337
Vajon miért romlottak a szupermarketben kapható élelmiszerek?
  • CodeRed
  • Vlala #96
    a Tescoból egy dolgot érdemes venni: ajándékot az anyósnak.
  • Vlala #95
    más kérdés, hogy egyen mirelitpizzát az, akinek két anyja van...
  • Punker
    nem sokat voltál még itt..... :(
  • Super Mario
    Érdekes, van olyan termék, melyből a TESCO gazdaságos a legjobb. pl: fagyasztott pizzatészta.
  • [Walaki]D`Lair
    Hát a Tesco sem egyforma...ami itt van nálunk a Fogarasi úton, az okádék ótvar szar undormány, de pl. ami barátnőméknél van egerben az teljesen körrekt...(tisztaságra)
  • CodeRed
    Akkor ez sem igaz.Merthogy európában magyarország minőségben az élen áll.Rengeteg új technológiát itt próbálnak ki először, és csak azután vezetik be külföldön is.Amerikában pedig közelében sincs a minőség az európainak és ezenbelül a magyarországinak...sajnos.
  • Cat #90
    gondolom tudod hogy azt a 250 kilos disznot is tápokkal meg tömegnövelőkkel etetik, és ezek csomó hormont meg más le nem bomló anyagot tartalmaznak, amiket ugyanugy megeszel.
    akkor miről is beszélünk?
  • fifi
    saját tapasztalat alapján elmondom, hogy hiába okoskodik az ember, sajnos manapság az árúházláncoknak ugyanúgy érdekük a trükközés, mint a beszállítóknak. De ez a kisebbik gond, mert ha pl a darálthús 2nappal szav.idő után van az még elmegy... A fő kérdés az, hogy miből is van az a darálthús, meg felvágott stb... Lehet itt ISO9001-el dobálozni, izgalmas fikciókat hangoztatni a HACCP-ből, sajos tény marad, hogy a "nagyok" is olyan szinten okádék alapanyagokból dolgoznak, hogy hihetetlen... És hiába a dizájnos csomagolás, a dzsuva dzsuva marad. Maradjunk annyiban, hogy nálunk párizsit max. a Alíz a labrador eszik...
    hála az égnek megvan rá a lehetőségem, hogy magunknak csináljam a dolgokat. most 7végén pl tesómmal kimentünk egy sertéstelepre, lenyomtunk egy suttyó 130-140kilós disznót, és lett belőle kolbász-hurka-darálthús-sülthús meg sokminden fagyasztóba... ezt követi januárban egy jó 250kilós, amitől kicsit félek, de már jórészt kifizettem nincs visszaút :DDDD
    errefelé mindenkinek van kacsa-liba-tyúk ezzel sincs gond...

ámen
  • The FlashBack
    mindenhol megesik az ilyesmi:D
  • Sir Quno Jedi
    Haverom egy időben (lehet még most is) üzemeltetett ilyen útszéli hambist (buszból). Elmentünk hozzá a házába, előszedtük a pufikat és a pacsnikat + sajtokat a mélyhűtőládából és olyan triplahúsoskvadrasajtos hambikat sütöttünk serpenyőben+mikróban, hogy a fülünk is kettéállt tőle ! Hmmmm... überburger ! Pedig nem komálom a burgert, de azok...
  • burkusdió
    hát,a régi hambi-center ami a central passage oldalában van az tényleg egy kis luk, ahol zsírszag van, de az új nagyon designe és még a kajaszagra sem lehet panaszkodni...

a hamburger pedig nagyon finom szerintem...
    én nem vettem észre hogy kicsi lenne a hús, vagy sok a saláta, bár ezt embere válogatja, kinek hogy ízlik, de nekem akkoris nagyon gyerebe a hambi-center...
  • Chief
    Webfejlesztés mellet másodállásban szakács vagy? :DD
  • Glpetyus
    :DDDDDdd
  • Sir Quno Jedi
    Bocs, nem voltam koleszos... énbűnöm... :DDD
  • ChevyG work
    túl igényesek vagytok
  • dodgecharger
    romlott kaja finom
  • Sir Quno Jedi
    Nálunk pl. a sashalmi piacon olyan fáin hentes vanik, hogy mikor bemének, mindég egy-két tyúkkal és vagy 2-3 kilónyi felsállal, miegymással fordulok onnan ki ! Ott nem lehet nem venni abból a sok jóból, bármék vegás szívszélhűdésben múlna ki helyben ! :DDD
  • Mike
    nem tudom, nekme még nem sikerült, max a helyi közértből, de szupermarketból hozott cucc még sosem volt romlott
    pedig szoktam ott húst is venni, igaz megnézem mit
  • St
    Hát a kecskeméti hambi-center...

