6060
Segítség!
-
#669 Sziasztok!!Készen lettem az első gépemmel.Csak egy gond van vele hogy nemtudok textezni se konvertálni.Ha valaki letextúrázná és visszatenné a játékba nagyon hálás lennék íme:
Ilyen volt:
És ilyen lett:
Ha valaki segítene kérem írjon.Előre is köszönöm.
-
#668 Na ez nekem már magas. Megyek szunyálni mert le zsibadt az agyam mára!
Jó éjt mindenkinek és köszönöm a segítségeket! -
Blum #667 Attól függ,hogy minek nevezte el a dummyt. -
#666 Egy ledre nem egy dummy jut? Tehát itt jelen esetben összesen 20-nak kellene lenni nem? -
Blum #665 Jó kérdés. Lehet,hogy importáláskor eltűnnek onnan a dummyk,mert egy LED-ért egyszerre sok dummy felelős és azt Zmod nem szereti.
Nekem is volt már olyan nem egyszer,hogy a sok dummy miatt egyszerűen nem volt hajlandó megnyitni Zmodeler. -
#664 Na srácok beléptem a játékba mert kíváncsi voltam!
Nem világít:
Világít:
most akkor hogy van ez -
#663 Szóval nem! Csak azt nem értem hogy akkor a játékban hogy hogy világított amikor kapcsoltam tompítottat? -
#662 Blum jól mondja.Ha nincs ott a "zöld kocka" akkor nincs dummy ergó nem világít.Ez olyan mintha izzó nélkül kapcsolnál lámpát a szobádban :D -
Blum #661 nem fog világítani. -
#660 Rakok egy képet! Bekarikáztam mind a 2 részt ahol van és ahol nincs.
Az alsó akkor most fog világítani vagy nem? -
#659 Lehet hogy törlődött vagy nem tudom.Ilyennel még nem találkoztam h eltűnt volna a dummy... -
sanyika1989 #658 valaki tud nekem csinálni egy sanyis névtáblát egy MAN hoz? -
#657 Hát ez furi mert zmod elött a játékban világított és a zmodban pedig nincsen dummy! -
#656 Pontosan, ha azt szeretnéd h a visor is világítson legyen ott is dummy. -
#655 Igazad volt led pack kellett (véletlen kitöröltem és azért nem volt jó konvertálás után)xD -
#654 Sziasztok!
zmodba lelehet ellenörizni a lámpákat hogy mindegyik fog-e világítani?
A dummy-k azok a kis zöld kockák ugye? Fent a visorban is kell lenniük a ledeknél is dummyknak hogy világítsanak majd a játékban? -
#653 Megnézem és köszi a választ -
#652 ha olyan lámpa hogy csak akkor világít ha refire teszed akkor kell hozzá egy külön flare pack ha nem akkor is elhet az a baja hogy kell neki egy külön flare pack esetleg led pack... Ha így se jó akkor télleg nevezd át másra és nézd meg úgy világít e és aztán nevezd vissza ha így se fog világítani akkor passzolok.
jah még egy elhet ha esetelg a dummy meg van fordítva pl visszafele áll a kék nyíl akkor hátrafele fog világítani és ezért nem látod ....
remélem tudtam segíteni... -
#651 Mind1 azért köszi:) -
#650 Hát akkor nem tudom mi lehet a baja :S -
#649 Azt nem tudom nem írtam át semmit és konvertálás előtt még jó volt. -
#648 Jól el van nevezve? -
#647 De van ezért nem értem hogy miért nem jó:S -
#646 Nincs ott ledummy-zva :) -
#645 Sziasztok még új vagyok a konvertálásban és volna egy olyan kérdésem hogyha visszarakok 1 kamiont a játékba akkor a felső lámpák és a tolatólámpám miért nem világít?? -
#644 Köszi! Volt egy ilyen sejtésem! (Mármint hogy a végén meg fogok vele izzadni.)
Az a RÁBA nagyon szép lesz! Akármennyire "egyszerű", én még nem vállalkoznék rá, mert nekem még ez is bonyolult!
Remélem nem hagyod abba és befejezed! Kitartás hozzá neked is! -
#643 Szép munka -
#642 Ez nagyon ottvan! -
#641 A kérdésre a pontos választ valóban nem tudom.
Mivel bármilyen alakzatot csak élek illetve csúcsok mentén, metszéspontján lehet formálni, alakítani ezért ahhoz, hogy a terved meg tudd valósítani vagy marha sok poligonból álló síkból kell kialakítani az objektumot vagy külön-külön kialakítani az összetevőket és a végén csatolni őket!
Mindkét módszer alkalmazásával meg fogsz izzadni.
Készülőben egy RÁBA.
Ennek az elkészítése kb.: 2 napba került pedig nem egy bonyolult dolog.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez nem a milliós programok közé tartozik! -
#640 Köszi az elismerő szavakat fiúk.
Igen én kértem számot roxy-n :D Mazsi konvertál majd nekem.
kazai féle scania-n láttam hogy sárga a lámpabúra,abban valaki tud nekem segíteni hogy a búra piros legyen? a ducato-n "fehér" és piros a lámpa ahhoz a megoldáshoz kellene.Majd szeretnék kérni segítséget a .mat-ok ügyben.Köszönöm,üdv. -
#639 Köszönöm az elismerést.
