6060
  • szabii98
    Bármennyi lehet, csak 15 után már máshogy kell csinálni( Shery'O csinált már olyat)<--- ezt ha jól emlékszem Blum mondta még :)
    Sorry a dupla HSZ-ért!
  • szabii98
    Ha még aktuális, 1. konvertálásnál használt név, amit a pótkocsi összefoglaló nevénél a Propertiesre kattintva, onnan a Stored Valusre kattintva éred el.Na ezt MINDEN konvertálás után át kell írni, mert ha 1 néven 2. konvertálod, a 2.ban 0 byte lesz a mappa tartalma.Nem biztos hogy a pótkocsiknál is így van, egy próbát megér.
  • norbee46
    sajnos az sem! viszont probáltam mást és ilyen lett.
  • LezFiddler
    Esetleg "color"?
  • norbee46
    Olyan meg pláne nincs!
  • tuzfal3
    hát keress olyant amin a kamion van nézetekből szembe oldalrol iesmi, ez lámpa és rendszám textúra ahogy elnéztem.
  • norbee46
    bodypaint nincs de még csak sima paint se.
  • tuzfal3
    Ez nem az:D bodypaintot kéne keresned, de ha végig probálgatod erre a dds-eket akkor megtalálod:D
  • norbee46
    Srácok kell nekem egyáltalán ez a bodybasic.dds? Már csak azért mert megvan külön a fülke szín chrom , hűtőrács..stb nem jó az ha külön-külön szinezgetem az elemeket? Lehet hülyeséget mondtam!
  • Gis80s
    Nézd meg, hátha segít...

54. másodpercnél....

tuzfal3:
  • tuzfal3
    jónak jó, de még textelni nem tudok én se:D
    Úgy csinálok majd mint az egyszeri orvos a láb műtétnél...
    "amíg hat az altató megnézem ezen a videokazettán hogy is kell csinálni a lábműtétet..."
  • norbee46
    Ha kiválasztom azt az opaque-t akkor is ez a helyzet vagy meg sem jelenik a text!
  • Gis80s
    ...de jót mondtam, ugye? :D
  • tuzfal3
    Az derék :D
  • Gis80s
    Jó lesz ez :)
    Amikor betöltesz egy dds-t, akkor válaszd ki a "texture browser"-nél a jobb oldalon az "opaque"-t és akkor elvileg jó helyen lesznek a dolgok.

Ez amúgy kb vak vezet világtalant, mert én sem értek hozzá :)
  • norbee46
    Na betöltöttem ezt a body basic dds-t és ez lett belőle.
  • Gis80s
    Nem feltétlen muszáj. Ezekre is linkelheted a dds-eket.
  • norbee46
    Bocsi lemaradt a kép!
  • norbee46
    Nekem ezek vannak benne ezeket ki lehet törölni?
  • Gis80s
    A plain helyére lényegében. Nálam azért van csak plain, mert pótot csinálok és ott csak egy dds lehet.
  • tuzfal3
    Igen
  • norbee46
    Tehát oda a plain alá kell az összeset betölteni egmás alá?!
  • Gis80s
    Jah igen, jogos. Kamionnál nagyon fontos, hogy a betöltött dds-eknek egy 18 karakterből álló nevet kell adni (de tudtommal nem mindegy a 18 karakter, ebben valaki jóval hozzáértőbb biztos fog segíteni...de ezt ráérsz a végső konvertálás előtt átírni).

• tuzfal3
    Nyugi annyira nem nehéz:D nekem egyszer már sikerült megoldani a konvertálást csak piros kamion fogadott.Ha azt kijavítottam volna lenne egy franko kamcsim:D De most a Ducato van porondon :D:P
  • norbee46
    Szia!
    igen 2.1.1-et használok! Úristen bonyolodik ez a dolog! Mi fog ebből kisülni?
  • norbee46
    Igen kamiont probálok modosítani! Tudnál nekem képet dobni róla hogy hova és hogyan tudom betölteni az összeset! Nekem a vehicle truck-ban 13 db .dds van!
  • tuzfal3
    Igen 15 lehet max. De nefeled ha 2.1.1.-el csinálod 18karakter kell hogy legyen minden material név.
  • Gis80s
    Amennyiben kamiont csinálsz, akkor igen, összesen max 15 drab lehet tudtommal. A dds-ek neve alapján elég könnyen beazonosítható, hogy melyik micsoda.
  • norbee46
    Szia!
    Végre vki!
    Az összes .dds-t bekell tölteni? Aztán a másik nagy bajom hogy nem tudom melyik alkatrésznek mi a neve, és hogy melyik texturát adjam hozzá!
  • Gis80s
    Sajnos ez ilyen...
    Amikor importálsz egy pmg-t, akkor első alkalommal a material editorban (import ikon mellett kettővel jobbra, kis piros gömb)be kell tölteni a textúrákat (dds).
  • norbee46
    Sziasztok!
    Hát lehet hogy kifog rajtam a texturázás! Ez nehezebb mint a zmod-os szerk. legalábbis nekem. De az miért van hogy elfelejti a texteket? Pedig az egész vehicle mappát kimásoltam nem csak a pmg-t! És a vehicle-ből importálom be a pmg-t és semmi text nem jelenik meg rajta! 5let?
  • Gis80s
    Egyrészt....nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem.
    (ilyenkor sajnos megértem, hogy szinte senki nem segít senkinek)

Másrészt, ahogy Blum is írta, bármit le lehet mappolni. Én abszolút kezdő vagyok a Zmodelerben, de még nekem is sikerült, kb 5 mp alatt.
  • Blum
    Bármit le lehet mappolni...
  • Maktoko
    Gis80s nem azért de ezeket az asztalokat nem lehet le mappolni!
  • norbee46
    Ok
  • russh12
  • norbee46
    Köszi a választ! Az újabbak nem jobbak?
  • Gis80s
    Parancsolj...

Scania-hoz
    Volvo-hoz
  • russh12
    2.1.1.
  • norbee46
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől hogy milyen verzio számú zmodot érdemes használni manapság?! Mert olvastam hogy konvertálás szempontjából nem mindegy mert a régebbi verzióknál külön meg kell adni a .mat helyét.
    Ez igaz? És végül szeretnék kérni egy linket konvertálós vidihez.
    Köszi előre is!