Egy brutál nagy zsemle (akkora kb. mint egy kenyér), benne egy röhejes méretű hússal és sok salátával. Akkor inkább 2x mcdonalds...

Ráadásul az üzlet előtt elmenve mindig iszonyat büdös, égett zsírszag jön ki.
  • burkusdió
    Kecskeméten alegkorrektebb hamburgerező a Hambi-Center...
    Én speciel mekinek még a szagát sem bírom, nem szimpatikus, ahogy ilyen gépekből trutyizzák ki a kajádat...
    Bennem olyan érzést kelt, mintha nem is normális kaja lenne, de ez csak a magánvéleményem...
    A kávéjuk viszont finom... :)

Visszatérve a Hsmbi-Centerhez...
    Nagyon finom hamburgerük van, nagyon korrekt áron, ráadásul a kialakítása is olyan az egész helységnek,hogy mindent előtted csinálnak, úgy,hogy az egészet látod, egészen a hús sütésétől, a hamburger megpakolásáig...
    Szal nem tudják beleverni a farkukat a hamburgerembe. :)

Szerintem is a TESCO suxxxxxx!

Amikor a rosszul működő digitális eszközöket visszavétel után ugyanúgy kirakják a őpolcra, nah akkor az ember komolyan elgondolkodik azon,hogy mit vásárol és hol. Szerintem a kaja egész tűrhető, bár édesanyám sem vesz meg mindenféle Tesco gazdaságos cuccot.
  • Random work
    Olvasói vélemény idézete a Tékozló homárról:

"Neeem, inkább mégsem. Helyette a sarki közértbe megyek, ahol köszön az eladó, adnak plusz egy zacskót és nem teszik a hipót a bébiételt és a darálthúst egymás mellé. Nem kérek többet a magánterületekbõl. A választás ugyanis az enyém! Ezúton köszönöm a két buzgó biztonságinak, hogy kinyitotta a szememet!"
  • Shaman
    Nekem volt egy Belga csupaszmalacom amit salátával kellett etetni. Szegény szerencsétlen meghalt a Tesco-s salátától....
    Olyan magas volt a foszfor tartalma,amit egy ember még elvisel,de egy ilyen kis szervezet nem,megmérgeződött,s hiába vittük azonnal a dokihoz,reggelig szenvedett aztán kimúlt...
  • GanXstaZoleeWrk
    atcimkezesrol még nem hallottam de nem csak tesco barhol mashol siman talalkoztam olyannal hogy lejart szavatossagu kaja előre volt kitéve mögé hátra pedig a friss... kurvaannyukat.

Hust vettem mar tescoban van normalisan csomagolt tálcás hús de ott is a legfrissebbet kell venni amikor én vettem az teljesen jó volt. Mindenesetre dolgozik ismerős Auchanba oda többet nem megyek :)

Penztaroskent nyomja volt hogy ő szólt a vevőnek ugyan cserélje már ki az egér rágta chipset egy normalisra... zacskó közepén nagy lyuk :)
  • ChevyG work
    tesco gazzdaságos romlott kaja
  • Kandurex
    A humorosból van, ide illik :)

• artschiatwork
  • mrzed001
    Én is vettem egy elektromos húsdarálót, és használom is rendesen :)
    Ennek olyan 0,5-0,7 kg/perc a teljesítménye, és megesett már, hogy 20-25 kiló húst daráltam vele egyhuzamban.
    Viszont csak a jobb minőségű darálókat ajánlom, vannak ezek a 4-9 eFt-osak, egyik másik ránézésre sem húsdarálásra lett kitalálva (pl olyan a felépítése, mint a diódarálónak, középen egy 7 centi átmérős recés hengert forgat brrrrrr)

Egyébként ha nem akar összeállni a hús (vagy félsz, hogy grillezés közben szétesik), akkor egy kis lisztet keverj bele :))
  • Yossarian
    jaja, jogos. Mi is nevelünk pulykát és a darált pulykamellből, minden szalonna nélkül készült ételek, például a fasirt, rakott dolgok vagy a makaróni is tényleg isteni finomak. Eddig eszembe se jutott, hogy a boltban le se darálnák a baromfit, pedig logikus. :)
  • smici
    ott aztán vannak szép dolgok :D
  • St
    Darálthúst legjobb otthon elkészíteni. Eleketromos húsdarálót már lehet kapni 10e forint alatt, azzal profin, pillanatok alatt le lehet darálni bármilyen, friss, általad választott húst. Ez azért jó, mert hentesüzletben pl. szárnyast nem fognak ledarálni, amiből lehet csinálni isteni finom csirkés vagy pulykás fasírtot, vagy darált csirkemelles makarónit.

