6060
Segítség!
-
#589 És persze a tutoriallokat is kéne oda tenni.... -
Blum #588 És akkor most kéne egy HG,aki ezt belerakja egy bannerba...De elsőnek egy banner kéne :) -
#587 Köszönjük szépen! -
akela #586 Na,gyerekek!
Ha,megengedtek pár sort.
Zmod,export.Aztán,ha hozzárendelitek a dds-eket,először minden alkatrésznek azt a dds-t adja,amit először raktok be a material editorsba.
ezért bordó az alábbi Scania merevül.Majd,mint korábban lett irva minden alkatrészt hozzá kell rendelni a neki megfelelő dds-hez,és szép lassan látni fogjátok,hogyan fog alakulni a gép.A texture browser ablakában az opaque az az átlátszóságért felelős(azt hiszem. Bár érdekes módon,mikor újra előhivod az ablakot mégsincs benne,a pipa)Azt természetesen már tudjátok,hogy az ablak dds-nél a material editorsban egy pipát kell tenni az alpha paraméters ablakban.aztán. a 18 karakter lényeges,és ékezet nélkül.Az sem baj,ha az alkatrészeket elnevezitek magatoknak: fülke,sárvédő stb. ez azért is jó,mert a későbbi módositások alkalmával is segitség,mivel a z3 fájl megtartja.Nyugodtan lehet igy is exportálni majd,mert a zmod úgyis nevek nélkül fogja elkésziteni a pmg-t.Az ablak akkor lesz átlátszó a zmodban,ha -a pipát berakjátok,-már irtam-és az szélvédő kis ablakát leviszitek az alkatrészek legaljára.Pontosabban a lámpadumyk fölé.még egy tanács.az alkatrészek főmappáját ( truck,iveco stb.)jobbklikk- properties-stored values-paint jobs ablakba alapból 1-est kell irnotok,mert akkor fog annyi sort létrehozni a pmg-ben amennyi dds,van berakva a zomdiba.De! egy kis okosság: (remélem ezzel nem zavarlak össze benneteket)ez egy szorzó. Tehát,ha pl. egy olyan kamiont készitetek amiben pl. öt dds lesz akkor ezt a számot átirhatjátok 3-ra.=5x3=15. Ennek csupán annyi jelentősége van,hogy ebben az esetben egyáltalán nem kell a pmd-n belül a sorokat számolgatni mikor felülirjátok az eredetit.Ha pl. hat dds-ed van, akkor csak 2-re. 6x2=12,viszont ide akkor muszály még három sort bemásolni a felülirásnál,hogy meglegyen a 15.Aztán. Mikor megvagytok mindennel export előtt mindenképp készitsetek mentést,nálam hajlamos a zmodi simán kilépni exportnál.Nem kevés bosszúságot okozva ezzel.És persze folyamatosan lehet menteni a munkafázisok között.És,ha minden sikerült,működik a modelletek a játékban,elég csak az elmentett z3d fájlt megnyitnotok,ha még mindig módositani akarjátok a kamiont(pótkocsit)És egészen addig elég export után csak a pmg-t felülirni az scs-ben,amig nem cseréltek,vagy nem adtok hozzá újabbb dds-t.Természetesen,ha festitek is a dds-t akkor azt is felül kell irnotok az scs-ben.
Ennyi jutott eszembe hirtelen,remélem nem sikeredett nagyon zagyvára.
A leirtak kizárólag a zmodeler 2.1.1-es verziójára értendőek.Bár némelyik tanács alkalmazható a későbbi verzióknál is,de azok ugye nem igényelnek 18 karaktert pl.
#567: Azt hiszem ezek a Scaniák csupán egy sima drapp szint használnak a műszerfalhoz,max némi feketét a műszerekhez.Nagy csodát ne várj tőle.(de,ha megtanulsz majd mappolni is,készithetsz hozzá szép műszerfalat)
A lámpa fölött kis fehér izé,az szerintem azért van,mert vagy nem ez a fülke dds-e,vagy nem lett jól megfestve anno a dds.Szerintem az első,mert,ha megnézed a sárvédő mellett is van .A lámpa meg biztos megvan próbálgasd hozzá a dds-eket alapól olyan dds-t keress,amin látsz egy indexbúrát pl.
Na,hirtelen ennyi,ha valamit rosszul fogalmaztam meg legyen szives egy hozzáértőbb javitson ki.
Sok sikert ,jók legyetek -
#585 -
#584 Köszi,csak az a gáz hogy fél motortér belelóg + a búrán kicsit átnyúl :S:S:S de majd módosítom. -
Blum #583 Jóféle! -
#582 Alakul
Janem...
-
#581 :D
vágom :) -
#580 A motorház lowpoly és nemtudom lemásolni így a lámpabúra ívét.
