6060
  • atika223
    valaki tudna regelt zomodról linket adni? kössz
  • Rob02
    Fingom sincs hogy mit kellene hogy nézzek!
    Ezért inkább belinkelem! : http://ul.to/3sx1zl
  • LezFiddler
    A log fájl mit ír?
  • Rob02
    Most már egész addig eljutottam hogy megcsináltam mindent (szerintem) de nem jelenik meg a játékban és nem is fagy ki! Ilyenkor mi van?
  • LezFiddler
    Rákérdezett, hogy le szeretnéd-e cserélni.
  • Rob02
    Szia!
    Bocs de ezt nem tudom én sem elmagyarázni!

Most viszont újra kellene egy kis segítség! Előröl kezdtem a tgx-et és LezFiddler tanácsait követtem de most megint a pmd átírásnál tartok de nem jó! Van 6 mat fájl és én 6-ra is szeretném rámásolni de bejön az az ablak amire azt írta Conti a videójában hogy az gáz! De ez csak azt jelenti hogy lecserélem-e a fájlokat nem?(are you sure you want to replace to current selection)??
  • Maktoko
    Meg valaki nekem a Zmodeler-ről fel tudna nyomni egy linket?(amit én csináltam objectumot,azt kellene fel tenni valahová!)Aki felvesz msn-re át küldöm neki!bocsi a 2db hsz-ért
    *msn-re
  • Maktoko
    Köszi!
    De fel tudnál venni smn-re mert ezt nem nagyom értem!
  • Rob02
    Szia!
    Videó tudtommal nincs de itt van EZ!
  • Maktoko
    Üdv.
    Valaki linkelne egy vidit az ets-böl gts-be hogyan lehet át rakni dolgokat?
  • LezFiddler
    Akkor az alapján menni fog.
  • Rob02
    Szia!
    2.1.1-es verzió!
  • LezFiddler
    Szia!
    Milyen verziójú a programod?
  • Rob02
    Sziasztok!
    Elkezdtem egy man tgx-et alakítgatni és csak annyit csináltam hogy levettem róla egy napellenzőt meg az oldaltakarót + átszíneztem zmodba! Ilyenkor hogy tudom visszarakni a játékba? Megnéztem contrecast videóját az alapján kell?
  • killer1203
    Na mostmár rájottem hogy működik
    Sajnos még nagyon sok hibája van

• LezFiddler
    Vertex módban rá kell kattintani arra az alkatrészre amelyiket szerkeszteni szeretnéd, különben nem látod a csúcsokat!
    Csak az válik szerkeszthetővé amire ráklikkelsz.
  • Rubio #773
    Szerintem ez elég érthető módon le van már ebben a topikban írva, úgy hogy nincs más dolgod, mint kezdj el olvasni!
  • Rubio #772
    Ha nem jelenik meg a piros pötty, akkor az nincs kijelölve, azaz meg kell keresni azt az alkatrészt is és akkor menni fog.

Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy azt az alkatrészt, amelyikkel dolgozni szeretnék azt kiveszem a kamion "mapa szerkezetéből" azaz alá húzom, s csak az elé teszek pipát, amelyikkel épp dolgozni szeretnék...
  • Ryder159
    sziasztok!
    valaki érthetöen mongya el, hogy lessz az üveg átlátszó. mit csináljak vele? Elöre is kössz
  • killer1203
    Sikerült, és aminél nem jelennek meg a piros pöttyök azokat hogy töröljem mert bevan kapcsolva, de sokhelyen nem jelenik meg. Ez már a kamionon lenne nem a pótkocsin.
  • Rubio #769
    És ez miért jelent problémát? Törölni nem csak úgy lehet, hogy kitörölsz egy alkatrészt, hanem úgy is, hogy arról az alkatrészről törölsz le valamit.

Ennek a törlési módnak a lényege, hogy előcsalogatod az alkatrész azon nézetét, ahol látszanak a poligonok és a sarkain / kapcsolódási pontjain piros "pöttyök". Ezeket Vertex módban tudod előcsalogatni.

Biztos ami biztos alapon készítesz a pótról egy másolatot, majd ha ez meg van, akkor azt oldalnézetben kijelölöd és bekapcsolod a 4 "kocka" ikon közül az első (az általad betett képen a 4. van aktiválva). Miután bekapcsoltad, ráklikkelsz az alkatrészre s máris átvált erre a piros pontos nézetre, most már nincs más hátra hogy a felesleges pontokat akár kijelölve, akár egyesével kitöröld.

