6060
  • tuzfal3
    És persze a tutoriallokat is kéne oda tenni....
  • Blum
    És akkor most kéne egy HG,aki ezt belerakja egy bannerba...De elsőnek egy banner kéne :)
  • LezFiddler
    Köszönjük szépen!
  • akela
    Na,gyerekek!
    Ha,megengedtek pár sort.
    Zmod,export.Aztán,ha hozzárendelitek a dds-eket,először minden alkatrésznek azt a dds-t adja,amit először raktok be a material editorsba.
    ezért bordó az alábbi Scania merevül.Majd,mint korábban lett irva minden alkatrészt hozzá kell rendelni a neki megfelelő dds-hez,és szép lassan látni fogjátok,hogyan fog alakulni a gép.A texture browser ablakában az opaque az az átlátszóságért felelős(azt hiszem. Bár érdekes módon,mikor újra előhivod az ablakot mégsincs benne,a pipa)Azt természetesen már tudjátok,hogy az ablak dds-nél a material editorsban egy pipát kell tenni az alpha paraméters ablakban.aztán. a 18 karakter lényeges,és ékezet nélkül.Az sem baj,ha az alkatrészeket elnevezitek magatoknak: fülke,sárvédő stb. ez azért is jó,mert a későbbi módositások alkalmával is segitség,mivel a z3 fájl megtartja.Nyugodtan lehet igy is exportálni majd,mert a zmod úgyis nevek nélkül fogja elkésziteni a pmg-t.Az ablak akkor lesz átlátszó a zmodban,ha -a pipát berakjátok,-már irtam-és az szélvédő kis ablakát leviszitek az alkatrészek legaljára.Pontosabban a lámpadumyk fölé.még egy tanács.az alkatrészek főmappáját ( truck,iveco stb.)jobbklikk- properties-stored values-paint jobs ablakba alapból 1-est kell irnotok,mert akkor fog annyi sort létrehozni a pmg-ben amennyi dds,van berakva a zomdiba.De! egy kis okosság: (remélem ezzel nem zavarlak össze benneteket)ez egy szorzó. Tehát,ha pl. egy olyan kamiont készitetek amiben pl. öt dds lesz akkor ezt a számot átirhatjátok 3-ra.=5x3=15. Ennek csupán annyi jelentősége van,hogy ebben az esetben egyáltalán nem kell a pmd-n belül a sorokat számolgatni mikor felülirjátok az eredetit.Ha pl. hat dds-ed van, akkor csak 2-re. 6x2=12,viszont ide akkor muszály még három sort bemásolni a felülirásnál,hogy meglegyen a 15.Aztán. Mikor megvagytok mindennel export előtt mindenképp készitsetek mentést,nálam hajlamos a zmodi simán kilépni exportnál.Nem kevés bosszúságot okozva ezzel.És persze folyamatosan lehet menteni a munkafázisok között.És,ha minden sikerült,működik a modelletek a játékban,elég csak az elmentett z3d fájlt megnyitnotok,ha még mindig módositani akarjátok a kamiont(pótkocsit)És egészen addig elég export után csak a pmg-t felülirni az scs-ben,amig nem cseréltek,vagy nem adtok hozzá újabbb dds-t.Természetesen,ha festitek is a dds-t akkor azt is felül kell irnotok az scs-ben.
    Ennyi jutott eszembe hirtelen,remélem nem sikeredett nagyon zagyvára.
    A leirtak kizárólag a zmodeler 2.1.1-es verziójára értendőek.Bár némelyik tanács alkalmazható a későbbi verzióknál is,de azok ugye nem igényelnek 18 karaktert pl.
    #567: Azt hiszem ezek a Scaniák csupán egy sima drapp szint használnak a műszerfalhoz,max némi feketét a műszerekhez.Nagy csodát ne várj tőle.(de,ha megtanulsz majd mappolni is,készithetsz hozzá szép műszerfalat)
    A lámpa fölött kis fehér izé,az szerintem azért van,mert vagy nem ez a fülke dds-e,vagy nem lett jól megfestve anno a dds.Szerintem az első,mert,ha megnézed a sárvédő mellett is van .A lámpa meg biztos megvan próbálgasd hozzá a dds-eket alapól olyan dds-t keress,amin látsz egy indexbúrát pl.
    Na,hirtelen ennyi,ha valamit rosszul fogalmaztam meg legyen szives egy hozzáértőbb javitson ki.
    Sok sikert ,jók legyetek
  • szabii98
  • tuzfal3
    Köszi,csak az a gáz hogy fél motortér belelóg + a búrán kicsit átnyúl :S:S:S de majd módosítom.
  • Blum
    Jóféle!
  • tuzfal3
    Alakul

Janem...