Én amikor hamburgert sütök itthon, mindig veszek friss hátszínt egészben, és itthon darálom le a cikkekre vágott vöröshagymával együtt. Otthon sütött hamburgerhez hasonlót egy gyorsétteremben sem lehet kapni, a frissen sült, saját magad kevert marhafasírtnak teljesen más íze van mint bármely gyorsétteremben kapható verzió. Próbáljátok ki, megéri.

Hamburger otthon:
    - Marha hátszín ledarálva (személyenként 20 dkg)
    - Vöröshagyma (kb. fél fej / 20 dkg husi)
    - Törött feketebors, só, mustár
    - Opcionálisan kívülre mehet bármilyen grillfűszer
    - Tojás NEM kell bele, nem attól áll össze

Keverd össze az összetevőket, formálj belőle kb. ujjnyi vastag pogácsákat, és egy serpenyőben süsd hirtelen 2-3 evőkanál olivaolajon. Elkészíthető grillrácson is, de arra kell ügyelni, hogy csak akkor szabad megfordítani, ha már a husi egyik fele készre sült, különben szétesik. Akkor van készen, ha kemény tapintású, a villa oldalát nem lehet belenyomni.

Fontos, hogy olivaolajon süsd, és ne sima napraforgón, mert az olivaolajnak kisebb a viszkozitása és magasabb hőfokra lehet felhevíteni anélkül, hogy az olaj megégne, így minden husi egyenletesebben sül benne.
  • Yossarian
    lehet, hogy csak nem tudjuk mi a jó :) annyit lehet hallani a dögkutakból szerzett húson élő telepiekről :)
  • mrzed001
    Hidd el, van olyan hentesem vidéken, hogy azzal amit ők darálnak nincs semmi gond :)
    Az más dolog, hogy itt pesten sztem is tilos darálthúst venni, még az egészet is alaposan meg kell gondolni
  • steweee
    érvényes ma is a népi bölcsesség:

olcsó húsnak híg a leve !

inkább vegyen az ember drágából kevesebbet, de legalább nem lejárt szavatosságú minden nyesedékkel, maradvánnyal felkevert szart eszi meg
  • St
    Darált húst ilyen helyen NAGYON meredek venni. Előre csomagolt darált húst soha ne vegyetek, abba minden szart beletesznek. Pultról visszaszedett lejárt szavatosságú húsok, mócsingok, bőrök, minden.

Ami még nagyon durva a "gulyáshús", vagy "pörkölthús", azaz az előre csomagolt kockára vágott marha, vagy sertéshús.

Erről tudni kell, hogy általában húsnyesedékből készül, a marha v. sertés feldolgozása esetén a bontásnál visszamaradt, különböző húsrészekről származó nyesedékből. Ezzel elsősorban az a gáz, hogy a marha húsrészeknek különböző az elkészítési módjuk és a főzési idejük, így az ilyen kiszerelésből főzött ételben az egyik kocka husi szétfő, a másik meg kőkemény marad.
  • St
    Sztem a grillcsirke a teszkóban is és az auchanban is kib. büdös.
    Amikor az Auchanban elmegyek a grillpult előtt, szabályosan kavarog tőle a gyomrom. De a szaga hagyján...

Öklöm kétszerese méretű madarakat 1 órán át aszalnak a sütőben, majd a végeredmény kiszáradt, keményre sült, ételnek nevezett akármi... Pfuj, undorító.
  • Yossarian
    lehet, hogy én vagyok alapból gyanakvó, de soha el nem hittem, hogy az áruházakban, éttermekben kidobják a lejárt szavatosságú, esetleg romlott élelmiszert.
  • zaki
    darált húst mi sohasem veszünk, ki tudja mik vannak benne, inkább itthon ledaráljuk, az a tuti...
  • Mersant
    tescora visszaterve, itt esztergomban regebben lehetett kapni helyben grillezett csirket olcso penzert...egesszen addig mig ki nem derult, hogy a lejart szavatossagu csirkeket szarrafuszerezik, hogy elvegye a buzet es azt aruljak a jonepnek...no comment
  • zakika
    szuleim falun laknak, tehat evente egy ket kb 150 kilos Mazsola a les ala kerul. van vele melo, de utana elvagyunk a hussal egy ideig. maximum csirket vagy kacsat veszunk, marhat csak levesnek