19
-
goodboy1987 #19 CsabiDuke
"Elfújta a napszél, ide a földre átfujta?"
Igen miután a napszél elérte a Marsot, visszakanyarodott a Földre, mert ezt a bolygót kihagyta, és lőn így lett a Chocapic. :) -
BiroAndras #18 A lemeztektonika motorja az olvadt mag. A víznek nem sok köze van hozzá. -
CsabiDuke #17 -
CsabiDuke #16 Elfújta a napszél, ide a földre átfujta? -
lokko #15 A Marsnak már rég nincs mágneses mezeje, lemeztektnikája sincs, ami nincs benne a cikkben, az nem más mint, hogy a lemezmozgások kenőanyaga a felszíni víz, a földön is csak a tengerek alatt tud belesülyeni egy lemez a köpenybe ... míg volt mágneses mező addig volt sűrű légkör, mikor az megszűnt jó 3-4 milliárd évvel ezelőtt azóta haldoklik majd halt meg a Mars ... elfújta a napszél a légkört (nem védte a mágneses pajzs) elpárologtak az óceánik az csökkenő nyomás következtében, ami víz marad maz meg megfagyott idővel ... MARS RIP -
Nonoo #14 Ezt mondom! Sokkal könnyebb valami olyasmit vizsgálni amit látunk! Sokkal többet tudnánk a Földünkről is, ha belátnánk a minden egyes zugába!
Bár ki tudja mit rejtegetnek előlünk a "nagyok" ???
Az igazság talán odaát van?? -
lindemann #13 Hát én az embertársaimról se tudok sokat... :D noha vannak olyan "emberek" akikre nemnagyon illik ez a szó -
sonicXX #12 Természetesen van a marsnak mágneses mezeje, bár folyamatosan gyangül. Erről már több cikk is beszámolt. Gyengül, és ezért évente rengeteget veszít a légköréből.
Én érdeklődve figyelem a Marssal kapcsolatos fejleményeket, mert a lakhatóvá tétele izgalmas projektnek tűnik. Szerintem nem menthetetlen az a sivataggolyó, csak az a gond, hogy idővel elszáll a légköre javarésze és gyakorlatilag, mú. "elhasználódik" a bolygó.
Amennyire tudom, az egyik teória szerint a Mars valamikor egy kisbolygó méretű objektummal ütközött (sőt egyesek szerint kettővel is), és végsősoron (asszem az utolsó eset) elferdítette a bolygó forgástengelyét, ami normális esetben függőleges, vagy ahhoz közelítő kéne hogy legyen. A mágneses pólusok ezért nem működnek úgy, ahogyan kéne. Mondom: ezt a teóriát csak hallottam, nem állítom hogy igaz, de fantázia van benne. Állítólag a Föld is átment egy ilyen kisebb találkozáson még a korai szakaszban, és ezért ferde a mi tengelyünk is. Ezekkel a teóriákkal nekem csupán annyi bajom van, hogy nem bizonyíthatóak, gyakorlatilag nem többek okoskodásnál. Elgondolásnak érdekes, és én ezért jobb híjján ezt a magyarázatot tartom elfogadhatónak. -
Pukkár #11 Ez nem azt állítja, hogy van még mágnesessége. Csupán a kőzeteknek van. Ugyanis a mágnesezhető fémek, mikor megszilárdulnak megőrzik az akkori mégnesesség irányát. Ezt a Földön is használják, pl. kőzetek korának meghatározására. (Paleomágneses módszer). -
Dinosaur #10 Ezt még hányszor írják meg vazz??? -
Epikurosz #9 Érdekes cikk.
Én úgy tudtam, hogy a Marsnak már nincs mágneses mezeje.
ezek szerint mégis van. -
Windforce #8 Kapaszkodjunk! lol -
#7 Semmilyen távérzékelő műhold nem lát a víz alá. Az elektromágneses hullámok nagyrészét elnyeli a víz. Max. a mágneses anomáliákat tudják mérni vagy a nehézségi térerősséget graviométerekkel, bár ezt még csak most kezdték el. -
Mice #6 "és mégis mozog a föld..." najó, mozog. és akkor mi van? -
#5 IgaZ! -
#4 Ezek szerint minden bolygón ahol lemezmozgás van olyan mint a Föld???? ez nekem elég furán hangzik. De pontosan miben hasonlít? Merha csak ebben akkor ez még sztem kevés a hasonlósághoz.
Ez nekem úgy hangzik mintha az mondanák hogy azért hasonlít rám valaki mert rövid a haja. Másnak is van rövid haja de nem hasonlít, ill vannak biztos akik hasonlítanak, de hosszú a hajuk. pl
szerintem -
Nonoo #3 Hát, elég könnyű úgy megfigyelni, ha nincs víz ami eltakarná a terület 80%-kát!
Lehet hogy vannak jó műholdjaink, de nem hinném hogy belátnak 10000 méteres mélységre!!! -
sonicXX #2 Hamarosan elérjük hogy a Marsról többet fogunk tudni mint a Földről ahol élünk ...
-
#1 Csodás!