknek.
  • FTeR
    #9
    én a zsűri tagok helyében ezt simán sértésnek venném és még csak nem is jelölném a dizni filmeket 8)
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Igazándiból az lenne jó, ha nem csak lejátszót, hanem hozzá való, akár beleépített képernyőt is adnának és csak azon lehetne nézi a dolgot, semmi kimenete nem lenne amúgy a cuccnak. Akkor csak lekamerázni lehetne a filmet róla (a cucc megbontása nélkül, bár az is megoldható némi önmegsemmisítő áramkörökkel), de azt is ki lehetne védeni valami spéci, nehezen kamerázható képernyővel pl., Istentudja még mivel.
  • Sir Quno Jedi
    #7
    Ez a laikus másolgatójózsikák ellen védene, úgyahogy, de mivel milliárdok vannak az illegális filmterjesztésben is, így a kalózok bevetnek majd mindent és onnantól már a józsikák is hozzájutnak ugye az anyaghoz, mivel a kalóz DVD-k már nem lesznek másolásvédettek ugye... :DDD
  • IoIa
    #6
    Az az íromány újat nem mond, néhol kicsit zagyva.
  • takysoft
    #5
    A vízjel megoldhatatlan. Legalábbis ésőbbi szinten senki sem fog személyi igazolványt felmutatni, ha filmet akar venni a boltban. Meg különbes is, lehet zavarni a vízjelet.

    Csak 1-szer megnézni, nem lehet vinyóra másolni? ilyennel minek hülyéskednek? Ügysem lehet megoddani.
    Legrosszabb esetben vannak pixel-kép-video-lopó progik, amit filmekre szakosodtak. Megmondod neki, hogy a bsplayer ablakából lopja ki a filmet lejátszás közben, realtime tömörítéssel. Hang meg lopható az audio-chanellről. Példát nem tudok, de elméletben írható erre progi. Ami pedig elméletben lehetséges, azt meg is fogják csinálni.

    Azt viszont sikerülhet elérni, hogy mozibemutató előtt ne kerüljön ki.
  • quantum
    #4
    Majd DVD Jon elintézi :)
  • Sliders
    #3
    nagyon jó kis cikk :) a PDF-ben :)
  • artschi
    #2
    loál :D
  • dtamas
    #1
    Hogy valóban szuperbiztonságos-e? Olvasd el ezt: http://creativecommons.hu/wp-content/upload/doctorow_ms.pdf