Javaslom, hogy a másik ablakban a front nézetet tedd, hogy lásd hol tartasz, ill. hogy pontosan azt töröld ki, amit szeretnél, ezért kell a törlési műveletet sz oldalnézetben végrehajtani...

Ha egyesével csinálod, akkor alul a törlés előtt a "Select Mod"-ot kapcsold ki, az "Auto" módra viszont most nem emlékszem, hogy ki van-e kapcsolva, de ezt nem tart sokáig megnézni, hogy melyik a jó megoldás!

Ja, igen: ha sikerült a művelet, akkor természetesen az eredeti pótot törölheted...
  • killer1203
    Hali

Simán törölni nemtudom sajnos mert egybe van azis a platóval, ezt a pivot helperres dolgot hogy csináljam? Nem értek még profin a zmodhoz, igy megse találtam
  • LezFiddler
    Hahó!

Szerintem a törésig probléma nélkül tudod törölni, aztán vertex módban front vagy valamelyik oldal nézetben "Y" tengelyen a pivot helper segítségével "leskálázod".
  • killer1203
    Hello!

Pótkocsi platójának az elején van az a magasitott első fal, hogytudnám a plató oldalával egyszintbe hozni? Törölni nemtudom mivel egybe van az egész plató.

• LezFiddler
    Hahó!
    Nem igazán, nem használok hex editor-t!

GIS80s:

# Red Green Blue Alpha
    default_colors[]:( 12, 12, 12, 255)

Soha nem próbáltam de szerintem egyértelmű a dolog.

A táblázat végén ott a DECIMÁLIS érték. 3 szín + Alfa csatorna.

Ha nem így van akkor bocsánat!
  • norbee46
    Hali!
    Nem tudnál be linkelni egy fullos hex editor neo-t?
    Köszi előre is!
  • Gis80s
    Köszönöm...bár ezt ismerem a képszerkesztőből.
    Csak nem értem, hogy hogyan tudok meghatározni mondjuk egy színt úgy, hogy a mat-ba is beilleszthető legyen a kódja?!

Pl, ha tudom egy lila szín három összetevőjét (pl: piros96, zöld20, kék 84), akkor hogyan tudom "átváltani"?
  • LezFiddler
    Egy része a dolognak megoldva.

Ilyesmi kell neked:

RGB kódok
  • Gis80s
    Nem igazán Zmodeler, de azért örülnék némi segítségnek :)
    Valaki leírná nekem, hogy pontosan mit jelentenek a mat fájlban a megnevezések / mire szolgálnak pontosan?!
    ...és hogyan lehet pl egy színt meghatározni a három érték segítségével?

Előre is köszönöm!
  • LezFiddler
    Hahó!
    Szerezz be másik Hex Editort.
    Ne használj ékezetes .mat neveket.
    Minden objektumot láss el textúrával.
    Nézd meg még néhányszor Conti videóját!!!
  • Blum
    Bezárod,aztán kész.
    Nem ártana tudni minimálisan angolul..
  • Maktoko
    Ezt miért irja ki amikor be akarom illeszteni a többi mattot?(bocs 2db hsz-ért!)
  • Maktoko
    Itt elakadtam!!(Segítenétek??)
  • Maktoko
    Helló!
    A konvertáláshoz hol találom a base.scs mappát?
  • Maktoko
    De ugyan úgy exprotáltam a gépet ahogyan a videóban!(és még is 0 kb)
  • Blum
    Mit csinálnál te meg? :DDD
    Exportálni nem tudsz egy gépet,nemhogy másnak csinálni dolgokat...
  • Maktoko
    Csinálj egyet magadnak!!És én szívesen meg csinálnám neked de az a baj hogy el foglalt vagyok mostanában!
  • Maktoko
    Hogyha a kamionnak a pmg fájlja 0 KB az mitöl van?
  • killer1203
    Hello!

Valaki nemtud olyan gépet amin ehez hasonló plató lenne? Megnéztem egy pár oldalt de nem találtam. link
  • Maktoko
    Üdv. szerintem gagyi lett!De tanácsot/véleményt elfogadok!