• szabii98
    :D
    vágom :)
  • tuzfal3
    A motorház lowpoly és nemtudom lemásolni így a lámpabúra ívét.
    A hűtő rács az eléggé gagyi lett
    A lökhárító jólenne ha nem lenne sok ív törés benne.Úgyhogy egyszerübb újra kezdeni.Most kifejlesztettem egy új módszert amivel könnyebb megcsinálni.Majdnem olyan mint a törvényszéki szakértőknél az arc rekonstruciót. :D
    Köszi a jó kívánságokat.Ahogy a kedvem van csinálgatom.Mára szerintem ennyi, de ha hajnalban nem tudok aludni akkor alvás helyett rárándulok.:D
  • szabii98

Hajrá
    Szerk:
    Miért akarod újra csinálni az #578ban leírtakat?Szerintem a boxer is így néz ki.
  • tuzfal3
    Zmodeler 2.1.1.
    Igen, blueprintek.Blueprint és valódi fotók alapján készítem.De valúszinűleg a motorház tető,hűtőrács és a lökhárító nagy része újra lesz csinálva.De akkor már Peugeot Boxer lesz.
  • norbee46
    Juj de durva! Ez nagyon profi! 3ds max vagy zmod? A legalsó képek azok blueprintek?
  • tuzfal3
    Íme a képek:

Kulisszák mögött:

Ebből:

EZ lett:

Polygonok:
    első lökhárító:3690
    hátsó lökhárító:1176
    kasztni:1758*2(mivel ez még nincs kész és 2 darabban hever még)
    lámpa:850
    lámpa búra:800
    motorház:601
    alváz:3382(benne van a motortér alsó része is)
    kipufogo:468
    ködlámpabúra:32
    hűtő:135
    vonóhorog:520
    motortér:4715
    motortér oldalburkolat:196
    Hehe :D Pedig csak tipp volt.Mindjárt jönnek a képek a ducatorol meg egykis polygon számlálás ;)
  • norbee46
    Nálad a pont tényleg el volt mozdulva!
  • norbee46
    Akkor már ketten vagyunk!
  • tuzfal3
    Nem tudom mi lehet az :S
  • norbee46
    Ha a fehér ba@omkára mondod akkor biztos hogy nem lett elmozdítva!
  • tuzfal3
    Én autót építek zmodban:D De igen fényszoró gondok...Szerintem valamit arrébb tolhattá a beltérben vagy nemtudom.Ennek szerintem nézz utánna.Üdv.
  • norbee46
    Hali!
    Alakul de nagyon lassan! Neked is fényszóró problémáid vannak?
    Most nézem hogy a lámpa test fölött a homorú vájatban mind két oldalon fehérlik vmi az mi? A képeket előre is köszönöm!
  • tuzfal3
    Alakul ;)

kib@szott Ducato fényszoróval mennyi szopás van:S Ha elkészül dobok pár képet róla.Eddig kb. 35%os.
  • norbee46
    Na eddig jutottam! De még mindig nem tudom megcsinálni a lámpa texturákat.
    Egyszerűen azt nem értem + az interiort sem!
  • norbee46
    Ez mit jelent mert egy párszor kiírja?!
  • norbee46
    Na ha csak a file-okat másolom ki a mappába akkor egy text sem jelenik meg, ha viszont csak a vehicle mappát (ez az .scs gyökér mappja tehát ezen belül van minden egyéb más is) másolom ki akkor megjelenik a text csak nem mind!
  • szabii98
    Na szval ahogy Blum is mondta Perspectiv nézetben vagy.Jobb klikk és Properties->Polygons->Material és ide a Material Editorban található mattokat lehet kiválasztani.Azt tudod színezni amelyik kékké változik rész.Na tömören ennyi :)
  • norbee46
    Na úgy csináltam ahogy írtad! egy-két textura megjelent de nem az egész!
  • norbee46
    Igen köszi! Most probálom!
  • Gis80s
    Emailt megkaptad?
  • norbee46
    Igen! Tegnap amit belinkeltél! Csak az a bajom vele hogy rossz a minősége és nem igazán tudom kivenni a lényeget belőle!
  • Blum
    Textúrázás videó
  • norbee46
    Szia Blum!
    És ezt a ráprobálást hogy szoktad csinálni? nem vagyok profi ebben!
  • russh12
    követelőzünk? követelőzünk? nem lesz ez így jó....
  • Blum
    Persze,hogy nem kerülnek helyére a dolgok...magától nem fognak. Mindig úgy csináld,hogy elsőnek betallózod az összes textúrát Material Editorban,utána meg Perspective nézetben az összes alkatrészre rápróbálom az összes DDS-t. Legalábbis én így szoktam.
  • Maktoko
    Üdv mindenkinek!
    Mazsi gyere fel msn-re most!!!!!
  • norbee46
    Szia!
    Azért válaszolok csak most mert lehalt a net tegnap!
    Szóval azt mondod defaultba ne rakjak text-et. Akkor hogy csináljam?
    Tegnap kérdeztem itt a fórumon hogy kell-e a bodybasic.dds és csak arra jutottam hogy kell bizti mert egyrészt kell az interior miatt másrészt meg rendszám lámpák stb miatt, csak a bajom az hogy ha betöltöttem akkor nem kerültek a helyükre a dolgok! Ld: #534 hsz. segíts légyszi!
  • russh12
    jóúton jársz de még messze van a vége :D ha rám halgatsz akkor a default materialba egyenlőre nem raksz textúrát mert úgy könnyeb szerintem de tetudod :D
  • norbee46
    Lehet hogy elkaptam a fonalat? Így áll!
  • szabii98
    Nincs mit, kb ennyihez értek ZModban(najó vanmég valami:F)
  • Gis80s
    Köszönöm az infot. Sajnos mással van gond, de már dolgozok rajta :)))