27
  • Ronel
    Na 3 hete vettem egy ilyen kis csodat, szepr dolog amikor megvettem tisztaban cvoltam vele hogy karcolodik mint allat, ezert a selyemtokot ajanlom , idegesit hogy nem vaghatom csak ugy sebre :D de nem is ugy kezelem mint egy playert hanem mint egy kis ekszert, kijelzo tokeletes, az en akum 1 1,5 napig birja es sokat hasznalom nagy fulessel , az alap fules az nem tetszik , recseg ropog benen a folia hiaba szivom :D szoval most egy nagyobb hangcuccot hasznalok hozza es a minoseg tokeletes.
    Szep munak Apple, csak az zavar hogy tul hamar dobtatok piacra,, ha karacsonyi akcioba dobjatok mindenki joljar ez teny .. ti kaszaltok minekunk meg nincs bajunt a cuccal :D
    ja bejonnek a jatekok rajta :D es ami a legszimpatikusabb az az hogy az usaban vettem es van rajta magyar nyelv... nem a legjobb a forditas :D azon rohogok de egyebkent szuper imadom Pisz
  • Ronel
    s
  • lowdog
    "Az viszont tény, hogy sokkal olcsóbban sokkal nagyobb tudású, és jobb készülékek is vannak a piacon"
    ezek is relativ dolgok, amiket irsz, de azert mutathatnal 1-2 ilyen keszuleket
  • Athlon64
    Nekem egy A-DATA MyJoy MP201-es Flash mp3 playerem van és ennek tökéletes az FM tunere
  • IoIa
    Antennaként, természetesen FM vétel esetén.
  • IoIa
    Rádió elég sok készülékben van, a használhatósága már más kérdés.
    "Az említett lejátszóban viszont az egész váz antennául szolgált" - ez számomra új. Általában a fülhallgató kábele funkcionál antennaként.
  • smokedoc
    "Nem lehet, hogy a gyorsabb amortizáció oka az ólcsobb technológiákra való átállás, a fogyasztói igények kielégítése végett?"

Ha az fogyasztói igény, hogy tuti lecseréld garancia lejárta után 1-2 évvel akkor igen.

Fogyasztói gondolkodásmódot változtatnak.

könnyebb mondani, veszek egy újat mert elromlott, mint veszek egy újat, mert működik de meguntam.
    pedig nincsen az újra szükségem.
  • Inquisitor
    "és nincs benne rádió"
    Hát én nem tudom, de sokan mondják, hogy egy ezer éve nem gyártott Rio lejátszón kívűl, még semmilyen MP3 játszóban nem volt használható rádió. (Mozgás közben el-eltünnek a csatornák, nagy az alapzaj, stb. Az említett lejátszóban viszont az egész váz antennául szolgált ...)
  • Inquisitor
    Nem lehet, hogy a gyorsabb amortizáció oka az ólcsobb technológiákra való átállás, a fogyasztói igények kielégítése végett?
    Például mikor egy kisebb vagyon volt egy TV vagy hűtőgép, akkor picit több (és fejletlenebb de drágább) alkatrészből álltak, igaz működtek is 10-20 évig jól.
  • Inquisitor
    Ez nem érv, az asszoyn iRiwer-ében is beépített aksi van, ha meg kifogy betolja az AAA-s elemet ééés ... :)
  • Athlon64
    Ja és ráadásúl beépített akkuval rendelkezik! Tök gáz!

Egyébként ez a beépített akkus dolog a többi mp3player gyátónál is - tugyafranc miért - kedvelt dolog.
    Csak ha útközbe lemerűl akkor cumi van! :)
    Én meg berakok egy másik AAA elemet vagy akkut és megy tovább a zene...
  • Athlon64
    Na a gagyi iPod! Én mindig is mondtam, hogy gagyi! :)

Na jó csak egy csúnya vicc volt részemről, de az tény hogy sosem komáztam ezeket az iPod-okat mert drágák és nincs benne rádió pedig azért az jó amikor egy kis friss infóra vágyik az ember útközben.

Amúgy meg ez a viselkedés az Apple-től elég szokatlan! De hát ők tudják, hogy a sunnyogás vagy a beválalás a jobb út?!
  • Piscator
    csaknehogyaterroristákkezébekerüljön
  • John Wayne #14
    Naivitás. Ezzel a mesével etetnek minket, de sokkal inkább kartellekről van szó, mint egymás ellen küzdő cégekről.
  • smv
    Majd ha ingyen hozzámvágják...
  • Noffir
    És lehetne végre a cikkel kapcsolatban is olvasni valamit?

Van valakinek ilyen kütyüje? Ha van mik a személyes tapasztalatai?
  • smokedoc
    Olyan jó, hogy vannak még naív emberek akik tényleg hisznek még a reklámokmnak.