A hűtő rács az eléggé gagyi lett
A lökhárító jólenne ha nem lenne sok ív törés benne.Úgyhogy egyszerübb újra kezdeni.Most kifejlesztettem egy új módszert amivel könnyebb megcsinálni.Majdnem olyan mint a törvényszéki szakértőknél az arc rekonstruciót. :D
Köszi a jó kívánságokat.Ahogy a kedvem van csinálgatom.Mára szerintem ennyi, de ha hajnalban nem tudok aludni akkor alvás helyett rárándulok.:D -
Hajrá
Szerk:
Miért akarod újra csinálni az #578ban leírtakat?Szerintem a boxer is így néz ki. -
#578 Zmodeler 2.1.1.
Igen, blueprintek.Blueprint és valódi fotók alapján készítem.De valúszinűleg a motorház tető,hűtőrács és a lökhárító nagy része újra lesz csinálva.De akkor már Peugeot Boxer lesz. -
#577 Juj de durva! Ez nagyon profi! 3ds max vagy zmod? A legalsó képek azok blueprintek? -
#576 Íme a képek:
Kulisszák mögött:
Ebből:
EZ lett:
Polygonok:
első lökhárító:3690
hátsó lökhárító:1176
kasztni:1758*2(mivel ez még nincs kész és 2 darabban hever még)
lámpa:850
lámpa búra:800
motorház:601
alváz:3382(benne van a motortér alsó része is)
kipufogo:468
ködlámpabúra:32
hűtő:135
vonóhorog:520
motortér:4715
motortér oldalburkolat:196
#575 Hehe :D Pedig csak tipp volt.Mindjárt jönnek a képek a ducatorol meg egykis polygon számlálás ;) -
#574 Nálad a pont tényleg el volt mozdulva! -
#573 Akkor már ketten vagyunk! -
#572 Nem tudom mi lehet az :S -
#571 Ha a fehér ba@omkára mondod akkor biztos hogy nem lett elmozdítva! -
#570 Én autót építek zmodban:D De igen fényszoró gondok...Szerintem valamit arrébb tolhattá a beltérben vagy nemtudom.Ennek szerintem nézz utánna.Üdv. -
#569 Hali!
Alakul de nagyon lassan! Neked is fényszóró problémáid vannak?
Most nézem hogy a lámpa test fölött a homorú vájatban mind két oldalon fehérlik vmi az mi? A képeket előre is köszönöm! -
#568 Alakul ;)
kib@szott Ducato fényszoróval mennyi szopás van:S Ha elkészül dobok pár képet róla.Eddig kb. 35%os. -
#567 Na eddig jutottam! De még mindig nem tudom megcsinálni a lámpa texturákat.
Egyszerűen azt nem értem + az interiort sem! -
#566 Ez mit jelent mert egy párszor kiírja?! -
#565 Na ha csak a file-okat másolom ki a mappába akkor egy text sem jelenik meg, ha viszont csak a vehicle mappát (ez az .scs gyökér mappja tehát ezen belül van minden egyéb más is) másolom ki akkor megjelenik a text csak nem mind! -
#564 Na szval ahogy Blum is mondta Perspectiv nézetben vagy.Jobb klikk és Properties->Polygons->Material és ide a Material Editorban található mattokat lehet kiválasztani.Azt tudod színezni amelyik kékké változik rész.Na tömören ennyi :) -
#563 Na úgy csináltam ahogy írtad! egy-két textura megjelent de nem az egész! -
#562 Igen köszi! Most probálom! -
#561 Emailt megkaptad? -
#560 Igen! Tegnap amit belinkeltél! Csak az a bajom vele hogy rossz a minősége és nem igazán tudom kivenni a lényeget belőle! -
Blum #559 Textúrázás videó -
#558 Szia Blum!
És ezt a ráprobálást hogy szoktad csinálni? nem vagyok profi ebben! -
#557 követelőzünk? követelőzünk? nem lesz ez így jó.... -
Blum #556 Persze,hogy nem kerülnek helyére a dolgok...magától nem fognak. Mindig úgy csináld,hogy elsőnek betallózod az összes textúrát Material Editorban,utána meg Perspective nézetben az összes alkatrészre rápróbálom az összes DDS-t. Legalábbis én így szoktam. -
#555 Üdv mindenkinek!
Mazsi gyere fel msn-re most!!!!! -
#554 Szia!
Azért válaszolok csak most mert lehalt a net tegnap!
Szóval azt mondod defaultba ne rakjak text-et. Akkor hogy csináljam?
Tegnap kérdeztem itt a fórumon hogy kell-e a bodybasic.dds és csak arra jutottam hogy kell bizti mert egyrészt kell az interior miatt másrészt meg rendszám lámpák stb miatt, csak a bajom az hogy ha betöltöttem akkor nem kerültek a helyükre a dolgok! Ld: #534 hsz. segíts légyszi! -
#553 jóúton jársz de még messze van a vége :D ha rám halgatsz akkor a default materialba egyenlőre nem raksz textúrát mert úgy könnyeb szerintem de tetudod :D -
#552 Lehet hogy elkaptam a fonalat? Így áll!
-
#551 Nincs mit, kb ennyihez értek ZModban(najó vanmég valami:F) -
#550 Köszönöm az infot. Sajnos mással van gond, de már dolgozok rajta :)))