#623 - Hát jah.Tőled van. :D
#624 - Értem,köszönöm.
#625 - Igen van, Mazsi bedobja majd nekem :D
#626 - Igen én voltam. Downpipe volt a kért szám :D
kazai21 féle Scania-n lévő front lámpán lévő búra megoldást szeretnék én is,mivel a ducato hátsó lámpabúrája nagyrészben piros és csak kisrészben "fehér"
Valaki majd tud abban is segíteni?És szeretnék majd .mat-okat is,kellene a műanyagra,lámpabúrára és a kasztnira. -
#638 Értem! És ne érts félre, de az a gépezet ott 3DMax-ban nagyon szép, de ha jól értettem akkor Te egy zmodeler-rel elkészített gépezetet tettél be abba a progiba, s tényleg nagyon szép amit ott műveltél vele, le a kalappal! Valószínűleg nem ma és nem is holnap lesz az, hogy én ezt (vagy akár ennek a felét) majd meg tudom csinálni, de én nem a modellező progiban szeretnék benne gyönyörködni, hanem a játékban gurulni...
Látom, hogy a fények, tükröződések nagyon vagányak, de ebből mi megy át a game-be? Ez a gép hogy nézett ki a játékban zmodeleres változatban és milyen lett 3D MAX-os változattatások után? Számomra ez adja meg az infót, ill. még az, hogy a 3D M-es változatot előbb vissza kell-e tenni zmodelerbe, hogy be tudd tenni a game-be?
Ne érts félre, elismerem a 3D MAX tudományát, mert még anno láttam egy bolgár srác munkáját, amit ezzel a progival készített (ha jól rémlik, akkor egy DAF-ot) olyan részletességgel, hogy az állam leesett. És ha már tudja kezelni az ember, akkor biztos sokkal könnyebb is vele a munka, de most valahogy nincs kedvem mindent az elejétől kezdeni... (Bár lehet, hogy azzal gyorsabban haladnék, meg minden, de ebben a nagy nyári melegben valahogy nem nagyon akaródzik egy újba belevágni..)
Mindenesetre köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
-
#637 Köszi, de konkrétan nem találtam meg benne a választ, esetleg a "deformation" áll hozzá a legközelebb, csak ott a dolog hasáb pontjaival történik, s nem tudom, hogy ugyanez menne-e egy gömbben? (Mármint, hogy a teste egy gömb veszi körül, s nem egy hasáb.) Na mindegy, majd vetek rá egy pillantást, s kipróbálom.
Ezek szerint a választ Te sem tudod! Nem baj, köszi az eddigi segítségeket! -
Blum #636 Értem. Hát,akkor mindegy.
Amúgy nem akkora ördöngősség az a 3DS Max sem :) Leszedtem,megnyitottam,komolyan mondom köpni-nyelni nem tudtam,fogalmam sem volt,hogy mi-micsoda. Aztán a rengeteg jutyúb videónak és pár rendes emberkének hála,2-3 nap alatt megtanultam tisztességesen átrakni a kamionomat Zmodból és renderelni azt.
-
#635 Nem kétlem, hogy azzal egyszerűbb létrehozni bármilyen 3D-s szöveget, de nekem mint már mondtam adott a betűformám, azt kell lemodelleznem, hogy valamelyest majd hasonlítson az eredetire. Lehet, hogy még esetleg benne is megtalálható lenne, de most egy újabb progit beszerezni és azt megtanulni használni, hát nem tudom, ha már ismerném a csinnyát-binnyát, akkor biztos könnyebb lenne, de most így ismeretlenül tuti az a bonyolultabb, legalább is nekem.
Egyébként amire válaszoltál, ott már nem maga a betű a gond (miután LezFiddler megmutatta a tutit), hanem az alatta lévő majdani felület domborítása, együtt a rajta levő alakzatokkal...
Mindezektől függetlenül köszönöm a tippet! -
#634 Itt nézz körül!
Leckék -
#633 dehogy :) -
Blum #632 Csak egy tanács:
3DS Max-ban sokkal egyszerűbb létrehozni szöveget,illetve azt alakítani. Nem kell modellezni semmit,beírod a szöveget,ő azt megcsinálja 3D-ben,és azután kis ablakokba való számok beírogatásával úgy csűröd-csavarod,ahogy akarod.
Video
És persze könnyedén vissza lehet rakni Zmodba az elkészült objektumot. -
#631 Köszönöm a kiegészítést! Így már én is tudok majd egyszerűbben dolgokat létrehozni.
Miután a betűkkel végeztem a következő dolog, amit meg kellene oldanom az az lenne, hogy egy felület ne sík, hanem domború legyen, de ne csak egy nézetből pl. fentről, hanem oldalról is. Magát a felületet egy gömbből létre tudnám hozni, de engem az utólagos felületdomborítás érdekelne, hogy ami a síkra rákerült, az együtt venné fel az alatta lévő felület alakját, s nem kellene vele külön-külön vacakolni. Ez megvalósítható? (Azért nagyjából érthető, hogy mit is szeretnék elérni?) -
#630 miért neked is kéne konvert vagy mi?
#629 kazai régi bordó scaniáján volt ilyesmi alul ...