Money rolling in rolling out, ez a lényeg.

vegyétek meg az összes kiegészítőt is :)
    duplán
    pirosban is meg kékben is!
  • Macc
    Pedig igaza van...
  • smokedoc
    Nem vagyok a fejlődés ellen, sőt. De ez tényleg így van.
    Jó vannak kivételek. pld autógyártásban.
    , de az informatikai és elektronikai eszközök 1-2 évre készülnek, ezért szarnak a minőségbiztosításra.
    mindegyik ezt csinálja.
    A szoftvernél például ha 80%-ig kész akkor megy a piacra.
    a maradik 20% mire befejezik, már úgysem használod a terméket, mivel ez ugyanannyi időt venne el, mint az előző 80%. ergo lejár az 1-2 éves ciklus

nem éri meg!

ennek oka, a határidő, a profitorientáltság,és a marketing.

továbbá ha hagynak hibát lehet mire építeni a következőt.

nézd meg mondjuk a fogkrémreklámokat, nagyon jól példázza ezt. Amióta van fogkrémtévéreklám azóta bizonyítgatják, hogy az előző fogkrém nem is volt jó.

"egyébként ha az adott gyártó egyedül lenne".

egyedül is van majdnem. többnyire ketten versenyeznek.
    amd -intel
    windows -linux
    ati- nvidia
  • faz
    #7: akkor miért van az, hogy mondják hogy 5 számjegyű összegből le tudnák gyártani pl. az erősítőket, csak senki nem venné meg, mert nem elég drága? Meg miért van az, hogy egyre hamarabb megy tönkre minden (autók, stb.), nem hallottál még arról hogy mindenki beépíti az elhasználódást a termékeibe? És egyre kevésbé cél hogy sokáig jó legyen valami. Ilyenekben mindenki nagyon jól együtt tud működni.

(Az erősítőset csak azért mondtam, mert nagy baromság(nak tűnik), mégis az összes gyártó csinálja, és ebben mi segítünk nekik, akik nem vagyunk képesek megvenni a 100000 Ft alatti termékeiket.)
  • archkoven
    Te ezt a tömény hülyeséget komolyan is gondolod??
    Igaz lehetne amit írsz ha az adott gyártó egyedül lenne a piacon és nem kellene keményen megküzdenie a piaci részesedésért.
  • smokedoc
    ez is csak a korai XXI sz. felgyorsult gazdasági folyamatok terméke, ahol, cél, hogy minél hamarabb vegyél egy újat. Nem éri meg stabil hosszútávon működő dolgokat gyártani, ami mondjuk jó 10 20 évig. mert akkor:
    kereslethiány-munkanélküliség-gazdasági spirál lefelé-válság.
    Ezért vesznek körül minket
    műanyagok, szoftverhibás telefonok, windowsok, stb
  • intrex
    Azon nevettem nemrég, hogy egy ismerősöm azt mondta hogy csúnya az iPod, főleg az a nagy kör alakú kezelőszerve. Fogalma sem volt, hogy miért kör alakú, és hogy az valójában egy touchpad. Aztán kipróbálta az enyémet, rájött milyen egyszerű kezelni, hogy csak tekered a kezed és gyorsan a 34232. szám közepére tudsz tekerni, stb. Azóta tetszik neki a design, akar venni egyet.
  • IoIa
    Design-ban nem nehéz felülmúlni, mert szerintem ronda. Bár az ilyesmi erősen szubjektív.
    Az viszont tény, hogy sokkal olcsóbban sokkal nagyobb tudású, és jobb készülékek is vannak a piacon. Az egész ipod piac sikeressége kb. 20%-nyi készülék-tudás, és 80% marketing eredménye. Kb. ez van a ms esetében is.
  • faz
    Én úgy vélem, hogy cédé.
  • Inquisitor
    A sima mikro HDD-s iPod is sérülékeny, igaz nem a kijelzője, hanem "csak" a HDD ... szerintem meg ráférne az Apple-re, hogy ne arégi hírnávből éljen meg, és ne csak a design számítson a termékeiknél!
    Más, nem kevésbő márkás, sőt sokkal jobb MP3 lejátszókat sokkal ólcsobban meg lehet venni. És van köztük már olyan, ami még design-ban is ráver pár kört az iPod szériára.
    Szerintem kellenek az ilyen kis problémák egy cég életében, hogy el ne kényelmesedjenek, és legyen már egy kis (r)evolóció a termékpalettán :)
  • DKm
    sajnos már nem olyan jó az apple mint egy-két éve. (sztem) Én már nem bízom az ipod-okban pedig régen a kedvenc lejátszóm volt.